canım bilmiyordum her gebenin enfeksiyon geçirdiğini ama hani ateşleniyorsun ve vücutta iltihap oluduğu için korkuyorum henüz çok küçük bilmiyorum bu kadar evham yapmam yersiz belki ama akıntım fazlalıştı idrarımın rengi koyulaştı ve sıkışık gidip tam yapamıyorum hafifte yanma var. Doktorum normal bulantılar üç aydan sonra geçer dedi yazmadı 13 şubatta doktora gidicem belki o doktor yazar bilemiyorum ya da yarın tekrar gideyim diyorum doktora karar veremedim
canım benim o da midemi bulandırıyo en son cumartesi sabahı kahvaltı yapmıştım sevinmiştim bişeyler yedim diye sonrası işte yiyemedim her yerimden yara çıktı. Dudağım üstünde uçuk kenarı yara
canım bir de genellikle 35yas üstüne yapılan amniyosentez testi var.o cok daha kapsamlı ve net sonuclar veriyormuş.35yas altına doktor gerek görmedikce yapılmıyor.ama anne isterse yine de yapıyorlar.ben tam sınırlayın karar veremedim yaptırsam mı.göbekten sıvı alıyorlarmış.
medmus bence sen önce bulantın hallet diğeri çok önemli değil ilk 3 ayda bişi almak doğru olmadığı için doktorun önermemiştir belki kar zarar ilişkinisi göz önünde bulundurarak ama 4.ayında verir bence antibiyotik. Ama seninki biraz erken başlamış genelde 7.ayda geçriyo gebeler bende öyle 7.ayda geçirmiştim
ama sen doktoruna söylede bulantını falan serum yazar belki hem sıvı almış olursun bu sayede
Canım bir de genellikle 35yas üstüne yapılan amniyosentez testi var.o cok daha kapsamlı ve net sonuclar veriyormuş.35yas altına doktor gerek görmedikce yapılmıyor.ama anne isterse yine de yapıyorlar.ben tam sınırlayın karar veremedim yaptırsam mı.göbekten sıvı alıyorlarmış.
bunları düşünmeniz için ne kadar erken, doktorunuz üçle testin riskine göre buna karar verir bence artı amniyosentez zordur bebek içinde risk taşır zorunlu kalmadığınız sürece böyle birşeyi düşünmeyin derim
Canim ayni duygular bende de var.hic belirtim yok korkuyorum acaba ters bisey mi var diyeMerhaba
Ben de 2 şubatta gittim,daha 7+2 iken kalp atışlarını karından ultrason ile duyDUK.çOK GÜZEL BİR DUYGU.BENDE DE MİDE BULANTISI YOK,HİÇBİR BELİRTİ YOK,BAZEN BEN DE DİYORUM ACABA BEBEĞİM İÇİMDE HALA YAŞıyor mu diye..
bu konuda sana katılmıyorum malesef çünkü üçlü test asla kesin sonuç vermez sadece olasılık verir yani testin sonucu olasolık üstünedir zaten, bebeğin ense pilisi, tsh değer, usg görüntüleri ve daha bir kaç testin bir şekilde oratalaması alınır anne yaşıda alınan değerlerden biri bunlara bağlı oalrak bir olasılık hesabı çıkar test sonucunda şöyle yazar mesela
3500 de bir hasta bu demektirki bu değerleri olan 3500 kişiden bir kişide down sendorumu görüşmüştür o 3500 kişi içinden bir kişi olma ihtimalin var tabi ama doktorlar bu durumda düşük olasılık diye temiz derler ve çoğunlukta temiz çıkar
200 de bire kadar dı sanırım doktorlar olasılığı düşük görüyolardı tam emin değilim ama
fakat bu 50 de hastada birin altına düşerse ozaman bebek down sendorumlu deyip amniyo sentez istiyolar sanırım
yazdıklarımda ufak yanılmalar olabilir....
canikom senin tarif ettiğin ikili test yalnız.1/250 ihtimale kadar düşük risk.üçlü testte annenin yaşı, kilosu ve kandan 3 hormon değeri hesaba alınıyor.onda da 1/150 risk bile riskten görünmüyor. Ben üçlü testi ikili teste nazaran daha güvenilir bulduğumu söylemeye çalıştım. Güvenilirliklerini sorgulayacak olursan en garantisi amniyosentez.
Kızlar birşey soracağım,
Tecrübeli hamilelere özellikle. Bebekle ilgili sorunlar testlerle ve ultrasonla ne kadar doğru çıkıyor.
ilk bebeğimde 2 li testte ve 3 lü testte çok canımı sıkıp erken doğum, yüksek tansiyon veya gelişme geriliği diye dr. canımı sıkmıştı. sonra drumu değiştirdim ve bu testlerin sadece olasılık hesabından yola çıktığını okudum pek çok yerde. ultrasonda (28. hafta) eyapılan taramnalar en doğrusu. ense kalınlığı, kalpbi vs... tüm organları inceleniyor. Allaha şükürer olsun ki ne bebeğimde ne de bende bir sorun çıkmadı. ancak o süre zarfı boyunca bana gözyaşı döktüren ve hamileleiğimi burnumdan getiren doktora hala çok kızgınım.
Teşekkür ederim. İlk hamileliğim pek bir bilgim de yok. Şeytan da vesvese veriyor. Aklıma takıldığı için soruyorum bende.
yoo bende aynı testten bahsediyorum "270 de bir" riske kadar risksiz olduğunu söylüyorlarış laboratuardan bi arkadaşı aradım sordum hatta bi saat önce
Bugün niye bu kadar uzun yaaa yeter artık bitsin evime gideyim yarın doktora gidip rapor mu alsam
valla al ya alda evde yat, ben evde olsam evdede yatamamki benim ufaklıkla ama yinede evde olmayı tercih ederdim, masamın üstünü görseniz kızlar evrak yığını onları dosyalamam gerek ama hiç yapasım yok
evet canım haklısın
ya acayip uykum geldi yine bide öğlen şişkinlik verecek bi yemek yedim nerdeyse patlıcam ya offffffffffff zamanda geçmiyo bugün işte sakin hoş olsada yapasım yokta
Canım benim ya benim işim yoğun olmadığı halde bunalıyorum depresyona gircem nerdeyse eeee açım, bulantım var , karnım ağrıyor bunlarında etkisi var tabii amaaaaaan alayım ya uzatır ayaklarımı yatarım kimseden çekinmeden de öğürüyormuyum ne yapıyorum evimde yaparım hiç çekecek durumum yok canım burnumda. İşi yoğun olan arkadaşlarında Allah yardımcısı olsun hem iş stresi hem hamilelik zor valla.. Canım sana yardım edecek bir çalışma arkadaşın yok mu alıverse biraz yükü üstünden :26:
valla al ya alda evde yat, ben evde olsam evdede yatamamki benim ufaklıkla ama yinede evde olmayı tercih ederdim, masamın üstünü görseniz kızlar evrak yığını onları dosyalamam gerek ama hiç yapasım yok
Bugün niye bu kadar uzun yaaa yeter artık bitsin evime gideyim yarın doktora gidip rapor mu alsam
Canım benim ya benim işim yoğun olmadığı halde bunalıyorum depresyona gircem nerdeyse eeee açım, bulantım var , karnım ağrıyor bunlarında etkisi var tabii amaaaaaan alayım ya uzatır ayaklarımı yatarım kimseden çekinmeden de öğürüyormuyum ne yapıyorum evimde yaparım hiç çekecek durumum yok canım burnumda. İşi yoğun olan arkadaşlarında Allah yardımcısı olsun hem iş stresi hem hamilelik zor valla.. Canım sana yardım edecek bir çalışma arkadaşın yok mu alıverse biraz yükü üstünden :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?