slm arkadaşlar,
bende inş. eylül ayında anne oluyorum.
Benim 2. cocuğum sağlıklı-sıhatli-hayırlı anne-babalar olucağımız çocuklarımız olur inşallah...
merhaba kızlar..
ben de cuma günü kontrole gittim..tahlillerimi gösterdim..doktor şu an için bir sorun yok dedi..
yalnız doktordan çıktıktan sonra bişey dikkatimi çekti ultrson kağıdında..üst kısımda 9 hafta 6 gün yazıyodu..alt kısımda 9 hafta 3 gün yazıyodu..acaba bu bebğin gelişimi ile alakalı mı yoksa ben son adetimde ilk gün az olmuştum..lekelenmeden biraz fazla..sonra 2-3 gün geçtikten sonra normal adet olmuştum..onla mı alakalı..tedirgin oldum bilmiyorum..12.hafta gel ense kalınlığına bakalım dedi doktor..o güne kadar meraktan çatlarım..o yüzden sizlere sormak istedim..böyle bir durum yaşayan var mı ?
kizlar evde hersey kokuyor bana vernel kokusu bile boguyor beni
yemek kokulari geliyor burnuma camlari acip havaladiriyorum surekli
ne yapmaliyim yaaa
mrb tatlım bende 7+3üm cumartesi gördüm bebişimi dr a göre 6+4tü ve kalbini dinledim.her dr dinletmiyomuş takma kafana sıkıntı yapma cnm
Sen gene çıkarıp rahatlamışsındır.Ben çıkarmadığım gibi gün boyu da midem bulanıyor.Yani bi sabah olsaydı bulantılar, ya da sadece akşamları...Dün gece yatağa yatmamla bulanıp lavaboya koşmam bir oldu.Yeri zamanı yok
kizlar evde hersey kokuyor bana vernel kokusu bile boguyor beni
yemek kokulari geliyor burnuma camlari acip havaladiriyorum surekli
ne yapmaliyim yaaa
Yapılacak hiçbişey yok. Moralini bozmayayım ama ilk 3 ay evine giremeyen bir arkadaşım var. Her gün kayınvalidesinde yatıp kalktılar.
Doğru söylüyorsun.Benim doktorum da prensip gereği 12. haftaya kadar kalp atışını dinletmiyor.Ama ultrasonda minik yüreciğinin her kasılması görünüyor bebeğin.
Dinletmeme sebebi de ilk 12 haftada bebeğin organları oluştuğu için hassas bir dönemde olması.Doppler'in çok yüksek ses dalgaları göndermesinin de bebeğe zarar verme olasılığını düşünmesiymiş.
aynen ya bende fenalardayım kusamıyorum ama midem sürekli kötü iştah sıfır yemek görmeye bile tahammülüm yok
böle giderse herkes kilo alırken ben baya bi vericem gibi gözüküyor.
Giyinmek,makyaj yapmak,alışveriş gezme tozma hepsinden soğudum sürekli ağlama modundayım
ne zaman geçicek bu halimiz kendimden soğudum resmen
Son 2-3 gündür iyice bi kötü oldum önceden azda olsa yiebiliyordum
benim doktorumda 2 hafta sonrasi icin randevu verdi
ilk kez kalp atislarini duyucaz inanilmaz heyecanliyim
o kokular bende de var kolanyayla geziyorumbulantım da geçmedi kusmamda bitmedi sürekli aynıyım hiç değişiklik yok ama bugünüme şükür aylardır hastanede yatanları görünce şükrettim halime
evet canım benimde hamile bi arkadaşım var onun doktoru tavsiye etti diye gittim
moral bırakmadı doktor bulmak çok zor
Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın doktor diye güveniyoruz
bi sözüyle alt üst ediyo insanı zaten hassas insanlarız biz niye kırıyosun ki
Hiç kendini boşu boşuna germe.Gebeliğin boyunca o iki gün birbirini tutmaz kolay kolay.Üstteki SAT'ne göre bebeğin haftası günü.Alttaki de gelişim büyüklüğüne göre bebeğin haftası günü.
Benim ilk hamileliğimde de bu hamileliğinde de o tarihler farklı çıkıyor.Bazen bebeğin gelişimi öne geçiyor, bazen geride görünüyor.Ama 1 hafta bile fark olsa bunlar normal.Heyecanlanacak,telaşlanacak bişey yok.Senin bebeğinin gelişimi şu anda saat saat bile fark ediyor.
İlerde tahmini doğum tarihin de böyle değişebilir sık sık ultrason kağıdında..Hiç telaşlanma. Doktorlar genel olarak Son adet tarihini baz alarak söyler.Ultrason ölçümleri sapabiliyor.
evet kolonya biraz iyi geliyo gibi temiz havada yurumek de iyi geliyor
Amin canım Allah her zaman hepimizi iyilerle karşılaştırsın..
içime biraz su serpildi canım teşekkürler..gelişimi geriden mi geliyor diye endişe etmiştim açıkçası..gerçi çok büyük bir sapma yoktu ama..annelik böyle birşeymiş demek ki..daha yüzünü bile görmediğin bir varlığın herşeyine endişelenmek..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?