2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

slm arkadaşlar,
bende inş. eylül ayında anne oluyorum.
Benim 2. cocuğum sağlıklı-sıhatli-hayırlı anne-babalar olucağımız çocuklarımız olur inşallah...

slm arkadaşlar,
bende inş. eylül ayında anne oluyorum.
Benim 2. cocuğum sağlıklı-sıhatli-hayırlı anne-babalar olucağımız çocuklarımız olur inşallah...

Hayırlı olsun.İnşallah sağlıkla huzurla bebeğini kucağına alırsın.Aramıza hoşgeldin.

Hiç kendini boşu boşuna germe.Gebeliğin boyunca o iki gün birbirini tutmaz kolay kolay.Üstteki SAT'ne göre bebeğin haftası günü.Alttaki de gelişim büyüklüğüne göre bebeğin haftası günü.
Benim ilk hamileliğimde de bu hamileliğinde de o tarihler farklı çıkıyor.Bazen bebeğin gelişimi öne geçiyor, bazen geride görünüyor.Ama 1 hafta bile fark olsa bunlar normal.Heyecanlanacak,telaşlanacak bişey yok.Senin bebeğinin gelişimi şu anda saat saat bile fark ediyor.
İlerde tahmini doğum tarihin de böyle değişebilir sık sık ultrason kağıdında..Hiç telaşlanma. Doktorlar genel olarak Son adet tarihini baz alarak söyler.Ultrason ölçümleri sapabiliyor.

kizlar evde hersey kokuyor bana vernel kokusu bile boguyor beni
yemek kokulari geliyor burnuma camlari acip havaladiriyorum surekli
ne yapmaliyim yaaa

mrb tatlım bende 7+3üm cumartesi gördüm bebişimi dr a göre 6+4tü ve kalbini dinledim.her dr dinletmiyomuş takma kafana sıkıntı yapma cnm

Doğru söylüyorsun.Benim doktorum da prensip gereği 12. haftaya kadar kalp atışını dinletmiyor.Ama ultrasonda minik yüreciğinin her kasılması görünüyor bebeğin.
Dinletmeme sebebi de ilk 12 haftada bebeğin organları oluştuğu için hassas bir dönemde olması.Doppler'in çok yüksek ses dalgaları göndermesinin de bebeğe zarar verme olasılığını düşünmesiymiş.

aynen ya bende fenalardayım kusamıyorum ama midem sürekli kötü iştah sıfır yemek görmeye bile tahammülüm yok
böle giderse herkes kilo alırken ben baya bi vericem gibi gözüküyor.
Giyinmek,makyaj yapmak,alışveriş gezme tozma hepsinden soğudum sürekli ağlama modundayım
ne zaman geçicek bu halimiz kendimden soğudum resmen
Son 2-3 gündür iyice bi kötü oldum önceden azda olsa yiebiliyordum

kizlar evde hersey kokuyor bana vernel kokusu bile boguyor beni
yemek kokulari geliyor burnuma camlari acip havaladiriyorum surekli
ne yapmaliyim yaaa

Yapılacak hiçbişey yok. Moralini bozmayayım ama ilk 3 ay evine giremeyen bir arkadaşım var. Her gün kayınvalidesinde yatıp kalktılar.

Gerçi bu kokudan tiksinmeler biraz da psikolojik mi bilmiyorum.Benim balkonum beni öğürtüyor.Zamanında orada sigara içiyordum.Şimdi balkon kapısını açıp çıktığım anda öğürmeye başlıyorum.Sigaranın kokusunu bırak, düşüncesi bile midemi bulandırdığı için balkonu da sigarayla özdeşleştirmişim sanırım.

benim doktorumda 2 hafta sonrasi icin randevu verdi
ilk kez kalp atislarini duyucaz inanilmaz heyecanliyim

o kokular bende de var kolanyayla geziyorum bulantım da geçmedi kusmamda bitmedi sürekli aynıyım hiç değişiklik yok ama bugünüme şükür aylardır hastanede yatanları görünce şükrettim halime

Bak işte yiyememe bende yok.O an bulanıp yemiyorsam bile canımın istediği bişeyi düşünüp onu bulup yiyorum. Söylemesi ayıp bugün sabah mutfaktaki çay kokusu bana dokundu.İşe kahvaltı etmeden geldim.Sonra burada söylemesi ayıp kaşarlı tost yedim.Yani yerine ikame bişey buluyorum yemediğim şeylerin.
3 ay bitsin moralin de yerine gelir, iştahın da.Gerçi benim bulantılarım ilk hamileliğimde 4 ay sürmüştü.16. haftam bitti, bıçak gibi kesildi.İnşallah bunda da 4 ay olmaz.

o kokular bende de var kolanyayla geziyorum bulantım da geçmedi kusmamda bitmedi sürekli aynıyım hiç değişiklik yok ama bugünüme şükür aylardır hastanede yatanları görünce şükrettim halime

evet kolonya biraz iyi geliyo gibi temiz havada yurumek de iyi geliyor

Amin canım Allah her zaman hepimizi iyilerle karşılaştırsın..

içime biraz su serpildi canım teşekkürler..gelişimi geriden mi geliyor diye endişe etmiştim açıkçası..gerçi çok büyük bir sapma yoktu ama..annelik böyle birşeymiş demek ki..daha yüzünü bile görmediğin bir varlığın herşeyine endişelenmek..

Hiç endişelenme.Doğduktan sonra öyle bir paranoyağa bağlıyorsun ki..Şimdiden kendini bu kadar germe :)
Annem yeni doğduğumda uyuyormuyum öldüm mü ayırt etmek için burnuma ayna tutarmış.Düşün yani paranoyanın boyutunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…