2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kız bişi sorcam gülme ama acemi hamileliğime say...şimdi bizim bıcırıklar,karnımızda kıpırdamıyomu,sadece kalbimi atıyo,,,bide ultrasonda saçı başı görünüyomu kız

Niye güleyim hayatım. Çok normal merak etmen.Benim hamilelik takviminde yazıyordu 1-2 gün önce.Elini kolunu oynatmaya başlıyormuş, kafasına değildiğinde o yöne dönüyormuş.Ama o kadar küçük hareketler ki, henüz hissedemiyoruz. Yalnız bir rivayete göre bebek kız ise, anne kasığında seyirme şeklinde hissediyormuş çok küçükken. Annem ve birkaç anne öyle iddia ediyor.
Hamileliğin ilerleyen haftalarında ultrasonda bebeğin saçları görünüyor.Bizim oğlanın suyun içinde ahenkle dalgalanıyordu saçları valla. Çim adam gibiydi tabi.
Ağzını açıp kapatışını göreceksin dahaaa...Esneyişini göreceksiiiiiiiin....Parmağını emişini göreceksiiiiiiiinn...Daha ileri haftalarda ultrason cihazına ittirmek için tekme attığını bile görebilirsin.(Benimki atmıştı da)

hiiihhhh allahım neler anlatıyosunuz böyle.. okuması bile heyecan verici..

ben ilk hamileliğimde de 16. haftada hissetmeye başlamıştım
çok kg almazsam belli 1-2 hafta daha erken anlarım

Sen şanslı annelerdenmişsin demekki. Genel olarak ilk gebeliklerde 20. haftadan önce anlayamıyormuş anneler hareketleri.Ben de 20 haftada hissetmeye başlamıştım.Senin ilk bebeğin kız mı Stella?

ayyyyy sen anlatınca çok heycanlandım wala peki sen bunları normal siyah beyazda görmedin demi,3 boyutlumu ne varmış onda mı gördün...biz bu renkli ultrasyona kaçıncı haftada girecez....

Sen şanslı annelerdenmişsin demekki. Genel olarak ilk gebeliklerde 20. haftadan önce anlayamıyormuş anneler hareketleri.Ben de 20 haftada hissetmeye başlamıştım.Senin ilk bebeğin kız mı Stella?

evet kızdı, ama bizimki anormaldi doğana kadar gece gündüz durmuyordu, parende falan atıyordu heralde

yarım saat oynamasa endişe ederdim

hiiihhhh allahım neler anlatıyosunuz böyle.. okuması bile heyecan verici..

Yaaa!Bir de yaşamasını düşün...Şu anki heyecanların kaça katlanacak.Sen dokunacaksın, o elinin altından sana tepki verecek. Babasının ile köşe kapmaca oynayacak. İçinde bir yandan başka yana döndüğünü hissedeceksin. Hangi saatlerde uyuduğunu hangi saatlerde uyandığını bile anlayacaksın bir süre sonra. Bekle sen bekle....Ne güzellikler bekliyor hepimizi.
Deneyimli anneler,atladığım şeyler varsa yazın.

Çikolata ile ufaklığı kıpırdatmak için çok erken bu arada....Daha henüz senin kan damarlarından besleniyor. Plaesnta ile beslenmeye geçtiğinde ve tatları ayırdetmeye başladığında işe yarar o.

Son düzenleme:
ayyyyy sen anlatınca çok heycanlandım wala peki sen bunları normal siyah beyazda görmedin demi,3 boyutlumu ne varmış onda mı gördün...biz bu renkli ultrasyona kaçıncı haftada girecez....

Ben hep doppler'e girdim.Renkli ultrasona, 4 boyutluya hiç girmedim. Hep girdiğim siyah beyaz,bildiğin ultrasondu.

Son düzenleme:

bide bizimkinin hıçkırık saatleri vardı,
doğunca aşağı yukarı aynı saatlerde hıçkırmaya devam etmişti bi süre

bide bizimkinin hıçkırık saatleri vardı,
doğunca aşağı yukarı aynı saatlerde hıçkırmaya devam etmişti bi süre

Doğru doğruuu!!!Bir de hıçkırıyorlardı sahi. Hop hop hoplardı benim de göbeğim. Yaa,unuttuklarım var işte.Aslında bunları hep biryerlere yazmalı.

an itibariyle sadece bulantı olunca keyiflenebiliyorum bebeğim benimle diye..inşallah Allah ilerisini de görmemizi ve bahsettiğin heyecanları yaşamamızı nasip eder.

Slm arkadaşlar nasılsınız, ben bulantı hapı almayınca mahfoluyorum, ama alıncada midem çok kazınıyor ve ekşiyor, çok kötü oluyorum, ne yapacağımı şaşırdım.
Eşimden midem bulanıyor, yanaşmasını istemiyorum hiç.
Bu arada karnım ve sağ kasığım çok ağırıyor, sebebi ne olabilir acaba?
Oğlumdan çok farklı bir gebelik geçiriyorum, sanki ilk gibi çok farklı...

Sevgili anne adayları;
Daha önce hamileliğimin 7.haftası içerisinde olduğumu yazmıştım. Sizlere şunu sormak istiyorum. Beslenmenize ne kadar dikkat edebiliyorsunuz? İlk aylarda beslenmenin önemi büyük müdür? Bu konuda biraz stresliyim. Sürekli aklımda ne yiyeceğim, ne faydalı, dur şunu da yiyeyim gibi şeyler... İnternetten araştırdığımda sürekli yemek gerekiyor sanki. Ne kadar neye önem vermeliyim arkadaşlar?

Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.

canim ilk uc ay onemli degil cunku bebegin senden beslenmiyor bir piskopat dr gitmistim diger ilgi alainda guzellikti guzelik merkezi vardi kilomu gorunce ilkk uc ay sakin kilo alma hata diyet yap su gobegin erisin demisti bana :) ve bazi aneler kusma ve bulantidan hic birsey yiyemiyor ve dr lar kendilerini zorlamamalari gerektigini uc ay sonbra duzelecegini soylerler yani onemli degil ne yer ne icersen kendine ama soyle bise var sut urunleri elinden geldigince yemege calis ilerleyen haftalar icin onemli depolamis oluyorsun ucuncu aydan sonra dikat edersin yediklerine sut urunleri et balik tavuk yesillikler su burgul meyve bunlar benim bilddigim dr umun onerdigi seyler makarna pilav hamurlu seyleri abartmami istemiyor

Teşekkür ederim ilgilendiğin için...
İçimi rahatlattın gerçekten. Henüz doktora gitmedim. Cuma günü gideceğim ben de. Su dönemde gerçekten tek ihtiyacımız olan sey sağlık. Allah hepimize sağlık versin. Yeni yeni öğreniyorum her şeyi. Bu zamana kadar bebek mağazalarına bile 3-5 defa gitmişimdir. Gerçekten çok tecrübesizim. Her sey basa gelince öğreniliyor diye kendimi avutuyorum :)

canım ben folbiol ve magnorm yani magnezyum kullanıyorum doktorum bunları verdi...

arkadaşlar merhaba, salsa arkadaşımızın da dediği gibi bebek ilk üç ay bizim varolan depomuzdan besleniyormuş,zaten plesenta oluşumu da ancak oluyor,bundan sonraki süreç önemli ama herşeyden fazla yemenin de bebeğe bir faydası olmuyormuş,yani çok çok süt yoğurt yemek gibi.abartmadan her besinden almamız gerekiyor,bakliyat,balık,protein ağırlıklı beslenmek önemli.çay kahve meyve suyu ve diğer hazır gıdalar zararlı artık. benim şuan çayı bile çekmiyor canım yani bünye kendiliğinden soğudu çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…