başladılar tabi hareket etmeye
kız bişi sorcam gülme ama acemi hamileliğime say...şimdi bizim bıcırıklar,karnımızda kıpırdamıyomu,sadece kalbimi atıyo,,,bide ultrasonda saçı başı görünüyomu kız
Niye güleyim hayatım. Çok normal merak etmen.Benim hamilelik takviminde yazıyordu 1-2 gün önce.Elini kolunu oynatmaya başlıyormuş, kafasına değildiğinde o yöne dönüyormuş.Ama o kadar küçük hareketler ki, henüz hissedemiyoruz. Yalnız bir rivayete göre bebek kız ise, anne kasığında seyirme şeklinde hissediyormuş çok küçükken. Annem ve birkaç anne öyle iddia ediyor.
Hamileliğin ilerleyen haftalarında ultrasonda bebeğin saçları görünüyor.Bizim oğlanın suyun içinde ahenkle dalgalanıyordu saçları valla. Çim adam gibiydi tabi.
Ağzını açıp kapatışını göreceksin dahaaa...Esneyişini göreceksiiiiiiiin....Parmağını emişini göreceksiiiiiiiinn...Daha ileri haftalarda ultrason cihazına ittirmek için tekme attığını bile görebilirsin.(Benimki atmıştı da)
ben ilk hamileliğimde de 16. haftada hissetmeye başlamıştım
çok kg almazsam belli 1-2 hafta daha erken anlarım
Niye güleyim hayatım. Çok normal merak etmen.Benim hamilelik takviminde yazıyordu 1-2 gün önce.Elini kolunu oynatmaya başlıyormuş, kafasına değildiğinde o yöne dönüyormuş.Ama o kadar küçük hareketler ki, henüz hissedemiyoruz. Yalnız bir rivayete göre bebek kız ise, anne kasığında seyirme şeklinde hissediyormuş çok küçükken. Annem ve birkaç anne öyle iddia ediyor.
Hamileliğin ilerleyen haftalarında ultrasonda bebeğin saçları görünüyor.Bizim oğlanın suyun içinde ahenkle dalgalanıyordu saçları valla. Çim adam gibiydi tabi.
Ağzını açıp kapatışını göreceksin dahaaa...Esneyişini göreceksiiiiiiiin....Parmağını emişini göreceksiiiiiiiinn...Daha ileri haftalarda ultrason cihazına ittirmek için tekme attığını bile görebilirsin.(Benimki atmıştı da)
Sen şanslı annelerdenmişsin demekki. Genel olarak ilk gebeliklerde 20. haftadan önce anlayamıyormuş anneler hareketleri.Ben de 20 haftada hissetmeye başlamıştım.Senin ilk bebeğin kız mı Stella?
hiiihhhh allahım neler anlatıyosunuz böyle.. okuması bile heyecan verici..
ayyyyy sen anlatınca çok heycanlandım wala peki sen bunları normal siyah beyazda görmedin demi,3 boyutlumu ne varmış onda mı gördün...biz bu renkli ultrasyona kaçıncı haftada girecez....
Yaaa!Bir de yaşamasını düşün...Şu anki heyecanların kaça katlanacak.Sen dokunacaksın, o elinin altından sana tepki verecek. Babasının ile köşe kapmaca oynayacak. İçinde bir yandan başka yana döndüğünü hissedeceksin. Hangi saatlerde uyuduğunu hangi saatlerde uyandığını bile anlayacaksın bir süre sonra. Bekle sen bekle....Ne güzellikler bekliyor hepimizi.
Deneyimli anneler,atladığım şeyler varsa yazın.
Çikolata ile ufaklığı kıpırdatmak için çok erken bu arada....Daha henüz senin kan damarlarından besleniyor. Plaesnta ile beslenmeye geçtiğinde ve tatları ayırdetmeye başladığında işe yarar o.
evet kızdı, ama bizimki anormaldi doğana kadar gece gündüz durmuyordu, parende falan atıyordu heralde
yarım saat oynamasa endişe ederdim
bide bizimkinin hıçkırık saatleri vardı,
doğunca aşağı yukarı aynı saatlerde hıçkırmaya devam etmişti bi süre
anem benim dokuzuncu haftamin sonlariydi sanirim sormaya baslamisti hisediyormusun diye bebegi ane dedim dort aylik degil daha iki yeni bitti dedim ilk hamileligimde 16. haftamda hisetmiyordum hic bise hamile oldugumu hic hisetmemistim erkekti ama simdi onuncu haftadan itibaren cok ilginc sekilde pirpirlarini hisediyorum ve o aneleri simdi anliyorum ne demek istediklerini yani seyirme bazen seyirmeyi cok yuksek dozda hisediyorum :)) benim de icimde ilk zamandan beri kiz hissi var turkiyede degilim ve turkiyedeki drlar 16 haftadan sonra hisedersin o kan dolasimi falan derler yurtdisindayim misirli hekim odasina girer girmez bebegini hisediyormusun diye sordu ben evet hisediyorum dedim cekinerek dalga gecer diye dusundum :) iyi iyi guzel dedi sasirdim
Sevgili anne adayları;
Daha önce hamileliğimin 7.haftası içerisinde olduğumu yazmıştım. Sizlere şunu sormak istiyorum. Beslenmenize ne kadar dikkat edebiliyorsunuz? İlk aylarda beslenmenin önemi büyük müdür? Bu konuda biraz stresliyim. Sürekli aklımda ne yiyeceğim, ne faydalı, dur şunu da yiyeyim gibi şeyler... İnternetten araştırdığımda sürekli yemek gerekiyor sanki. Ne kadar neye önem vermeliyim arkadaşlar?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.
canim ilk uc ay onemli degil cunku bebegin senden beslenmiyor bir piskopat dr gitmistim diger ilgi alainda guzellikti guzelik merkezi vardi kilomu gorunce ilkk uc ay sakin kilo alma hata diyet yap su gobegin erisin demisti bana :) ve bazi aneler kusma ve bulantidan hic birsey yiyemiyor ve dr lar kendilerini zorlamamalari gerektigini uc ay sonbra duzelecegini soylerler yani onemli degil ne yer ne icersen kendine ama soyle bise var sut urunleri elinden geldigince yemege calis ilerleyen haftalar icin onemli depolamis oluyorsun ucuncu aydan sonra dikat edersin yediklerine sut urunleri et balik tavuk yesillikler su burgul meyve bunlar benim bilddigim dr umun onerdigi seyler makarna pilav hamurlu seyleri abartmami istemiyor
Selam herkese. Siz ekstra vitamin kullanıyor musunuz, Elevit gibi? bana doktorum vermedi, vitamin eksikliği olursa o zaman verecekmiş.. genel tüm vitaminleri içeren ilaçları faydalı bulmuyor.. etrafımdaki herkes kullanıyor, merak ettim siz napıyosunuz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?