cnm ne güzel kullanmışsın hamilelik öncesinde 5-6 haftalıkken niye bıraktırdı bilmiyorum ama elevitin içinde azda olsa folik asit var ve hamileliğin 12.haftasında bırakılıyor fazlasıda hamilelikte zarar folik asit eksikliği bebekte spina bifidaya yol açıyor yani omuriliği kapanmıyor benim bebeğimin kuyruk sokumundaydı bu beyindede oluyor kısacası NTD deniliyor doğuştan anomoli ve tedavisi yok...çok zor bir karardı benim için folik asiti başıma gelmeden bilmiyordum...7 aydır içiyorum halada bırakmadım 12.haftada bırakacam tekrarlama riski tabiki var ve her bayan risk taşıyor ama her folik asit kullanmayan bayandada olacak diye birşey yok...ama elimden geldiğince bayanları uyarmaya çalışıyorum ve bu hastalık en çokta türkiyede var...bilsem içmezmiydim tv lerde anlamsız reklamlar var onun yerine folik asitin önemini oynatsalar benim gibi acı çeken olmayacak..doğumdan sonra hamile kalmak hiç istemiyordum yavaş yavaş atlattım durumu 10 ay sonra hamile kaldım ama ondada çok kötü oldum çünkü adetim geçmişti 13 gün test yaptırmıştım negatif dr. adet söktürücü verdi içtim sonra baktım ki adet olmadım test yaptım pozitif çıktı dr um birşey olmaz dedi ama birde ialcın korkusu sardı ben sizler gibi rahat olamıyacam hem tedirgin olacam ...Allahım dualarımı kabul etsin..herkesin bebeğini sağ sağlim kucağklarına almayı nasip etsin...
krizantem83 tatlim bizde 2 li tarama testinin ismini biliyomusun?
burda ne zaman yapiyorlar bilgin varmi?[/QUOT
sanirim bizde double screening test olarak geciyordur ve turkiyedekilerle ayni zamanda olmasi gerekli bence yada screening down sendrome da gecebilir kan testi yapilacakya ozaman bakiyorlarmi bilmiyorum sen midwife a sorabilirmisin kesin bilgi aliriz canim biliyorsun ben baslamadim henuz...
şimdi aradım 27 tl olmuş cnm 37 değil yanliş hatırlıyo olablirmisin ?
sanirim bizde double screening test olarak geciyordur ve turkiyedekilerle ayni zamanda olmasi gerekli bence yada screening down sendrome da gecebilir kan testi yapilacakya ozaman bakiyorlarmi bilmiyorum sen midwife a sorabilirmisin kesin bilgi aliriz canim biliyorsun ben baslamadim henuz...
tamm tatlim bir sonraki randevumda sorayim hatta test kitapciklari var bakayim ordada yazar
Kızlar ya ben ilk hamilelik zamanları aşırı sıcaklıyordum
son bir kaç gün ise titriyorum kaç kat giyindim bana misin demedi ya
gece bile sırtım çok üşüyor pijama üzerine kalın örme yelek ve kalın çorap giyip de yatıyorum
bu kadarı normal mi ya
var mi benim gibi olan
ben en son 29 şubtta gitmiştim . bu kadar zam gelmiş olamaz ya ben gittiğimde de hastane olarak geçiyodu zaten . dur merak ettim arayıp sorucam muayene ücreti nekadar diye. ben kendim bizzat sordum doktora değil girişte gebe bilgilendirme odası var oaraya sordum normal 600 sezeryan 800 dedii .
cnm usenmedim kalktim actim test book'u
testing for down's syndrome 15-18 haftalari arasinda yapiliyormus:44:
canım keşke 800 TL olsa göbek atarım valla keyiften
cnm usenmedim kalktim actim test book'u
testing for down's syndrome 15-18 haftalari arasinda yapiliyormus:44:
ozelmi baktiriyoruz yoksa prosedur olarak nsh mi bir bilgi varmi canim turkiyede 12-14 arasi bakiliyor herseyimiz bi degisik ya:44::44:
şimdi aradım 27 tl olmuş cnm 37 değil yanliş hatırlıyo olablirmisin ?
ozelmi baktiriyoruz yoksa prosedur olarak nsh mi bir bilgi varmi canim turkiyede 12-14 arasi bakiliyor herseyimiz bi degisik ya:44::44:
yok nsh yapiyor.. valla 15.week basliyor yaziyor..
ama ben onu bir arkadasimdan da duydum TR deki kadar erken olmuyor galiba
yinede tam olarak sorucam midwife'a bir kac gune kadar
moJeli bu ikili testte renkli ultrason ile mi bakılıyor ve cd veriyolarmışmı,bnm bi arkadaşım dorykta muayne hariç 90 tl ödemiş renkli ultrason ve cd verilmiş.seninde öylemiydi
slm kızlar bugün doktora gitti.amaaan ne kıpırdıyor döndükçe dönüyor.doktorun asistanları çok hareketli hiperaktif olacak bu diye takıldılar:))2li test yaptırmadım ama ense kalınlığı ölçüldü o da normal çıktı çok şükür.bu arada bana previa olacak büyük ihtimalle sezeyan olacaksın dedi.ben zaten sezeryan istiyordum yine de hayırlısı olsun bakalım işte böyle 1 ay sonra gidicem tekrar.cinsiyeti söylemedi 12+5 ten önce söylemiyoruz dedi.benim 11+6 olduğu için söylemedi maalesef 1 ay bekliycem:)
canım ben ikili teste gittiğimde doktor normal herzamanki ultrasonla baktı ölçtü
sonra birazcıkta 3 boyutlu şekilde gösterdi bebeğimi ama kafasını tam göremedim eşiği varmış bebeğin o yuzden
ama çırpı çırpı bacakları beslendiği kordonu 3 boyutlu gördüm şu an bile ağlamak istiyorum ya insan hamile olduğunun daha bi farkına varıyo cd vermediler bana ama benim bildiğim kadarıyla ayrıntılı ultrason oluyo 20.haftalarda o zaman veriyolarmış ama her hastanede olan bi uygulama olduğunu sanmıyorum benim hastaneden de böyle bi beklentim yok açıkçası
olmadı başka bi yere de giderim onu yaptırmak için değer çünkü
canım ben ikili teste gittiğimde doktor normal herzamanki ultrasonla baktı ölçtü
sonra birazcıkta 3 boyutlu şekilde gösterdi bebeğimi ama kafasını tam göremedim eşiği varmış bebeğin o yuzden
ama çırpı çırpı bacakları beslendiği kordonu 3 boyutlu gördüm şu an bile ağlamak istiyorum ya insan hamile olduğunun daha bi farkına varıyo cd vermediler bana ama benim bildiğim kadarıyla ayrıntılı ultrason oluyo 20.haftalarda o zaman veriyolarmış ama her hastanede olan bi uygulama olduğunu sanmıyorum benim hastaneden de böyle bi beklentim yok açıkçası
olmadı başka bi yere de giderim onu yaptırmak için değer çünkü
canım kredi kartımın ekstresinden 37 tl yazan kısmı kopyaladım senin için aşağıya
kredi kartı slipi de elimde ama ismim yazdığı için onu eklemedim
neden böyle bi yanlışlık yaptılar bilmiyorum gidince sorarım
ikili testte de önce ultrasonla ense kalınlığını falan ölçtü normal dedi
sonra da kan tahliline gönderdi ordada 30 tl ödedim
sonuçlar perşembe çıkacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?