kızlar aranızda gebeliğine iki keseyle başlayıp teke düşen oldu mu? benim ikinci hamileliğim doktor iki kese var ama henüz ikisi de devam eder mi iki hafta sonra belli olur demişti ve o iki hafta çok yavaş geçti. kontrole gittiğimde sadece bir kese dolu diğeri boş sadece amniyon sıvısı var dedi. üzüldüm tabi ama hayırlısı. kontrole gittiğimde acaba diğer kese de dolu olacak mı diye merak ediyorum gerçi doktor böyle bir şey söylemedi. birisi dolu diğeri boş. boş olan doluyu engelleyebilir kaybolur gider ya da gelişmez küçük kalır dedi. inşallah kalp etışı aldığımız kesede sıkıntı olmaz.
maşallah,ne kadar aktif bi topic :) bi gün girmiyorum takip etmek de zorlanıyorum.hamileliğinizi mutlaka aile hekiminize bildirin kızlar.eşim aile hekimi,onlar takiplerini bebeklerin izlemlerini ileriki dönemlerde aşılarını yapıyolar çünkü.ben şimdilik folik asit kullanıyorum sadece.demir hapı vermedi doktorum :/ 3hafta sonraya randevu verdi doktorum,ama ben çok korkuyorum.3 hafta gitmeden nsıl durucam bilmiyorum.
benim meleğimde burda ama pek net çıkmadı pc kamerasından çektim..
Yok canım olmaz kötü bişey sıkma canını..
Benimde ilk hamileliğimde öyle oldu 2 kese oldu sonra birinin kalp atışı başlamadı o öyle içerde kaldı doğumda da aldılar..
Yani çok küçük olduğundan diğer bebeğe bir zararı olmuyor.
Allah korusun tüm bebeklerimizi sıkma canını..
tek üzüleceğin şey ikiz annesi olamayacaksın:)
benim meleğimde burda ama pek net çıkmadı pc kamerasından çektim..
Allahım yardım etsin az kaldı cnm sonra inş. rahat günler başlayacak Allahın izniyle..seninle doğum tairihimiz aynı....
canım ben günde 9 damla devit kullanıyorum.vücudun ihtiyacı olan d vitaminini karşılıyor.d vitamini bize calsiyum sağlıyor bu açıdan çok önemli.ilacın tadı sağın solun ne dediğini hiç önemseme doktoruna güven vitamin bu zararı olmaz yararı olur.ultrason kağıdımda yazıyo muydu acep ben bebeğe bakmaktan onu atlamışta olabilirim
ihihih .) enson doktora gittiğimde 11+4 demişti 48,50mm boyunda :)
o hesaba göre bugün tam bir hafta 12+4 oluyo
bu arada bişey daha sorucam kullana arkadaşlar var mı
sağlık ocağındaki doktor çağırmıştı gittim ve bana devit damla verdi
bu daha önce bebeklerde kullanılan bi ilaçmış
şimdi artık annelere veriliyormuş
yardım
canım benim tüp bebek iki keseyle başladık ama biri kayboldu kendiliğinden.bu şekilde çok örnek var.hatta kaybolan ikiz sendromu diye bir topik var ikiz ve çoğul gebelikler bölümünde bi gir de oku istersen orayı.kızlar aranızda gebeliğine iki keseyle başlayıp teke düşen oldu mu? benim ikinci hamileliğim doktor iki kese var ama henüz ikisi de devam eder mi iki hafta sonra belli olur demişti ve o iki hafta çok yavaş geçti. kontrole gittiğimde sadece bir kese dolu diğeri boş sadece amniyon sıvısı var dedi. üzüldüm tabi ama hayırlısı. kontrole gittiğimde acaba diğer kese de dolu olacak mı diye merak ediyorum gerçi doktor böyle bir şey söylemedi. birisi dolu diğeri boş. boş olan doluyu engelleyebilir kaybolur gider ya da gelişmez küçük kalır dedi. inşallah kalp etışı aldığımız kesede sıkıntı olmaz.
canım kayıt yapıyorlar sonra 20. haftada gel ilk aşını yapalım diyorlar.yani 20.haftadan önce kayıt harici gitmiyorsun.bi sorun olacağını zannetmiyorum.canım eşin aile hekımıyse en ıyı o bılır. ben aile hekımıne ancak 13 haftamda bıldırebıleceğim gebe olduğumu. yerı çok ters işyerınden ızın almak sorun olabılıyo. o zaman bıldırsem sıkıntı olurmu. yanı şimdiden yapılcak bırşeyler var mı. rica etsem öğrenebılır mısın
melekcm bilşi sorucam bizim 1 gün ara görünüyor.senin ultrason kagıdında tahmini dogum tarihi yazıyor mu?
benim ultrason kağıdımda da tahminş doğum tarihim yazmıyor. sadece bebeğin boyu ve benim bilgilerim yazıyor. cihazdan cihaza değişiklik gösteriyor demekki
sAğol esracım bizim günlerimizde aynı galiba seninde sat 21 aralık dimi.ben dr.sadece balık ve et tüketmediğimi süttte içemedigimi söyledim,süt için şart degil bol peynir yogurtla örtüştürebilirsin dedi ama et ürünlerine dediğin gibi 3 aydan sonra mecbursun yiceksin dedi napıcam şimdiden düşünüyorum bebeğim için çıkarsamda yicem heralde.sen kilo aldınmı cnm bu arada nerelisin?
canım ben günde 9 damla devit kullanıyorum.vücudun ihtiyacı olan d vitaminini karşılıyor.d vitamini bize calsiyum sağlıyor bu açıdan çok önemli.ilacın tadı sağın solun ne dediğini hiç önemseme doktoruna güven vitamin bu zararı olmaz yararı olur.
canım kayıt yapıyorlar sonra 20. haftada gel ilk aşını yapalım diyorlar.yani 20.haftadan önce kayıt harici gitmiyorsun.bi sorun olacağını zannetmiyorum.
evet benim de sat 21 aralık:) ben hamileliğimin ilk ayında urfaya gitmiştim zaten orada öğrendik hamile olduğumu,orada yöresel yiyebileceğim herşeyi yiyip 1 kilo almıştım,53-53.5 geliyordum,şimdi kilo verdim 51.5 civarı çıkıyorum tartıldığımda,bende kusma yok ama fazla birşey yiyemiyorum bende. aslında ankaralıyım ama manisada yaşıyorum canım sen peki?
bugun gunlerden bulantı öluyorum kızlar bennnn Allahım gelsin artık su rahta gnlerimiz neolurrrrrrrrrr
selam kızlar
dün geceden beri idrarımı yaparken yanma ve ağrı vardı
bugünde sağlık ocağına gittim kayıt için
orada tahlil yaptılar idrarda enfeksiyon ve kan çıktı
ağrımda çok
kadın doğumcun görsün dediler
yarına randevu aldım
hemen geçsede zaman gitsem kafaya taktım ağrımda var hemde bebeğe zarar verir mi diye
evet canım yazıyor benim kağıdımda hatta bundan önceki ultrason kağıdımda da yazıyordu,zaten doktor da kendi dedi bebeğin 27 eylül de gelirim diyo:) inş. vermeyiz kilo canım
canım benimde çok bakteri çıkmıştı
doktor ilişkiyi yasaklayıp
su içmeyi abart dedi
her gittiğimde de yanma var mı diye soruyor
doktorunda aynı şeyi dicektir bol bol su iç abart hatta
enfeksiyonu at böylece idrarla
inşAllah herşey güzel olur bundan sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?