2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

canim utanma git hemen doktoruna hamilelikte boyle seyler cok onemli....ama sanirim sen usutmussun ayaklarini sicak tutmaya calis tatlim calisiyormussunda Rabbim kolaylik versin insallah

geçmezse eğer c.tesi günü gittiğimde söyleyeceğim..utanmak lazım haklısınız sağlık ihmale gelmez...belki olabilirdi çalıştığım yer çok soğuk ve zaten çok yoruldum bu ara izin alıp dinlenmek istiyorum ama malesef...işim hafif olsa da hamilelik yorgunluğu beni mahvetti...çok teşekkür ederim

bende çok ikilemde kaldım doktorum sordu

bilmiyorum dedim kararsızım
doktor bişey çıkarsa aldırırmısın dedi
bende aldırmam dedim o zaman yaptırmana da pek gerek yok dedi
bende okumuştum aldır dedikleri çocuklar sapasağlam doğmuş
ve anne 3. ayından sonra hamileliğin sonuna kadar üzülüyo boşboşuna

cnm bnde yaptırmadım. kararsız değilim tanıdık kadın doğumcular vardı ikisi de yaptırmadığını söledi. Strese gerek yok dua ediyorum sağlıklı olması için.

kızlar 11+3 olmuşum bugün doktora gittim bende Allahıma şükür herşey yolunda
ense kalınlığı 1,5 mm 2li test bende yaptırmıcaktım aslında doktor yapalım dedi... yapcaktık yapmıycaktık bi anda kendimi kan almada buldum
10 güne ancak çıkarmış ... Rabbim bebeklerimizi bizlere bağışlasın. eli ayağı düzgün,sağlıklı,hayırlı evlatlar olsunlar inşallah.

kaç gündür sayfaya giremiyorum 3 gündür hastanede yattım yoğun kanama sebebiyle ama çok şükür bebeğimde ben de iiyiz rabbim hiç kimseye yaşatmasın , bu kadar kötü olayların sonunda oğluşumun olacağını duymak bana çok ii geldi :)) herkese güzel hamilelikler dilerim

mrb güzel anneler, kaç gündür hastaneyle uğraşıyorum.ankarada oturuyorum ve doğum için ankara tıp fakültesini sectim.çok kalabalık cok fazla ilgilenmediler bebeğimi bile hala göremedim.özellerde ateş pahası düşünülmüyor bile.8 marta randevu verdiler 2 li tarama için ben yaptırmayı düşünüyorum.bebeğimi ne olursa olsun bende doğurmak istiyorum tabi ama bir sorun cıkarsa belki tedavisi falan olabilir diye yaptıracam.olmasa bile böyle birşeye kendimi hazırlarım ona göre hareket ederim diye düşünüyorum.

Bence aldırmayacaksanız yaptırmayın yanlış da çıkabiliyor sonuçlar komşum vardı çocuğu için yanlış bilgi verdiler kaç ay onun acısını çekti stresi üzüntüsü hala gitmiyor gözümün önünden bence insan çok stres yapıyor ve bebeği gayette sağlıklı doğdu hem bebeğine hem kendine eziyet kadıncağız kaç ayy

canım yaa bence hiçbirşeyi yok bebeğinin ama strese sokmak için elinden geleni yapıyor bence doktorlar bence başka doktora git

geçmiş olsun canımmm bir daha yaşamaamn dileğimle demek bir erkek daha geliyor çok sevindim adına sağlıkla kucağına almayı nasip etsin rabbim

birde anne adaylarının hepsi karnın acıdığını yazmış.korkmayın anişler bebek büyüdükce ,karnınızın içi genişliyor acıması ondan.ilk hamileliiğimden biliyorum ikinci olmasına ragmen benim bile çok acıyor.
benim 10 haftalık oldu bebiş karnım 4 5 aylık gibi çıktı.bende çok zayıf birisiyim bence zayıflıkla kiloyla alakası yok.kişin kişiye değişiyor kafanıza takmayın.

benim en cok sıkıntım birinci sezeryan olduğu için dikişlerim cok fena ağrıyor daha şimdiden ne yaparım sonuna kadar bilmiyorum.özelliklede hapşurunca yırtılmış gibi hissediyorum.22 ay gecti ama hala acıyor.

Son düzenleme:

Bak sen oğluşuna kendini size nasıl tanıtmış:) Önce korkutmuş sonrası malum tebrikler canım erkek annesi olmak çok güzel bişey ama benim bu 2. olacak inşallah hayırlısıyla sağlıklı bir kızım olur :)

cnm cok geçmiş olsun seni çok iyi anlıyorum.bende ilk gebeliğimin 5.ayında yaşamıştım cok korkunç birşey.korkma bazı kadınlarda olabiliyormuş bu tarz kanamalar.sadece bana 10 gün wc dışında ayağa kalkmamamı istemiştii.dinlendim çok şükür hiç birşey olmadı.

geçmiş olsun canımmm bir daha yaşamaamn dileğimle demek bir erkek daha geliyor çok sevindim adına sağlıkla kucağına almayı nasip etsin rabbim

sağol canım , rabbim hiç kimseye yaşatmasın çok zor günler geçirdim ama sonunda oğluşumu görmek onun sağlıklı olduğunu duymak her şeye değerdi

evet başta korkuttu ama cinsiyetini belli ederek korkuların hepsini unutturdu , rabbim gönlüne göre versin inşallah

teşekkür ederim canım ,dediğin gibi bazı gebeliklerde yaşanıyormuş bu tür kanamalar , dinleniyorum progestan verdi 2 tane de iğne idare ediyoruz çok şükür

amin canım inşallah çok iyi çıkar sonuçlar...bütün bebekler sağlıklı olsun inşallah

ay öylemi ne kadar güzel ya,RAbbim kucağına almayı nasip etsin inşallah....bak gördün mü 3 günlük kötü anıdan sonra oğluşunun müjdesiyle dünya senin olmuştur eminim..
teşekkür ederiz

BOŞUNA TEST YAPTIRMAYIN
Duman, bir anne Amniyosentez yaptırmak istemiyor ve gebeliği sonlandırmak istemiyorsa bu tesleri yaptırmanın bir anlamının olmadığını söylüyor. Aksi taktirde annenin kafası karışıyormuş.

Duman, doktorların yanlış anlaşıldığı durumlar da olduğunu söylüyor. "Testlerin sonuçlarında risk yüksek çıktığında anne çocuğunu Down Sendromlu zannediyor. Halbuki böyle bir şey yok. Kesin tanıyı Amniyosentez ile koyabiliriz. Anne Amniyosentez yaptırmıyor ve dokuz ay boyunca çocuğu Down Sendromlu olacağını zannettiği için boşuna strese giriyor."

Ayşe Duman Bazı hastalar için de "Hiç bilmeden testleri yaptırmış bana sonuçları getiriyor ne yapacağız diye soruyorlar. Ben de Amniyosentez yapmamız gerekiyor diyorum.Yaptırmayacağım diyor. Daha önceden bilgisi olsaydı boşuna o tarama testlerini yaptırmazdı." Ayşe Duman gebelik sonlandırma kararını tamamen anneye bıraktığını söylüyor.

Bunu da şöyle açıklıyor. "Yaşam ile bağdaşan bir problem. Ben sadece yaşamla bağdaşmayan gebelikleri sonlandırıyorum. Mesela; bebeğin beyni gelişmez ve doğarken ölebilir. Bu tür gebelikleri sonlandırıyorum ama down sendromu öyle değil."

uzun süredir birşey yazmıyordum. ara ara girip okuyorum takip ediyorum başlıgı. çok fazla olumsuz şeyler vardı bir ara, moralim cok cok bozuluyodu bir süre girmeme kararı almıştım ama şimdi konusmalar rutine oturmuş gibi geldi
bir arkadaşın basına üzücü olay geldiginde insan hemen kendisine de olacakmış gibi hissedebiliyor. zaten pimpirikliyim

3 ay oldu artık inşallah herşey güzel devam eder.

sevgiler herkese

öyle uzaktan bakmayın lütfen burda paylaşım yapmaya çok ihtiyacımız oluyor
kötü şeyler yaşanmış olsa bile bilinçleniyoruz en azından yapılması
yapılmaması gerekenleri tartışıyoruz herkes bi fikir söylüyor
benim içimin rahatladığı dönemlerde oldu birinin acısını paylaştığımda
paylaşalım ki çoğalalım birinin ilk cinsiyetini öğrenmiş olması
mesela testte çıkan sonucu yada ilerde ilk hareketleri ihihi çok güzel duygular :)

........

Son düzenleme:
herkese iyi akşamlar arkadaşlar mesaim bitti ben çıkıyorum,evde net yok giremiyorum..........

yarın sabah Allah'ın izniyle görüşmek dileğiyle...

kendinize ve bebişlere çok çok iyi bakın..Her anınız güzel geçsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…