bizim burada öyle olmuyor sigortalı olsan bile sadece devlette geçiyor ama yine de sıra parası,kan tahlil parası veriyorsun tabi azını..şuan bende hep onu düşünüyorum bebeğimin rızkı onun ihtiyaçları..herşey çok pahalı burada..Türkiyenin iki katı fiyatlar...birde hakkım olan asgeri ücreti alsam onu bile vermiyorlar işverenler..ayrım yapıyorlar tc-kktc diye..kaç gündür düşünüyorum .iyice araştırmalıyım hangi doktor iyi...teşekkür ederim önderin için..bu arada kıbrıstayım..canım ben bankada çalışıyorum benim her türlü muayenemi karşıladığı için özel hastaneye gidiyorum. ama eğerki olmasaydı böyle bir imkanım. emin ol devlet hastanesine giderdim. bizimde bütçemiz kısıtlı ve özel hastanelere yedirmek istemezdim çocuğumun rızkını çünkü devlet hastaneleride işlerini iyi yapıyolar tek kötü tarafı daha kalabalık ve şahsına özel bir uygulama olmaması .benim en yakın arkadaşım devlette doğum yaptı ve o kadar memnun kaldıki önemli olan hastane değil doktor. iyi bir doktor bul devlette ona git derim ben. nerde yaşıyosun bilmiyorum ama istanbulda anadolu yakasıysa bir doktor önerebilirim.
aynen tam film gibi hayır olsun diyorum hep,korkuyorum rüyalarımdan...hamilelikten mutlaka....güzel rüyalar görürüz inşallahRüyamda evimiz denize batıyor onu mu tutup çıkartmiyorum, köpekler kovalıyor onlarla uğraşıyorum daha neler neler..yazsam iyi film senaryosu çıkar hani :)
Ama hamilelikten olduğu belli zaten ne zaman böyle kötü rüya görsem ya üzerimi açıp üsütuyor oluyorum ya da çişim iyice kapıya dayanmis çıkmak üzere oluyor :)
Kafaya takmiyorum ben hiç ya hamilelikten olduğu belli zaten
kızlar bir durumumu paylaşıp fikrinizi almak istiyorum
şuan ben özel bir kliniğe gidiyorum..sigortam var fakat özelde geçmiyor..devlet hastanesini hiç düşünmemiştim,ama çoğu kişi de sigortan var niye boşa para veriyorsunuz diyorlar..Ve normal doğum ücreti 1500,sezaryan 2800.tahlil içinde kendi özel hastanede çalıştığı yer var oraya gönderiyor...oda çok çok pahalı...devlete göndermiyor...zaten az bütçeli bir geçimimiz var...doğum parasını da doğum izninden öderiz diyoruz...sadece doğum izni parası verecekler 52gün oda 2000falan...başka süt parası,bez parası gibi yardımlar yok...eşimle düşünmeye başladık da devlete gitsek oradan aldığımız parayı da bebeğimize harcasak diyoruz,alamadığımız eksikleri alırız diyoruz..normal doğum düşünüyorum ama oldu ki sezaryan dedi doktor işte bu ihtimalleri düşününce işin içinden çıkamaz oldum...bazıları diyor devlet iyi her donanım var özelde ters bişey oldu mu seni hastaneye sevk ederler diyorlar,bazıları doktor olmuyor doğumda ebe oluyor gibi eksiler söylüyorlar..
bir türlü karar veremedim....
kızlar bir durumumu paylaşıp fikrinizi almak istiyorum
şuan ben özel bir kliniğe gidiyorum..sigortam var fakat özelde geçmiyor..devlet hastanesini hiç düşünmemiştim,ama çoğu kişi de sigortan var niye boşa para veriyorsunuz diyorlar..Ve normal doğum ücreti 1500,sezaryan 2800.tahlil içinde kendi özel hastanede çalıştığı yer var oraya gönderiyor...oda çok çok pahalı...devlete göndermiyor...zaten az bütçeli bir geçimimiz var...doğum parasını da doğum izninden öderiz diyoruz...sadece doğum izni parası verecekler 52gün oda 2000falan...başka süt parası,bez parası gibi yardımlar yok...eşimle düşünmeye başladık da devlete gitsek oradan aldığımız parayı da bebeğimize harcasak diyoruz,alamadığımız eksikleri alırız diyoruz..normal doğum düşünüyorum ama oldu ki sezaryan dedi doktor işte bu ihtimalleri düşününce işin içinden çıkamaz oldum...bazıları diyor devlet iyi her donanım var özelde ters bişey oldu mu seni hastaneye sevk ederler diyorlar,bazıları doktor olmuyor doğumda ebe oluyor gibi eksiler söylüyorlar..
bir türlü karar veremedim....
canım benim kesinlikle devlete git derim.bende ilk başta özele gidiyordum,resmen sömürüldüğünü hissediyorsun,şuanda devlete gittiğim dr,okadar ilgili okadar deneyimli ve okadar tatlı dilli ki ben özelde böyle ilgi görmedim,üstelik kendi hastalarının doğumunu mutlaka kendisi yaptırıyor,hastanede olmasa bile arıysn geliyo hemen...emin ol devlette böyle iyi dr. lar var,en azından bişey yaparken kafanda soru işareti olmuyor çünkü para amacı gütmüyor,bi çıkarı yok,..ve hepimiz biliyoruz ki bebek için tedavilerde,gebelik kontrollerinde ve doğumlarda resmen hastayı maddi olarak sömürüyorlar,zaten hepimiz kısıtlı geliri olan insanlarız..şimdi bide bebeğin masrafları zaten açılıcağız...bence hiç gerek yok...eşe dosta arkadaşlarına sor illaki devletde tavsiye edecekleri dr.lar vardır,iyi bi dr. bul ve doğumunuda devletde yap...dr. ları eniyihekim.com dan araçtırabilirsin,hasta yorumları da var...rabbim gönlüne göre dr. nasip etsin inşlh
Canım hangi yakada oturduğunu bilemediğimden, bir öneri de bulunacağım ama umarım işine yarar. Benim gittiğim hastane de çok büyük ve donanımlı bir hastane. Hatta doktorumla iletişimimiz uyuşmadı sırf o hastanede doğum yapmak için farklı bir doktora gidicem ama yine orda. Zaten 12 tane kadın doğumcusu var. Uzman doktorlar için muayene parası alınmıyor. Ben doçente gidiyordum veriyordum ama şimdi uzman doktora başlıcam ben de vermicem yani. Testleri hep o hastanede yaptırdım ama devlette de yaptırıp getirebilirsin zorunlu tutmuyorlar. Senin için şimdi sezeryanla normal doğumu da sordum. Uzman doktor normal 550tl sezeryan 1250tl imiş. Doçentte tablo daha farklı tabi. Ama doçentler yogun oluyo ben ilgili bir doktor istediğimden uzmana devam edicem. Bu hastane de ters bişi olsa da sevketme durumları yok tüm donanımları mevcut. Burayı düşünebilirsin avr. Yakasında oturuyorsan derim. Umarım yardımı dokunur :)
bu arada cinsiyetini öğrenipte kız olan yok mu yaa:)
liste yapsak ya cinsiyetlerini yazsak ona
çok teşekkür ederim canım,gerçekten de muhtacız onlara diye sömürüyorlar bizi...yazık günah ya...zaten doktorun hemen kendi çalıştığı hastaneden üç boyutlu için ve kan tahlili için randevu alması beni şaşırtmıştı...diyebilirdi ister devlette ister başka hastanede yaptır diye...araştıracağım en iyi doktoru,ve hiç çekinmeden içimdekileri anlatacağım konuşacağım doktorla...doğuma siz mi gireceksiniz..istediğimiz zaman bulabilceğiz mi sizi diye...kırılmaca darılmaca yok herşeyi sorucam...bebeğim herşeyden önemli...hepimize Allah vicdanlı,merhametli işinin en iyisini yapan doktorlar karşılaştırsın...
Liste çok iyi fikir daha net takip ederiz birbirimizzii..
dün de ben bi komşuma gittim bana senin oğlun olacak dedi, daha önce başkaları da dedi oğlan olacak gibi diye. Benim içimden kız geçiyodu oğlan olursa sürpriz olacak herkese :)
kızlar bir de bişey soracağım doktor sizin hangi taraftan bakıyor bebeğinize? sağ taraftan mı sol taraftan mı??
dün de ben bi komşuma gittim bana senin oğlun olacak dedi, daha önce başkaları da dedi oğlan olacak gibi diye. Benim içimden kız geçiyodu oğlan olursa sürpriz olacak herkese :)
kızlar bir de bişey soracağım doktor sizin hangi taraftan bakıyor bebeğinize? sağ taraftan mı sol taraftan mı??
benimkine yüksek ihtimal kız dedi
ama yanılma payı var tabi
offf hergün bebeğim benimlemi diye düşünmekten kafayı yicem
banada herkes erkek diyo hele annemin bir yorumu var . hiç seyirdimi dedi evet dedim. ne tarafından dedi birkede sağ tarafımdan seyirmişti. erkek olcak dedi annemde :).
ama doktor büyük ihtimal kız dedi tabi değişebilir dedi.
valla ben hiç dikkat etmiyorum ne taraftan bakıo ama sanki en son gittiğimde solumdan baktı.
sağ tarafta benımkısı. herkesın oylemı oluyo bılmem:44:
Sağda olursa erkek, solda olursa kız derler. Komşum yeni doğum yaptı oğlu var onunkide sağ taraftaymıştı 2 de kızı var onlarda sol taraftalarmış. O yüzden sordum :)
kız ne diyon sennnnnnnn..............benim dr. ordada bakıyo benim sıpa topoşmu yani..töbe töbeeeeee...
Cinsiyetini öğrenen anneler de yorum yapsa bi tescilleyecez durumu
banada yüzü sivilcelendi falan iş yerinde senin kızın olacak diolar ama hep erkek gibi geliyo eşimede banada...kız dr tam ortaya bakıyo bende,sağa solamı bakması gerekiyo ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?