2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

e testle içinde erken benim 9. haftamda kan idrar testi yapmıştı ona göre elevite başlamıştım
benim birazda düzensizdi doktorumdan memnun kalmadım başka doktora başladım
oda olmadı başka doktor inşAllah bu doktorda karar kıldım :)
folik asit hiç kullanmadım mesela ilk doktorum vermedi
onun eksikliği olur mu diye yıprattım kendimi başlarda
11+4 te doktora gittiğimde elevite başladı
sağlık ocağıda devit verdi
14. randevum var tekrar doktorla 4. test yapılacak ve kan testide yapıcak sanırım
idrarda isticem tekrar çünkü bakteri mevcuttu bende geçtimi diye merak ediyorum :)

Ne is yapiyorsun?gercekten oyalanmak onemli

Günaydın öncelikle...
Bankacıyım ben canım inanılmaz hareketli bir iş olduğu için zaman nasıl geçiyor anlamıyorum stresi ayrı tabi 500 kişi ile uğraşıyorum hergün telefonlar bir yandan ama işte oyalanıyorum..
Sen çalışıyormusun?

anneeem çok karışık işler yahu , benimde 3. dr değiştirişim ve hala karar vermiş değilim folik asite ben hamile olmadan 2 ay önce başladım çünkü bende çikolata kisti vardı destek amaçlı vermişti dr 1 sene kullan hamile kalamassan gel dedi ama çok şükür 2. ay hamile kaldım :) bendende sağlık ocağı dışarda idrar testi yaptır getir dedi cuma günü onuda yaptırıcam bakalım ne çıkıcak.Senin cinsiyet bellimi :))

selam güzel anneler ve minik bebişleri :):) herkes güzel haberleri almışş çok sevindim hepinizin adına inşallah sonuna kadar böyle güzel geçer herşeyy ...

Çok şükür bizimde ikili testimiz temiz çıktı bebeğimiz sağlıklıymış maşallah... kan verdim onun sonucuda bir hafta sonra çıkacak inşallah oda güzel çıkar.ikili testi başka bir doktor yapıyor ısrar ettim ama cinsiyetini sölemedi .sonuçları kendi doktoruma gösterdim oda iyi olduğunu söyledi cinsiyetini bi dahaki randevumuzda ben söylerim merak etme dedi :). Allah hayırlı sağlıklı bir evlat versinde cinsiyetinin hiç bir önemi yok aslında ama eşim erkek istiyor ben kız galiba:) bende kan ilacı ve elevite başlamıştım ama içemiyorum ilaçlarımı çünkü çıkarıyorum içince elevit çok kötü kokuyor inşallah bebeğime zararı olmaz. birde ben trioit için ilaç kullanıyorum soran arkadaşlar var sanırım benim tiroitim yüksek çıktı ama ilaçla düştü merak etmeyin bir sorun olmuyor. bu arada ikili testi yapan prof. hiç kilo almadım ben onu sormuştum bir zararı olurmu diye bana sen ne kadar kilo alırsan al bebeği besleyen kan akışın ne kadar sağlıklıysa bebeğin o kadar sağlıklı olur dedi . yanii hamile değilmişsin gibi davran dedi yiyecek konusunda. hatta alma ilo daha iyi dedi. gece yatarken süt içme dedi. şeker hastası olursun dedi. daha çok gün içinde azar azar ye iç dedi :) sevdim ben bu doktoru çünkü hiç iştahım yok. aman ne kadar çok yazdım yaaa :) öpüyorum bebişlerinizi

son gittiğimde totosunu dönmüştü döndüremedik önünü göstertmedi
inşAllah bu gitiğimde bi aksilik çıkmazda gösterir kendini :)
yoksa meraktan çatlıcam :)

Selam canım..
iyi olmana sevindim bende iyiyim çok şükür..bulantılarının olmaması çok güzel demekki yavrun seni hiç üzmeyecek emin ol anne karnında üzmezse doğuncada herşeyi kolay olur inşallah..
Bu benim 2.hamileliğim kızımda da hiç midem bulanmadı bundada bulanmıyor ..2.hamilelik ilkine göre biraz daha zorluyor tabi ama yine de halime şükrediyorum..bu zamana kadar olmadıysa bulantı olmaz zaten daha merak etme bulantı burda okuduğum ve dışardan duyduğum kadarıyla hamileliğin en başlarında oluyor..
Sen içini ferah tut güzel güzel hamileliğini yaşa sıkıntısız sorunsuz inşallah..

Arkadaslar neden midem bulansin diye dua ediyorsunuz.onun yerine bebegim saglikli llsun diye dua edin:)midesi bulanmayip saglikli bebisi olan cok insan var.ayrica kusarken vucudun zorlanirsa kanamanda olabiliyor

asi85 midem bulansın diye dua eden benim ve açıklamasınıda yaptım orayı atladın heralde..yaşadıklarımı anlattım o psikolojiyle bana denilenlere inandım ve yazdıklarıma bakarsan midesi bulanmayan çok anne var sağlıklı bebekleri var..ben bunu tersini iddaa etmedim..ben bebeğimin sağlıklı olması içinde dua ediyorum lütfen kırıcı olmayalım...herkesin ne yaşadığını kendisi bilir ben çok zor günler yaşadım ve anlattım 5.5 aylıkken bebeğimi kaybettim..bunun acısını Allah kimseye yaşatmasın..yazdıklarımı ne olur dikkatli oku..birde folik asit eksikliğinden felan değil önceden folik asitmi vardı diyorsun yaa..aynısını ben hıçkıra hıçkıra ağlaya ağlaya prof.lara sordum..ben folik asit ne bilmiyordum çünkü...doktorun söylediğini aynen söylüyorum...önceden folik asit yoktu ama bu kadarda hormonlu gıdalar yoktu önceden tavugu 2 saatte zor pişiriyorduk şimdi yarım saat bile sürmüyor dedi hangimiz köy yumurtası yiyoruz..tabiki bu herkeste olacak dye birşey yok.senin o değerin çok düşükmüş ve folik asitte kullanmadın..ve her folik asit kullanmayanda olacak diye birşey yok...birde önceden yoktu diyordun hani ninelerinize sorun şimdiki gibi 2 yada 3 çocuk yapmıyorlardı nerdeyse her sene 8-9 ve mutlaka bir düşükleri vardır..ama onlar şimdikiler gibi düşünmüyordu..ve şunuda unutmayınki düşüklerin %90 anomoli bebektir.sağlıklı bebek düşmez tutunur dedi...ve ben fakülte hastanesine gittiğimde riskli gebelik için orda büyük ekranda gösteriyorlar folik asitin önemini ama fakülte hasatnelerinde zaten bu sorun yada başka sorunlar için gidiliyor normal bir gebelik için gidilmiyor bağırdım orda bunu hamile kalmadan önce bilgilendirseniz..boş boş reklamları izliyoruz tv de folik asitin değerini koysalar annelerin canı azda olsa azalır....inş. açıklayıcı olmuşumdur...Allahım kimseye yaşatmasın herkes sağsağlim bebeklerini kucaklarına alır inş....

Bu gidişinde toksoplazma için kan tahlili ister doktorun.Büyük ihtimal kan ölçümü de yaptırtır.
Biraz sabret.Sonra bebeğin orada olduğunu sana hep hatırlatacak.Önünde kıpırdayan bir topla gezeceksin

:)) inşallah yaaa valla sabahları kendimi dinliyorum varmı bulantım die psikolejik olarak oluor çünkü hergün o korkuyla uyanıorum :)) görümcem beni çok korkutmuştu yaaa 9 ay kadın tükürüğünü bile yutamadı düşün habire peçeteye tükürüodu dedik bebek tükürük bezi kuru çıkacak ama çok şükür bişi olmadı :))) azcıkta nazlanmayla alakalı sanırım :)) benim doktorum bana bebeğin seni anne olarak benimsemiş tutunmuş sende onu benimseki miğden bulanmasın demişti hakkettande öyle oldu :))

son gittiğimde totosunu dönmüştü döndüremedik önünü göstertmedi
inşAllah bu gitiğimde bi aksilik çıkmazda gösterir kendini :)
yoksa meraktan çatlıcam :)

ay canım yaaa bide beni düşün hahahah :))) geçen ilk kez rüya gördüm bi meyve yiyodum adını demiyim :)) sonra biri gelio bana dioki gözünüz aydın kızınız oluo :)) ama sanırım ben ve eşim kız istediğimiz için bilinç altı oldu hahahah :)) Allah önce sağlık versin tabiki :) inşallah seninde gönline göre sağlıklı ve hayırlı bi evladın olur :)

Şeker seni yalanlamış gibi olmayayım ama bulantılar 7. haftadan sonra da başlayabiliyor. Ben oğluma hamileyken 9. haftada başladı bulantılarım. Şimdiki hamileliğimde de 6. haftada başladı. Gene ilk hamileliğimde 16 hafta bitene kadar bulantım oldu.Bunda da görünen o....
Yani bu zamana kadar bulantı olmadıysa artık olmaz gibi bi tahmin çok doğru olmayabilir.
Amaaan...olsa da sonra hepsi unutuluyor.Dediğin gibi hamileliğin tadını çıkarmak önemli.

cnm benimde 9.haftada başladı..olsun mide bulantıları arkadaşın dediği gibi bunlar tatlı bulantılar :) hepsi unutuluyor he olmayabilirde hiç...

cnm benimde 9.haftada başladı..olsun mide bulantıları arkadaşın dediği gibi bunlar tatlı bulantılar :) hepsi unutuluyor he olmayabilirde hiç...

:))) ay inşallah olmas gerçi anneme benzersem ve ablalarıma olmas diolar :) bukadar çok kafama takarsam kesin olucak gibi gerçi :)) çoook tırsıyorummm :) çünkü herkes gibi benimde çalışmam lazım son ayıma kadar bulantı olursa çook zor Allah hayırlısını versin herkes için..

rahat ol cnm inş. annene ve ablalarına benzersin...bende çalışıyorum ve otobüsle gidip geliyorum ben çok afedersin ama ögürüyorum..kendimi sıkmaktan artık kıpkırmızı oluyorum :) sabah birşey yememeye çalışıyorum..yersem çıkartıyorum çünkü ama dün hiç çıkarmadım hayret ettim belkide geçiyor...çok kısa uğradı ve gidecek hayırlsıyla AMİN cnm Amin herkese inş.

bi rivayete göre rüyada meyve görmek yemek kız olacağına delalet edermiş :)
hahaha bana hep rüyalarında ne görüyon diye soruyolar inana ben hiç bişey görmüyorum

haha eğer bigün öğrendiğinde kızın olacağını öğrenirsen ben gelim aklına hahaha :)
ne kadar doğru bilemem ama

Yok canım yaa yapma hiç öyle kendini rahat bırak herkesin midesi bulanıcak diye birşey yok..Psikoloji ile pek çok şeyin önüne geçebilirsin ben doğum sonrası tüm ağrılarımın önüne bu şekilde geçtim neredeyse kuş kadar hafif bir sezeryan sonrası geçirdim çünki hep ağrımayacak ağrımayacak yok bişey hadi kalk filiz kalkabilirsin şeklinde telkin ettim kendimi..bulantılar için psikoloji ne kadar önemli olur bilemedim çünki o vücut yapısı ve kokulara karşı hassasiyetle ilgildir.Senin yada bebeğin sağlıklı yada Allah korusun sağlıksız olduğunu göstermez..Çünki %90 hamilenin midesi bulanır kiminin ilk aylar kiminin sonuna kadar yada hiç bulanmayanda oluyor.Bu tip şeyleri genellemek yada bir sebebe bağlamak yanlış diye düşünüyorum tek bildiğim şey bu tip durumların birşeyin belirtisi olmadığı bunuda 2.hamileliğim olduğundan tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim..

Sinir oluyorum boyle doktorlara benimde ilk doktorum oyleydi degistirdim.yinede gitmeden soracagim sorularin hepsini yazip doktora soruyorum gidince.folik asite 14.haftaya kadar devam et dedi.elevit verdi bide

hahahaha ölemiymiş anam öyle rivayetler varkii insan neye kanaat getireceğini şaşırıo :)) benim bebeğim sağ yumurtalığımda tutunmuş mesela ve genelde sağda olanda erkek oluyormuş :)) cinsiyetini öğrenir öğrenmez seninle paylaşırım meraketme :)))

Ben aserdigim yiyecekleri ruyamda goruyorum ama ruyamda bile yiyemiyorum bunuda buyuklerimiz cinsiyetemi yormus:)

Aaaa öylemiymiş gerçekden ben rüyada meyve yemenin anlamını bilmiyordum gerçekden..
Eminim hamile iken gayet manidar rüyalar görüyordur herkes bende görüyorum kesin ama hatırlayamıyorum
Çok uykum bölünüyor 4-5 kez kalkıyorum blkide rüyamda bölünüyordur..
Dua ediyorum bebeğimi göreyim gece rüyamda diye ama hep eşimi görüyorum ben hahhaa çok komik zaten yanımda ama hep rüyamdada görüyorum bu gece yine gördüm mesela..
Annem kızkardeşlerim hatta arkadaşlarım bile görüyor beni ama ben hiç görmedim kendimi ve bebeğimi aaaa eşim görmüş ama bebeğimizi geçenlerde..
Bakalım hayırlısı bende görürüm inşallah:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…