Yok canım yaa yapma hiç öyle kendini rahat bırak herkesin midesi bulanıcak diye birşey yok..Psikoloji ile pek çok şeyin önüne geçebilirsin ben doğum sonrası tüm ağrılarımın önüne bu şekilde geçtim neredeyse kuş kadar hafif bir sezeryan sonrası geçirdim çünki hep ağrımayacak ağrımayacak yok bişey hadi kalk filiz kalkabilirsin şeklinde telkin ettim kendimi..bulantılar için psikoloji ne kadar önemli olur bilemedim çünki o vücut yapısı ve kokulara karşı hassasiyetle ilgildir.Senin yada bebeğin sağlıklı yada Allah korusun sağlıksız olduğunu göstermez..Çünki %90 hamilenin midesi bulanır kiminin ilk aylar kiminin sonuna kadar yada hiç bulanmayanda oluyor.Bu tip şeyleri genellemek yada bir sebebe bağlamak yanlış diye düşünüyorum tek bildiğim şey bu tip durumların birşeyin belirtisi olmadığı bunuda 2.hamileliğim olduğundan tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim..
bi rivayete göre rüyada meyve görmek yemek kız olacağına delalet edermiş :)
hahaha bana hep rüyalarında ne görüyon diye soruyolar inana ben hiç bişey görmüyorum
haha eğer bigün öğrendiğinde kızın olacağını öğrenirsen ben gelim aklına hahaha :)
ne kadar doğru bilemem ama
:))) ay inşallah olmas gerçi anneme benzersem ve ablalarıma olmas diolar :) bukadar çok kafama takarsam kesin olucak gibi gerçi :)) çoook tırsıyorummm :) çünkü herkes gibi benimde çalışmam lazım son ayıma kadar bulantı olursa çook zorAllah hayırlısını versin herkes için..
Şeker seni yalanlamış gibi olmayayım ama bulantılar 7. haftadan sonra da başlayabiliyor. Ben oğluma hamileyken 9. haftada başladı bulantılarım. Şimdiki hamileliğimde de 6. haftada başladı. Gene ilk hamileliğimde 16 hafta bitene kadar bulantım oldu.Bunda da görünen o....
Yani bu zamana kadar bulantı olmadıysa artık olmaz gibi bi tahmin çok doğru olmayabilir.
Amaaan...olsa da sonra hepsi unutuluyor.Dediğin gibi hamileliğin tadını çıkarmak önemli.
Günaydın öncelikle...
Bankacıyım ben canım inanılmaz hareketli bir iş olduğu için zaman nasıl geçiyor anlamıyorum stresi ayrı tabi 500 kişi ile uğraşıyorum hergün telefonlar bir yandan ama işte oyalanıyorum..
Sen çalışıyormusun?
Sinir oluyorum boyle doktorlara benimde ilk doktorum oyleydi degistirdim.yinede gitmeden soracagim sorularin hepsini yazip doktora soruyorum gidince.folik asite 14.haftaya kadar devam et dedi.elevit verdi bide
:)) siz baya baya tecrübelisiniz maşallah Allah çocuklarınıza sağlık versin inşallah denilen gibi olur. insanın içine düştükten itibaren koruma iç güdüsü başlıyor ne garip bir duygudur bu annelik :) benim eşim afedersiniz şapşallaştı şu 1 aydır :)) yeni yeni toparlanıyor da arkadaşlarına söylemeye başladı :)) garibimin ne hayalleri vardı tatile gidecekti hahaha şimdi çooook zoooooorrr :)))
Yok be tatlım ne yalanlamış olması hepimizin pek çok bildiği var konular hakkıında ben şahsen sadece benim bildiğim doğrudur takıntısı olan bi insan değilim..
Ama sadece hep öyle denk gelmiş demekki bana yani baştan mideler bulanır sonra geçer hamilelik dahada güzelleşir diye biliyordum:)
Sonu çooooooooookkk güzel bir yolda hepsinin yaşamak güzel gerçekden..
Dün akşam kızımın doğumunda yaptığımız kamera çekimini seyrettim evde sancı çekerken ki hallerim resmen ağlıyorum sonra olmadı ameliyata girerkenki halim veee en sonra kızım doğmuş tüm sevdiklerim yanımda minik prensesim yanımda yatıyor sanki o kadar acıyı sancıyı çeken ben değilmişim gibi nasılda gülüyorum..
vayyyy be dedim evlat sevgisi nasıl bişey herşeyi unutturuyor insana..
Gerçekden de öyle..Allah hayırlısı ile bebeklerimizi kucağımıza alacağımız günleri göstersin..
cnm bende bugece rüyamda hep elma topladım yedim.ama bana dr gectigimiz cumartesi erkek bebege benziyo galiba pipide gördüm dedi,hayırlısı bakalım 13.hafta bitiminde kontrolüm o zaman kesinlik kazanır dedi.bakalım ne göstericek.en önemlisi sağlıklı olması baska hiçbirşeyi takmıyorum.bu arada ben randevudan yarım saat önce bol bol gofret yedim bebişimde kıpır kıpırdı bize ellerini birleştirdi çok güzel bi duygu ve mükemmel bi poz verdi bakın benim tatlı meleğime:)
bu arada benim daha 5.6.haftalarda bulantım başlamıştı ama 10.haftada bitti çok şükürEki Görüntüle 648236
bi rivayete göre rüyada meyve görmek yemek kız olacağına delalet edermiş :)
hahaha bana hep rüyalarında ne görüyon diye soruyolar inana ben hiç bişey görmüyorum
haha eğer bigün öğrendiğinde kızın olacağını öğrenirsen ben gelim aklına hahaha :)
ne kadar doğru bilemem ama
slm arkadaşlar öncelikle hepimizin bebişleri hayırlı olsun inşallah RABBM hayırlısıyla tamamına erdirir ve kucağımıza almayı nasip eder.biz de 11+2 yiz bugün 8+4te kalp atışlarını duyduk şükür.12+4 te kontrolüm var acaba ozaman cinsyeti belli olurmu.bde haff bulantım var onun dışında gayet rahatım korkuyorum bebeğe bişeymi oldu dye henüzde hissetmeynce.bde uykuda geriniyoruzya acaba bebeğe bi zararı olur mu ki
slm arkadaşlar öncelikle hepimizin bebişleri hayırlı olsun inşallah RABBM hayırlısıyla tamamına erdirir ve kucağımıza almayı nasip eder.biz de 11+2 yiz bugün 8+4te kalp atışlarını duyduk şükür.12+4 te kontrolüm var acaba ozaman cinsyeti belli olurmu.bde haff bulantım var onun dışında gayet rahatım korkuyorum bebeğe bişeymi oldu dye henüzde hissetmeynce.bde uykuda geriniyoruzya acaba bebeğe bi zararı olur mu ki
Bende kontrole gitmeden once ayni kaygilar icindeydim bide uzun zamandir gormeyince merak ediyorsun ama korkma iyidir bebegin.ayrica cinsiyetini bende ogrenirim sandim ama benim bebegim uyudu uyandiramadik:)ben yarim saat once bi cikolata yemistim.sen daha erken ye,ac karna da gitme haberlerini bekliyorum:)
kızlar hemen ciddiye almayın yahuu
rivayet dedim zaten :)
işte önceden ultrason olmayınca makas bıçak yüzük testi ve rüya gibi ayrıntılara dikkat ederlermiş :)
şimdi biz rahatız gidip öğrenebiliyoruz :)
ihihihi bana da yüzük testi yaptılar erkek dediler
doktor ne dicik bakim tutacak mı
ben 12.haftalıkken gittim ikili test için ama cinsiyeti söylmedi. bende hissetmiyorum çok küçük olduğundan. zaten ilk gebeliklerde daha geç hissediliyormuş. bende inan nasıl yatacağımı şaşırdım. sağa dönüyorum bi ağrı karnım komple sağa yatıyo, sola dönüyorum öyle. düz yatıyorum ancak. gece kalkıyorum ki başka şekil. ama dikkat edemeyiz ki değil mi? şöyle duruyorum bişey olurmu, böyle yapsam ne olur bu gibi sorular geliyor aklıma hep sonrada takmamaya çalışıyorum. 1 aydır gribim hep hapşuruyorum inşaallah geçer
canım bu haftalarda pipi falan olmuyomus nette arastırdıgıma göre kızda da erkekde de kabartı oluyomuş. kızınki yatay erkeğinki dikey oluyomuş.. benimkide erkeğe benziyomuş.. bak dedi bende bişi anlamadım dedim doktora sonra tekrar göstermek istedi ama o ara iki büklüm durdu daha sonra tekrar gösterdi hatta görüntüyü baya baya büyüttü kocaman ekran cinsel organ olduama ben hala bişi anlamadım bana sorarsan inek pisliği gibi tepeli bişi vardı (benzetmemde süper) 16 haftada kesinleşiyomuş..
gebelikte sola yatmak en iyisiymş çünkü bebek en hat safhada o şekilde beslenrmş gerinmenn bi zararı olmz diyolar ama insan ister istemez endişeleiniyo.çok geçmiş olsun grip olmamaya dikkat edin seni endişelendrmek istemmde geçen gün gazetede yazıyodu gebelkte grip bebeğin otizm olma olasılığını yükseltrmiş sen iyi düşün ii olsun bebeğede kendnede dkkat et
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?