2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Okuyor ama yazamiyorum ne zamandir. Bugun bir gunayDin diyeyim istedim.
Cumartesi doktora gittik. Her sey yilunda cok sukur. 200:1 trisomy21 riskimizle yasamaya biraz alismis gibiyiz. Esim de ben de bu konuda hic konusmuyoruz. Zaten yapilan tum tahlillerimiz İncelemelerimz cok iyi. Kendimizi bunlarla avutup gun sayiyoruz iste.
Cumartesi doktora gittik. 26+0 da 1040 gr ve 34 cmdi kizimiz. Doktorum hep guzel seyler soyledi cik sukur. Yalniz kafasi yukarida imis, daha vakit bar doner dedi ona da.
İste boyle, alisverislere hafta sonlari denk geldikce azar azar devam ediyorum. Hafta ici calismaya devam. 1 nisan gibi de dogum oncesi izne ayriliyorum insallah.
Dogum konusunu da konustuk burazcik doktorumuzla. Gece gunduz farketmez sancin olursa ilk beni ariyorsun, ben senden once hastanede olup, hazirliklai ayarliyorum dedi. Cok rahatladim. İnsallah o gunleri gorur bebegimize saglikla kavusuruz...

artık işi bıraktım ..eevdeyim..evde vakit nasıl geçer gerçekten unutmuşum..bebek için alışveriş yapayım desem daha erken gibi geliyor..bişeylerle uğraşmak istiyorum ama çok yeteneksizim oldum olası..çalışırken evde olsamda uyusam diyordum ama uyuyamıyorum da sabah 7 :30 da ayaktayım..soğukta yürüyüşde zorla oluyor..
zaman geçiyor elbette ama çok boş verimsiz sanki.. ikinci bebek olunca ilki gibi bir haddinden fazla heyacanda olmuyor ne yaşayacağımı neyle karşılaşacağımı biliyorum hemen hemen.. bir an önce doğsa da büyüse istiyorum ..

Ayyy kıyamam ona ben ya
babasıda nasıl merak edıodur
1 haftaya kalamz hııseder oda
bızımkı erkek dıe heralde ole hıssettırdı esımde yazık cok mutlu oldu napcanı bılemedı
cevize bayılıo ama benımkı cevız yedın mı 15 dk sonra hop hop yapıo

canım yaa bendede kum çıktı doktor bana purınol diye bi ilaç verdi.sadece su işe yarıyor mu taş için

Günaydın Dostlar,

Bu sabah itibariyle toplamda 7,5 kilodayım :)

kıskançlık : çok aşarı değil belki bendeki kıskançlık sanırım ama k.v. bakmasın istiyorum mesela haftanın 5 günü bu sebeple. benden çok ona alışmasın bebeğim diye. o yüzden biraz annem biraz kayınvalidem baksın istiyorum. en çok da beni ve babasını sevsin kızım:)

depresyon : aslında geçmişime bakıldığında teknik olarak beni çok etkilemesi gereken bir durumdu hamilelik. bir sürü uzun hikayem var çünkü şimdi burda kimsenin başını ağrıtmıyım... ama şimdilik iyiyim çok şükür. inşallah doğumdan sonra da böyle olurum :) kendi telkin yöntemlerimi de isteyenle paylaşırım bende çok işe yaradı.

umarım herkes iyidir

kızlar ben kk da yayınlanan listelerden kendimce düzenledim gereksiz şeyleri yazmadım. çok ayrıntılı diil belki ama işinize yarar diye düşünüyorum.

İHTİYAÇ LİSTESİ

Bebek için:
* alttan ya da yandan çıtçıtlı kısa kollu body 6-7 adet +++
* penye, bol, ayaklı, beli sıkı olmayan ve uzun kollu tulum 4- 5 adet +++
* ayaklı pijama altları 3-4 adet+++
* iç zıbın 2 adet yeterli+++
* hastane çıkışı tk. (2 ad) +
* uzun kollu body 3-4 adet +++
* çorap, yün patikler +
* yün ve penye yelek, süveter 6-7 adet+++
* yün hırka 2 ad.+
* minik penye önlükler 7-8 adet+
* penye şapka, eldiven +++
* ince tülbent bezler büyüklerden 3 küçüklerden 8-10 adet (kolda taşımak, gaz çıkarmak vs için) +
* banyo havlusu 2 adet +++
* banyo havlusu içine tülbent 2-3 adet
* penye battaniye 3-4 adet +++
* örgü / bebek yünü battaniye 2 adet+++
* 1-2 adet peluş battaniye +++
*ayakkabı, patik+++

EŞYA
* banyo küveti
*küvet içi yatırma (uzanma) aparatı (file)
* vücut derecesi(termometre) +++
* pişik kremi , bebek yağı, losyonu vb.
* yeni doğan bebek bezi
* alt değiştirme örtüsü 2 ad ++
* yenidoğan ıslak mendil (sulu pamuk saf oraganik)
* saç fırçası, tarağı,burun aplikatörü, tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)
* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler
*bebek bakım çantası+++

HİJYEN VE BESLEME
* kirli çamaşır kutusu, torbası
*çamaşır yıkama torbası 2 ad
* yenidoğan biberonu(kaşık uç)+++
*doğal akışlı biberon(Dr. Brown)+++
* emzik(yenidoğan-kiraz uç) 2 ad.
*bebek deterjanı, yumuşatıcı
*sabun ve şampuan, doğal sünger

ANNE İÇİN
* doğuma yakın su geçirmez yatak koruyucu+++
* disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için)
* emzirme sütyenleri (penye, son haftalarda satın almalı)
* emzirme atleti,normal külot ( göbek üstü doğumdan sonra rahat etmek için)
* emzirme pedleri ya da göğüs hazneleri
* göğüs ucu kremi
* emzirmeye uygun gecelik, sabahlık ve kıyafetler +
* klasik ped ve hasta pedi hastaneden vermiyorlarsa alınacak
* çorap , terlik (ev terliği yıkanabilen)

BÜYÜK EŞYALAR
* dolap, şifonyer, beşik (beşik için yatak) ++
*park yatak
*halı, perde+
* lastikli çarşaf ve yatak koruyucu 3-4 adet +
* bebek pikesi 2ad+
* uyku seti 1 ad
* odada ufak bir gece lambası
* ana kucağı (ilk 9-10 ay için)+++
* puset (bebek arabası)
* kanguru (ilk 1 aydan sonrası için)
* kapı süsü+
* oto koltuğu+++

Diğerleri
-kamera,fotoğraf makinası +++
-Konuklara ikramlık bebek şekeri,çikolata, kurabiye, kolonya
-altın yastığı
- bakım ürünleri için sepet
-şeker ağacı ya da sepeti+++
-Anne kıyafetleri için bir valiz ,bebek kıyafetleri için bir çanta +++

ÇANTA HAZIRLIĞI

Anne için
-2 adet emzirmeye uygun gecelikya da pijama, 1 ad. Sabahlık
-2 adet çorap
-1 adet terlik
-2 adet emzirme atleti, 2 adet emzirme sütyeni, 5-6 adet külot
-disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için)
-Göğüs ucu pedi, kremi (lansinoh’u sürdükten sonra göğsün yıkanmasına gerek yok doğal)
-1 paket klasik ped ve hasta pedi
-tarak,diş fırçası-macunu-makyaj malzemeleri-bakım ürünleri-ayna
-antibakteriyel el temizleme jeli
-Eve dönüş için emzirmeye uygun kıyafet

Bebek için
-2 takım hastane çıkış seti (battaniye, önlük,eldiven ve şapkaları içinde)
-2 iç zıbın takımı
- 2 adet çorap
-ağız mendilleri, çok amaçlı kullanım için ince tülbentlerden birkaç adet
-1 adet yelek
-1 adet yedek battaniye
-Alt değiştirme örtüsü yastıklı - kumaş olan
-1 paket bebek bezi
-Pişik kremi , ıslak mendil 2 paket
-emzirme yastığı
-1 adet emzik
-1 yenidoğan biberonu

!!!!!!!bebeğin doğum sonunda giyeceği kıyafeetlerini battaniye ile birlikte hazır edin ve bohça gibi sarın doğum sırasında kimse uğraşamaz onları bir araya getirmek için …
!!!!!! gerekli olan malzemeler hastane ile görüşülüp de hazırlanabilir. bazı özel hastanelerin hizmetleri farklı oluyor…

Merhabalar salomece; bende senin gibi düşünüyorum.İlki gibi olmuyor hiç bişi..Burada yazılanları ve ilk bebeği olacağı için heyecanları da okudukça sadece 7 yıl önce kızımda yaşadıklarım aklıma geliyor o kadar.Oğlum da neden bilmiyorum ama aynı heyecanları yaşamıyorum.Daha hiiiç bişi almadım.Hemde eminönünde yani havuzluhanın yanında çalışmama rağmen

tokoyay çok geçmiş olsun canım.. çok şükür iyisiniz ailece..verilmiş sadakanız varmış
Allahım esirgesin

şeker yüklememi yaptırdım, yarın öğlen sonuçları almaya gideceğim. Sonra bir ay doktor moktor yok bize, oğlumla birbirimizi dürtüp dururuz artık Kızlar, şubat annelerinin doğum hikayelerini okuyorum da, bazıları epey korkutuyor hani..umarım hepimiz sıkıntısız kolayca yaparız doğumu

ya kızlar ben artık calısmak ıstemıorm ya
gercekten evımde uyuyup tv ızlemek sahıle yurumeye gıtmak annneme gıtmek ıstıorm
ben cok sıkıldım artık 32. haftayı doldurup hemen kacmam lazım

gercekten evımde uyuyup tv ızlemek sahıle yurumeye gıtmak annneme gıtmek ıstıorm

hULLY SLM;
katılıyorum bende sana...Çalışmak istemiyorummmmm artık.Ama 37 . haftaya kadar dayanırsak 32 ile 37 arasını sonra bebişimizle geçirmek daha mantıklı geliyor

sanırım herkes aynı dertten muzdarip:) bende mayısın 17sini iple çekiyorum..

hULLY SLM;
katılıyorum bende sana...Çalışmak istemiyorummmmm artık.Ama 37 . haftaya kadar dayanırsak 32 ile 37 arasını sonra bebişimizle geçirmek daha mantıklı geliyor

ya ben donmucem kı ıse bebek kreş yasına gelene kadar ben calısmayı dusunmuorm
ama gıttıkce daha zor gelıo calısmak bana su an sadece uzanmak ıstıorm ama
işyeri işte burası
1 mayıs ıtıbarı ıle hayatta gelmem ıse

bi daha dönmeyeceksen çoook şanslısın ozaman.Benim malesef çalışmama gibi bi şansım yok.bi kızım var zaten 7 yaşında bi de oğlan geliyo masraflara hayatta yetişemeyiz yani

öyle bir şansın varsa ne güzel yaaa..ben ücretsiz iznimi kullanıp kullanmamakta bile kararsızım..6 ay kanunu çıkmazsa raporlarla falan düşünüyorum 6aya tamamlamayı..

bi daha dönmeyeceksen çoook şanslısın ozaman.Benim malesef çalışmama gibi bi şansım yok.bi kızım var zaten 7 yaşında bi de oğlan geliyo masraflara hayatta yetişemeyiz yani

ya aslında sanssızım
bebegıme annem bakabılseydı bende kesın calısırdım
ama malum annemın haftada 3 gun diyalizi var
ee bakıcı tutsam zaten aldıgım paranın yarısından fazlasını bakıcıya vercem
bıde ustune cocumdan ayrı kalcam
en guzelı kendım bakayım dedım bende 3 yasına gelıncede krese verırım bı cocuk daha yaparım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…