kızlar ya şu 6 aya çıkması beklenen doğum izninden haber var mı? yana yakıla onu bekliyorum
benimki çok değişken, alt üst tekme yumruk Allah ne verdiyse girişiyor bazenhatta bi ultrason görüntüsü var, tam yumruk atarken yakalamış doktor amcası
Kızlar saat 11buçuk olmuş ben yatıyorum yarın iş var sabah erken kalkmak var :26: hepinize iyigecelersorumun cevabını da yarın okurum artık öpüldünüz
kızlar beğenenler kusura bakmasın ama beğenmeme butonu aradım yazıyı okuyunca...bu kadar cinsiyetçi ve bu kadar bağnaz bir yazının sahibi, bir de üstüne kadın...yazık yazık...sema hanım bol keseden atmış ama ne psikolojiden ne de pedagojiden haberi var, cahilin teki. Umarım benim oğlum bu kadının yetiştirdiği veya yetişmesini istediği çocuklardan uzak olur hayatı boyuncaCanım benim cumartesi sol kasığımda ağrı başladı geceye kadar sürünce hastaneye gittik kan, idrar,nst,rahim ağzı muayenesi yaptılar çok şükür bişey çıkmadı gece hastanede kaldım bi ara ağrı arttı ama sabah geçmişti çok şükür. Bana kendimi yormamdan, az su içmemden veya ağır şeyler yememden kaynaklanabileceğini söylediler. Aman dikkat edin sizde kendinize.
İnternette dolaşırken bir makale okudum çok doğru tespitler olduğunu düşündüğüm için sizlerle paylaşmak istedim..
"Erkekler Babalık Yapamayınca ...
Eskiden erkek çocukları erkeklerin içinde büyürdü. Geniş ailede doğan erkek çocuk kendi akrabaları olan erkek çocukları ile oynar, mahallede erkek çocukları ile koşturur, erkek hocaya gider, ailede; baba, dede, amca, amca çocukları ile erkek olmayı öğrenir, kısacası erkeklerle birlikte büyürdü.
Modernleşme ve şehirleşme ile birlikte geniş aileler çekirdek aileye dönüşmeye başladı. Sanayinin gelişmesi ile erkeklerin işleri evlerinden uzaklaştıkça babalar çocuklarından uzaklaştılar. Tarlada, dükkanda, evlerine yakın mekanlarda işlerini yaparken küçük yaştan itibaren oğulları ile ilgilenme imkanı olan babalar ile evlatları arasına mesafeler ve yoğun iş temposu girdi.
Akşam yorgun gelen babalar çocukları ile yeterince ilgilenemez oldular. Geniş aile yapısında babaların yapamadıkları vazifeleri yakınlarda olan dedeler, amcalar, dayılar doldururdu fakat çekirdek ailede erkek çocukları tamamen annelerin ellerine kaldı. Ve anneler oğullarını istedikleri gibi şekillendirmeye başladılar.
Çocuklar yetişirken önünde model olması çok önemlidir. Kız çocukları anneyi modellerken erkek çocukları babayı modeller. Baba yoksa akrabadan bir erkeğin model olmak ve eksikliği gidermek için erkek çocuğu ile yakından ilgilenmesi gerekir. Bütün gün anneyle vakit geçiren erkek çocuğunun babası o uyuduğu zaman eve geliyorsa o çocukta babasız demektir. Ya da baba bütün akşam televizyon izliyor ya da bilgisayar başında ise çocukları ile bir paylaşımı yoksa o çocuklar da model görmeden babasız büyüyorlar demektir.
Erkek çocuğu etrafında model alacağı bir erkek yoksa bir süre sonra anneyi modellemeye başlar. Günümüzde erkek çocuklarını anne büyütüyor, anaokuluna gidiyor öğretmenler yine kadın, anaokullarında erkek çocukları kızlarla aynı eğitimi alıyorlar ve aynı şarkıları söyleyip aynı oyunları oynuyorlar ve ilköğretimde de öğretmenlerin çoğunluğu kadın.
Kısacası erkek çocukları kadınların ellerine kaldı. Erkekler babalık görevini yapmayınca babalık yapmak annelere kaldı, bu durum kadınların erkekleşmesini de hızlandırdı. Çocuğu kontrol etmek için kadın otorite kullanmaya başladı. Otorite kadına yakışan bir şey değildir. Baba otoriteyi sağlamalı anne şefkatini göstermelidir. Babanın yokluğu ya da var iken çocuğa model olacak kadar evde bulunmaması ya da evde olan fakat kendini kadın otoritesine teslim etmiş pasif bir baba modeli erkek çocuğunun erkekliği öğrenme sürecini bozar.
Anne otoritesi ile büyüyen kız ve erkek çocuklarının kendi evliliklerinde problem yaşama ihtimalleri yüksektir. Otoriter anne ve pasif baba ile büyüyen kız çocuğu kendi evliliğinde de gördüğü modeli hayata geçirmeye çalışır ve kocasına hükmetmeye çalışır.
Anne otoritesi ile büyüyen erkek çocuğu ise ailede reislik görevini yapmakta zorlanır, evinde kavvam olamaz. Bu erkekler hükmetmeye meraklı bir kadına düştüğü anda evde reislik bayrağını karısına teslim edip bir köşeye çekilirler. Onlar da kendi çocuklarına yanlış örnek olurlar.
Ve günümüzde anneler erkek çocuğunu kız çocuğu gibi yetiştirmeye başladılar. Erkek çocuğunun yapması gereken pek çok işten onları muaf tutuyorlar ve oğulların yapması ve öğrenmesi gereken pek çok işi anneler üstleniyorlar. Gerçi son dönemlerde kızlarda da durum hemen hemen aynı. Sınav sistemlerimiz yüzünden anneler çocuklarının hizmetkarı durumundalar. Geçen aylarda yapılan bir araştırmada üniversitelilerin portakal soyamaması annelerin ne kadar hamarat olduğunun değil; çocuklarının büyümesine izin vermediğinin işaretlerinden biridir.
Anneler erkek çocuklarını eskiden paşam, aslanım diye severken günümüz anneleri bebeğim, gül yanaklım diye seviyor. Anne bebeğim demese de bebek muamelesi yapıyor. Annesinin bebeği evlenince kavvamlık gibi ağır bir sorumluluğun üstesinden doğal olarak gelemiyor. Anneler oğulları ile göbek bağını bir türlü kesmek istemiyorlar.
Evli hanımların en büyük şikayetlerinden biri kocalarının yeterince sorumluluk almaması oluyor. Bütün işi annesi tarafından yapılan bir erkeğin evlenince birden sorumluluk almayı öğrenmesi pek de kolay değil. Kadında acele edip güçlü kadın moduna girip her şeyi üstlenince ortaya söylenen şikayet eden ve çok yorulan kadınlar çıkıyor. Böylece bir kısır döngünün içine giriyoruz.
Erkeklerin evlerinden uzaklaşması ve babalık yapamamaları ile ataerkil sistemden anaerkile doğru bir geçiş süreci başladı. Feminizm de bu süreci hızlandırdı. Aile sistemimiz ataerkil gibi görünse de aslında anaerkil. Etrafınızdaki ailelere bakın pek çoğunda evde reis kadındır.
Erkeğin sadece adı vardır. Her ne kadar siyasetçilerimizin çoğu erkek olsa da görünürde bir ataerkil sistem var gibi dursa da önemli olan ailelerin nasıl idare edildiğidir. Ailelerin çoğu kadın hükmünde yani anaerkil sistemle idare ediliyor. Anaerkil ve ataerkil sistemde geçmişte önem arz eden soyun kadından ya da erkekten devam etmesi konusu günümüzde değerini kaybetti. Artık önemli olan idarenin kimde olduğu. Konuyu bu perspektiften değerlendirmek gerek.
Ailenin çöküşü ve boşanmaların bu kadar artması anaerkil sistemin yaygınlaşması ile doğru orantılıdır. Çünkü kadının otorite olması yaratılışa terstir. Bu hem kadın hem erkek fıtratını bozar. Bu yüzden erkeğin evde idareci olduğu, saygı gördüğü ataerkil sistemi yeniden yaygınlaştırmak gerek. Fakat maalesef ki gidişat anaerkil sistemi güçlendirecek şekilde gidiyor.
Boşanmaların artması ile çocukların daha çok anne tarafından alınması ve boşanma sonrası yeni eşin korkusundan çocukları ile yeterince ilgilenmeyen baba sayısının artması ya da anne tarafından babaya gösterilmeyen çocuklar sebebi ile çocukların babayla aralarının açılması yüzünden sadece anneyle büyüyen erkek çocuk sayısı hızla artıyor. Bir yandan da feminizm rüzgarları anaerkil sisteme geçiş sürecini destekliyor.
Kadın-erkek ilişkilerinde toplum olarak gelmiş olduğumuz noktada erkeklerin en büyük hataları babalıktan vazgeçmeleri ve erkek çocuklarına model olmamaları oldu. Hızla değişen sistem içerisinde olacakları hesaplayamadılar. Bilgisayar başına gömülüp erkek çocuklarının eğitimini hanımlarına bırakıp sonra da anneye Oğlanı kız gibi yetiştiriyorsun diye eleştirilerde bulunarak babalık yaptığını zanneden baba sayısı oldukça yüksek. Sen baba ol ki o çocuk erkek gibi yetişsin. Bir kadının tek başına erkek yetiştirmesi zordur. Ayrıca babalık yapmak erkeğin vazifesidir ve dini bir yükümlülüktür.
Çocukların anne kadar babaya da ihtiyacı vardır. Kız çocukları babanın sevgisine ve otoritesine, erkek çocukları babanın model olmasına ihtiyacı duyarlar. Babalar erkek çocuklarına acilen sahip çıkmalı ve erkeklerin yaratılışında olan fakat oğullarında bastırılmış olan özellikleri gün yüzüne çıkarmalı ve oğullarının erkek olmasına destek vermeliler.
Bu konu erkeklerin yanlışlarında ilk adımdı. Devam edeceğiz." Sema Maraşlı
yok bu seferki düz ultrasonpaylaşsana fotosunu. 4d li görüntüsü var mı
ya eşim de öyle dedi ama bi umut sordum ya duymadıysak diyebugün biri bana çıkmış dedi ama gazeteye baktım yok öle bişi. daha çıkmadan bu kadar olay oldu çıksa baya olay olur kesin duyarız :)
ben aldım, kutusunda bakalım nasıl çıkacak..almadan önce epey forum gezdim genel olarak iyi şeyler söyleniyorKızlar ben lansinoh elektrikli süt pompası almayı düşünüyorum 145 tl ve çift pompalı, benim 2 arkadaşım da kullandılar memnunlarmış aradım sordum, hatta bi tanesi çok fazla kullanmış zamanla çekiş gücü azalır gibi olmuş servisini aramış hemen gelmişler bakımını yapmışlar ilgililermiş yani ama siz ne düşünüyosunuz bi de sizin fikrinizi almak istedim :26:
offfffffffff çok sıkıcı birgün yaaaaaaaaaaaa vipdükkandan bebişime tablo almıştım güzelmiş burdan biarkadaş tavsiye etmiştiyüzümü güldüren teksey o oldu bugun
bugun çok canım sıkılıyooo , karnımda acıktı , fazla yememeye calısıyorum ama canım hep abur cubur istiyoo
içim daralıyoo yaa sanırım depresyona giriyorum , cekilmez oldum valaaa sizde de bu durumlar varmı :26:
canım ya, kendini kötü hissetme. Yaşadıklarının yarısı hormonlardan zaten. Etkileri geçince onlar da azalacak. Hepimizin dönem dönem kötü hissettiği zamanlar oluyor amma destek almam gerek diyorsan da tereddüt etme al bence. Hani şu uçaklarda bir sorun olunca yukarıdan düşen hava maskesini önce yetişkin kendisine takmalı sonra çocuğa takmalı derler ya, çünkü yetişkine bir şey olduğunda çocuk zaten çaresiz kalıyor. Bu iş de aynen öyle, sen iyi olacaksın ki bebeğin de iyi olacak. Kendine biraz rahatlama zamanı ayır, olmaz mıDepresyonun alasi var bendene yazikki doktorum bunun icin doktora gitmemi soyledi ve bana cok iyi birini onerdi ama gidip derdimi dahi anlatmak istemiyorum.Ben ilaca karsiydim hamile olmasam agzimdan burnumdan alip rahatlayasim var ama antidepresanlar hamilelikde yasak kafayi yicem doktorun muayanesi 350 lira ve en az 15 seans hatta daha fazla gitmem gerekebilir o parayada aciyorum bebege birsey alirim diyorum.
Ben kendimi hic annelige hazir hissetmiyorum sanki ona bakamazmisim gibi geliyor, dogumdan degil ama tum hayatta karsilasicagim sorumluluklari dusunuyorum.Bebekle bag kuramiyorum aslinda asiri merhametli ve duygusal bir yapim var ama mekanik birsey gibi bakiyorum olaya kendimi kaptirmamaya calisiyorum buda benim kontrolum disinda oluyor tekmesini hissedicem diyorum ve hissediyorum cok ayrintisini dusunemiyorum benim bebegim var orda falan gibi hisseedemiyorum.Bebeklere bayiliyorum ama artik onlara bakarken ihtiyaclari beliriyor gozumde.Hele mizmizlanan cocuk gordugumde ona bakip kitleniyorum.Allahima sukurler olsun evet cok sansliyim ama elimde degil
bu ara bana herkes şişko diyor. 8 aylık gibi göbeğin diyorlarözellikle şişko kelimesi kullanıyorlar bide ya
Eki Görüntüle 641752 Eki Görüntüle 641756
Ben sizi takip ediyorum ama ilk defa yazıyorum.bende 23 haftalık hamileyim.bu ikinci gebeligim.doktorum her kontrole gittigimizde biraz daha endişelendiriyor bizi,bebeğin yerleşim yeri kötü erken doğum olabilir.bebeğin böbreklerinde genişleme var,takip edicez,doğar doğmaz ürolog baksın yapışıklıkkvarsa açabilirse açsin yoksa sünnet olur walla çok endişelendim.sizlerede böyle şeyler söyleniyormu,benim drummu çok abartıyor acaba...
Depresyonun alasi var bendene yazikki doktorum bunun icin doktora gitmemi soyledi ve bana cok iyi birini onerdi ama gidip derdimi dahi anlatmak istemiyorum.Ben ilaca karsiydim hamile olmasam agzimdan burnumdan alip rahatlayasim var ama antidepresanlar hamilelikde yasak kafayi yicem doktorun muayanesi 350 lira ve en az 15 seans hatta daha fazla gitmem gerekebilir o parayada aciyorum bebege birsey alirim diyorum.
Ben kendimi hic annelige hazir hissetmiyorum sanki ona bakamazmisim gibi geliyor, dogumdan degil ama tum hayatta karsilasicagim sorumluluklari dusunuyorum.Bebekle bag kuramiyorum aslinda asiri merhametli ve duygusal bir yapim var ama mekanik birsey gibi bakiyorum olaya kendimi kaptirmamaya calisiyorum buda benim kontrolum disinda oluyor tekmesini hissedicem diyorum ve hissediyorum cok ayrintisini dusunemiyorum benim bebegim var orda falan gibi hisseedemiyorum.Bebeklere bayiliyorum ama artik onlara bakarken ihtiyaclari beliriyor gozumde.Hele mizmizlanan cocuk gordugumde ona bakip kitleniyorum.Allahima sukurler olsun evet cok sansliyim ama elimde degil
bu ara bana herkes şişko diyor. 8 aylık gibi göbeğin diyorlarözellikle şişko kelimesi kullanıyorlar bide ya
Eki Görüntüle 641752 Eki Görüntüle 641756
canım ya, kendini kötü hissetme. Yaşadıklarının yarısı hormonlardan zaten. Etkileri geçince onlar da azalacak. Hepimizin dönem dönem kötü hissettiği zamanlar oluyor amma destek almam gerek diyorsan da tereddüt etme al bence. Hani şu uçaklarda bir sorun olunca yukarıdan düşen hava maskesini önce yetişkin kendisine takmalı sonra çocuğa takmalı derler ya, çünkü yetişkine bir şey olduğunda çocuk zaten çaresiz kalıyor. Bu iş de aynen öyle, sen iyi olacaksın ki bebeğin de iyi olacak. Kendine biraz rahatlama zamanı ayır, olmaz mı
Kızlar saat 11buçuk olmuş ben yatıyorum yarın iş var sabah erken kalkmak var :26: hepinize iyigecelersorumun cevabını da yarın okurum artık öpüldünüz
Kızlar ben lansinoh elektrikli süt pompası almayı düşünüyorum 145 tl ve çift pompalı, benim 2 arkadaşım da kullandılar memnunlarmış aradım sordum, hatta bi tanesi çok fazla kullanmış zamanla çekiş gücü azalır gibi olmuş servisini aramış hemen gelmişler bakımını yapmışlar ilgililermiş yani ama siz ne düşünüyosunuz bi de sizin fikrinizi almak istedim :26:
Depresyonun alasi var bendene yazikki doktorum bunun icin doktora gitmemi soyledi ve bana cok iyi birini onerdi ama gidip derdimi dahi anlatmak istemiyorum.Ben ilaca karsiydim hamile olmasam agzimdan burnumdan alip rahatlayasim var ama antidepresanlar hamilelikde yasak kafayi yicem doktorun muayanesi 350 lira ve en az 15 seans hatta daha fazla gitmem gerekebilir o parayada aciyorum bebege birsey alirim diyorum.
Ben kendimi hic annelige hazir hissetmiyorum sanki ona bakamazmisim gibi geliyor, dogumdan degil ama tum hayatta karsilasicagim sorumluluklari dusunuyorum.Bebekle bag kuramiyorum aslinda asiri merhametli ve duygusal bir yapim var ama mekanik birsey gibi bakiyorum olaya kendimi kaptirmamaya calisiyorum buda benim kontrolum disinda oluyor tekmesini hissedicem diyorum ve hissediyorum cok ayrintisini dusunemiyorum benim bebegim var orda falan gibi hisseedemiyorum.Bebeklere bayiliyorum ama artik onlara bakarken ihtiyaclari beliriyor gozumde.Hele mizmizlanan cocuk gordugumde ona bakip kitleniyorum.Allahima sukurler olsun evet cok sansliyim ama elimde degil
merhaba iyi geceler kimseler kalmadı soru soracağım. olanlarda kaçmadan sormam gerek<br>gecenin bir yarısı mı aklına geldi derseniz gerçekten öyle oldu.<br>şimdi bana kendine hastalık arama diyeceksiniz ama aramıyorum buldum. bir kaç gündür ne olduğunu kendi kendime düşünürken yarım saat önce teşhis koydum. sanırım bende kasık fıtığı var. uzandığım zamanlar bebeğime karnımı iyice kontrol ederim. bir ara çok yorulmuştum , o zaman karnımın alt tarafı çok sertleşmişti. ondan sonra kendimi daha fazla kontrol etmeye başladım. iki üç gündür anlam veremediğim bir sertlik elime geliyordu. geçer dedim aldırmadım. ama her kontrolümde orada<img src="http://www.kadinlarkulubu.com/images/eski_kk2/1no2.gif" border="0" alt="" title="" smilieid="121" class="inlineimg"><br>sonra ben de sanki bir <img src="http://www.kadinlarkulubu.com/images/eski_kk2/uhm.gif" border="0" alt="" title=" " smilieid="63" class="inlineimg">ampul yandı. aklıma kasık fıtığı geldi. sonra google de resimlere baktım. tam benim dokunduğum yerde aynı şekilde fıtıklar gördüm. bakarken başka resimlerde vardı. rüyama girmesinden korkuyorum siz bakmayın benden söylemesi.<br>ben yarın kadın doğum doktoruna gidip onun yönlendirmesi ile genel cerraha mı gitsem yokssa direk genel cerraha mı gideyim. doktorum oradaki şişliği tam olarak teşhis edebilir mi acaba?
Yazılar karışmış bir tuhaf olmuş
Bence ilk önce kadın doğumcuna git kendi doktoruna
Ondan sonra genel cerrahiye gidersin o seni yönlendirir muhakkak
Ama beze şeklinde mi nasıl bişey tam olarak nerende peki bu şişlik?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?