2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlar ya şu 6 aya çıkması beklenen doğum izninden haber var mı? yana yakıla onu bekliyorum

bugün biri bana çıkmış dedi ama gazeteye baktım yok öle bişi. daha çıkmadan bu kadar olay oldu çıksa baya olay olur kesin duyarız :)

Kızlar saat 11buçuk olmuş ben yatıyorum yarın iş var sabah erken kalkmak var :26: hepinize iyigeceler sorumun cevabını da yarın okurum artık öpüldünüz

Kızlar saat 11buçuk olmuş ben yatıyorum yarın iş var sabah erken kalkmak var :26: hepinize iyigeceler sorumun cevabını da yarın okurum artık öpüldünüz

henüz o aşamaya gelmediğimden ben cevap veremiyorum :) doğuma yakın almayı düşünüorum ben. madela avent ve senn düşündüğün marka tavsiye edilenler arasında. artık hangisi uygun fiyatlı olursa ben onu alcam.

kızlar beğenenler kusura bakmasın ama beğenmeme butonu aradım yazıyı okuyunca...bu kadar cinsiyetçi ve bu kadar bağnaz bir yazının sahibi, bir de üstüne kadın...yazık yazık...sema hanım bol keseden atmış ama ne psikolojiden ne de pedagojiden haberi var, cahilin teki. Umarım benim oğlum bu kadının yetiştirdiği veya yetişmesini istediği çocuklardan uzak olur hayatı boyunca

paylaşsana fotosunu. 4d li görüntüsü var mı
yok bu seferki düz ultrason şarj yok, çekicem ama kesin çok komik bi görüntü

bugün biri bana çıkmış dedi ama gazeteye baktım yok öle bişi. daha çıkmadan bu kadar olay oldu çıksa baya olay olur kesin duyarız :)
ya eşim de öyle dedi ama bi umut sordum ya duymadıysak diye

ben aldım, kutusunda bakalım nasıl çıkacak..almadan önce epey forum gezdim genel olarak iyi şeyler söyleniyor

Depresyonun alasi var bende ne yazikki doktorum bunun icin doktora gitmemi soyledi ve bana cok iyi birini onerdi ama gidip derdimi dahi anlatmak istemiyorum.Ben ilaca karsiydim hamile olmasam agzimdan burnumdan alip rahatlayasim var ama antidepresanlar hamilelikde yasak kafayi yicem doktorun muayanesi 350 lira ve en az 15 seans hatta daha fazla gitmem gerekebilir o parayada aciyorum bebege birsey alirim diyorum.
Ben kendimi hic annelige hazir hissetmiyorum sanki ona bakamazmisim gibi geliyor, dogumdan degil ama tum hayatta karsilasicagim sorumluluklari dusunuyorum.Bebekle bag kuramiyorum aslinda asiri merhametli ve duygusal bir yapim var ama mekanik birsey gibi bakiyorum olaya kendimi kaptirmamaya calisiyorum buda benim kontrolum disinda oluyor tekmesini hissedicem diyorum ve hissediyorum cok ayrintisini dusunemiyorum benim bebegim var orda falan gibi hisseedemiyorum.Bebeklere bayiliyorum ama artik onlara bakarken ihtiyaclari beliriyor gozumde.Hele mizmizlanan cocuk gordugumde ona bakip kitleniyorum.Allahima sukurler olsun evet cok sansliyim ama elimde degil

kızlar C&A diye bir marka var ya, ürünleri güzel ve gecelik kısmında tam istediğim gibi gecelikler buldum. Önden düğmeli, boyu makul seviyelerde, %100 pamuk ve renk-desen fena değil. İzmir optimumda outlet mağazası var, tanesi 20tl.

canım ya, kendini kötü hissetme. Yaşadıklarının yarısı hormonlardan zaten. Etkileri geçince onlar da azalacak. Hepimizin dönem dönem kötü hissettiği zamanlar oluyor amma destek almam gerek diyorsan da tereddüt etme al bence. Hani şu uçaklarda bir sorun olunca yukarıdan düşen hava maskesini önce yetişkin kendisine takmalı sonra çocuğa takmalı derler ya, çünkü yetişkine bir şey olduğunda çocuk zaten çaresiz kalıyor. Bu iş de aynen öyle, sen iyi olacaksın ki bebeğin de iyi olacak. Kendine biraz rahatlama zamanı ayır, olmaz mı

bu ara bana herkes şişko diyor. 8 aylık gibi göbeğin diyorlar özellikle şişko kelimesi kullanıyorlar bide ya

Eki Görüntüle 641752 Eki Görüntüle 641756

Sana bunu diyenler de hamile mi acaba?? Gayet iyi görünüyorsun tam da hamile gibi canını sıkma..
Üstünde ki bile sanki biraz bol gibi duruyor.. ayrıca şişko bir hamile de olabilirsin ne var bunda ??

Benim de bebeğimde böbrek büyümesi var, senin bebeğin erkek anladığım kadarıyla ve doğumda sünnet zaten bu gibi durumlarda rutin bir uygulama bize de olacak.. Böyle bir sorunumuz olmasaydı da doğumda sünnet düşünüyorduk zaten o kısmı takafa takma..
Bizim tek böbrekte büyüme var içeriye doğru baskı yapıyor ve doğuma kadar yada doğum sırasında böbreği kaybedebilir.. Agresif bir şekilde ilerliyor.. En son ölçümde 11 mm idi.. Böylesi bir durumda ürolog kontrolü de rutin ve mutlaka yapılmalı.. Ama her durumda müdahale yapılmıyor..
Sen durumunla ilgili daha detaylı bilgi verebilir misin? iki böbrekte de mi büyüme var ve ne kadar? Erkek bebeklerde sık görülen bir durum agresif durumdakiler hariç doğuma kadar düzelen hatta doğumdan sonra müdahale etmeden düzelenler var.. Maalesef biz şu an da o durumda değiliz..

Ben böbrek sorunundan kaynaklı Çapa'da kurulda takipteyim.. Perinatalog, çocuk ürologu, prof. ve kadın doğum dan oluşan bir kurulda takip ediliyoruz.. Bebek doğar doğmaz ilk bir kaç gün içinde kontrol edilmesi gerekiyor mutlaka.. Filmler testler falan yapılıyor gerek görülürse de operasyon geçiriyor..
Bizim durumumuz ağır olduğu için operasyona hazırlıklı olmaya çalışıyoruz.. Umarım sizin ki daha hafif bir durumdur..

Beni de yönlendirdiler, belki nedenlerimiz tam örtüşmeyebilir ama vardığımız nokta aynı gibi geldi bana..
Yaşadığımız sağlık sorunları bir yana üzerine başka sıkıntılar da eklenince hamileliğimden uzaklaşmaya başladım gibi geliyor..
Bunun suçluluk duygusu ağır basıyor.. Ben de bir süredir devam eden ağlama krizleri ve sürekli mutsuzluk ve umutsuzluk hali de var.. doğumdan sonra, doğurduğumdan uzaklaşacakmışım anne olamayacak mışım gibi geliyor..
Bunu sadece anne olmuş bir kişiyle konuştum ve dedi ki;
Doğum yaptığında senin bile anlayamayacağım bir mucize olacak ve bebeğine aşık olacaksın.. Ve sonra gözünde büyüttüğün herşeyi içgüdüsel bir şekilde yapmaya başlayacaksın.. Zaman zaman sızlansan da mutsuz da olsan bebeğin sana yeni bir dünyanın kapısını açacak..

Ben de bu durum için bir adım atmak istedim ve doğum öncesi kursa kayıt yaptırdım hem de senin hastanen de Mart'ın son cuma gününde yapılacak sanırım..
Ve başka başka kurslara da gitmeyi neyle karşılaşacağımı anlamaya çalışarak kafa karışıklığını kaldırmayı düşündüm..

Kontrole gittiğimde destek almayı kabul ettiğimi söylemeyi düşünüyorum çünkü kendi haline bıraktıkça panik havası yayılıyor içimde..

Kızlar bendede şu durum var bebeğimi kıskanma durumu şimdiden düşünüyorum onu kimseyle paylaşmak istemiyorum
Kimseler sevmesin sadece eşim ve annem dışında kimseye sevdirmekte istemiyorum kucaklarına felan vermek hiç istemiyorum
Biliyorum çok saçma ama onu kimseyle paylaşmak istemiyorum sadece bana ve eşime ait bir şeymiş gibi düşünüyorum
Şİmdi k.validmein doğumda geleceğini duydum 2-3 gündür çıldırıyorum sinirimden tabi kendi kendime.Benden alıp gidecekmiş gibi hissediyorum yani off çok saçmaaa...
Bu durumu yaşayan var mı peki?:26:

canım bakış açın çok hoşuma gitti, aynen katılıyorum, önce bizim iyi olmamız gerekiyor. bu hem fiziksel hem de ruhsal açıdan böyle. unutmayalım, artık onlar bizi duyabiliyor ve beyin gelişimleri de hızlandı... ne kadar pozitif elektrik yollarsak o kadar geri dönüş alırız gibime geliyor...

canım bi arkadaşım aldı e bebekten bozuldu hemen,yenisini verdiler oda bozulunca iade aldılar.ama ona denk gelmişte olabilir...

canım onun için mi yoksun bayadırgel sen buraya bak ben nasıl alıyorum senin depresyonunuözletme kendini canımyaşadığın şeyler normal bence,bazılarında da doğumdan sonra başlıyor.ben geçtiğimiz aylarda elif şafağın siyah süt romanını okumuştum.okumadıysan tavsiye ederim.bebeğin ve göbeğin büyüdükçe bağının daha kuvvetleneceğini düşünüyorum canımbebeğimiz doğar doğmaz inşallah Allahın verdiği iç güdüyle biz bebişlerimize yeticez canım,bebeğe senden iyi bakan olmayacak.üzme kendini,kafanı dağıt.istersende daha uygun bi doktordan destek al...

mesajı gönderirken bir hat oldu ve yazılar eksik ve garip çıktı. o nedenle tekrar gönderdim

Son düzenleme:
merhaba iyi geceler kimseler kalmadı soru soracağım. olanlarda kaçmadan sormam gerek
gecenin bir yarısı mı aklına geldi derseniz gerçekten öyle oldu
şimdi bana kendine hastalık arama diyeceksiniz ama aramıyorum buldum. bir kaç gündür ne olduğunu kendi kendime düşünürken yarım saat önce teşhis koydum. sanırım bende kasık fıtığı var. uzandığım zamanlar bebeğime karnımı iyice kontrol ederim. bir ara çok yorulmuştum , o zaman karnımın alt tarafı çok sertleşmişti. ondan sonra kendimi daha fazla kontrol etmeye başladım. iki üç gündür anlam veremediğim bir sertlik elime geliyordu. geçer dedim aldırmadım. ı. aklıma kasık fıtığı geldi. sonra google de resimlere baktım. tam benim dokunduğum yerde aynı şekilde fıtıklar gördüm. bakarken başka resimlerde vardı. rüyama girmesinden korkuyorum siz bakmayın benden söylemesi.
ben yarın kadın doğum doktoruna gidip onun yönlendirmesi ile genel cerraha mı gitsem yokssa direk genel cerraha mı gideyim. doktorum oradaki şişliği tam olarak teşhis edebilir mi acaba?

Yazılar karışmış bir tuhaf olmuş
Bence ilk önce kadın doğumcuna git kendi doktoruna
Ondan sonra genel cerrahiye gidersin o seni yönlendirir muhakkak
Ama beze şeklinde mi nasıl bişey tam olarak nerende peki bu şişlik?

resimde göstermeye çalıştım

Eklentiler

• $Adsız.webp
    2,3 KB · Görüntüleme: 33
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…