ahh cnm neden canını sıkıyosun bosver kımle gıdıyosa gıtsın
sende kafana gore takıl ıstedıgını al yap daha ne ıstıyosun
yaa hep peşinde olsa benm dedigim olcak dese dahamı ıyı
hıc takılma bebegını uzme kendı ıstedıgını yap derım benm
ben hamıle kaldım kalalı bırgn kayınvalıdemle basbasa kaldım demedıgını bırakmadı sırf uzmek ıcınne nispetler ne laf sokmalar anlatamam , dıger gelınıyle dıger torunuyla kıskandırmaya calıstı benı yaptıklarını anlatsam agzın acık kalır o kadar belliki benı huzursuz etmek istedigi icin yaptıgı tansiyonum dustu carsıda oturdum kaldım yere inan 3 gün kendime gelemedim sonrada amaaannnnn dedim Allah eşimle bebegimle huzurumuzu bozmasında gerisi boşşşşş hıcc takılmmamaya calısıyorum ınan
kim ne düşünüse düşünsün sende once kendını bebegini dusun bence
ınan dıbınden ayrılmaması daha kotu olurdu
canım sen kayınvalidene bugüne kadar hep iyi davrandığın için, herşeye peki dediğin için kıymet görmemişsin bence.. bi laf vardır ya hani insanı .... diye. öyle davranmak lazım aslında kendini çek yani bence biraz iyi de davranma kendileri kaybederler.. valla sinirlendim sabah sabah :) sonuçta onun istediği gibi değil oğlunun istediği gibi bi insansın sen.. o yüzden hiç tatlı canını sıkma değmezz :) ben şahsen öyle davranıyorum hatta kayınvalidenin sana yaptıklarını ben kayınvalideme yapıyorum.. :):) sen böyle iyi niyetliyken kimsenin seni üzmesine izin verme..
aslinda once bilincsiz yapabilecegini dusunmustum kayinvalidenin ama oyle degil gibi gozukuyor.birilerine tercih edilme olayi sureklilik arzetmis.peki tamamen cekseniz kendinizi belki o zaman farkli davranir.ama bu konunun en guzel tarafi esininde olayin farkinda olmasi.ve sana destek olmasi.kendi haline birakin bak goreceksin bazi seyelerin disinda tutulmak ona agir gelecektir..bu sefer o teklif edecektir..kayinvalidenin istedigi gelin profili olmamanda etkili tabi.ayri dunyalarin insanisiniz iste.tipki bizim gibi.eslerimizin bizi tercih etmis olmasina katlanamiyorlar iste.bence uzme kendini degmz inan bana
aman canım ne güzel işte, hiç takma kafana çık kendin gez dolaş
eşin de görüyorsa senin yaptıklarını ve eşinin yaptıklarını problem yok demektir ya, senin için rahat olsun.
çıksanız herşeye karşsa fikirlerine karşı gelse daha sinir bozucu olur inan.
keyfine bak, hiiiçç canını sıkma, o kaybediyor şuanda.
keepminformed ve minikus
ikinizin yazdıklaınıda okudum kızlar rabbim yardımcınız ve destekçiniz olsun benzer sorunlar yaşıyorsnunuz
ama insanoğlu işte türlü türlü oluyor bazen sen anlam veremiyorsun onlara sorarsan onalarda sana anlam veremiyrdur ama şuda bir gerçekki kayınvalde görümce olsun bazen gelinin kızı kardeşi gibi görmüyor benimsemiyor iste burdan sonra değişiyor herşey
boşverin kızlar rabbim size sağlık sıhhat versin onların eline baktırmasın kendi ailenizi başınızdan eksik etmesin bu değerli günlerinizi onların patavatsız hareketleri yüzünden üzüntülü geçirmeyin
bazen hepimiz kendimizi yalnız hissediyoruz sadece ailemizin bizim herzxaman yanımızda olduğuna inanıyoruz ve ölede oluyor o yüzden üzmeyin tatlı canınızı siz ve bebeğiniz şuan herşeyden daha deerlisiniz bebekleriniz güçlü bir anneleri olduğunu bilsinler
Kızlar canlarımsınız, çok sağolun yorumlarınız için. Biraz sakinledim, eşim gidip kahvaltı aldı bana, hiç konusunu açmadık. Nihayetinde annesi işte onun siniri geçer bir süre sonra, benim kırgınlığım geçmeyecek. Bebeği yabancıya bırakacağıma babaanesi bakar diyordum, onu da istemiyorum artık bakmasın. Beni benimsemeyen çocuğumu da benimsemez herhalde. Ben uzak durmayı da denemiştim, canına minnet aylarca görüşmüyoruz en son bi bahane eşimi çağırıyor sadece. Ben karşıdan çok aptal görünüyorum sanırım. Bir sürü şeyi anlamazlığa gelip alttan almanın sonucu bu tabi, gayet normal. Bir şey de kaybedeceği yok, istemiyor işte zorla mı...Kendi kayınvalidesinden çok çekmiş, hep torun ayırmış, gelin ayırmış onlara eziyet etmiş kadın. Şimdi kayınvalidem kendini melek gibi görüyor ama o zamanın şartları ayrı şimdinin ayrı bana da bir versiyonunu yapıyor haberi yok. Ben onun hayalindeki gelin değilim belki ama sonuçta o da benim hayalimdeki kayınvalide değil.Ben amniyosentez olduktan sonra annemde kaldım, bir kere bile arayıp sormadılar.. Eve döndüm, kayınvalidem başkasına geçmiş olsuna gitti bana hiç gelmedi hatta yanımda eşim aradı, eşim dedi anne istersen bir vereyim de konuş diye telefonda iyi misin diyip geçti.. Sonraki günlerde hiç gelmediler.. kızları da öyle ne zaman ki ben tavır yaptım o zaman ne oldu ki? diye söylendiler ben hamile olduğum için alınganlık yapmışım.. Ben daha yeni evliyken bile kayınvalidem ameliyat olduğunda hastanede yanında ben kaldım ayıptır söylemesi altının temizliğine kadar yaptım, geldi evinde de baktım, her bayram hamileliğimde dahil evinde misafirlerini ben ağırlarım, her zaman söyler kızlarımdan çok gelinimi görüyorum diye..
Ben onun etrafında ki eş dost akraba kızları da dahil herkese göre daha farklıyım eğitim, iş vs.. Ama hiç fark etmiyor canım..
Hatta alttan alırım gereksiz cevap vermem yakın davranırım.. Hepsi dibimde bir gün bile nasılsın ihtiyacın var mı demezler.. Evimin temizliğine bile annem karşıdan gelir yardım eder.. Bebekle ilgili ne bir plan ne bir alış veriş hiç bir şey görmedim..
Benim annemse herşeyi ben alayım derdinde ama ben izin vermiyorum.. Doğmadan birşey yapılmazmış..
Bu tür söylemlere eşimde kapılır bizim aramız açılır başka da kimseye birşey olmaz..
Arada lafınıda sokar rahatlar ben güler geçerim.. Evet ben de senin gibi şımarık hayatta yaşadığıyla ilgili bile bir fikri olmayan insanların daha çok kıymet gördüğünü gördüm, üzüldüm..
Ben şu sıkışık günlerimizde neyi nasıl yaparım diye listeler yapar araştırırım onlar arkamdan gülüp dalga geçerler..
Benim bir arkadaşım var evlendikten sonra kayınvalidesini evine bile almadı ama şimdi gördüğü ilgiyi ben hiç görmedim..
İyilik yap denize at demişler.. Helal olsun diyorum..
Ama istesemde soğan cücüğü kadar aklı olmayan ama ayrı bir havada yaşayan insanlar gibi olamıyorum..
Talepkar değilim, cıtamı çok aşağıda tuttum galiba şimdi acısını çekiyorum..
Yazdıklarını okuyunca aynı şeyleri hisseden biri olarak anladım seni.. Ama hiç bir zaman o cücükler gibi olamayacaksın bunu unutma.. O yüzden ağlamak yerine sevdiğin birini al yanına çık alışverişine.. Çünkü böyle tipler kendilerine bağımlı olunmasından ayrı bir haz duyuyorlar.. Hiç kimseyi bulamadın mı kendin git araştır bul al hazırla.. Emin ol seninle paralel olamayan birinin yardımı seni daha da zora sokacaktır, beklentilerini sıfırla başının çaresine bak derim..
Hamileliğim hayatımın en büyük dersi oldu bana eşim de dahil herkesi çok daha iyi tanıdım.. Tek başımayım gocunmuyorum
Kimseyi yargılamıyorum ama artık ben de taviz vermek taraftarı değilim..
Çok eskiden biri bana nasihat etmişti dinlememiştim;
Nezaketle, aptallık arasında ince bir cizgi vardır sakın geçme! Ben geçmişim, sadece iyi biri olmak yetmiyor acı çekiyorsun..
Sen iyiysen herkes iyi..
Ben de sana moral mi verdim fırsat bulmuşken kısmen de olsa içimi mi döktüm bilmiyorum..
Minikkuş seninki de az değilmiş hani, beterin beteri var işte. Eminim bundan 5-10 sene sonra kimin ne olduğunu anlayacaklar ama iş işten geçmiş olacak.