- 23 Şubat 2011
- 7.748
- 6.019
- 398
Birbirimizi kırmaya üzmeye hakkımız yok arkadaşlar..
Çalışıyorum, çalıştığım için ise hiçbir zaman ah ah vah vah ben çalışıyorum demedim ve bence çalışan kadınlar,kızlar, çalışan hamile bayanların acınacak ah ah vah vah denilecek bir durumları yok bu kesinlikle o kadının ne kadar güçlü olduğunu gösterir, kendimle gurur duyuyorum ben..
Genç kızken çalışıyordum hemde direk kamu ile başladım ben yani çalışırken zorluk görmedim. Evlenirken çalışıyordum evimdeki toplu iğneme kadar benimdir kendi paramla aldım, eşimin ailesinin taktığı tüm altınlar eşime aittir.. Canım isterse satarım canım isterse değiştiririm, o eşyamı atar yenisini alırım, elektrikli aletlerimi bozarım atarım tutarım, kimse sesini çıkartamaz.. Hamileyim ve hala çalışıyorum hatta 37. haftaya kadar çalışacağım diyorum, çalışmayı seviyorum.. Eşim bakamaz mı eve ben çalışmasam evet bakar fakat her şey şimdiki gibi olmaz.. Ayrıca ben alışmamışım evde oturmaya, komşuculuk oynayıp kahve içip günler yapıp kocamın paralarıyla oynamaya(kimse üzerine alınmasın lütfen)
Ben canım birşey isterse yaparım kocama sormam, kıyafet beğendiysem alırım süslenirim püslenirim kocacımın karşısına çıkarım..
Eşim sadece "çok güzel olmuş/olmuşsun.....vs...vs" der. Hesap soramaz,paranın konusunu bile açamaz..
Allah'ım yolundan ayırmasın manevi gücümüzde var çok şükr..
Şu yalan dünyada maddi güç diye birşey var.. Az veya çok.. Elimde maddi gücüm var benim.. Allah'ıma binlerce şükrki eşiminde maddi gücü var.. Birbirimize duyduğumuz saygı sonsuz.. Bana bir gün kötü kelime etmemiştir.. Bazen elimde maddi gücümün olmadığını o zamanda böyle olup olmayacağını düşünürüm, cevabı çok basit bana göre kesinlikle bu kadar anlayışlı olamazdı bir kere..
En basiti şöyle zamanım olmadı ehliyet almaya hayatta.. Gittim kursa yazıldım aldım ehliyetimi.. Ertesi gün sabah arabanın anahtarını alıp çıktım,eşim gece gelmişti uyuyordu ben çıkarken ama duydu çekmeceyi açtığımı farkındayım.. Sadece yarım saat sonra aradı ve nasıl olduğumu bir sorun olup olmadığını sordu..
En azından böyle olmazdı benim elimde maddi gücüm olmasa idi,vermezdi arabayı..
Uzun lafın kısası ben çalışan bir eş olduğum için kendimle gurur duyuyorum, çalışmayı seviyorum ve allahım güç kuvvet verdikçe çalışacağım.. Eşimin destekçisi her zaman olacağım, takıldığı yerde hep karısı yanında olacak..
Çocuğum için ise kimse benim kadar düşünceli olamaz.. O benim çocuğum olduğu için hep onurlu ve gururlu olacak..
Bu konularda herkes farklı düşünür, kimsenin düşüncesi kimseye uymaz. Kimi evde oturmayı sever kimiyse çalışmayı sever kimiyse çalışmak zorundadır.. Ama kimse kimseye sen şöylesin bu nedenle yanlışsın dememeli..
Herkese saygı duymak zorunluluğumuz var haziran 2013 ekibiyiz çünkü..
nacizane fikrimi söylemek isterim bu yazına ne güzel destekçisi olman eşinin ama bir kısmında katılmadım her ne kdr kmse üstüne alınmasın yazmış olsanda şu cümlende demişsin ya Ayrıca ben alışmamışım evde oturmaya, komşuculuk oynayıp kahve içip günler yapıp kocamın paralarıyla oynamaya(kimse üzerine alınmasın lütfen) bak cnm ben liseden çıktım eşim hayatıma girdi 19 yaşında idim ailemin durumu da gayet iyiydi.Bn çalışmak istedim kendi paramı kazanmak istedim ama şuan ki eşim olan sevdiğim insan izin vermedi nie vermedi tipik erkek modeli çoğunda vardır belki bu modelden ben karımı çalıştırmam!!Doğru mu hayır yanlış ne olucak çalışsam namusumla çalıştıktan snra.Eşimde tek bi düşünce vardı sen eğer elinde mesleğin olsaydı izin verirdim ama gidip orda burda alışveriş merkezinde mağazada vs. izin vermem dedi.Neyse ben çalışmadım flört dönemimizde de nişanlanınca da.Evlendik yine aynı eşim allaha şkür çalışıyor.Yetiyor mu evet şuanda yetiyor ama sonrası bilinmez.Ben ailemin kendi evinden kiraya gelin oldum iyi bi muhitte dünya para veriyorz kiraya bide.Ama kmseyle komşuculuğumda yok,çayım kahvemde yok.Ben 4 sene flört nişanlılık dönemimde eşimin parasını yemedim ki evlendik hala yiyemiorum emin ol anca giderlerimiz oluyor bebek alışverişi ki bunların çoğunuda ailem karşıladı odası vs. çok şeyini ben kendim yapamazdım şahsen.Sen kendinle gurur duy güzel birşey bu ama bende eşimle gurur duyuyorum biliyor musun beni kmseye muhtaç etmediği için aç değilim,açık değilim dediğim gibi sana o üstteki cümlende sadece katılmadım yanlış olmuş o her ev kadını koca parası yemiyor eve ekmek parası getiriyor yemek yapıyoruz vs buysa eğer koca parası yemek afiyet olsun ben ve bnm gibilere ne güzel bi hayatmış dimi!
Son düzenleme: