merhaba kızlar, yine dolmuş topik..hormonlar fora-
yaş olsun, yaşanılan yer olsun, hayatlar olsun birbirinden çok farklı insanlarız elbet farklı görüşlerimiz de olacak ama sert şekilde yazanların da durup dururken sertleşmediğini,kendi hayatında bir görmüş geçirmişliği bir acısı bir kırılmışlığı olduğunu da anlamak lazım.Aynı şey alınanlar ve kırılanlar için de geçerli.Herkesin içinde yaşadığı şartlar farklı, geçmişi yaşantıları, beklentileri vs. farklı. Çalışmaktan çalışmaya ve ev hanımlığından ev hanımlığına da fark olduğu ortada, iki grupta da bencillik ve uç noktadaki davranışlara sahip insanlar var ve iki grupta da fedakar, makul davranan insanlar da var. Ben kimsenin kötü niyetle yazdığını düşünmüyorum herkes kendi gerçekliği ve kendi hayatı içinde yaşıyor, ona göre yazıyor.. Lütfen bu konu ardından kimsecikler topiği bırakmasın, kimsecikler ağlamasın üzülmesin. Yani gönlümden geçen budur. Bir de şunu söyleyeyim, ben burayı farklı insanlar olduğu için de seviyorum. Herkes aynı şekilde düşünse, hayata baksa çekilmez bir yer olurdu burası.
cok cok tsk ederim canim senin gibi düsünen arkadaslari gördükce cok mutlu oluyorum demeki benim demek istedigimi dogru anlayan kisilerde varmis diye :) kesinlikle burda calisan annelerin cogunlukta oldugunu biliyorum bilmesem dahi calisan anneler cocuklarina iyi bakamiyor fln fila n diye birsey söylemem bunu söylecek hakkida kendimde bulmam asla. burdaki cogu anne adayi ögretmen ve onlar bizim cocuklarimi egitiyorlar gelcegimizi egitiyorlar ben böyle anne adaylarina nasil cocuk bakamaz diyebilirimki zatenve tabi diger meslekte olan arkadaslar icinde ayni düsüncelerim gecerli:). bende bugune kadar her turlu tartismadan uzak durmaya calistim bazi seyleri görsem biel görmemezlikten gelmisimdir cevap vermemisimdir. kimseyi kirmaya üzmeye kimsenin hakki yok dediginiz gibi zaten hormanlar hat safhada zaten o yuzden bugun cok etkilendim sanirim :)
bende yasadigim tecrubelerimle birlikte edindigim bilgileri burda paylasmaktan cok mutluyum istiyorumki herkese bir faydam olsun bir seyler paylasim, bilmedigim bir konuda zaten cevap vermiyorum yanlis birsey dememek icin. ben asil yorum yaptigim arkadas hic birsey demedi bu konuda o kiside calsiyor ve hic bir tepki göstermedi neden o ve diger kisiler üstüne alinmadida bu yorumu yapan kisi bukadar tepki gösterdi diye düsünüyorum, sanirim o kiside bazi seyler yasadi bundan dolayida bana tepki verdi diye düsünmeye basladim. neyse gercekten fazla uzatmaya degmez.
kusura bakmayin arkadaslar kafam allak bullak oldu yorum yazrken ordan oraya atlar oldum:))
canlar bu konuyu bence de kapatalım artık çok gereksiz bir tartışma çünkü çook anlamsız
biri bir konu açsa da üzerinde konuşsak yok mu aklına bir şeyler gelen
Evet cnm uzatmaya gerek yok sen de üzme o tatlı canını da bebişini deburası bizim kafa dağıtma yerimiz neyse hadi boşverelim bu konuları kaynana, görümce, koca çekiştirelim
evet kizlar kusura bakmayin cok uzadi bu konusma bencede bir konu acinca dagilsin bu kasvet üzerimizden :))
ya bak bugun kizlar hava cok guzel diyorlardi nasil kiskandim bir bilseninburda kar yagiyordu cunku o sirada
kimsenin birbirini üzmeye hakki yok demisin ama seninde sözlerin yenilir yutulur cinsten degil dogrusu acaba beni yanlis anladim dedim ama öyle deegilmis bir cok arkadas ayni tepkiyi vermis.üzerime alindigim icin demiyorum fakat bu konuya sebeb olan kisi ben oldugum icin kendimide aciklama yapma ihtiyaci duyuyorum:) ben koca parasi yiyorsam eger bunuda sonuna kadar hak ediyorum
üstelik bu cok cirkin bur laf koca pasi yemek diye birsey söz konusu dahi olamaz biz bir hayat paylasmaya imza attiysak eger yasana hersey, sahip olunan hersey bizimdir biz bir aileyiz senin paran benim param lafi olmaz olamazda asla.
ben hic komsuculuk oynamadim gunler yapip gezip tozmadim yapanlarada saygi duyarim tabiki yapcaklar gezcekler eglenecekler bu hayat insallah icin degilmi:) öyle bi yazilmiski sanki ben hayatim boyunca calismamis ve calisanlardanda nefret ediyor duruma düstüm. bu kesinlikle yanlis canim sana ve diger arkadasa ben biraz kendimden bahsetim bakalim koca parasi yemeyi hak etmisim etmemisyiyim. ben 16 yasimdan itibaren calismaya basladim cünkü üvey babam vardi ve benim hic bir ihtiyacimi karsilamiyordu, ben okula annemim etegiyle topuklu ayakkabilariyla gidiyordum o zaman kadar, calismaya baslayinca hem kendimin hemde kardesimin ihtiyaclarini giderdim ayni zamanda paramida biriktirdim 20 yasina geldigimde evledm esimin maddi durumu cok iyi degildi onunda bakmakla yukumlu oldugu ailesi vardi ve hic bir birikimide olmamis malesef buda biraz kv demin tutumsuzlugundan kaynakli.
dugunumde dahil olmak üzere gelinligi, parmagima taktigim yüzügümü oturacagmiz evin her ihtiyacini ben kendi kazancimla yaptim yani o gune kadar birikitdigim paramla esimin ailesinin ve esimin hic birseye faydasi olmasi tek bir cöp dahi görmedim onlardan
ccogumum oldu ve onunda her ihtiyacini ben karsiladim. ve ben cocuklarim bebek yaslarindaykende hala calsiyordum üstelik isten ciktigim sure zarfinda paramida aliyordum devletten. yani sunun suraninda en fazla 5 yildir ben koca parasi yemeye basladim( senin tabirinle diyorum bunu tabiki).ve üstelik bende ehliyetimi aldim yilar önce, ve esvin her türlü sorumluluguda benim üstümdeydi ve inan almanyada bitmeyen evrak isleri okadar cok fazla oluyorki calismis olsam bukadar yorulmam :)) son yillarda yeter artik diyip esimin üzerine atmaya basladim artik onunda biraz sorumluluk almasi gerektigini düsündügüm icin ve evet suan keyif yapmaya calsiyorum. sence de biraz hakketmisimdir degilmi :)) üstelik ben kimsenin calisip calismamasina laf söylecek yetkiyi kendimde göremem bu saygisizligi yapmam cnm. benim fikrim su anneler cocuklari olduktan sonra eger imkani varsa sartlarida uygunsa calismayip evde cocukarina bakmalaridir, ben cok anne gördum gözlerini para hirsi buyumus cocularini birakip o isten o ise kosuyorlar. ayni seyi burda bi komsumuz yapiyordu 1,5 yasindaki kizini 8 ve10 yasindaki cocukarina birakip ise gdiyordu hemde sirf keyif icin calsiyordu imkani cok fazla olan birisiydi ve cocugu balkondan dustu aylarca hastanede yatti allahtan cocuga birsey olmadi yasadiben de kizim kucukken esime birakip ise gitmistim ve esim televizyona dalip cocuga bakmamis ve kizim koluna caydanligi devirmis yanmisti neyseki uucz atlattik birsey olmadi iste ben ogunden sonra yemin ettim cocuklarim kendisini bile kadar mecbur kalmadikca calismiyacagim diye ve tabi kisa sure sonra isten ciktim oglum dogdu o da sütten kesildikten sonra devlet mecbur calisacaksin dedi ise gönderdi yine calismak durumunda kaldim bende daha sona devlettende almayi kesip isten tamamen alakami kesmek istedim. ben korkulu rüya görmektense uyakin kalmayi tercih ediyorum . bu bir secenek meselesi kimisi daha iyi sartlar icin calismak ister kimiside benim gibi dusunur. cocuklarin kucuk yasta ne paraya ne oyuncaga ihtiyaci oluyor onlarin tek ihtiyaci anne ve babalari bu düsüncemden dolayida beni suclayanlar icin diyecek hic birsey bulamiyorum artik ))
Ben de o güzel havayı fırsat bilip evden burnumu dışarı çıkarttım ıkına ıkına markete kadar kardeşimle yürüyüş yaptım cnm ama benim kız koca kafasını birazcık yukarı kaldırmayı pek düşünmüyo bugün bunu anladım çöok zordu yürümek bundan sonra böyleyim demekki...
cnm sende kar topu oyna diycem ama oynama düşersin falan bide aman aman
yavrum niye bu kadar çırpınıyosun kendini anlatcan diye olabilir hem kalabalığız hem hamileyizyanlış anlaşılabilirsin yorma kendini bu kadar emin ol bu arkadaşlar hassaslar normal zamanda olsa bu kadar tepki göstermezlerdi hepimizin hassasiyet derecesi farklı birbirimizin halinden en iyi yine biz anlarız ben de çalışan bir anne olcam meslektaşlarımdan biliyorum her anne bir değil bazıları gerçekten de çalışma delisi oluyo bazıları da evde zamanı olup çocuğuyla ilgilenmiyo ne tarz annelerden bahsettiğini anladığım için hiç üstüme alınmadım şu gün gün gezme koca parasını yeme olayını da anlayamadım kimin parasını yiycektik Allah başka adamların parasını yiyip kötü evlerde gezmek nasip etmesin de komşuları gezelim sadece takma kafana herkese de cevap vermeye çalışma üzme kendini bebişinden kıymetli mi
bu arada yazdıklarımızı silemiyor muyuz :44:
yaa kusura bakmayın konuyu kapatalım demişsiniz sonradan okudum doğal olarak
denizkizii bu arada sende bugun kendini fazla yormusun agrilairn olmus yine cok gecmis olsun simdi aklim basima gldi kusura bakma:) sen hemen öyle ayaklanman lazim cnm alisvrisi fln ya esin yada kardesin yapsin birak, gitme bir daha birde ev isini bile yapmaman gerek bu durumda . bende oglumda ayni durumdaydim senin nasil agri cektigini cok iyi tahmin edebiliyorum. doktorum herseyi yasakalamisti butun gun sadece yatip dinleneceksin demisti ev isini bile yapmiyacaksin demisti esime söylemisti sen yap diyeama malesef bende hic dinlemeyip doktoru kaliyorum cok sukur oglum eerken dogmadi ama cok agri cekiyordum. ev isi alisveris hersey bana bakiyordu napim mecburdum bende sen ne olur ne olmaz mutlaka dikkat et kendine ha iliskide yasak olmasi gerek demistir belki doktorun
RANANA canim bende magnezyum kullaniyorum doktora soyledim oyle yazdi yoksa benimkininde vercegi yoktu kasilmarim azda olsa hafifledi simdi gerci bugun butun gun kasilma yasadim ama insallah yarina gecer :))
Saol cnm teşekkürederim. Neyapim bir haftadır markete gitseniz ben gitmesem evde herşey bitti diyorum evdekilerle idare et diyolar, eşime söylüyorum yorgunum diyo kardeşime söylüyorum abla hava çok soğuk yorgunum yarın gideriz diyo ama sen otur evde biz alırız geliriz diyen yok , e canım bişeyler çekiyo evde yatmak da sıkıcı, bakıyorum dolaba herşey bitmiş kahvaltılık,meyve, sebze...bugün de hava güzel olunca hadi dedim kardeşime beraber gidelim yavaş yavaş yürüyüş yapim ben de dedim. Ben gitmezsem becerip de alamazlar zaten evin eksikleriniyani aynen senin gibi mecburum ben de doktor ilişki durumunu hiç bahsetmedi bana ama zaten son 3 haftadır eşim kaçınıyo ben istemiştim ama o bebek var böyle garip hissediyorum diyo şimdide zaten alt tarafıma hem ağrı giriyo hem de acıyo basınçdan yani bende istemiyorum
ne izledin ki sen korkulacakBen bir seymi kacirdim acaba
anladim cnmm ah su erkekler yokmu hic anlamiyorlar kadinlarin halinden. kardesin evlensinde bak esine öyle yapmaz kucaginda tasir onu marketeo zaman sende esinin bi bos anina gtirip arabayla gitmeye calis ve uzun surelik bir alisveris yapmaya calis yoksa kendin gidip alirsan her defasinda bu cok iyi olmaz ne yazikki senin icin :)
doktor soylemediyse birsey diyemiyecem ama bize yasakti kesinlikle olmaz demistii. ama senin esin iyimis o konuda benimkinde hic anlayis yoktuiyi edersiniz artik sabredin kirki cikakan kadar, yinede istersen sor bir doktora :))
hem normal doğum hem de sezaryen videolarına bakıyordum canım delirdim bu gece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?