Bünye meselesi canım.gerçekten yiyor musun ya bol bol
Yoksa kuş kadar mı yiyorsun.doğruyu söyle bak
aynennn
bende çoookuuum yaaa
beni görenlerde göbeğin hiç yok ama yüzün falan almış diyolar
tabi 13 kiloyu yüzüm almadı heralde
keremcik bebeğine maşallah. çok tatlı tombik tombik.
kızlar bişi sorcam. kuru fasülye yapmak istiyorum ama ıslatmadım. napim. haşlasam olur mu?
keremcik bebeğine maşallah. çok tatlı tombik tombik.
kızlar bişi sorcam. kuru fasülye yapmak istiyorum ama ıslatmadım. napim. haşlasam olur mu?
benim sadece karnımda futbol topu var gibi hiç bi degişlik yok.arkadan gören hamile oldugumu bile anlamaz.
keşke kalsa klio bende ama dogumdan sonra ucup gidio hiç bişey yapmıorum
sıcak suyun içne ıslat tuz at birazda hemen şişiyo.sonrada düdüklü tencereye at 1 saatte pişiyo ben öle yapıom
Kizlar tasindim bu haftasonu ama ne yoruldum
ben hep haşlarım canım 30 dk falan haşlansın suyunuda dökmem yemeğin içine atarım 20 dk da düdüklüdeee oohhh miiissskeremcik bebeğine maşallah. çok tatlı tombik tombik.
Ahh o diyenlere bakmaa sen aldanmaaa
geçende arkadaşım gördü beni 70 kilomusun diyo ne 70'i dedim bende
Benim memeler büyüdü iyice maşallah artık sütyenlerim olmuyor ya
Emzirme sütyenlerimi bir beden büyük almıştım onları şimdiden kullansam ne olurki
Onları denedim bir kere çok rahattı valla:26:
Güle güle kullan çok güzel bir takım, hem de pelin hem de uygun. Ben de dün havuzluhana gittim aldım bir gecelik sabahlık takım r tane de tek mavi sabahlık 110 lira tuttu. Ama şık birşey bulmak için bayağı uğraştım bence bu konuda çok seçenek yoktu. Ama kapı süsü takı yastığı ve şeker için aldığım sepete bayıldım işte onlar en çeşitli anca orada bulunurdu. Bir de alttan 2. Katta sanırım chicco mağazasındaki indirim güzeldi, e bebekte beğendiğim birkaç şeyi oradan çok daha uyguna aldım. Fakat eminönü olmasına rağmen pazarlık konusunda çok kıtlar. Bunlar benim izlenimlerim, daha ayık olduğum bir saatte fotoğraflarını da eklemeye çalışırım
ya hanımlar acayip merak ediyorum aramızdan ilk kim doğurack yaaa....
Bende valla yemekleri pişirip pişirip önüme getirseler ne hoş oluryatıp sabaha kadar uyumak istiyorumm....
Bakalım Allah bilirya hanımlar acayip merak ediyorum aramızdan ilk kim doğurack yaaa....
Aynen ya sağdan soldan yularıdan aşağıdan kenardan nereden bulurlarsa taşıyorlarhayırlı olsun canım ev cazın ammma hamile hamile hiiiiç çekilmez nasıl çıkacan işin içinden
ben hep haşlarım canım 30 dk falan haşlansın suyunuda dökmem yemeğin içine atarım 20 dk da düdüklüdeee oohhh miiisss
yaww onların dediğine bakmıyorum zaten tartıım ne derse o her cuma sabahı tartılıyorum almamışsam tartıyla kanki oluyorum
eğer aldıysam kaldırıyorum ortalıktan gözüm görmesin diye:
bende memişlerden yana aynıyım göneğimi geçtiler mubarekler bide süt dolacaklar ne yapcaksakk
memlikleride kullan gitsin bende geçenlerde butun sütyenleri denedim yok anacuum sığmıyolar
bi üstten taşıyo bi alttan fırlıyo sinir oldum allahtan kapalıyımda üst üste giyinince birascıkta olsa belli olmuyolar
ya hanımlar acayip merak ediyorum aramızdan ilk kim doğurack yaaa....
doktorun doğduktan sonra toplar demiş ya.ayrıca 3 kilo çok ortalama bir rakam.üzülme.yemeye devam.Günaydın anneler
dün doktora gittik, yakışıklı oğlumu gördüm
boyu 37 cm, kilosu 1.400 kg , doktor biraz zayıf olduğunu söyledimoralimiz bozuldu,
ben 12 kilo aldım, herşeyin de en iyisini yiyorum ama doktor, çok da yesen az da yesen bişey deişmez, doğduktan sonra toparlar dedi, 3 kiloyu bulur dedi.
eşime ve bana bakan da, dalga geçior, 3kg çocuk pek sıfatımıza yakışmıcakama neyse tostosum sağlıklı olsun da önemli olan o
normal doğumla ilgili şimdilik bir sorun olmadığını söyledi.
çok heyecanlı ya.doğumlar yaklaştıkça bana heyecan basıyor:)herkese merhabalar arkadaslar uzun zamandır gıremıyorum ama az cok sızlerın paylasımlarınızı okumaya calıstım.bız kızımla ıyıyıyız.30 artı 3 gunlukken doktor kontrolu vardı bebegıme 1,600 gr dendı bana cok zayıf geldı ustelık beslenmemede dıkkat edıyorum.onun oncesınde agrım oldugu ıcın doktora gıtmıstım nts ye gırdım sukur buyuk sancım cıkmadı bebegım sureklı hareketlı oldugundan benı sola dondurmek zorunda kaldılar.ustelık hemsıre ablası bebegımın yaramaz olacagı mujdesını de o dakıkada bana verdı.asıl merak ettıgım ıkı gundur mıde yanması ve gece uyurken bogazımdan agzıma cok cok acı bır su gelıyor ve ben anıden uykumdan uyanıp tıkanıyorum esımde korkuyor anıden o da benle bır uyanıyor bu nedır anlayamadım sızlerede oluyormu.bu arada sanırım ılk hazıran annesı ben olacagım 35 haftadan sonra bebegımı her an alabılırler.ben rahımden amelıyat olmustum eger normal dogum yaparsam rahımde catlamalar olabılecegnı soyledıler.amelıyatta kas dokusu bozuluyormus cunku perde kesıldıgı ıcın.besıgım 10 gun sonra gelecek ev temızlıgım bıttı cantalarım hazır dolapta beklıyor ne olur ne olmaz dıye.bebegımın agırlıgı benı dusunduruyor arkadaslar ne yemelıyım kı daha kılo alsın bırde erken dogum olursa ne yaparım ben dıye dusunuyorum.hepınız kendınıze ıyı bakın bebıslerınızde tabıkı.rabbım kolaylıkla bebeklerımızı saglıkla kucagımıza almayı nasıp etsın ınsallah.
hayırlı olsun yeni cicilerin şekerim.ohhh annende geliyor.kıskandım vallaha.benim annem falan gelemiycek bu aralar.32. haftada izne çıkıcam.izne çıkınca paşa paşa kızımın eşyalarını yıkayıp ütülüycem tek başınaBizde dün beşiğiyle dolabımızı kurduk Çok tatlı oldular ohh rahatladım valla onlar kurulunca
Alışverişe çıktık son eksiklerini tamamladık dalin sıvı deterjanıyla dalin yumuşatıcısını aldım
Bizim burada sosyete pazarı varoraya gittik yatağına alezini aldım
Sebamedden sabunu aldım prima yeni doğan bezini aldık ıslak mendilini aldık bir kirli sepetimiz kaldı
Onuda sipariş ettim burdaki bi dükkana gelecek inş hafta içi
Yarın sabah annem geliyor Rabbim kısmet ederse
Bahar temizliğimi yapacak bide bebeğin kıyafetlerini eşyalarını yıkayıp ütüleyip yerleştirecek
Ben yapamazdım tek başıma hiç halim olmuyor ya tansiyonum 4-5'e düşüyor sürekli
Çok mutluyum Rabbim tamamına erdirir inşallah hepimizinkini
Dünden beri gidip gidip seviyorum okşuyorum dolabını beşiğini Allah'ım sana sonsuz şükürler olsun
Gözlerim doldu dün öyle görünce eşyaların. Kızım seni çok seviyorum
hay maşallahhhh.gerçekten tosuncuk.allah nazarlardan korusun.
bende merak ediyorum ilk kim doğurcak diye.ama en son doğuracak ben olcam sanırım.bu arada topiğe normalde çok sık giripte son haftalarda hiç uğramayanlar var.erken doğum falan yapanda vardır herhalde.ya hanımlar acayip merak ediyorum aramızdan ilk kim doğurack yaaa....
BEN OKUDUKTAN SONRA AGLAMISTIM SIZINDE HOSUNUZA GITCEGINI DÜSÜNDÜM
İkinci bebeği olacağını öğrenince çok sevindi.
3 yaşındaki oğlunu doğacak kardeşi için hazırlamaya başladı…
Bebeğin kız olacağı anlaşıldı.
Oğlu annesinin karnındaki kardeşine her gün şarkı
söyledi. Kardeşini daha görmeden bir sevgi bağı oluştu.
Zamanı geldi doğum sancıları başladı. Fakat bir sorun vardı. Doktorlar çaresizdi. Bir sezaryen ameliyatı gerekiyordu.
Ameliyat çok zor geçti. Sonunda bebek doğdu.
Bebeğin durumu ciddiydi.
Bebek yoğun bakım ünitesine kaldırıldı.
Günler geçtikçe küçük kızın durumu kötüye gidiyordu.
Doktorlar üzgündü çocuğun kurtulma ümidi yoktu.
Bebekleri için evlerinde bir oda düzenlemişlerdi.
Şimdi cenaze için hazırlanıyorlardı.
Oğulları kız kardeşini görebilmek için yalvarıyordu.
-Kardeşime şarkı söylemek istiyorum- diyordu.
Ama yoğun bakım ünitesine çocukların girmesi yasaktı.
Sonunda kadın kararını verdi. Bebeği nasıl olsa ölecekti. Çocuğunun kardeşini görmesini engellemeyecekti.
Ne yapıp edip çocuğu içeri sokacaktı.
Oğluna oldukça büyük gelen bir ziyaretçi giysisi giydirdi ve yoğun bakım ünitesine soktu. Çocuk yürüyen bir çamaşır torbası gibiydi. Başhemşire onun bir çocuk olduğunu fark etti.
-O çocuğu içeri sokamazsınız- diye uyardı.
Kadın başhemşireye dönerek bağırdı:
-Oğlum kız kardeşine şarkı söylemeden buradan çıkmayacak.
Oğlunu kız kardeşinin yatağına götürdü.
Küçük kız yaşam savaşını yitirmek üzereydi.
Çocuk bir süre kardeşinin yüzüne baktı.
3 yaşındaki bir çocuğun saf temiz pırıl pırıl
sesiyle şu şarkıyı mırıldandı:
-Sen benim gün ışığımsın tek gün ışığım gökyüzü
griyken beni mutlu edersin.
Küçük kız bu sesi tanıdı aniden tepki verdi.
Kalp atışları düzelmeye başladı. Annesi:
-Şarkıyı sürdür- dedi oğluna.
Küçük çocuk devam etti:
-Seni ne çok sevdiğimi asla bilmeyeceksin l
ütfen gün ışığını benden alma bebeğim.
Çocuk şarkıyı sürdürdükçe bebek kesik
kesik nefes almasını hızlandırdı. Annesigöz yaşları içinde:
-Devam et oğlum- dedi.
-Geçen gece uyurken rüyamda seni kollarıma
aldığımı gördüm bebeğim.
Şimdi onu içeri almak istemeyen hemşirenin
yüzü de gözyaşları içindeydi.
Bütün hastane personeli doktorlar başlarına toplanmıştı.
Annesi de coşkuyla şarkıya katıldı.
-Seni ne çok sevdiğimi asla bilmeyeceksin bebeğim.
Lütfen gün ışığını benden alma.
Anne oğul şarkılarını sürdürdü.
Ve küçük kız birkaç gün sonra iyileşti.
Abisineannesine odasına kavuştu.
Sevdiğiniz insanlar için ümidinizi kesmeyin.
Sevgisiz ümitsiz kalmayın.
Söz yürekten çıkarsa yüreğe gider.
Dilden çıkarsa kulağı aşamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?