2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

elım mahkum beklıcem artık
aaaaa ama ben dun bez aldım ogluma 2 numara aldım
3 6 kılo arası yazıo 1 numarada 2 5 kılo arası yazıo
2 numara daha mantıklı geldı ama bılemedım
1 numarada almama gerek var mı acaba

Çok haklısın canım..Biz de maalesef aynı durumdayız.Biz onlara destek olmaya çalışıyoruz.Sanki biz ana baba onlar cocuk.Evlenmeden once ben kendi babamın kredi borcunu odedim.Tabiki onlarda bizi okuttu bu yasa getirdi ama insan eşitlik gormeyince uzülüyor.Ablamın düğünü olurken babam yatakodası falan aldı ben gerci yurt dısına geldim ama yinede al bu parayı diyebilirdi(Hadi o zaman durumu kötüydü şimdi torunu için biseyler yapabilir ama eminim aklına gelmiyodur bile) Eşimin tarafı desen onlar daha da beter..kayınpederim kaynımın düğünü için kredi cekti maaşını yarım alıyor.gecen sene inek bakıcam iyi para var dedi para yolladık inek alsın diye sozüm ona yarısını iade edecekti hic bişey gormedik.inek hevesi gecti şimdi baska işe girmek istiyomus.kayınvalidem aradı baban para isteyecek ona gore dikkat et diyor.eşimde vermem artık diyor ama adam yine gidip kredi cekerse napcaz bilmiyorum cunkü yarım maasla bile gecinemiyorlar her sıkıstıklarında biz para gonderiyoruz.Hastalıktı ameliyattı acil ihtiyactı.gerci Allah biliyor sağlık konusu olduğunda helali hos olsun diyorum hatta ben en iyi yerde ameliyat olsunlar falan diye arastırıyorum ama düşüncesizlikleri beni olduruyor.Bide kv her telefonda sormazmı ne lazım ben getireyim diye..gururlarına da yediremezler sanki ben bilmyorum para olmadığını eşim gizli gonderiyo falan mı sanıyo ne..bide aldığı seylerde bişeye benzese ucuz adi seylere para harcıyor.beğenmedim desen kırılıyor.Bide sade bu olsa kv elinden hic bi iş gelemez ne temizlik ne yemek ne de baska bi iş..Türkiye ye gidince onda kaldığım sürece temizlik ve yemekten oturamıyorum.Diyeceksiniz ki yapma nasıl yapmıycan ne yatabilirim ne yiyebilirim o derece yani.kendi anneme gidince eşimi zırt pırt arar ne zaman gelceniz diye..Eşim de gorüyo ama anne işte atsan atılmaz satsan satılmaz.Şimdi bide doğum için kv ve annem gelicek yanımıza pasaport ve biletleri biz alıcaz tabii.Gecen esime dedim ben bizimkilere soylicam pasaport bari annem kendi cıkartsın biliyorum cünkü kv para yok bari bizimkiler yük olmasın kocama diye düşündüm.Kocam da demez mi yani annen ablana giderken ablan mı odüyor..Öyle kırıldım ki anlatamam ağladım durdum oda pisman oldu cok ozür diledi ama bu kalp kırıklığı kaldı bende...Oyyyy ne yazmısım ne doluymusum meğer kızlar kusura bakmayın.. Ama bişey almıyo aileler diye üzülmeyin işte bizim gibi olanlar napsın..

kızlarrr bız evlatlarımızı baskalarına guvernerk yapmadık cok sukur anne ve babaları olarak gereken herseyı her kosulda yaparız
ınsan gönül alınsın ıstıo bılıorm ama cok sukur kı kımseye muhtac deılız
hııııc kendımızı uzmeye gerek yok o onu almıs bu almamıs bılmem ne dıe
alanda almayanda saolsun zaten eslerımız emınım bu durumun farkında zaten ezılıolar genelde bu konuda
benım annemde herseyını ben alcam derken obur taraftan hıc ses yok
sorunda yok zaten
kımsenın hıcbıseyıne ıhtıyacım yok sukur
sıkmayın canınızııııı

eminim durumu iyi olmayan ailelerden kimse bişi beklemiyordur ama elde varken de yabancı gibi izlemelerini pek anlayamıyorum açıkçası.

ben geldim kızlar...

cumartesi nete elimi bile süremedim. pazar günü yazılanları okudum ama dermanım olmadı yazmaya.

cumartesi havuzluhana gittik. alışveriş yapıp mutsuz olan yegane kadınlardan biriyim sanırım. mutsuzum ya havuzluhandan bişi anlamadım. bir sürü eksiğim kaldı gene. güya o kadar araştırma falan yaptım ama hepsi uçtu gitti orda.

ayrıcada o gerekli mi , bu zararlı mı, şu pahalı mı düşüncesinden çok sıkıldım ya. çok zor geliyor bu iş bana. çok yönlü düşünmek gerekiyor bunaldım ya

ama bu kızların herşeyi neden bu kadar güzel oluyo yaa kıskanıyoruz bizzz çok beğendimm canım güle güle kullan yavrucuklarınla sağlıkla huzurlaa

gebelikte bu dönemde yorgunluk olurmuş canım bide buna bahar yorgunluğunu ekle artı zaten sende işi bırakmaya dünden meraklısın böyle olunca sabrın da tükeniyo doğal olarak amaaa ne kalmış ki şurda azcık daha sabır ayrıca şu döneme gelip te hala çalışıyo durumda olan anneleri de takdir ediyor ve önünüzde saygıyla eğiliyorumm

oy göbişli bebiş maşallah canım yavruna bişeyi merak ediyorum bebiş doğum pozisyonunu alınca bunu hissediyomusunuz?

eminim durumu iyi olmayan ailelerden kimse bişi beklemiyordur ama elde varken de yabancı gibi izlemelerini pek anlayamıyorum açıkçası.

haklısın ama o kadarda can sıkmaya gerek yok bence
bebısı de kendımızı de uzmeye deger mı bunun ıcın
allah evledımıza bıze sagllık versın yeter

canım çok şükür ben iki taraf konusunda da çok şanslıyım.. benimde eşimin de ailesi hep destek tam destek..

ben burda yazan kızlar için üzüldüm dedegin dogru bebişler saglıklı olsun en önemlisi buuu

Ekledim canım, benim profilden albüme bakabilirsin :))
Ama sofradaki fotolarımız yok hem yeme içme faslı görünmesin diye, hem de yemeğe ve muhabbete dalıp çekmeyi unuttuk diye

baktım fotolarınıza :) bi garip geldi. sürekli yazıştığımız kişilerin yüzlerini görmek bi tuhaf hissettirdi bana ben hep avatara baktığım için alışmışım. avatarı siz sanıp kanıksamışım sanırım, gerçek insan görünce garip oldu

valla bravo sana böyle pozitif hatunlara bayılıyorum
cok haklısın aslında Allah bizlere saglık sıhhat versin de gerisi boş ama
cok varlıklı olan kayınvalidem hem hiçbişey yapmayıp hemde durmadan karışmaya çalışıncada valla dayanamıyorum tepem atıyo
ama hiç bişey diyemiyosun tabi boşuna kendi kendimi yiyorumm
herseyimizi kendi annem yaptı
kayınvalidem ilk defa gecen hafta bi takım almış bide diyoki ben geliyimde annenin aldıklarını bi kontrol ediyim eksik neler var baklım bı
ölür müsün öldürür müsün
bu zaman kadar nerdeydin
birde devamlı diger torununa yaptıgını anlatıyo sunu aldım bunu aldım diye
bizimki torun değil
oyy oyyy
valla karışmaya gelince hep benm dediğim olsun ama icraate gelince bişey yok

ayyyy bide durup durup yüz örtüsü varmı diye soruyo çıldiricimmmm herşeyimiz tam yüz örtümüz kaldı

Son düzenleyen: Moderatör:

valla zeyyyno'cum üzülmekte haklısın
hully her zamanki gibi pozitif taraftan bakıyor ama ıster ıstemez ınsan beklentı ıcıne gırıyor.
yanı ınsan torunu olucak dıye sevınmez mı yahu
bızımkılerde durum su; cok sevınıyorlar, ben onlara gıdınce kırılacak vazoymusum gıbı davranıyorlar
amaaaa
8. aydayız su an, sımdıye dek bı tane corap almadı kv.
bır gun de ne gorumce ne annesı su kız da hamıle, bı gun yemege alalım, demedi
bız genelde gıttıgımızde cok onceden haber vermeyız, ugrasmasın bı daha dıye de ozellıkle tok gıdıyoruz
ama ınsan bı gun de ozel cagırır dı mı,
onlar ayrıca cagırmadıgı gıbı ben hem ablası hem kv gıllerı evıme yemege aldım bu halımle
ınsan barı onun uzerıne çağırır
geleceklerı zaman 3-4 cesıt yemektır, tatlısı, meyvesıdır, sofra duzenıdır ben asırı ozenırım
onlarda bu ozenı zaten hıc bır zaman gormedım
kotu laf etmezler, can sıkmazlar, son derece saygılı ve ozenlıdırler amaaa
bu bana yetmıyor acıkcası
benım torunum olsa cıldırırım herhalde, herkesten once carsıya kosar
ne lazımsa ufak ufak alırım, alırken de fıkrını sorarım gelınımın
kı annem mesela duyar duymaz basladı alısverıse;
ordugu hırka-yelek-patık-pantolonun sayısını ben unuttum
bebeğin karyolasını vs annem aldı

genelde erkek tarafı soguk oluyor sanırım
ama acıkcası benım annem erkek kardesımın cocuguna da aynı bu sekılde bır suru sey ördü
çarşıya her cıktıgında mutlaka bırseyler aldı
mevlut sekerlerı ıcın kendı ellerıyle 60 tane mınık patıklerden ördü
e o da gelın ıcın erkek annesıydı
demek kı bu bıraz da gorguyle, bılgıyle ve karakterle de alakalı

maddi durumu iyi olur kötü olur o ayrı;
herkes kendı butcesıne gore bırseyler yapabılır
bu bence mazeret değil
ılle arabasını besıgını al demiyoruz ama bi çorap alsınlar ya o bile yok
el gibi bebeği görmeye gelince bi altın takar herhalde

amaaaa
kızlar ben bu konuyu lisan-i münasiple söylicem
cunku bu durum beni üzüyor;
ayıp ediyorlar ve böyle yaparlarsa torunlarını zor görürler
zaten evlerı yeterınce hıjyenık degıl, ben bebegımı o eve goturemem
havasız, tozlu..
anam bu kv ler hep mı aynıııı_??

ayyyy bende cok görmek istiyorummm kızlarııı nerden bakabilirim

kızlar geçmişi okuyup cevap veriyorum. kendi kendime konuşuyorum sanmayın :)

benim erkek tarafı yok sayılır. eşimin bi annesi var. o da bizle yaşıyor zaten. bir geliri yok. sadece 3 aylık yaşlılık maaşı var o da ufak bi miktar. 3 aydan 3 aya 350 civarı bişi. onuda eve kullanıyoruz zaten. o yüzden o bişi almaz. herşeyi ben hallediyorum diye hiç bişiye karışmaz bile. düğünde de öyle olmuştu. maddi bir beklentim hiç olmadı ondan ama manevi olarak ufak da olsa bir patik olsun örsün isterdim. torununu düşündüğünü belli eden. ama yapmıyacakmış birşey açıkça söyledi.

eşimin birde dayısı falan var, onlardan hediye bile beklemiyorum açıkçası. aramızda bir kötülük falan yok da önem vermiyorlar sanki böyle şeylere. düğünde de herşeyi ben kendim yaptım. erkek tarafının yapacağı görevleri de ben ağzımla eşime söylüyordum o şekilde bişiler oluyordu. çoğu şey olmadı tabi. sonuç: erkek tarafı yok bende eşimde pek karışmaz hatta. gel derim gelir git derim gider hata bende tabi ben alıştırdım.nasıl olsa geridonusum herşeyi düşünüyor yapıyor, o bizden iyi yapar gibi düşünüolar.

benim tarafa gelince. annem evimdeki perdemden halıma kadar düşünür zaten. ben frenliyorum onlar. bıraksam bütün maaşlarını bana verirler. annemde babamda ağır işlerde çalışıyor, bende o yüzden onlara yük olmak istemiyorum. diğer kardeşlerime de öyleler, bana yapmasalar onlara yapıyorlar sonuçta ama ben yine de kıyamıyorum. ben bari yük olmayayım diye düşünüyorum. dün havuzluhanda da herşeyi ödemeye kalktılar ödetmedim. pijama takıımını onlar aldılar, onu ödetmemeye yetişemedim.

bebek arabasını güya eşimin patronu verecek. bi kaç kere muhabbet oldu hala yok. onlara güvenip araba bakmıyorum bile. beşiğide güya onlar alacaktı ama ses çıkmadı sonra. o ara ben aldım zaten. arabada onların eski arabasını vercekler. 2. çocuk düşünüyorlarmış biz geri vereceğiz onlara. bi süre idare etmek iiçin alcaz. hem elimiz genişler iyisini alırız diye düşünüyorum. anakucağı var mı onlarda bilmiyorum. belki settir diye anakucağı da bakmadım. eşim isteyeyim diyor. bende istetmiyorum. kendi söylesinler diyorum. bi iki kere söylediler ama faaliyet yok

bizde durumlar böyle işte. kendi yağımızda kavrulmaya çalışıyoruz..

benımkılerde bısı yapmıolar
napım sımdı
kocamamı kızayım
kendımı mı uzeyım hırpalayım
cokda lazım degıl valla onların aldıkları seyler
gıderım kendı zevkıme gore alırım
amannn ya

kizlar nasil olmus kizimin yatagi kücücük yere bir cok seyi sigdirmaya calistim bugun
Talıaa tek kelimeyle bayıldım ya gerçekten o kadar güzel olmuşki bebek odası kataloglarındaki resimler gibi bebişin güle güle kullansın inşallah

Doktordan çıktık şimdi 1200 gr olmuş bebeğim 38 cm de boyu. Minik bir bebek olacak dedi
Cnm bence de haftasına göre normal hem bünyeden bünyeye değişir herkez 3,5 -4 kilo doğurmayacakki bazılarımız 2,5- 3 aqrası bazılarımız 4-5 kilolarda yani bence bebeğin gayet normal doktorum tombiş bebek hayal ediyodu galiba
Cnm ben de karar veremedim ama 2,5- 5 olanı aldım :26:artık ne olur bilemıyorum inşallah bebişime uyar

valla zeyyyno'cum üzülmekte haklısın
hully her zamanki gibi pozitif taraftan bakıyor ama ıster ıstemez ınsan beklentı ıcıne gırıyor.
cnm bizde de benzer bi durum var, bana çok iyi davranıyolar sevdiklerini de biliyorum ama bugüne kadar neyi eksik diye birşey dahi sormadılar ve benim annem sağolsun A dan Zye herşeyimizi aldı, yani kayınvalidemlerin bişey almasına da gerek yok ama insan aradığında sorsa istiyo nebileyim, aslında biliyorum şuan kayınvalidem kesin nevresim takımı yorgan takımı 3-5 bişey yapmıştır öyle tahmin ediyorum yani hiçbişey yapmamazlık yapmazlar ama yapıyosa da neden arayıp anlatmıyo bana renk danışmıyo, böyle bilmemek canımı sıkıyo doğum zamanı herkes gibi hediye getirir gibi bilmeden etmeden getirecek bişeyler heralde

ayyyy bende cok görmek istiyorummm kızlarııı nerden bakabilirim
Cnm minikuss ekledi, onun profilinde ama arkadaş listesinde değilsen arkadaşlık isteği gönder o kabul eder, çünkü herkese açık yaptığında herkes görüyo ve garip yorumlar yaparlar diye sadece arkadaşlar görsün diye düzenlemiş albümü ama sen arkadaşlık isteği gönder o kabul edecektir.

bana ishal yapıyor canım gerçekten de... eğer tok karnına hemen alırsam olmuyor.

canım senin haftalarında bu durum normalmiş ama düzenli olursa doktorunu ara bence ihmal etme bir de magnezyumu hergün verse ya doktorun bir sor istersen.. geçmiş olsun..

canım zaten her gün içiyorum ben. o gün 2 kez içmiş oldum sadece.
aslında kaç zamandır kafaya takmıyordum, kendimi gayet iyi hissediyordum, son bi kaç gündür böyle kasılmalar, sanki hep bir fazladan ıslaklık hissi gözümü korkutuyor... yalancı sancılarsa sorun yok da gerçek sancılarsa :18::18::18:

nisan annelerının cogu dogum yaptı yaa
ayy ne guzel allahımmm
bız gorces mı bole gunnerı

canım ben hully nin de ne demek istedigini anlıyorum.. boşverin başkaları için kendinizi üzmeyin demek istiyor..

ama şöyle bir durum var.. mesela benim kayınvelidemler çok heyecanlı mobilyalarını aldılar, perdesini, halısını aldılar.. ve sürekli gördügünü alır, olur olmaz arar mavi mi krem mi diye sorar( bişi begenmiş olur renk danışır kendince)

geçen aya kadar da benim tarafımda ses seda yoktu.. içten içe takılıyordum bu duruma acaba annemler çok önemsemiyorlar mı diye.. yani bekledigim de aslında 1 tane çorap yanii ki kayınvalidemlerden de öyle büyük beklentilerim yoktu.. sonra bir baktım abim hesabıma eft geçmiş.. annem göndertmiş yüklü bir para.. aradı beni sen biraz cinssin şimdi alırım begenmezsin ne ihtiyacın varsa al kendine göre diyee annemle birbirimize çok düşkünüzdür ama hemen hemen hiç bir konuda aynı düşünmeyiz anlaşamayız yani... yine geçen hafta bi baktım bi sürü şey örmüş annem.. kendince hazırlanıyor.. o kadar mutlu oldum ki anlatamam...

insan istemez düşünüyor böyle durumlarda, torun onların torunu onların kanı canı.. yedi yabancı insanlar bile sürekli bişiler alırken hediye ederken en yakınların düşüncesizlikleri insanı ister istemez üzüyor.. deger verilmiyormuş gibi hissediyorsun..

sende bu söylediklerinde bana göre çok haklısın.. diger kızlar da çok haklıı yakınmakta.. ister istemez insan yakınlık ve samimiyet bekliyor..

yine geçen gün eve gittim iş çıkışı.. site çalışanı var bi bayan.. merdivenleri siliyordu kolay gelsin dedimm,, dün kapım çaldı hamileyim yaa bir çift patik getirmişş bebeginiz için annemden aldım diyee o kadar duygulandım ki ağla ağla içim çıktııı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…