cicileriniz hayırlı olsun cnm.Valla tatlım neden öyle oluyosun acaba :s ben 7 aydır evimi kendim temizliyorum valla koltuk fln ne varsa çekiyorum maşallahımız var bünyem kaldırıo demek ki bnm.Ama sana yaramıosa bu durum yapma bırak ya kim gelicek sanki sana bi makine aç arada toz al tamam işte doğuma bişi kalmadı bol bol temizlersin doğurduktan snra doktorunla bi görüş bu durumu
hanımlar bugun kontrolumuz vardı
bebegım gerıden gelıyodu sımdı one gecmış
epey hızlı kılo almışsız ıkımızde
4 kılo almısım bu ay
9 kılo aldım toplamda yarısını son ayda almısım nerdeyse
cıktıktan sonra aklıma geldı benm gebelık sekerım sınırdaydı dıkkat etmedım pek acaba onun etkısımı oldu kafama takıldı
sekerımı olctum 109 cıktı
evde takip yapan arkadaslar vardı
hangı degerde tutmaları gerekıyodu degerlerını yazabılırlermı rıca etsem?
öle oluyooo vallabizde bugün onu konuştukkk arkadaşlar senin göbeğennn sağa kaymış dedilerrr nasııı dedimmm benm kızda sağdaaa evet benm kızım olucakta inşallah bana benzer....
öle oluyooo vallabizde bugün onu konuştukkk arkadaşlar senin göbeğennn sağa kaymış dedilerrr nasııı dedimmm benm kızda sağdaaa evet benm kızım olucakta inşallah bana benzer....
geçmiş olsun canım demekki temizlik yapmaman gerekiyooo ve yapmıcaksın oturucaksınnn ohhh kocişin yapsın ne güzelllmerhaba kızlar
geçmişi okudum dün ve bugün, yazamadım.
eşimle sevi bebeye gittik oradan aldıklarımı ciciler sayfasında paylaştım. geldikten sonra eşim evi temizledi. ben de işin ucundan tutayım dedim ama ne yaptıysam yine kasığıma kramp girdi. tesadüf mü bilmiyorum ama her temizlikte oluyor. inanın çok bişey yapmıyorum. sadece banyonun zeminine vileda yaptım. birkaç küçük şeyi çektim. ağır hiç bişey yok yani. ama yine aynı ağrı tuttu kıvrandım.
maşaallah sana
ben çalıştığım için ev temizliğini hamilelikten önce cumartesi günleri yapardım. yani sık yapmadığımdan ham olabilirim. belki ben güçsüz olduğum içindir. yani kol kaslarım kaldırmayınca karın kaslarına yükleniyor olabilirim.
makineyı hamileliğin başından beri almadım elime. çok zor oluyor çünkü.
yaptığım işler
toz alıyorum. arada banyo temizliyorum. çamaşır atıyorum , seriyorum, topluyorum, ütü yapıyorum. bulaşık makinesini dolduruyorum,evi topluyorum, yemek yapıyorum
bunun dışındakileri yapmıyorum.
rezenebeni oğluşum da sola kaymış gibi
göbek sola yatık gibi
Nilom
Benim oğlumda hep solumda, hamileliğin başından beri hep solumda hissettim.. Bu arada bebek şekeri çok güzel, çok şirin...
sahil yakın evime o konuda şanslıyım.valla doğru söylüyorsun arabasıyla çıkarız kızımın o kadar emek emek bebek arabası araştırdım günlercesahil bana da yakın olsa şöyle 10 dk mesafede ne iyi olurdu valla artık durmıycam hafta snları evde anneme gidicem sıkıntıdan patlıyorum dünyaları yiyorum sıkıldıkçada.yazın gezersiniz cnm ya 40ı çıktıktan snra çıkar bebeğin vücudu güneş alsın hem ben sabırla o günleri bekliyorum koyucam arabasına paşamı attalara gidicez onunla :)
aynennnn bende her hafta 7-8 farklı yerden aynı bilgileri okuyup duruyorum internetten.ama valla tutturuyorlar.bu haftalarda şu sıkıntınız artacak diyorlar.hemen artıyor:)Her hadta bu haftada neler oluyormus diye bakiyorum sonra butun gebelik sitelerine bakiyorum halbuki hepsinde ayni seyler yaziyor, bir sonraki haftayada bakiyorum sonra haftasi gelince her gun yine bakiyorum :) ucuz olsa eve bir tane ultrason cihazi alirdik ben neresi ile itiyor yada cekiyor anlamaya calisiyorum ama mumkun degil sadece tahmin ediyorum ama ne kadar dogru tahmin bilmiyorum zaten plasenta oe dogruymus bu tabi hissimi azaltiyor.
Doktor 35. Haftaya kadar en fazla izin al diyor bende 37. Haftaya kadar dusunuyorum tam bir muallaktayim, neyse karar vermeme 1 hafta var bakalim.
hamilelikte bazı kadınlar ilk aylarda bazı kadınlar son aylarda hızlı kilo alırlarmış.ben ilk aylarda çok hızlı kilo aldım.14 kilo kadarhanımlar bugun kontrolumuz vardı
bebegım gerıden gelıyodu sımdı one gecmış
epey hızlı kılo almışsız ıkımızde
4 kılo almısım bu ay
9 kılo aldım toplamda yarısını son ayda almısım nerdeyse
cıktıktan sonra aklıma geldı benm gebelık sekerım sınırdaydı dıkkat etmedım pek acaba onun etkısımı oldu kafama takıldı
sekerımı olctum 109 cıktı
evde takip yapan arkadaslar vardı
hangı degerde tutmaları gerekıyodu degerlerını yazabılırlermı rıca etsem?
ben yanık asiye bir insan olduğum için haziran ayında polarla yanarsın diye düşünüyorum.Kızlar benim ince polar sabahlığım var da onu kullanabilir miyim sizce doğumda
maşaallah sana
ben çalıştığım için ev temizliğini hamilelikten önce cumartesi günleri yapardım. yani sık yapmadığımdan ham olabilirim. belki ben güçsüz olduğum içindir. yani kol kaslarım kaldırmayınca karın kaslarına yükleniyor olabilirim.
makineyı hamileliğin başından beri almadım elime. çok zor oluyor çünkü.
yaptığım işler
toz alıyorum. arada banyo temizliyorum. çamaşır atıyorum , seriyorum, topluyorum, ütü yapıyorum. bulaşık makinesini dolduruyorum,evi topluyorum, yemek yapıyorum
bunun dışındakileri yapmıyorum.
sana kızmak lazımKızlar ancak yazmak nasip oldu, ben de bugün pek miskindim sadece okudum evde yanlızdım pek bi canım sıkıldı gerçi 1 saat çıktım bugün dışarı ama geri kalan zamanda hep evdeydimKızlar bugün evdeki 5. günümdü ve resmen psikolojim bozulmaya başladı
Artık bari bi hava alim diye yavaş yavaş markete gittim ağır bişeyler almayacaktım azcık meyve sebze alcaktım güyaaaa, alışveriş arabasını doldurdumbide tek başımayım nasıl taşıyacağımı hiç düşünmüyom ne yapim herşeyde gözüm kalıyo nedense.... Neyse marketin servisine bindim apartmanın önüne kadar getirdiler sağolsunlar ama apartmana bi girdim ki asansör bozuk çalışmıyo ve benim markette bile tansiyonum düşmüştü 8 kat nasıl çıkacam diye kara kara düşünürken baygınlık geçiriyodum az kalsın içim geçti fena oldum ama kendi kendimi sakinleştirdim ve eşimi aradım bi arkadaşını yolladı yüklerimi çıkardılar ben de dinlene dinlene çıktım yukarı eve attım kendimi hemen ayakları yukarı dikip yattım... Güya hem hava alıcaktım hem marketten azıcık bişey alıp gelecektim asansör sayesinde burnumdan geldi sonrasında da camdan kedinin ciğere baktığı gibi dışarıyı izledim akşamı ettim
inşlh canm doktor cok kızdı bundan sonra 1 kiloyu gecme dedi dikkat etmem lazımcanım çok sevindim ne güzel bebişini büyütmüşsünnn ayrıca sende fazla kilo almamışsın ne güzelll bebeğin dahada iyi olucak eminnn olll
evet canm bende hem sevindim hem korktum bi sizlere sorıyım dedimmmmsevindim bebişin öne geçmesine canım bu ayda artık bebek ve anne için kilo alma zamanlarıymış zaten bol süt iç incir ye bnlar çok besliyor bebeği zaten önden geriden dedikleri durumda tam bu kemik gelişimi yani ona bakıyorlar bide bebişin yanaklarından anlıomuş doktorlar kilolu mu değil mi die.Şekerle ilgili bişi diyemiycem bnm şeker iyi çıktı yorum yapamıycam ona beni aşar cnm
kızlar bebeğim şekeri bölee nasıll daha gelmedi de netten buldumm
sana kızmak lazımhiç canının kıymetini bilmiyorsun.bırak azcık naz yap eşin yapsın kardeşin yapsın.ya da bırak aç kalsınlar:)ama bikaç ay sabret.allah korusun ağır taşımak ilk aylarda düşük son aylarda erken doğum tehlikesi yaratıyor.kendine daha çok dikkat etmelisin.
haklısın canımda ben zorlamazsam kimse markete gitmiyo, gidince de bana değişik sebze ve meyve almıyolar bide onlar zaten yemek yapma dışardan söyle diyolar ama ben sıkıldım hazır yemekten cnm meyve istiyo, sebze istiyooo bide 5 gündür evdeyim ya aklım fikrim yemek yemekte sıkıntıdan neyseki yükleri ben taşımadım hep bi yardım eden çıktı bugün şansıma ama asansörün bozuk olması işleri bozdu . Ama şunu farkettim artk yürüyebiliyorum, iki büklüm değilim , yavaş yavaş yürüyorum ağrı girmiyo pazartesi de işe gidicem ve kendimi yormadan oturcam hep , bu şekilde çalışırım ben
inşlh canm doktor cok kızdı bundan sonra 1 kiloyu gecme dedi dikkat etmem lazım
iyi gidiyorum derken birden suyunu cıkardım galıba
evet canm bende hem sevindim hem korktum bi sizlere sorıyım dedimmmm
bura cook rahatlatıyo vallaa
iyiki varsınız
cok guzel canm
bende istiyorum seker ama henuz bakamadım havuzluhan tarafına bakmak ıstıyorum ama bı fırsat bulup gıdemedım cook uzak bana coookk tek basıma nasıl gıtcem bılmıyorum
Kızlar ancak yazmak nasip oldu, ben de bugün pek miskindim sadece okudum evde yanlızdım pek bi canım sıkıldı gerçi 1 saat çıktım bugün dışarı ama geri kalan zamanda hep evdeydimKızlar bugün evdeki 5. günümdü ve resmen psikolojim bozulmaya başladı
Artık bari bi hava alim diye yavaş yavaş markete gittim ağır bişeyler almayacaktım azcık meyve sebze alcaktım güyaaaa, alışveriş arabasını doldurdumbide tek başımayım nasıl taşıyacağımı hiç düşünmüyom ne yapim herşeyde gözüm kalıyo nedense.... Neyse marketin servisine bindim apartmanın önüne kadar getirdiler sağolsunlar ama apartmana bi girdim ki asansör bozuk çalışmıyo ve benim markette bile tansiyonum düşmüştü 8 kat nasıl çıkacam diye kara kara düşünürken baygınlık geçiriyodum az kalsın içim geçti fena oldum ama kendi kendimi sakinleştirdim ve eşimi aradım bi arkadaşını yolladı yüklerimi çıkardılar ben de dinlene dinlene çıktım yukarı eve attım kendimi hemen ayakları yukarı dikip yattım... Güya hem hava alıcaktım hem marketten azıcık bişey alıp gelecektim asansör sayesinde burnumdan geldi sonrasında da camdan kedinin ciğere baktığı gibi dışarıyı izledim akşamı ettim
bende alışverişi kendim yapmayı severim.eşim anlamıyor.çürük çarık alıp geliyor.ama ben napıyorum.onu yanımda taşıyıcı olarak kullanıyorum:)sende öyle yap:)işe başlaman iyi gelebilir sana tabi dediğin gibi oturmak kaydı ile.evde oturdukça bence kendini daha çok yorucaksın.bende biran önce 32 olayım istiyorum izne çıkmak için.ama çok sıkılıyormuş izne çıkanlarda.kendimi dinlerim bol bol kafamda kurarım artık diye korkuyorumda.
canım doktor kendini yorma dedikçe senin yorasın geliyo herhaldekendine dikkat et yazık sana biraz daha dayan az kaldııı şunlar bi doğsun zıplarız hepberaber....
geçmiş olsun canım demekki temizlik yapmaman gerekiyooo ve yapmıcaksın oturucaksınnn ohhh kocişin yapsın ne güzelllbenm kocamda yapsa keşke ben hala çırpınıyorum yaa bu hafta kadın gelicek camları silicekkk artıkk bıktım ev temizliğindennnn
Bende öyle, senin yaptığın işleri yapabiliyorum ancak, onu da dinlene dinlene yapıyorum, evi çektirmek çok yoruyor, hiç tavsiye etmiyorum, özellikle benim gibi riskli hamilelik geçirenlere.. ben bir sefer yaptım, evi çektirdim, ardından toz aldım, banyo tuvalet yıkadım, bu kadar iş yaptım, ertesi gün hemen kanamam oldu.. Hastanede bir gece yattım, özel hastane olunca 100 TL verdik oda parası, yani kadın tutsam 100 TL versem her yeri pırıl pırıl temizlerdi..
Kızlar ancak yazmak nasip oldu, ben de bugün pek miskindim sadece okudum evde yanlızdım pek bi canım sıkıldı gerçi 1 saat çıktım bugün dışarı ama geri kalan zamanda hep evdeydimKızlar bugün evdeki 5. günümdü ve resmen psikolojim bozulmaya başladı
bizdede temizliği eşim yapıyor ben az bişey yardım etsem hemen kötü oluyorum.sanki bebek aşağı inmiş gibi hissediyorum.yemek ütü gibi işler daha az yoruyor.
ben şimdi size ne desem bilemiyorumkiivalla bende ilk doğumuma girerken gülerek girmiştim ohhh süperdiiii çok rahattımmm ama bunda bukadar rahat değilim malsfff:18:birazda oğlumdan dolayı olduğunu düşünüyorum bana bişey olursa diye onu düşünmeden edemiyorum mesela bu ara aklımda hep ovar...
canım demekki hep aynı his oluyor..birincide hiç bişey anlamamıştım..güle oynaya gitmiştim dediğin gibi..açılmam olmadığı ve 41 hafta dolduğu için sezeryana almışlardı...şimdi daha çok korkuyorum sezeryandan..birde bilgilendirme formu verdiler gittiğim özel hastanede sezeryanla ilgili yok yok..bağırsakları kesebiliyolarmış,yok bebeği kesebiliyolarmış,yok felç,anesteziden uyanamama v.s. saymışlarda saymışlar..güya caydırmak için..altınada imza atıp el yazınla yazıyorsun okudum anladım kabul ediyorum diye..eşimde kızdı sen mecbursun sezeryan olmaya,ilk kez olmuyorsun sonuçta sana niye veriyolarki bunu diye...inan hala etkisindeyim..eşimle helalleşiyorum arada kızıyor bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?