2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Kızlar ne yapıyosunuz topicde kimsecikler yok mu ben de beklemekten sıkıldım yatacam artık ama

aaaaa ask olsun canim yaa tek geveze bizimi buldun sizde gunduz okadar cok yazisiyorsunuzki bizde aksam oku oku ancak gec saate bitiyoruz ee haliyle bir kac sohbte edincede baya uzuyor yani bu yine sizin sucunuz oluyor iste hihhhhhhhh

Eki Görüntüle 684736 Eki Görüntüle 684737

kızlar şuna bakarmısınız eliyle kordon bağını tutmuş yalıyor .. acıkmış benim kuzum ..
masallahhh cok seker gozukuyor oglusun gulumsemiz bas baya ya kordonuyla nerde oynuyor ben anlayamdim bir turlu:26:

allah kavuştursun hayatım....
aminn insallah canim cok tsk ederim canim saoll

masallah cok sevindim canim riski atlatmana bebisinde masallahi var cok uyu kilosu. dönme konusuan gelincede dahaa cok za<mani var canim insallah döner.

canim ben gunde 4 kez olcuyorum aclik sinir 95 tokluk 140 uzerinde olur riskli konumuna giriyor senin 109 aclikmi toklu cikti anlamadim tokluksa gayet iyi acliksa yuksek cikmis :))

kızlar bebeğim şekeri bölee nasıll daha gelmedi de netten buldumm

cok guzel canimm bende cok begeniyorum bunlari :)))

Kızlar ne yapıyosunuz topicde kimsecikler yok mu ben de beklemekten sıkıldım yatacam artık ama

ben dün cikmadan seni tembihlemedimmi canim kendini yarin sakin yorma bir yere cikma diyee sabret birazcik daha bu gunleri dinlenerek gecirmeye calis cnm senide anlayabilyiorum kolay degl calisan bir insanin bir anda kendisini evde bulmasi hic birsey yapmadan drumasi kolay degil ama bebegin icin sabretmeye calis alisverise gidince ben bile birsey tasiyamiyorum dun bende kendim iicin bir kax sey alim dedim hastaneye hazirlik, abartmisim baya elim koum doldu esimi aradim otobus duraginda beni bekle diye yoksa eve kadar göturmem imkansizdi. alisverise giderken yaninda birisiyle git mutlaka asansor olayida gercekten cok kötu olmus senin sansizligin olmus ama masallah 8 kat iyi cikmisin ben 3 kati zor cikiyorum nefes nefese kalyiorum
bugun kimsecikler gelmeyecek anlasilan bende biraz isim var bilgisayarda onla ugrasim bari

Hahaha Eşine çok güldüm canım ya bizimkide kızıyor bana ben niye hissetmiyorum diye delimisin ne dedim buda anneliğin torpili olsun
o kadar zahmetini çektim bırak hıçkırığınıda ben hissedeyim dedim
Ay bebekle nasıl olacak acaba uçak yolculuğu merak ediyorum bende yolculuk yapmak zorunda kalacağım çünkü
İnşallah canım.Ben diyorumki hep kendi kendime şans kapıyı iki defa çalar mı diye ama Rabbim ol dedikten sonra olur
İŞte durumlarda ortada gerçi ama ne yapalım bir tanede olsa en azndan bu duyguyu tatmış olacağız ya hiç olmayanlar ne yapsın:26:

Kız Allah seni davul etmesin emi sen kendini neden bu kadar yoruyorsunnnnnnn Dikkat et lütfen
Hem ben zaman geliyor 10 gün dışarı çıkmıyorum bi sayıyorum günleri şaşırıyorum kendime hatta bir ara sadece doktor kontrolü için çıkıyordum
evden hastaneye hastaneden eve.halim olmuyor zaten gezmeye

CAnım evet bende plesenta previa var doktor takip ediyor 32. Haftada alttan Ultrasonla yeniden bakıp son duruma karar verecek bebeğin kilosu 8in de gittiğimde 1200 gr dı yani zayıf 5 günde geriden geliyor ( Allah'tan hayırlısıhayırlısı

bak canım .. ilk fotoda sırtüstü yatmış yandan çekilmiş gibi düşün tam ortada üstteki eli eliyle ağzının arasında kordonu var ama o net görünmüyor..

Canım benim bebeğimde son kontrolde 3 gün geriden geliyordu. Doktorum gayet normal kilosu dese de üzülmüştüm biraz zayıf diye. Dün bir arkadaşımla konuştum. Benden 2 hafta önde. 33. haftada gittiğinde 1850 grammış bebişi, 2 hafta sonra kontrole gittiğinde 2500 gram olmuş. Bu saatten sonra çok hızlı kilo alacaklar, açıklarını kapatacaklar inşallah maşallah. Sıkma canını.

Canim ayni durum bende de var. Kizim ben hastanedeyken ne yapacak diye dusunup ona bakip bakip agliyorum. En son bu sabah en olmadi seyahatlerde kullandigimiz park yatagi hastaneye gotururum, o da bizimle kalir dedim.

Sirf onu yalniz birakacagim zaman azalsin diye gecen gun sezeryan sonrasi normal dogumu aastirdim ama ozellikle Turkiye'de buna yanasan doktor pek yok. Hele benim doktorum kesinlikle yapmaz.

kralkaya bende de plasenta previa var ve 28. haftaya kadar yükselecek diye hep bir umut bekliyordum gittik ki doktorum bebeğin döndüğünü plasentanın hala rahim ağzında olduğunu ve bebeğinde başını plasentaya yasladığını normal doğumda ısrar edemeyeceğimi bebek doğum kanalına girmek istediğinde iç kanamaya sebep olabileceğini iletti. 32. haftada aynen senin gibi son kez bakıp doğum şekline net karar verilecek inşallah.. Bende kabullendim sezaryeni artık inşallah Rabbim sağlıkla hayırlısı ile bebeklerimizi kucağımıza alabilmeyi nasip etsin... Bu haftadan sonra daha fazla dikkat etmemiz ağır işlerden stresten uzak kalmamız herhangi bir kasılma yada plasentada kanamaya sebep olmamamız gerekiyormuş.

Bebeğin kilosunu sakın kafana takma.. Hep halk arasında yanlış bilinen bir şey var ki oda kilolu bebeğin sağlıklı olacağı ama yanlış. Önemli olan bebeğinin hareketlerinin iyi ve aktif olması ultrason incelemelerinde organ gelişiminin yolunda gitmesi.. Varsın zayıf olsun ama sağlıklı eli ayağı düzgün gelişimi tam olsun.. Ki unutmadan bebeğin zayıf değil bu haftadan sonra yapacağı atak seni çok şaşırtacak :)

günaydın kızlarrr bugün yine bir tuhafım moralmen sıfırım canımda sıkkın offff...şimdi yazlıklarımı toparlıyım duş alıyım sonrada dışarı çıkıyımmm...bu arada satt 1buçukta showwda ilk nefesi kaçırmayyın...

bende araştırdım da benm olduğum yerde zaten yapmazlarr ayy bi gelseydi doğum yaaaa

ala ala bana daha öle bişi vermediler acaba vericeklermiiii:44::44:manyaklarrr insanın canını sıkıyolar sanki biz bayılıyoruz kendimizi kestirmeyevalla bende daha çok korkar oldummmm

Selamlar herkese..

Dün bebiş kıyafetlerini ütülemeye başladım kim ütü bozuldu..güzelim buharlı ütüden tık yok.. seyehat ütüsüyle bitirdim geri kalanını..kıyafetler küçük, ütü küçük:) hadi idare ettik de daha iki makina daha var yıkanacak..birde ütü masrafı çıkardık anlıcanız masraf az gibi..

Yurt dışında yaşayan arkadaşlara birşey sormak istiyorum.. doğumdan sonra yurtdışına gidicem bende eşimin yanına.. Aşkabata.. orda sağlık sistemlerine pek güvenmiyor kimse o yüzden eşime bebeğin aşılarını yanınızda getirin demişler.. böyle birşey yapan oldumu..aşıları sağlık ocağından alabilirmiyim yada nerden alabilirim.. kontrolde doktora da sorucam ama önceden bilgisi yada fikri olan vardır diye yazmak istedim..

iyi pazarlar..

arkadaşlar yardım lütfen fikirlerinize ihtiyacım var:
ergenlikten bu yana geçmeyen vajınal mantar enfeksiyonu var kutu kutu ilaç bitirdim ama nafile aranızda abeim gibi bi sorun yaşayan varmıbu sorun tüleri tıkarmı bekarım ama allahım evlilik nasip ederse deli gibi bebek istiyorum yerinizde olup bebek beklemeyi çok isterim şimdiden teşekkürler yorumlarınız bekliyorum bide ne yapmalıyım artık

gunaydin kizlar nasilsiniz.nurgu,hkn bugun gecmis nasildi
hulyaerdemvalla anlamadim bebeginin kordonunu baktim baktim yok göremedim:26:

Son düzenleme:
Ben gece hiç uyuyamadım ya..
Daha önce de yazmıştım sanırım kanım 9.9 çıkmıştı mart 25te tabi sonucu daha geçen gafta aldık
pazartesi doktor çağırmış ilaç falan yazalım diye yarın zaten midwife randevumuz vardı ama internetten araştırınca kansızlığın bebeğin gelişimini olumsuz etkilediğini okudum gelişme geriliği yapabiliyormuş.
Çok canım sıkkın en son bebeği ultrasonla 19ocakta yani 3 ay önce kontol ettiler ve 22nisana kadar da bir daha tarama yok.
Aranızda hiç kansızlık yaşayan oldu mu bebeğe nasıl yansıdı?
Pekmez kuru üzüm ıspanak ne varsa düzenli tüketiyorum bakalım yarın test yaparlar mı yine gerçi yapsalar da sonuç çıkana kadar..

Bir de erken doğuma yol açar falan diyor ben 35.haftada Türkiyeye uçmayı planlıyorum şuana kadar hep herşey fine gidebilirsin dediler ama offf Allahım yardım et bu gurbet ellerde nasıl doğum yaparım bilmiyorum ama bebek için zararlıysa kalcaz
Bilgisi deneyimi olan var mı arkadaşlar?

canım ben hamileliğimin başından beri yaşıyorum o sorunu
ilk haftalardan itibaren her gün iki kez kan ilacı alıyorum
buna rağmen bir ay önce kanım kanım 9,3 tü
bebeğimde de herhangi bir gelişim geriliği yok
bende kansızlık bana sorun yaratıyor biraz
sık sık nefes darlığı yaşıyorum
bir ebe bana demişti ki 10 bidon suyla da değirmen döner 1 bidon suyla da
senin vücudun az kanla değirmeni döndürmeye çalıştığı için çarpıntı veya nefes darlığının olması çok normal

senin de kanın 9 civarı olduğuna göre doktor zaten sana kan ilacı vermiştir diye düşünüyorum
eğer öyleyse sorun yok bence merak etme
gelişim geriliği olsaydı benim bebeğimde olurdu allah korusun
ama en son kontrolde doktorum kızına iyi bakmışsın bile dedi
sanırım tombul biraz

ama kan ilacı kullanmıyorsan git doktoruna mutlaka yazdır derim
ben günde iki tane aldığım halde kanım 9 u geçemiyor
ilaç almasam kaça düşer allah bilir
ihmal etme derim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…