iyi geceler kızlar, nasılsınızbiz dün doktora gittik, oğluşumu gördük gayet iyiydi raporumu da aldım ohh misss bugün gittim iş yerine, raporu suratlarına çarptım (tabi içimden ). Oğluşumu bugün yine hıçkırık tuttu, babası da hissetti bu sefer çok komik bişi ya
cnm tutma kendini bu kadar bir iki parca dan birsey olmaz ay bende seker odlugu halde ben bukadar germiyorum kendimi canim ne cekiyorsa yiyorum ama az ve öz yiyorum diger yiyeceklerimle dengelemeye calsiyorum sende oyle yap canin cektigini yemezsen bebisin eksk olur derler buyukler allah korsun tabiki :))) hikaye bunlar ama yinede nefsini köretmeye calis birazcikda olsa :)))offf dolapta bisküvi varmış yeni keşfettim, yememek için kendimle mücadele ediyorum resmen
Cnm çünkü kociş yatmaya gitti hemen bilgisayarı kaptım bilgisayardan yazdım yoksa cepten bu yazıyı anca bir saate yazardımbenim doktor geçen hafta 32. haftanda seni izne ayırim sen iyi değilsin erken doğum riskin var ama yatar dinlenirsen daha fazla dayanırsın dedi ama ben konuştum ikna ettim doktoru 32 de çalışabilir raporu alcam nekadar dayanabilirsem çalışcam tahminim 35. haftayı bitiririm diyorum kendime ama bu tuvalet olayı canımı çok sıktı bugün , bide sanki bir iki gündür daha bi şişti karnım ve daha da ağırlaştım gibi bilemiyorum artık ama 33. haftayı bile atlatsam bir hafta bir haftadır diyorum doğum sonrasına kalır ...
Ben de sabahları çok sıkışıyorum patlayacak gibi oluyorum eğer tuvalet doluysa evde ver yansın ediyorum hemen çıkıyolar tuvaletteno halimizi görseniz çok komiğiz. Bide ben hamilelik öncesi de tuvalete çok sık giderdim ve hatta gün içerisinde de tuvaletim geldimi hemen yapamazsam çok fena oluyodum tutmakta çok zorlanıyodum ekip arkadaşlarımdan falan utanmam kelmamıştı artık bazen diyodum en yakın petrol ofisine çekin arabayı acil diyodum hemen tuvalet arayışına giriyolardı bunun için doktora da gitmiştim ama herhangi bir sorun bulamadılar mesane sarkması yok, enfeksiyon yok, böbreklerim iyi çalışıyomuş
hımmm daha önce hiç duymamıştım bunu canım sen yinede sor doktoruna riske atma ne olur ne olmaz belki yapılması gereken bişey vardır...
Kan uyuşmazlığı, anne ve babanın kan gruplarından yola çıkarak oluşacak olan bebek kan grubunun anne kanıyla uyumsuzluk göstermesi olasılığına verilen addır. Eğer bebeğin kan grubu elemanları anne kanı tarafından yabancı nesne olarak işlem görürse annenin kanındaki savunma mekanizmaları bebeğin kan grubu elemanlarına saldırıda bulunur. Bunun sonucunda bebeğin kanındaki hücreler parçalanmaya başlar ve çeşitli problemler ortaya çıkabilir. Kan uyuşmazlığı çok çeşitli olabilmesine karşın en sık rastlanılan babanın Rh faktörünün pozitif olması ve annenin Rh faktörünün negatif olmasıdır. Bu durumda çiftler arasında bir uyuşmazlık vardır. Kan uyuşmazlığı olması mutlaka bebeğin hastalanacağı anlamına gelmez. Bebeğin kan uyuşmazlığından etkilenip etkilenmeyeceğ i öncelikle bebeğin kan grubunu daha sonra da annenin bebeğin bu "yabancı" olarak algıladığı kan hücrelerine saldırıp saldırmamasına bağlıdır. İlk gebeliklerde kan uyuşmazlığı nadiren problem yaratır. Sonraki gebeliklerde de gerekli önlemler alındığında kan uyuşmazlığının problem yaratması beklenmez.
Kan uyuşmazlığı durumunda ne olabilir?
Op. Dr. Burçak Erzik: Anne Rh (-), bebek Rh (+) ise fetustan anneye geçebilecek çok az miktarlarda kan bile (0.1 ml ) annenin kanına karışırsa annenin bağışıklık sistemi Rh proteinlerine karşı antikor denilen koruyucu maddeler oluşturur. Bu şekilde kendi kan dolaşımındaki Rh proteinlerini temizler. Ancak bu antikorlar bebek eşi olan plasenta ve kordon aracılığı ile Rh (+) fetusun kan dolaşımına girdiğinde kırmızı kan hücrelerini yok etme özelliğine sahiptir. Bu şekilde anne ve fetusta Rh duyarlılığı gelişmiş olur. Geçen antikor miktarı ile doğru orantılı olarak, bebeğin anne karnında, kansızlığa bağlı kalp yetmezliğine ve buna bağlı ölümüne kadar giden bir hastalık tablosu görülebilir.
Bende de var uyuşmazlık cnm benimki 0 rh(-) esiminki ise rh (+) doğumdan sonra iğne yapıyorlar
slm herkese iyi aksamlar nasilsiniz kizlar bugun bizim kontrolumuz vardi, iyi geceti hic bir sorun cikmadi cok sükür hersey yolundaymis
yine 3d olayi hayal oldu bize benim inatci kizim yine göstermedi kendisini bu defada almis elini kordonunu burnunun öne getirmis yuzu gözukmuyordu malesefiki hafta sonra son kez denenecek ama bende artik ne hves kaldi ne birsey neyse sorun bu olsun dedik yine kafaya takmadik :)) doktorda dayken cepten girip okuduk gecmisi ama malesef benim hattim da sorun var snairim cok gec aciiyor o yuzdne ne begen butonuna basabilyioruz nede yorum yapabilyioruz. aklimdada okuduklarimdan cok sey kalmadi kusura bakmayin yorum yazamiyacam o yuzden . kalan bir kac sayfamiz var onlarida okuyup geliyoruz :))))
canım nts ye girmeden bi belirti var mıydı sancıya dair? Ben daha hiç girmedim, sanırım haftayay cuma iziin için gidicem o zaman girerim.
hareketlenmesi konusuna gelince, bazen benim kızım da çok sert tepkiler veriyor, birden, durup bakıyorum öyle ne oluyor diye, uzun sürmüyor ama, şuan sularının en fazla oldukları, güclendikleri ve alanlarının geniş oldukları dönem. Bu hareketlenme ondandır diye düşünüyorum, 3 haftaya kadar azalır, çünkü göbişlerimiz dar gelmeye başlıcak
. İyi akşamlar hepinize :)Aslında İstanbulda oturanlar özellikle Anadolu yakası dahada uyguna alabilir. Kozyatağın da Demsa Grubun (mothercare) outlet mağazazı var ve 7li badileri 11tlye 5li badiler 11_14tl seçenekleri var ben 3 set aldım 36tl verdim toplam 19 badi oluyor tanesi 1.90 tlye geliyor daha avantajlı
canım maşallahhhh...bebeğin kocaman olmuşşşhayatım zaten normal doğum olucaksa abartmaya gerçekten gerek yok bir gece kalıyosun hastanede hatta gece doğurursan ertesi akşam çıkıyosunnn ama sezeryanda iki gece yatırdıkları için yine ikişer takım gidiyo..sen kendini herşeye hazırlaaa yarın şu listeyi bi yayınlada ben daha çanta falan hazırlamadım bi bakımm neler varmışşşş
Zeyyno cnm cok iyi olur valla bizde yararlanmış oluruz ne koyacağımı halen bilmiyorum herkes birsey diyo
MaaşAllah bebişine kilosu yerinde olacak inşAllah. Listeyi merakla bekliyorum bende halen hazırlamadım
canım gözün aydın maşallah tontiş olmuş oğluşun bu gidişle 4 kilo doğar gibi geliyor bana maşallah ona .
niye sinirlendirdiniz bakayım damadımı görebilmek için rahatsız mı ettiniz yoksaresim yokmu resim bakalım bizde sinirli tosuncuğa
canım liste çok iyi olur gerçekten bende çanta konusunda şaşkın balık gibiyim ne koysam bilemiyorumhttp://www.kadinlarkulubu.com/images/smilies/bilmiyorumkismile.gif
Maşallah canım bebişine, allah nazarlardan saklasın.. bebişine iyi bak canım, bak kızmış sana :) yok yok sana kızmamıştır, doktor rahatsız ettiği için ona kızmıştır kesin... :) liste bizim içinde çok iyi olur, şimdiden teşekkürler...
Zeynoo; Cnm ya maaşallah bebişine ne güzel kilo almışdaha da toplar 4 kilo doğar gibi geliyo nazar değmesin oğluşuna...
kızlar bende hastaneden geliyorum
Bebegim 2.500 kilo olmuş3 boyutlu baktık kaşlarını çatmış sinirli sinirli bakıyordu bize
Doktorumuz neye kızdı acaba dediiSinirli bakışlarını yerim onunnn
Oradaki asistan kızla ve hemşireyle baya bir sohbet etme şansım oldu.. çantaya koyduklarımı söyledim.çok abartma sakın diye elime bir liste verdiler, herkes dolu dolu çantayla geliyor ama açmadan geri götürüyorlar dedi.. Listeyi ve datayları yarın yazıcamListe arabada kaldı
oyyy maşallahh zeynocummm seninle aynı haftada ilerliyoruz bakalım hangimiz önce doğum yapacak32 haftalıktı en son gittiğimde benım kızçemde 2.200 kiloydu 35.haftamda tekrar gidicem bakalım ne kadar olmuş Bu arada doktorum bana bebeğin göbekten almış kiloyu dedi bunu eritmemiz lazım demişti en çokta onu merak edıyorum ınan daha fazla yuru demişti normal doğum olacağı için zorlar senı dedi hayırlısı olsun artıkın
Listeyi bende sabırsızlıkla bekliyorum
Kraft Kraft Calipso Park Yatak Mavi 70*120cm | Özelcan Bebe | Bebek ve Çocuk Malzemeleri, Chicco, Avent, Kraft ve diğer markalara ait ürünlero modelin linkini atarmısın canım
yazdım google amca bisürü şey çıkardı karşıma
Ben de almak istiyorum bundan. Tablo gibi asıyorsun duvaragg'den aldım canım el ayak izi seti hamur gibi bişi düşün yada alçı gibi bebeğin elini yada ayağını bastırıyosun o şekilde kalıyor kuruyunca hatıralık bişi yani o minnak ayakları unutmamak için aldım bunu tşkr ederiz teyzesi
Bu hareket ne işe yarıyor anlamadım ben :26: Bebeğin döndüğünü hissetmek ne için :44: Ayaklar o şekilde kalkınca bebek sıkıştığı için tepiklemeye ve hareket etmeye başlıyordur bunu anladım ama amaç ne onu anlamadımdilca; tatlım evet yere bişi ser yumuşakca.Sonra belinin altına yastık koy uzan ayaklarını duvara ya da koltuğa dik öyle çok çok değil hafif bir kavis olucak şeklde bunu günde 4,5 kere yap 15 dk bekle o şeklde tv izlerken fln mesela zaman geçiyor anlamıosun ama bebeğin döndüğünü anlarsın bnm gebelik haftam çok küçüktüde anlamıştım siz şmdi daha kolay anlarsınız kafa vücut büyüdü sonuçta yavruşların :)
Benimki de yukarı yukarı çalışıyor. Sabah 6'da uyandırdı beni. Derilerime sürtüyor poposunu.Günaydın kızlarrrrrrrrr
Benim sıpa hiç durmuyor artık yaaw iyice ayaklarıyla çıktı yukarı nasıl tepikler atıyor sabah sabah bu enerji bnde anlamış değilim doğrusu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?