2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Denizkizi cnm seni en iyi anlayan benimdir cunku ben hep cepten giriyorum ve cogu zamanda yanlış yazabiliyorum masallAh sana hiçde yanlış yazmamissin cok uzun yazmana rağmen
Tuvalet sorununa gelince bende alafranga tuvaleti pek tercih etmezdim ama su durumda cok makbule geçiyor normal tuvalete oturmak cok zor ve sıkıntılı Rabbim yardimcin olsun tatlim ne kadar daha çalışacaksın

o tuvalet olayı banada eziyetttt hiç sorma....sabahları kocam banyoda 10 saat süslenir bizim klozette orda normal tuvalete giremiyorummm bi git işe diye çıldırıyorummm çok sıkışıyorum kocam bendenm süslüüü makyajı hiç bitmiyoooo

Canım ailen üzmüş seni, ama takma kafana, herkesi memnun edemezsin, sen eşinle iyiysen ailende olsa başkalarının düşüncelerini önemseme bence... Onlara fırsat da verme.. İnsanın eşi en yakını oluyor, aileni de üzme, ama uygun dille kırmadan eşinle mutlu olduğunu bir şekilde onlara anlat ve kabullendir, eşinle ufak tefek problem bile yaşasan bunu onlara aksettirme, çünkü sen bugün eşinle tartışırsın, yarın güllük gülistanlık olur herşeyi unutursun, ama aileler unutmuyor canım, içten içe kinleniyorlar, senin durumunu bilemiyorum ama çevremdeki gördüğüm evliliklerden dolayı biliyorum bunları, işim dolayısıyla çok da boşanma davası gördüm, biraz tecrübeliyim aileler ve evlilikler konusunda... Ben eşimi kendi ailesine bile ezdirmiyorum düşün artık.. benim ailemde kimse kalmadı zaten, sadece kardeşlerim var onlarda zaten karışmazlar ki ben eşime toz kondurmuyorum, eşimde zaten harika bir insan..Allahıma bin şükürler olsun, Allahım kimsenin ağzının tadını bozmasın, sen bebişinle ve eşinle mutlu ol canım ömür boyu inş...

Cnm çünkü kociş yatmaya gitti hemen bilgisayarı kaptım bilgisayardan yazdım yoksa cepten bu yazıyı anca bir saate yazardım benim doktor geçen hafta 32. haftanda seni izne ayırim sen iyi değilsin erken doğum riskin var ama yatar dinlenirsen daha fazla dayanırsın dedi ama ben konuştum ikna ettim doktoru 32 de çalışabilir raporu alcam nekadar dayanabilirsem çalışcam tahminim 35. haftayı bitiririm diyorum kendime ama bu tuvalet olayı canımı çok sıktı bugün , bide sanki bir iki gündür daha bi şişti karnım ve daha da ağırlaştım gibi bilemiyorum artık ama 33. haftayı bile atlatsam bir hafta bir haftadır diyorum doğum sonrasına kalır ...

Ben de sabahları çok sıkışıyorum patlayacak gibi oluyorum eğer tuvalet doluysa evde ver yansın ediyorum hemen çıkıyolar tuvaletten o halimizi görseniz çok komiğiz. Bide ben hamilelik öncesi de tuvalete çok sık giderdim ve hatta gün içerisinde de tuvaletim geldimi hemen yapamazsam çok fena oluyodum tutmakta çok zorlanıyodum ekip arkadaşlarımdan falan utanmam kelmamıştı artık bazen diyodum en yakın petrol ofisine çekin arabayı acil diyodum hemen tuvalet arayışına giriyolardı bunun için doktora da gitmiştim ama herhangi bir sorun bulamadılar mesane sarkması yok, enfeksiyon yok, böbreklerim iyi çalışıyomuş

hımmm daha önce hiç duymamıştım bunu canım sen yinede sor doktoruna riske atma ne olur ne olmaz belki yapılması gereken bişey vardır...

Canım teş.ederim öncelikle güzel dileklerin için ve iç açıcı sözlerin için.. tuvalet olayı gerçekten zor, bende hiç sevmiyorum klozet olayını ve halen inatla normal tuvalet kullanıyorum, eşimde kızıyor bana klozeti kullan diyor, bende ne zaman zorlanırsam o zaman kullanırım diyorum, bakalım şimdilik idare ediyorum ben pek zorlanmıyorum, benim kramp olmuyor hiç çok rahatım, magnezyumda kullanmıyorum, sadece hergün soda içiyorum ve çok memnunum.. ama canım şunu söyleyeyim, nette de uzman tv.de izlemiştim sanırım, 32. haftada gebelerin izne ayrılmasının daha iyi olacağını söylüyordu, 37. haftaya kadar çalışmanın sakıncaları olduğunu söylüyordu, 32. haftada izne ayrılmak ve dinlenmek bebeğin gelişimi için daha iyiymiş, benim işyerinden bir arkadaşım vardı, çalışabilir raporu almıştı, 35. haftaya kadar zor dayanmış ve 35'te ayrılmış artık, ama 35+5'te erken doğum yaptı, kendini çok yormuş, bebeğin ciğerleride gelişmemiş küvöze almışlardı, önce çok sancı çekmiş, sonra ise sezeryana almışlar mecburen.. Eğer zorlanıyorsan biraz erken ayrıl derim izne.. ben ise zaten hep raporluyum, 3.5 aydır raporluyum, zaten çalışamazmışım, evdeyken bile çok sorun yaşıyorum, haftaya ise yani 31+5'te doğum iznim başlayacak...

Bu saatten sonra Allahın izniyle hiçbir şey olmaz canım. Ben 31 haftalık doğmuşum. Annemin de erken doğum yapacağı belli olduğu için ciğer geliştirici iğne yapmışlar.

Bizde bugün Recep Has'a gittik. Pazar günü suyun azalmış deyip beni 1 gün hastanede yatıran o doktoru yarın şikayet edicez. Kendi doktorum suyun çok iyi benim ölçümlerime göre ama yine de seni Recep Has'a göndericem demişti dün. Bugün gittik. Recep Bey'de suyunda hiçbir azalma yok. Gayet normal, bebek çok iyi. İçin rahat edebilir dedi.

1966 gram 44 cm olmuşuz.
Hayatından çok memnun bir şekilde sürekli sırıtıyordu minnoşum.

Kan uyuşmazlığı, anne ve babanın kan gruplarından yola çıkarak oluşacak olan bebek kan grubunun anne kanıyla uyumsuzluk göstermesi olasılığına verilen addır. Eğer bebeğin kan grubu elemanları anne kanı tarafından yabancı nesne olarak işlem görürse annenin kanındaki savunma mekanizmaları bebeğin kan grubu elemanlarına saldırıda bulunur. Bunun sonucunda bebeğin kanındaki hücreler parçalanmaya başlar ve çeşitli problemler ortaya çıkabilir. Kan uyuşmazlığı çok çeşitli olabilmesine karşın en sık rastlanılan babanın Rh faktörünün pozitif olması ve annenin Rh faktörünün negatif olmasıdır. Bu durumda çiftler arasında bir uyuşmazlık vardır. Kan uyuşmazlığı olması mutlaka bebeğin hastalanacağı anlamına gelmez. Bebeğin kan uyuşmazlığından etkilenip etkilenmeyeceğ i öncelikle bebeğin kan grubunu daha sonra da annenin bebeğin bu "yabancı" olarak algıladığı kan hücrelerine saldırıp saldırmamasına bağlıdır. İlk gebeliklerde kan uyuşmazlığı nadiren problem yaratır. Sonraki gebeliklerde de gerekli önlemler alındığında kan uyuşmazlığının problem yaratması beklenmez.

Kan uyuşmazlığı durumunda ne olabilir?
Op. Dr. Burçak Erzik: Anne Rh (-), bebek Rh (+) ise fetustan anneye geçebilecek çok az miktarlarda kan bile (0.1 ml ) annenin kanına karışırsa annenin bağışıklık sistemi Rh proteinlerine karşı antikor denilen koruyucu maddeler oluşturur. Bu şekilde kendi kan dolaşımındaki Rh proteinlerini temizler. Ancak bu antikorlar bebek eşi olan plasenta ve kordon aracılığı ile Rh (+) fetusun kan dolaşımına girdiğinde kırmızı kan hücrelerini yok etme özelliğine sahiptir. Bu şekilde anne ve fetusta Rh duyarlılığı gelişmiş olur. Geçen antikor miktarı ile doğru orantılı olarak, bebeğin anne karnında, kansızlığa bağlı kalp yetmezliğine ve buna bağlı ölümüne kadar giden bir hastalık tablosu görülebilir.

Bende de var uyuşmazlık cnm benimki 0 rh(-) esiminki ise rh (+) doğumdan sonra iğne yapıyorlar

slm herkese iyi aksamlar nasilsiniz kizlar bugun bizim kontrolumuz vardi, iyi geceti hic bir sorun cikmadi cok sükür hersey yolundaymis
yine 3d olayi hayal oldu bize benim inatci kizim yine göstermedi kendisini bu defada almis elini kordonunu burnunun öne getirmis yuzu gözukmuyordu malesef iki hafta sonra son kez denenecek ama bende artik ne hves kaldi ne birsey neyse sorun bu olsun dedik yine kafaya takmadik :)) doktorda dayken cepten girip okuduk gecmisi ama malesef benim hattim da sorun var snairim cok gec aciiyor o yuzdne ne begen butonuna basabilyioruz nede yorum yapabilyioruz. aklimdada okuduklarimdan cok sey kalmadi kusura bakmayin yorum yazamiyacam o yuzden . kalan bir kac sayfamiz var onlarida okuyup geliyoruz :))))

:18: Cnm artık hayırlısı dedim akışına bıraktım bakalım nekadar dayanabilirsem artık, zaten kendimi yoracak bişey yapmıyorum işyerinde de evde olduğum gibi oturuyorum tek sorun git gel derdi otobüse inme binme ... eğer sancılanırsam zaten 33. haftada bile izne ayrılabilirim eşimle öyle karar verdik şimdilik iyi gibiyim, tuvalet işine de katlanmaya çalışcam neyse cnm öpüyorum seni ben yatayım artık geç oldu.

Hepinize iyi geceler kızlaaaaaaaaaar biz uyumaya gidiyoruz kızıcımla.....size de tatlı rüyalar...

Anladım cnm valla benim esın pc'yi bana hic bırakmıyor sagolsun benimde belim cok ağrıtır oturamiyorum cepten rahat oluyor ama yavaş ve zorda oluyor idare ediyoruz kapalım iste masallAh o cesaret var sende insallah bı sorun olmaz da çalışırsın evet ya artık iyice ağırlaşıyorlar büyüdüler grlar kiloya dondü birde bazen kendimi cok hafif hissediyorum bazende cok agir buda bebegin pozisyonu ile alakalı imiş cnm eğer bebek bas aşağı duruyorsa hafif ayaklar asagida bas yukarıda ise agir oluyormuş

Talliacim his geldiniz iyiyim cok şükür sende iyisindir insallah artık göstermiyorlar pek bı Nazlı oldular sorma neyseki gersey yolunda canları sagolsun doğduklarında bol bol görürüz insallah

Merh. canım hoşgeldin ama sanırım geç geldin valla, benim uykum geldi direniyorum ama, bakalım biraz daha durur giderim herhalde yatmaya, senin kızın size sürpriz yapacak herhalde annesi, sır gibi saklıyor yüzünü, sağlıklı olsun da doğunca nasılsa hep göreceksiniz, allah uzun ömürler versin inş. bizim bebiş de önce yüzünü göstermemişti, iki eli yüzünde uyuyordu, birde ben girmeden önce çikolata yemiştim hareketli olsun diye ama nerdee, doktor karnımı sallaya sallaya azıcık açtı yüzünü de biraz görebildik, burada yayınlamıştım hatta o resmini, yandan profilini gördük ama kime benziyor çözemedik halen... yani anlayacağın bizim de merakımız halen geçmedi, merakla doğmasını bekliyoruz, ama bekleyiş de heyecanlı, bu heyecanı yaşaması da çok güzel...

Dayanabildiğin kadar dayan bakalım, ama dikkat et kendine, hadi bakalım Allah rahatlık versin, iyi geceler bende birazdan kaçarım...

mutlaka haber verice canım :)

masallah bebişine canm :) üzülme bzde dha yeni gördük pasanın yuzunu annelerine inat yapıyolar

Tmm cnm Bebeğine de sana da Allah rahatlıklar versin cici bak kendine Hayirli geceler:))

Su telefonlara her özelliği kıyıyorlarsa hic şarzi bitmeyen telefonlar yapmıyorlar ilgim ya şarza takmaktan daha yeni saradan aldım bitti internette de çabuk tükeniyor Neyse kizlar bana musade tel kapanır birazdan şarza koyayım yarın görüşmek üzere iyi bakın kendinize Rabbime Emanetsiniz Hayirli geceler bebişli rüyalar :)))

iyi geceler kızlar, nasılsınız biz dün doktora gittik, oğluşumu gördük gayet iyiydi raporumu da aldım ohh misssbugün gittim iş yerine, raporu suratlarına çarptım (tabi içimden). Oğluşumu bugün yine hıçkırık tuttu, babası da hissetti bu sefer çok komik bişi ya

canim üzülme ayni seyi benim annemde yapiyor bende öyle oluyordum esiem kizmama ve kinlenmeme sebeb oluyordu ne yazikki farkinda degildi bununda bilincli yapmiyordu ama iyi birseyde yapmiyordu iste. artik ben alistim annemin dediklerini duymamazliktan geliyorum ege oyle yapmazsam biz coktan ayrilmis olurduk sende öyle yap üzme kendini bostan bosa anneler dogrulari syolesede bazen yanlis yöntem kullaniyorlar :)))

2 haftada bir cam silmek valla helal olsun ben normal halimde bile yapmam bunu birde hamile hamile asla yapmam yapmadimda ben kisin zaten camlara elimi degmiyorum cunku ben sildigim anda yagmur camuru indiri veriyor cam olyuro berbat geri canima yazik degilmi aman bosver diyorum geciyorum dun bende mutfanin camina bakip durdum silsemi silmesemmi acaba diye cünkü artik disarisini göremez oldum:26: oturgumuz salon idare der durumda demeki daha önce bir ara silmisim ama ne zaman sildim hatirlamiyorum yatak odasinida boya yaptik gecen ay ozaman sildim cocuk odasida ayni disarisi gözukmuyor ordada artik mayisi bekliyorum havalar birza daha duzelsin silmeye calisacam. ay burda kadin flnda tutamiyozki biz valla siz cok sanslisiniz

hosbulduk cnm tsk ederim saol cnm bende iyim allah iyiligini versin seninde evet cnm cok nazli cikti benim kiz her defasinda baska bir yöntem buluyor yuzunu saklamak icin sanrim sen coktan cikmisindir ben yzaan kadar allah rahatlik versin iyi geceelr insallah grsz yarin

hosbulduk canm sanirim öyle oldu gec oldu malesef ancak zaman bulabildim bende insallah ben yazana kadar sende cikmamisndir :) ay öyle valla cok nazli kizim ya kendisini göstermemekte inat ediyor illaki dogumda görun diyor ilk zamanlardada cinsiyetini göstermiyordu hep secde pozisyonunda uyuyordu görememistik uzun sure simdide yuzunu göstermiyor. insallah siz göreblirsiniz bir daki sefere.

masallah bebişine canm :) üzülme bzde dha yeni gördük pasanın yuzunu annelerine inat yapıyolar
saol tsk ederimm zaten haftaya son kez denenecek olmazsa bir daha doguma kadar ultrasoyna bakilmiyacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…