Artık yavaş yavaş sıra haziran annelerine geliyor sanırım mayıs anneleri sayfasınıda takip ediyorum bir taraftan nerdeyse birçoğu nisan ayında doğum yaptı bakalım burdan ilk kim doğum yapacak geçmiş olsun bu arada biraz daha kalıp gelişimlerini iyice tamamlasalardı süper olacak ama insan bir an önce doğsa diye de hevesleniyor hani:)
belisinki iyiymiş. ne kadar bu
okuyabildiğim kadarıyla rahatsızlıklar baş göstermeye başlamış bu gidişle haziran diil mayıs annesi olacağız çünkü benim oğluşum da gelmek için acele edenlerden..biz de bu hafta sonunu hastanede gecirdik.bilginiz olması açısından anlatayım kısaca..
cumartesi aylık kontrolumuz vardı, sabah hazırlanmak için kalktım tuvalete gittim bir de ne göreyim kanamam varkorktum çünkü kırmızıydı ama Allahtan eşim yanımdaydı ve zaten doktora gidecektik. ilk sıra bizimdi nst ye girdim hafif ağrılarım çıktı alttan muayene oldum açılma var dedi 2.6 cm gibi bişe duydum yalan olmasın. tedbir amaçlı gece hastanede kaldık 2 koca şişe serum yedim,kan uyuşmazlığı iğnemi oldum ( bebeği korumak için dedi dr) , bebeğin gelmesini durdurmak için de nidilat isimli ilacı kullanıyorum.. bu hafta kullanmaya devam edicem.bu haftayı da atlat dedi doktorumuz ondan sonra doğabilir..işte böyle kızlar dikkat edin.ben hiç bi iş yapmıyorum dedim ama dr seninle alakası yok dedi. bebek gelcem diyo :26:
slm kizlar nasilsiniz ben bugun cok kötüyüm hatta zor ayakta durmaya calsiyormm resmen(
sabah kalktim sabah dediysem öglene dogru :)) felaket basim dönuyor herhakde dedim aciktim ondandir(
zar zor kalktim birseyler yedim alel acele ama gecmedi bas dönmem sonra wc ye gttim afedersiniz ishal olmusum;((
karnim cok fena agriyorr gecmesi icin ne patates ne pilav yiyebilirimm sekerimi yukseltiyor hemen bunlar.((
Kızlar hepinize çok teşekkürederim. Biz yeni geldik hastaneden, Şimdi doğru düzgün anlatim: Sabah kalktım geceden biraz ağrım vardı herzamanki gibi sağımdan soluma dönemiyodum kasıklarım ağrıyodu , sonra kalktım az ağrı vardı ama hazırlanırken gitgide yürüyemez hale geldim en son dayanamıycam dedim ve işyerine haber verip hastaneye gittim taksiyle - buarada ben yürüyecek halde değilim ve asansör bozulmuş8. kattan ıkına ıkına acıdan ağlaya ağlaya inmek zorunda kaldım - hastanede doktor alttan muayene etti bi tırstım :18: ama kısa sürdü fazla acıtmadı ,açılmam yokmuş çok şükür, NST ye yolladı beni ama ordada şiddetli ağrı çekmeme rağmen bişey çıkmadı ama inanın ki dayanabilecek durumda olsaydım hastaneye gitmezdim zaten 12ye kadar evde dayanmaya çalıştım, yani kızlar ben adım attığımda tam vajinamın üstü yani hani sezerryan ameliyatında kestikleri yer varya orasını kesiyolar gibi acıyodu (ben sezeryan olmdım tabi sadece benzetme yaptım yanlış anlaşılmasın), gözümden yaş geliyodu ama ne sancı çıktı ne de açılma, doktor da bi anlam veremedi ama halimi de gördü bu hiç normal değil deyip durdu, plesentanın ayrılmasından şüphe etti o da normal ama zamanla da olabilen bi durummuş o yüzden eve gidince seruma rağmen ağrıların şiddetlenirse hiç tereddüt etme gel dedi! en son içinde ağrı kesici olan serum verdiler o biraz rahatlattı en azından şimdi yürüyebiliyorum ama yine de ayağa kalkarken yada bacaklarımı hareket ederken o kesik acısı gibi olan acıyı çekiyorum bu nasıl bişey anlamadım. Ayrıca işyerimden izne ayrılmam için baskı yaptılar ama doktor da tam kesin bişey demiyo ki belki yarına hiçbir ağrın kalmayadabilir yarın olsun sen karar ver dedi. Bakıcam artık daha çok erken eğer yarın normale dönersem işe gidicem kızlar.
zeyno; oğluşunun odasına bayıldım duvardaki bulutlart çoook cici olmuş eline sağlık
acemiperi;cnm senin de avize çok güzel olmuş güle güle kullanın.
Kızlar ben biraz dinlenim serumun etkisi geçmeden az yatıp uyumaya çalışcam şimdilik benden böyle korkulacak bi durumum yok ama çektiğim ağrıları ben biliyorumkeşke geçse yarına....
Türk kahvesini al bir kaşığa, üstüne biraz limon sık. Çok kötü bir tadı oluyor ama iyi geliyor.
okuyabildiğim kadarıyla rahatsızlıklar baş göstermeye başlamış bu gidişle haziran diil mayıs annesi olacağız çünkü benim oğluşum da gelmek için acele edenlerden..biz de bu hafta sonunu hastanede gecirdik.bilginiz olması açısından anlatayım kısaca..
cumartesi aylık kontrolumuz vardı, sabah hazırlanmak için kalktım tuvalete gittim bir de ne göreyim kanamam varkorktum çünkü kırmızıydı ama Allahtan eşim yanımdaydı ve zaten doktora gidecektik. ilk sıra bizimdi nst ye girdim hafif ağrılarım çıktı alttan muayene oldum açılma var dedi 2.6 cm gibi bişe duydum yalan olmasın. tedbir amaçlı gece hastanede kaldık 2 koca şişe serum yedim,kan uyuşmazlığı iğnemi oldum ( bebeği korumak için dedi dr) , bebeğin gelmesini durdurmak için de nidilat isimli ilacı kullanıyorum.. bu hafta kullanmaya devam edicem.bu haftayı da atlat dedi doktorumuz ondan sonra doğabilir..işte böyle kızlar dikkat edin.ben hiç bi iş yapmıyorum dedim ama dr seninle alakası yok dedi. bebek gelcem diyo :26:
o kaa temızlıkbıttı sonunca evım pırıll pırıl oldu slon oturma odası yatak odaları wc,balkonn
sabah 12 den berı full sonra ..4 gıbı sekerım dustu bır acıktım kostur kostur bırseyler hazırladımmm o an hayal ettım bırısı davet etsede cesıtt cesıt yesem dıye ama hayal sadeceişte:26:
sonra 2 tabak dolusu yedım bır ase yogurt ohh mıss sonra cay ıctım bır bardakda sonra namaz kıldımm ve burdayım camasırlar katlanacakk balkondakıler toplanacakk pöff aksam yemek yapılacak ama enerjım kalmadı uykumm geldii cok kotuuu:26:
karnım agrıyor az az da kasılarımm paşam bugun bayagı rahatsı zoldu cunkumm neyse hayılrısı ınsll bole bole bıtıcek temızlıklerrr
selam kızlar biz geldikk oğluşumu da gördük
minikim 2000 gr 43 cm olmuş yani 15 günde 300 gr almış bi öncekinde yarım kg almıştı bu ara iştahım yoktu hemen yansımış minikimebu ara iyi beslenmeliyiz..ama gayet normalmişiz çok şükür haftamızla tam uyumluyuz..bikaç rahatsız haftadan sonra bikaç gün önceki gece rahat uyumalarımın,göbeğimin aşağı düşmesinin sebebi bebeğin dönmesiymiş doğum pozisyonunu almış minikim
tahlil yaptırdık kanımız yine düşük çıktı vitaminler ve kan hapını günde ikiye çıkarttı doktorumuz içim dışım vitamin oldu artık patlama yaşycaz yakındabir deee suyumuz yine çokmuş ama öncekilere göre çok daha normal dedi doktor amca
komşu teyzeler bahçede çay içiyodu bizi de çağırdılar gittik domates gibi olduk fena yandık geldikgüneş kremi vakti gelmiş artıkın ...
bizde haberler böyle.geçmişi de okuduk geldik
denizkızı canım geçmiş olsun inş gelip geçici bi durumdur da yarına hiçbişeyin kalmaz..sana şifa ayetlerini okuyup üflüyorum hemen
taliaa canım sana da geçmiş olsun.bebiş döndüğünden,benim göbiş düştüğünden beri bende de kabızlık diye bişey kalmadı hamilelikten önceki performansına döndü benim bağırsaklarbiz küçükken ishal olduğumuzda babannem 1 tatlı kaşığı kahveye bikaç damla limon sıkar yedirirdi bize ve kısa zamanda düzelirdik bi dene istersen
slm kizlar nasilsiniz ben bugun cok kötüyüm hatta zor ayakta durmaya calsiyormm resmen(
sabah kalktim sabah dediysem öglene dogru :)) felaket basim dönuyor herhakde dedim aciktim ondandir(
zar zor kalktim birseyler yedim alel acele ama gecmedi bas dönmem sonra wc ye gttim afedersiniz ishal olmusum;((
karnim cok fena agriyorr gecmesi icin ne patates ne pilav yiyebilirimm sekerimi yukseltiyor hemen bunlar.((
Selam annişler, minik prensler ve prenseslerine de selam
doktor teyzemizi gördük daha yeni geldik çok yorulduk ama
kan sayımım 12 çıktı, kan ilacına geerek yok dedi doktor ama ben ısrarla istedim
idrarımız temiz bi sıkıntı yok
akkıntı için gayet normal dedi
koyu kahve, kanlı olmadığı sürece ve bir çay bardağını geçmediği sürece normal dedi
bu arada tam 2 kilo olmuşuz
boyumuz da fl 66 , uzun mu olcak ne
raporumuzu da aldık artık resmi olarak da izindeyiz çok şükür
önemli gelişmeler var sanırım şimdi geçmişe dönüyorum hemen
ilk etap için bence 125lik derim hayatımmm
cam almak istiyorum daha hijyenik gelio bana browns ı tercih edeyim ben en iyisi
Canım devlete gidiyorum ya ben hiç net değil fotolar maalesefohh maşallahh bebişine büyümüş serpilmiş, foto verdimi miniğin sana bu sefer
kızlar biberon alırken ne tercih ettiniz ben dr browns ile avent arasında kaldım ama dr browns yatıo aklıma kolik önleyici imiş hem bu hafta o tür eksikleride alıcam ama bilemedim ya kaç tane biberon almak lazım
canm zaten üstlerinde yazıyo genelde ama ben suya koyuyorum suyla beraber kaynatıyorum 10 dk. biberon emziğinide kaynatıyorum...
bu arada balmumu olan avent gold diye geçiyoo kızlarrr bildiğim kadarıyla kutusu altın yaldızlı gibii..
Canım devlete gidiyorum ya ben hiç net değil fotolar maalesef
Kızlar 2-3 gündür giremiyordun belim ağrıyordu bugun doktora gittik
Hemen Nstye aldılar yavrum hiç kimildamadi kalp atışları 120 ye düştü
Çok korktuk tatlı birşeyler yedim gene girdim nSt ye sancım çıktı
Bu sefer hareket etmeye başladı çok şükür
2.500 kg olmuş maşallah yüzünü gördük
Doktor bana benzediğini söyledi ve dilini dışarı çıkarmıştı çok komikti:)
Bu arada bebek donmuş bas aşağı
3 haftamı kaldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?