- 30 Aralık 2012
- 85
- 20
- 98
eşim bu ara çok yoğun
hiç yardımcı deil
o yardımcı olsa zaten bebeğin herşeyini kendim yapabiliyorum
ama mutfağa yetişemiyorum işte
annemler geldi babamla bugün kv gidicek
bizi neler bekliyor bakalım
annem iş yapamıor sol tarafı tutmuyo
babam evde sıkılcak
hakkımızda hayrlısı
bu arada gaz sancısı çeken bebekler varmış
bende çok çaresiz kaldım bugün kızım ıkınmkatan fıtık olcaktı
damla falanda işe yaramayınca
kendi içtiğim aktardan aldığım karışım vardı
hem süt yapan hem gaz giderici
kızıma biberonla 10 cc kadar verdim bir kaç saat sonra
gaz falan kalmadı yıktı ortalığı
canım herşey senn elinde
hiç kendini kötü psikolojiye sokma
bak bana ben napayım, buraya çok yazamıyorum fırsatım olmuyo
neredeyse son iki aydır kv ile birlkteyz
doğumdan sonradır bizde kalıyo
çok yardımcı Allah razı olsun ama çok garip davranışları var
bebeği resmen kucağa alıştrdı
kafayı yedrtcek bana
eve geleli hep ben bakıyorum
herşeyiyle ben ilgileniyorum
uyanınca benden önce koşup hemen kucağına alıp sevmeye başlıyo
deli ediyo beni ya
ben emziği verip tekrar uyurmu diye dua ediyorum
artık bağrdım gecen, hiç uyumadığı birgündü yine
yatrdım oturma odasına geldm , vıyaklamış güya
almış gelmiş bebeği ya allahım sen napıyosun dedim uyucak çocuğun uykusunu açıyosun dedim ben daha hiç uyumadım dedim
nasıl şaşırdı hiç beklemiyodu
ve ilk kez dün gece emzrdm uyumadım karnı tok
o yara göğüslerimi yine ağlayarak verdm
azcık oyalansın ben uzanayım dedim
annem de olduğu için bıraktım
daha önce hiç bırakmamıştım
kv mama yedirme delisi bu arada
bebek yesin de emsin de sürekli emsin yesin
öyle dua etmiş hep ben hamileyken, ben iştahsızım ya bebek çok iştahlı olsun ne bulursa yesin die dua etmiş
bizimki mama yedirmiş çocuğa ben de uyuyamadım zaten sadece sessiz karanlık odada 20 dk kafamı dinlemeye çalıştım
çocuk toktu niye mama veriyosun dedim
çocuk kaka yapa yapa bi kaldı
3 kere altını aldım
uykusu iyice açıldı
ben zombi gibi oldum iyice
bugün gidecek neyse ki
annem iş yapamıyo ama beraber yavaş yavaş yaparız napalım
bu bunalımdan iyidir
sütün var mı peki canım
ya millet elma yiyip su içse sütü oluyo
benm tıka basa yemem lazım ki sütüm olsun
yoksa memeler boş
iştahım da yok ki yiyim
midem bulanıyo yicek bşey görünce
canım eşim doldurdu görsen
ne çeşit kurabiyeler bisküviler pastalar
iştahım yok işte
aslında ne de sevrdim tatlıyı
marulu deneyim canım sağol
bulgur gerçekten arttırıyo inanıyorum ben de
ama onu yemeye de iştah lazım işte
ya benm de baştan beri öyle canım
bu kremi eczaneden mi alıyosunuz direk
ben de mi alsam?
dr um bişey demedi ama
bide benm sağ baştan ve sol baştan birer tane dikiş var açıkta
aldırırsın 15 gün sonra dediler
yarın aldırcam, neden var acaba sizde de olan var mı böle bişey?
iştahım yok işte
marulu deneyim canım sağol
bulgur gerçekten arttırıyo inanıyorum ben de
ama onu yemeye de iştah lazım işte
ya benm de baştan beri öyle canım
bu kremi eczaneden mi alıyosunuz direk
ben de mi alsam?
dr um bişey demedi ama
bide benm sağ baştan ve sol baştan birer tane dikiş var açıkta
aldırırsın 15 gün sonra dediler
yarın aldırcam, neden var acaba sizde de olan var mı böle bişey?
ya bende kot giymiştim karnımı hafif sıkıyoo akşam geldimki benmde dikişimin hemen üst kısmı şişmiş gibi olmuşş anlamadım bende kötü bişi yoktur inşallah..
benmde dikişimin bi başında bide sonunda ipler vardıı 8 gün sonra dikişlerimi aldı doktor ucundan kesti bi taraftan çekti ipii ve benm yaralarım var kesik yerinde ara ara küçük kabuk tutmuş ve daha düşmedi kabuklar anlamadım..
Benım de basta ve sonda var dıkıs hemsıreye sormustum bastan sondan kesıp bı taraftan ıp cekılcek demıstı canım ama bana 10 gun dedıler az mı kı acaba ıyılesır mı o zamana kadar annemlerde haftasonu ıst.a donuyor yapayalnız kalcam oglumla.kımsem yok burda korkuyorum ıyılesemem ogluma bakamam dıye :26: cuma gunu dogum yaptım hala yururken kalkarken cok zorlanıyorum.sızce ctesıye kadar oglumu kucagıma alcak hale gelır mıyım suan sadece emzırebılıyorum yavrumu
canm ben 5 günlükken yanlız kaldım bi problem yaşamdım bide benm oğlum varr herkes elini çekince herşeyi yapıyosun hiçç merak etme sen annenler gidene kadar enerji topla hayatımm...
Esime karsi bende inanilmaz bir kin beslemeye basladimUc gundur KV ve gorumcem bizdeydi. Guya bebek ziyaretine geldiler, hemen kendilerine alisverise attilar. Getir gotur soforlugu esim yapti. Annemler de KV var diye gelmemisti. Evde bebekle tek basima kalinca korktum, huzunlendim. Bebegim de huysuzlandi. Bebgi birakip tuvalete gidemedim dikislerime baski yapmaya basladi, aciktim evde yemek yok ac kaldim, bebek de kucagimda mizildayip durdu, stresten sutum de tam birikmedi. Kabus givi iki saat gecirdim. Bebek agladi ben agladim . Annemleri arayip yalvardim resmen gelin diye. Isi gucu birakip kostular.
Ayakta dolasiyorum diye beni lohusadan saymiyorlar.Ben de onlar gelince vurdum kafayi yattim. Kendileri pisirip yedi. Sabah da aynini yaptim kahvaltim hazirdi kalktigimda. Esime su tereyagini kucuk parcalara bol diyorum KV ' sen yapamazsin oglum acemiye ver o yapsin' diyorEkmek dilimlemesine bile izin vermedi. Benim esime ne isler yaptirdigimi gore olur kahrindan Insan biraz anlayisli olur ya Zaten emzirme derdi olmasa bebegi bana vermeyecekti hic.Oglusumun pipisiyle oynamaya kalkti izin vermedim. Benim meme basimi kontrol etti. Boyuna ' sut yok heralde, yetmiyo galiba' dedi durdu. Hatta abartip ' elinle bi sik bakalim fiskiriyor mu' dedi Emzirmek icin ayri odaya gidiyorum anlasinlar diye hemen basimda bittiler.Tulbentim memeyi ortuyor diye eliyle cekip kaldirdi ya KV . Kamu mali gibi oldu memelerim herkese acik teshir
Neyse ki gittiler. Ama icimde cok birikmis. Dogumdan sonra zaten cok doldum esime karsi. Icimde acayip bir ofke var. Ondan soguyorum sanki. Garip bir psikoloji icine girdim. Bugun daha da baskin bu durum. Lohusa depresyonu dedikleri sey mi acaba ?
Buradan ne zaman dua alsam hersey cok daha iyi oluyor. Dua edin bana kizlar
iştahım yok işte
Ins oyle olur ustesınden gelebılırım canım ıns.oglum cok sancılı cok aglıyor sureklı kucakta pıspıslamak gerekıyor buna da guc lazım sırf mesele emzırıp uyutmak olsa yapabılırm ama o sancılandıkca bende aglamaya baslıyorm
Canım bulmusken sana bısyler de sorym ben dıkısler alınınca acı sancı vs cok oluyo mu ? Ve suan hergun veya gun asırı banyo yapmamda bı sakınca var mı?
Sezeryanı doktorum yapamadı yapan doktorda hıcbır bılgı vermedı o acıyla sancıyla bende soramamısım.3. Gun bandı cıkarıp banyo yaparsın 10.gunde dıkıslerını aldırmaya gelırsın dedıler sadece
Arkadaşlar benim sezeryan yerinin üstü kabarık duruyor.çizgi boyunca sizde böyle bise var mi acaba hep böyle mikalacak bi de geçen dr um beni plastik cerraha gönderdi.. Controctubex umarım yanlış yazmamisimdir..bu merhem ile çatlakları büyük oranda gececekmis sizlere de soyleyeyim dedim..
canim bugun merve mesaj gönderdi senle beni rüyasinda görmüs merak etmiss :)) bu kiz nekadar temiz kalpli masallahh
hemen malum olmus burda yasananlar canim selami var ve tabi herkese selami var onlarda iylermis yalniz ervosun sariligi hala gecmemis(
bunu haber vermek icin geldim :)))
canim bugun merve mesaj gönderdi senle beni rüyasinda görmüs merak etmiss :)) bu kiz nekadar temiz kalpli masallahh
hemen malum olmus burda yasananlar canim selami var ve tabi herkese selami var onlarda iylermis yalniz ervosun sariligi hala gecmemis(
bunu haber vermek icin geldim :)))
canım ftile gerek yok 1 çay kaşıgı saf zeytinyagı içir hemen bagırsaklarında gaz bile kamlıyor ozaman
Canım benimde üstü kalem gibi kabardı.acaba geçer mi ki...dr tam olarak ne söyledi sana...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?