iyi geceler kızlar inşeallah iyisinizdir
size bi sorum olcak bu konuda tecrübesizim cünkü daha önce büyük oglumda olmamıştı
bugün bebegimin yüzü hep sivilce oldu akşama kadrada o sivilceler iyice büyüdü ya cocuk sanki ergenlik sivilcesi gibi suratı çok pis görüntü oldu neden oldu acaba
dün apartmandaki çocuklar öpmüşlerdi acaba mikropmı kaptı yoksa sıcaktanmı oldu
neyse olan olduda bunun çözümü ne acaba ne sürmem lazım hangi kremi kullanmam lazım pişik kremi sürsem olmaz diye düşündüm.bildiginiz krem varmı yada başına gelen
canım sizinki oğlan bizimki kızz kimseyi dinlemiyoo valla ortalığı yıkıyoo zart zurt sesleriyle böle güzelce giydiriyorum cicli bicilii sonra bi gaz çıkartmaya başlıyoo durum vahimleşiyoooartik akillandim altini actiktan sonra hemen temizleyip bezini altindan almayacagim diyorum bekliyorum bekliyorum birsey oldugu yok.. tam cisi yok sanirim diye bezi altindan alip poposunu havaya kaldiriyorum ki yapiveriyor..sadece bukadar da degil ne zaman bir misafir gelse poposu hic durmuyor zart zurrtt sesler büyük adam gibi yeter ki gaz sancisi cekmesin kabiz olmasin yapsin artik ne yapalim...
Keske dedigin gibi altini degistirip karnini doyurmamla bitse bende anlamadim nedir bu kolik illeti.Bizim olayimiz soyle ilk emmidiginde sutum kayniyor bizimkide hizli hizli emiyor o arada hava yutuyor ve memeden ayrilmasi uzun surdugunden gaz bagirsaga inmeden cikarma gibi bir sansim kalmiyor gazi bazen cikiyor bazen cikmiyor sonrada sancilanmalar basliyor ortaligi inletiyor o agladikca ben aglicak gibi oluyorum sabaha kadar sivazlasam yine birsey olmaz dus aldiriyoruz, gaz ilaci veriyoruz,sicak havlu koyuyoruz,masajlar yapiyorum,kimyon cayi veriyoruz ama hicbirsey kesmiyor aksam doktoru aradim kolik dedi iste bizim bildigimiz gazli bebek.Sabahta doktorlar konustum uzun suredir kakada yapmadigini soyledim kulakcubugu ile zeytinyagini yap dedi oyle cok az kaka ve gaz cikardi banyo yapti uyudu ama her uyandiginda sancilaniyorzor bela uyuyor.Napicagimi sasirdim biryerde yanlis mi yapiyorum,eksik mi yapiyorum bilmiyorum
bugün sabah oğlum fışkırarak kustu, daha önce de iki defa olmuştu yine sabaha karşınetten baktım çok iç karartıcı şeyler yazıyor inşallah önemli birşey değilir, 4ünde kontrolü var soracağım doktora ..yoksa telefon edip şimdi mi sorsam???
ahh zeynomm yaa aşk olsunn öle gitmek kolaymıı sen bize lazımsınn...çok afedersiniz ben ne kadar kötü niyetle hareket etmişim öyle, size hak verdigimde.. evet haklısınız dedigim için hanfendiyi kırmışım, senide karıştırmıyım çok haklısın... sonuçta sizi onaylayan benim bana ne oluyorsa..
bir daha bu topige asla gelmiyorum, rahat rahat yazsın herkes..
bu kadar şey payşaltık burda meğer ne kadar yanlış tanımışsınız benii..
geridönüşümde rahat rahat ağlasın, sizde zavallı kız diye acıyın durun.. çünkü o o zaman alınıp kırılmıyor demekki...
biz sağlam dur negatif olma dedigimiz için kötü olmuşuz baksana,
neyse herkes kendine iyi baksın,
amann olduuu şimdide sen gitt taliaa napıyonuz yaa yani harbiden olay nerelere geldii bakarmısınn arkadaşımm yapma sende gözünü seviyimm kimse kimseye kırılmasınn ayrıca senin sölediklerinde hiçç bişi yokk sen fikrini söledinn geridönüşümde buraya yazdıysa fikirlere açık demektir bende yorum yaptımm zeynoda sende hiçbiryere gitmiyosunuzz aaaaa getirmeyin beni orayaaa...suan böyle bir yorum yapptigim icin ne kadar pismanim anlatamam( keske yazmasaydim ya bana neki kim ne yapiyorsa yapsin degilmii gercek hayatta bildigimi burda nasil unuttum bilmiyorum. kimsenin yüzüne gercekler söylenmez kimseye gercekci olmayacaksion yalan söyleceksin he hii diyeceksin sen haklisin vahh tuhh diyeceksin ozmana herkes yaninda iyin birinin yuzune yaptigi yanlisi söyledinmi bittin senden kötusu yok malesefff ((
zeynooo canimm senin buraya gelmemene ben cok üzülürüm hemde sebebi ben olmus olurum lütfen yapmaa burda ne guzel gunler gecirdik hep birliktee agzini acip cenesini tutmayan birisi sen degilsin ve sen degil buraya ben bir daha gelmemeyi hak ediyorumm :))) sabahtan beri düsündüm seyi sen yazmisin cok üzüldüm lütfenn sen hergun gelmeye devam et okee
kızlar yarı kırkımız çıktı
kızım için akika kurbanımızı kestik dağıttık
hatta bahçemize gidip arkadaşlarla pişirip yedik
darısı sizlerin başına
yalnız kızlar benim arabam var ama doğumdan sonra
2 çocukla hiç yalnız çıkmadım
aranızda arabayla çıkan var mı koltuğunu öne mi bağladınız
acemi şoför değilim, hatta doğuma bile kendim gittim
tabi o gün doğuracağımı bilmeden :))
ama içime kurt düştü kızım ağlarsa naparım
yada koltuk nereye güvenli olur
canim bugun merve mesaj gönderdi senle beni rüyasinda görmüs merak etmiss :)) bu kiz nekadar temiz kalpli masallahh
hemen malum olmus burda yasananlar canim selami var ve tabi herkese selami var onlarda iylermis yalniz ervosun sariligi hala gecmemis(
bunu haber vermek icin geldim :)))
canım nedeni ne doktorunuz bişi sölemedimii bağırsak tembelliğimi var...Kızlar selamlar... Oğluşum 15günlük oldu Allahın izniyle. Bi sorunumuz var yalnız,fitil yapmayınca oğluşum kakasını yapamıyor.bugün 4.gün hala yapmadı.fitil yapsak 5dkya varmadan yapıyor kakasını.bi çözümü var mı ki?
canım bence hiç bişi sürmee sıcaktan olmuştur oo ama kimseyede öptürme bebeğinii hele çocuklara hiç öptürme haa sakın yanlış anlamada çocuklarr daha fazla hastalık mikrobu taşırlar dışardan okuldan aldıkları için bebeklere çok yaklaşmazlarsa daha iyi olur sadce çocuk değil küçücük bebeği kimse öpmesin bencee..neyse nereye geldim ben bence yıka serin dursun geçicektir bikaç günee...iyi geceler kızlar inşeallah iyisinizdir
size bi sorum olcak bu konuda tecrübesizim cünkü daha önce büyük oglumda olmamıştı
bugün bebegimin yüzü hep sivilce oldu akşama kadrada o sivilceler iyice büyüdü ya cocuk sanki ergenlik sivilcesi gibi suratı çok pis görüntü oldu neden oldu acaba
dün apartmandaki çocuklar öpmüşlerdi acaba mikropmı kaptı yoksa sıcaktanmı oldu
neyse olan olduda bunun çözümü ne acaba ne sürmem lazım hangi kremi kullanmam lazım pişik kremi sürsem olmaz diye düşündüm.bildiginiz krem varmı yada başına gelen
kızlar süt arttırıcı neler yapıyosunuz
herkes paylaşırsa
çok iştahsız olduğum için
en azından yediğim herşey süt yapıcı oldun bari diyorum
herkes paylaşırsa
herkes paylaşırsa
Uc gundur KV ve gorumcem bizdeydi. Guya bebek ziyaretine geldiler, hemen kendilerine alisverise attilar. Getir gotur soforlugu esim yapti. Annemler de KV var diye gelmemisti. Evde bebekle tek basima kalinca korktum, huzunlendim. Bebegim de huysuzlandi. Bebgi birakip tuvalete gidemedim dikislerime baski yapmaya basladi, aciktim evde yemek yok ac kaldim, bebek de kucagimda mizildayip durdu, stresten sutum de tam birikmedi. Kabus givi iki saat gecirdim. Bebek agladi ben agladim . Annemleri arayip yalvardim resmen gelin diye. Isi gucu birakip kostular.
Ayakta dolasiyorum diye beni lohusadan saymiyorlar.Ben de onlar gelince vurdum kafayi yattim. Kendileri pisirip yedi. Sabah da aynini yaptim kahvaltim hazirdi kalktigimda. Esime su tereyagini kucuk parcalara bol diyorum KV ' sen yapamazsin oglum acemiye ver o yapsin' diyorEkmek dilimlemesine bile izin vermedi. Benim esime ne isler yaptirdigimi gore olur kahrindan Insan biraz anlayisli olur ya Zaten emzirme derdi olmasa bebegi bana vermeyecekti hic.Oglusumun pipisiyle oynamaya kalkti izin vermedim. Benim meme basimi kontrol etti. Boyuna ' sut yok heralde, yetmiyo galiba' dedi durdu. Hatta abartip ' elinle bi sik bakalim fiskiriyor mu' dedi Emzirmek icin ayri odaya gidiyorum anlasinlar diye hemen basimda bittiler.Tulbentim memeyi ortuyor diye eliyle cekip kaldirdi ya KV . Kamu mali gibi oldu memelerim herkese acik teshir
Neyse ki gittiler. Ama icimde cok birikmis. Dogumdan sonra zaten cok doldum esime karsi. Icimde acayip bir ofke var. Ondan soguyorum sanki. Garip bir psikoloji icine girdim. Bugun daha da baskin bu durum. Lohusa depresyonu dedikleri sey mi acaba ?
Buradan ne zaman dua alsam hersey cok daha iyi oluyor. Dua edin bana kizlar
Bende aynı durumdan muzdaribim canım doğum yaptım, ertesi gün yeme içme sistemim şalter indirdi sanki
Gün boyu yemesem aramam yani o derece.Karnım guruldadığında acıktığımı anlıyorum.Bebişimde kilo almamış
zaten, resmen vicdan yaptımNe yesekte süt yapsa, gaz yapmasa...
arkadaşlar günaydın hep aynı dert var galiba loğusa depresyonu. Size tavsiyem yanınızda kimse kalmasın ben bebeğim bir haftalıktı yalnız kaldım ve hala yalnızım hastaneden çıktığımdan beri de bebeğimin her işini ben ve eşim yapıyoruz banyosunu bile hep kendimiz yaptırdık. Şimdi eşimde akşam 5 de felan geliyor yani yalnızım sürekli ama kafam rahat bebeğimle ilgileniyorum ev işlerimi yapıyorum hatta kitap bile okuyorum (ki çok şükür bebeğim uslu bir bebek) diyeceğim şu ki eğer bebeğiniz çok zor değilse anne,kayınvalide görümce hepsi dert bence
herkes paylaşırsa
Canım benimde üstü kalem gibi kabardı.acaba geçer mi ki...dr tam olarak ne söyledi sana...Merhaba kizlar
Ikidir gecmisten alinti yapiyorum cevap yaziyorum o sirada site beni atiyor yazdiklarim da gidiyor. Zaten iki gunde bir girebiliyorum. Aklimda kaldigi kadar yazayim sonra gecmise donucem
ahaha gecmis olsun
geridonusumkutusu basina gelmeyen kalmadi ama sabret. Umutsuz ruh halinle biraz da sen cagiriyorsun bu dertleri, moralini yuksek tutman lazim bebegin icin. Doktor bana madecessol diye bir krem verdi sabah aksam dikisleimin ustune suruyorum
dilca doktorum korseyi kirkim ciktiktan sonra kullanmami soyledi. Ayrica sut olayinda herkes zorluk yasiyor. bak benim yasadiklarima
1-Benim sutum 4.gun sabah geldi. o uc gun bebegim acliktan surekli agladi. Mama vermek zorunda kaldim
2- kollarimdaki damar yolundan dolayi sag tarafimda iyi tutamamisim cocugu, o da huylanip sag memeyi reddetmeye basladi
3- sag memem sutten dolayi sisti, elle sagsam da bebek de emmedigi icin zamanla sut azaldi
4-bebek biberona alisti, memeyi tumden reddetti
5-agzina bir damla mama damlatarak meme verdik. 1,5 gun sonra memeye damlattigimiz sutu yalayip yine aglamaya basladi
6- biberon askini unutturmak icin 3-4 gun ugrastik, bebgim gece gunduz agladi. Ac kaldi ama memeyi emmedi. Kasikla mama ya da sagdigim sutumu verdim. Bogulma tehlikesi gecirdi. Sonra zaten kasigi da reddedip agzini muhurledi her verdigimizde. O uc gun cok zordu, canimizdan bezdik. Neredeyse direncimiz kiriliyordu
7- Bebegim sab-simpleksten bir damla damlatinca memeyi emmeye basladi
8- uzun suren mucadelenin sonunda 20 kusur gunlukken bebgim normal bebekler gibi memeleri emmeye basladi
Cocuguma hic sut veremeyecegimi sandim inan. Uzuldum, agladim. 6 ay bari dayan diye dua ettim. Sukurler olsun simdi sorunsuz iki memeyi de tutup emiyorSen de hic vazgecme boyuna emzir, acisa da emzir. Ben ciglik atarak bebek emzirdigimi bilirim.Bol bol sut yapici seyler yemen ve cok su icmen lazim. Ayrica dinlenmeyi ihmal etmemen lazim. Ogle uykusunu aliskanlik haline getir. Bebekten vakit buldukca vur kafayi yat.
Ben iyilestim diye gunluk isleri yapmaya baslamistim. Dikislerimin alti kabardi. Ilk kabarma bag dokusunun iyilestiginin gostergesiymis o zaman mutlu olmustum. Ama kabariklik gittikten uc dort gun sonra kalem gibi sisince doktoru aradim. 'gundelik isleri unut, kirkin cikana kadar lohusa psikolojisine don ve bol bol dinlen. Kendini zorlamissin' dedi
Hicbir sey senin ve bebeginin sagligindan onemli degil. Umursamamak zor ama salla gitsin
Uc gundur KV ve gorumcem bizdeydi. Guya bebek ziyaretine geldiler, hemen kendilerine alisverise attilar. Getir gotur soforlugu esim yapti. Annemler de KV var diye gelmemisti. Evde bebekle tek basima kalinca korktum, huzunlendim. Bebegim de huysuzlandi. Bebgi birakip tuvalete gidemedim dikislerime baski yapmaya basladi, aciktim evde yemek yok ac kaldim, bebek de kucagimda mizildayip durdu, stresten sutum de tam birikmedi. Kabus givi iki saat gecirdim. Bebek agladi ben agladim . Annemleri arayip yalvardim resmen gelin diye. Isi gucu birakip kostular.
Ayakta dolasiyorum diye beni lohusadan saymiyorlar.Ben de onlar gelince vurdum kafayi yattim. Kendileri pisirip yedi. Sabah da aynini yaptim kahvaltim hazirdi kalktigimda. Esime su tereyagini kucuk parcalara bol diyorum KV ' sen yapamazsin oglum acemiye ver o yapsin' diyorEkmek dilimlemesine bile izin vermedi. Benim esime ne isler yaptirdigimi gore olur kahrindan Insan biraz anlayisli olur ya Zaten emzirme derdi olmasa bebegi bana vermeyecekti hic.Oglusumun pipisiyle oynamaya kalkti izin vermedim. Benim meme basimi kontrol etti. Boyuna ' sut yok heralde, yetmiyo galiba' dedi durdu. Hatta abartip ' elinle bi sik bakalim fiskiriyor mu' dedi Emzirmek icin ayri odaya gidiyorum anlasinlar diye hemen basimda bittiler.Tulbentim memeyi ortuyor diye eliyle cekip kaldirdi ya KV . Kamu mali gibi oldu memelerim herkese acik teshir
Neyse ki gittiler. Ama icimde cok birikmis. Dogumdan sonra zaten cok doldum esime karsi. Icimde acayip bir ofke var. Ondan soguyorum sanki. Garip bir psikoloji icine girdim. Bugun daha da baskin bu durum. Lohusa depresyonu dedikleri sey mi acaba ?
Buradan ne zaman dua alsam hersey cok daha iyi oluyor. Dua edin bana kizlar
Bol su, günde 2 fincan rezene çayı, 3 fincan hipp natal emziren anne çayı içiyorum. Bol tatlı şeyler (kek, kurabiye, pasta) tüketiyorum.
canım göbek marul varya o felaket süt yapıyor bence dene zaten kıtır kıtır yeniyor o .ben yedim gercekten etkisini gördüm
bi arkadaşımda balın içine çörek otu at kaşıkla iç dedi ama denemedim daha.çörek otu süt yapardır çünkü kuranı kerimde bile ölümden başka herşeye şifadır diye ayette geciyor çünkü.
anneme görede tahana çorbası flan bulgur plavı felan yani bugdaydan bulgurdan olanbütün yemekler yapıyor
Arkadaşlar benim sezeryan yerinin üstü kabarık duruyor.çizgi boyunca sizde böyle bise var mi acaba hep böyle mikalacak bi de geçen dr um beni plastik cerraha gönderdi.. Controctubex umarım yanlış yazmamisimdir..bu merhem ile çatlakları büyük oranda gececekmis sizlere de soyleyeyim dedim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?