2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

sıcaktan canım
Miray da emerken oluyo, akşama kadar geçmio
o zaman çok terliyo çünkü
ben bubchenin pişik kremi vardı
pişik önleyici
onu sürdüm
o iyi geliyo mu bilmiyoum ama sonra kendiliğinden geçio

canım sizinki oğlan bizimki kızz kimseyi dinlemiyoo valla ortalığı yıkıyoo zart zurt sesleriyle böle güzelce giydiriyorum cicli bicilii sonra bi gaz çıkartmaya başlıyoo durum vahimleşiyooo

ahh canım ya allah yardımcın olsun bizimkide hem gazlıı hemde burnu tıkalı geceleri hiç uyumuyor gündüzleride sürekli fıkır fıkır napıcaz bilmem kızlar cadı olur derlerdi ben inanmazdımm...canım bide acı elma yağını dene...hiçbişeyi eksik yapmıyosun hayatımm merak etme olağan şeyler bunlarrr..

canım benmde oğlumda vardıı hiç kusmazdı ama kustuğu zaman fışkırtarak kusardı hemde öle çokki ağzı burnu dolardı nefes almazdıı..doktor reflü olabilir demiştii ama endişelenme geçer demiştii sadece kafasının altını birz daha yüksek tut demiştii geçmiş olsun canım..
ahh zeynomm yaa aşk olsunn öle gitmek kolaymıı sen bize lazımsınn...

amann olduuu şimdide sen gitt taliaa napıyonuz yaa yani harbiden olay nerelere geldii bakarmısınn arkadaşımm yapma sende gözünü seviyimm kimse kimseye kırılmasınn ayrıca senin sölediklerinde hiçç bişi yokk sen fikrini söledinn geridönüşümde buraya yazdıysa fikirlere açık demektir bende yorum yaptımm zeynoda sende hiçbiryere gitmiyosunuzz aaaaa getirmeyin beni orayaaa...

canım sakın öne falan bağlama polisler gördüğü zaman direk ceza yazıyoo biz yemiştik öle bi ceza hatta birkerede arkada ortaya bağladım ondada uyarı aldık arkaya ya sağa ya sola bağlıcaksınn görüş açına göree..

canım merve nerelerde yaa giremiyomu artık...
canım nedeni ne doktorunuz bişi sölemedimii bağırsak tembelliğimi var...

canım bence hiç bişi sürmee sıcaktan olmuştur oo ama kimseyede öptürme bebeğinii hele çocuklara hiç öptürme haa sakın yanlış anlamada çocuklarr daha fazla hastalık mikrobu taşırlar dışardan okuldan aldıkları için bebeklere çok yaklaşmazlarsa daha iyi olur sadce çocuk değil küçücük bebeği kimse öpmesin bencee..neyse nereye geldim ben bence yıka serin dursun geçicektir bikaç günee...

günaydın kızlarr ya benm kızın burun tıkanıklığı devam ediyoo üstelik iki tarafta tıkandı aspiratör kullanmaya korkuyorum ne yapıcam şaşırdım uykularıdad üzensizleştii yarın doktora götürücem uykusuzummmm

kızlar süt arttırıcı neler yapıyosunuz
herkes paylaşırsa
çok iştahsız olduğum için
en azından yediğim herşey süt yapıcı oldun bari diyorum

herkes paylaşırsa

Bende aynı durumdan muzdaribim canım doğum yaptım, ertesi gün yeme içme sistemim şalter indirdi sanki
Gün boyu yemesem aramam yani o derece.Karnım guruldadığında acıktığımı anlıyorum.Bebişimde kilo almamış
zaten, resmen vicdan yaptım Ne yesekte süt yapsa, gaz yapmasa...

herkes paylaşırsa

Bol su, günde 2 fincan rezene çayı, 3 fincan hipp natal emziren anne çayı içiyorum. Bol tatlı şeyler (kek, kurabiye, pasta) tüketiyorum.

Merhaba kizlar

Ikidir gecmisten alinti yapiyorum cevap yaziyorum o sirada site beni atiyor yazdiklarim da gidiyor. Zaten iki gunde bir girebiliyorum. Aklimda kaldigi kadar yazayim sonra gecmise donucem

ahaha gecmis olsun

geridonusumkutusu basina gelmeyen kalmadi ama sabret. Umutsuz ruh halinle biraz da sen cagiriyorsun bu dertleri, moralini yuksek tutman lazim bebegin icin. Doktor bana madecessol diye bir krem verdi sabah aksam dikisleimin ustune suruyorum

dilca doktorum korseyi kirkim ciktiktan sonra kullanmami soyledi. Ayrica sut olayinda herkes zorluk yasiyor. bak benim yasadiklarima

1-Benim sutum 4.gun sabah geldi. o uc gun bebegim acliktan surekli agladi. Mama vermek zorunda kaldim
2- kollarimdaki damar yolundan dolayi sag tarafimda iyi tutamamisim cocugu, o da huylanip sag memeyi reddetmeye basladi
3- sag memem sutten dolayi sisti, elle sagsam da bebek de emmedigi icin zamanla sut azaldi
4-bebek biberona alisti, memeyi tumden reddetti
5-agzina bir damla mama damlatarak meme verdik. 1,5 gun sonra memeye damlattigimiz sutu yalayip yine aglamaya basladi
6- biberon askini unutturmak icin 3-4 gun ugrastik, bebgim gece gunduz agladi. Ac kaldi ama memeyi emmedi. Kasikla mama ya da sagdigim sutumu verdim. Bogulma tehlikesi gecirdi. Sonra zaten kasigi da reddedip agzini muhurledi her verdigimizde. O uc gun cok zordu, canimizdan bezdik. Neredeyse direncimiz kiriliyordu
7- Bebegim sab-simpleksten bir damla damlatinca memeyi emmeye basladi
8- uzun suren mucadelenin sonunda 20 kusur gunlukken bebgim normal bebekler gibi memeleri emmeye basladi

Cocuguma hic sut veremeyecegimi sandim inan. Uzuldum, agladim. 6 ay bari dayan diye dua ettim. Sukurler olsun simdi sorunsuz iki memeyi de tutup emiyor Sen de hic vazgecme boyuna emzir, acisa da emzir. Ben ciglik atarak bebek emzirdigimi bilirim.Bol bol sut yapici seyler yemen ve cok su icmen lazim. Ayrica dinlenmeyi ihmal etmemen lazim. Ogle uykusunu aliskanlik haline getir. Bebekten vakit buldukca vur kafayi yat.

Ben iyilestim diye gunluk isleri yapmaya baslamistim. Dikislerimin alti kabardi. Ilk kabarma bag dokusunun iyilestiginin gostergesiymis o zaman mutlu olmustum. Ama kabariklik gittikten uc dort gun sonra kalem gibi sisince doktoru aradim. 'gundelik isleri unut, kirkin cikana kadar lohusa psikolojisine don ve bol bol dinlen. Kendini zorlamissin' dedi

Hicbir sey senin ve bebeginin sagligindan onemli degil. Umursamamak zor ama salla gitsin

herkes paylaşırsa

canım göbek marul varya o felaket süt yapıyor bence dene zaten kıtır kıtır yeniyor o .ben yedim gercekten etkisini gördüm
bi arkadaşımda balın içine çörek otu at kaşıkla iç dedi ama denemedim daha.çörek otu süt yapardır çünkü kuranı kerimde bile ölümden başka herşeye şifadır diye ayette geciyor çünkü.
anneme görede tahana çorbası flan bulgur plavı felan yani bugdaydan bulgurdan olanbütün yemekler yapıyor

Uc gundur KV ve gorumcem bizdeydi. Guya bebek ziyaretine geldiler, hemen kendilerine alisverise attilar. Getir gotur soforlugu esim yapti. Annemler de KV var diye gelmemisti. Evde bebekle tek basima kalinca korktum, huzunlendim. Bebegim de huysuzlandi. Bebgi birakip tuvalete gidemedim dikislerime baski yapmaya basladi, aciktim evde yemek yok ac kaldim, bebek de kucagimda mizildayip durdu, stresten sutum de tam birikmedi. Kabus givi iki saat gecirdim . Bebek agladi ben agladim . Annemleri arayip yalvardim resmen gelin diye. Isi gucu birakip kostular.

Ayakta dolasiyorum diye beni lohusadan saymiyorlar.Ben de onlar gelince vurdum kafayi yattim. Kendileri pisirip yedi. Sabah da aynini yaptim kahvaltim hazirdi kalktigimda. Esime su tereyagini kucuk parcalara bol diyorum KV ' sen yapamazsin oglum acemiye ver o yapsin' diyor Ekmek dilimlemesine bile izin vermedi. Benim esime ne isler yaptirdigimi gore olur kahrindan Insan biraz anlayisli olur ya Zaten emzirme derdi olmasa bebegi bana vermeyecekti hic.Oglusumun pipisiyle oynamaya kalkti izin vermedim. Benim meme basimi kontrol etti. Boyuna ' sut yok heralde, yetmiyo galiba' dedi durdu. Hatta abartip ' elinle bi sik bakalim fiskiriyor mu' dedi Emzirmek icin ayri odaya gidiyorum anlasinlar diye hemen basimda bittiler.Tulbentim memeyi ortuyor diye eliyle cekip kaldirdi ya KV . Kamu mali gibi oldu memelerim herkese acik teshir

Neyse ki gittiler. Ama icimde cok birikmis. Dogumdan sonra zaten cok doldum esime karsi. Icimde acayip bir ofke var. Ondan soguyorum sanki. Garip bir psikoloji icine girdim. Bugun daha da baskin bu durum. Lohusa depresyonu dedikleri sey mi acaba ?

Buradan ne zaman dua alsam hersey cok daha iyi oluyor. Dua edin bana kizlar

takmıcan hayatım ben 5 günlüktü annem gitti sözde k.v geldi bakmaya oda beni 2 günde deprosyana soktuu gönderdim birhafta yalnız kaldım herşeyimi kendim yaptımm napıcan çekiyonn benm kocam suyunu bile kendi almazz...ben atlattım sanırım bu lohusa durtumunu zamanla geçiyoo 26 günlük oldukk artıkk annem yine gitti bidaha 2 ay sonra grşrcezz ama benn üzülmemeye çalışıyorumm iki çocuklu kocaman bi kadın oldum artıkk...sende k.v kocana takılmaa çok canını sıkarlarsa sende onunkileri sık boşverrr...kocanlada soğuma kendine bakmaya başlaa 40ının bitmesine az kaldıı

temmuz annelerinden bi arkadaş benim dogum yikayemi okumuş ve cok hoşuna gitmiş ve kendisi bana ulaştı gecen gün dogum yaptıgım hastaneyi ve doktorumun adını istedi tanıştık isim verdim adres verdim dün gitmişler &nbsp;4cm acıklıgı varmış ve dogumu başlamış demiş doktorum.onlarda sancım yok diye eve geri gelmişler gece bana mesaj atmış nişanım geldi diye galiba doguma gitmiş<br>inşallah dogumuda benim gibi kolay olurda yüzüm kara cıkmaz oda bende pişman olmayız o hastaneye gittginde şuan aklım o kızda<br>çünkü bir nevi sebeb oldum gibi....<br><br>neyse gel gelelim ogluşumaa<br>dün ilk defa misafirlige cıktık gezmeyi çok sevdi oglum eve gelene kadar uyudu dedimki oturarmam hep aglar demiştim ama korktugum olmadı<br><br>kızlar size tüyo vereyim gece sizin rahat bi şekilde uymanız için.ben allahıma şükür 3 gündür geceleri artık uyuyorum<br>yatmadan 2 saat önce flan iyice doyurun altını acın altı 20 dk flan acık kalsın oynayın konuşun onla.<br>sonra bazini bagladıktan sonra yastıga yüz üstü yatırıp sırtına omzuna kafasına hassaas sekilde masaj yapın.<br>sonra düz yatırıp ayaklarına ellerine ovarak masaj yapın.<br>bi nevi masajla onu yorun.yani kendizi düşünün size debiri masaj yapsa uykunuz gelri ve rahtlarsınız degilmi<br>işte o masajla gece sabaha kadar uyuıyor ve sabah &nbsp;uyanıyor&nbsp;<br>denemenizi tavsiye ederim.<br>
<br>

arkadaşlar günaydın hep aynı dert var galiba loğusa depresyonu. Size tavsiyem yanınızda kimse kalmasın ben bebeğim bir haftalıktı yalnız kaldım ve hala yalnızım hastaneden çıktığımdan beri de bebeğimin her işini ben ve eşim yapıyoruz banyosunu bile hep kendimiz yaptırdık. Şimdi eşimde akşam 5 de felan geliyor yani yalnızım sürekli ama kafam rahat bebeğimle ilgileniyorum ev işlerimi yapıyorum hatta kitap bile okuyorum (ki çok şükür bebeğim uslu bir bebek) diyeceğim şu ki eğer bebeğiniz çok zor değilse anne,kayınvalide görümce hepsi dert bence

sütün var mı peki canım
ya millet elma yiyip su içse sütü oluyo
benm tıka basa yemem lazım ki sütüm olsun
yoksa memeler boş
iştahım da yok ki yiyim
midem bulanıyo yicek bşey görünce

eşim bu ara çok yoğun
hiç yardımcı deil
o yardımcı olsa zaten bebeğin herşeyini kendim yapabiliyorum
ama mutfağa yetişemiyorum işte
annemler geldi babamla bugün kv gidicek
bizi neler bekliyor bakalım
annem iş yapamıor sol tarafı tutmuyo
babam evde sıkılcak
hakkımızda hayrlısı

herkes paylaşırsa

dilca canım ben incr kürü uyguluyorum faydası var

yarım litre suya 8 tane incir koy kaynat kısık ateşte on dk sonra ikiye böl sabah ve akşam birer bardak iç 7 günlük bir kür daha fazla yapma bak faydasını göreceksin

birde bir çay kaşığı çörek otu balla karıştır ye inanılmaz süt yapıyor

bol su en az 3 litre ve bol marul tüket maydonoz yeme o kesiyormuş

Canım benimde üstü kalem gibi kabardı.acaba geçer mi ki...dr tam olarak ne söyledi sana...

canım herşey senn elinde
hiç kendini kötü psikolojiye sokma
bak bana ben napayım, buraya çok yazamıyorum fırsatım olmuyo
neredeyse son iki aydır kv ile birlkteyz
doğumdan sonradır bizde kalıyo
çok yardımcı Allah razı olsun ama çok garip davranışları var
bebeği resmen kucağa alıştrdı
kafayı yedrtcek bana
eve geleli hep ben bakıyorum
herşeyiyle ben ilgileniyorum
uyanınca benden önce koşup hemen kucağına alıp sevmeye başlıyo
deli ediyo beni ya
ben emziği verip tekrar uyurmu diye dua ediyorum
artık bağrdım gecen, hiç uyumadığı birgündü yine
yatrdım oturma odasına geldm , vıyaklamış güya
almış gelmiş bebeği ya allahım sen napıyosun dedim uyucak çocuğun uykusunu açıyosun dedim ben daha hiç uyumadım dedim
nasıl şaşırdı hiç beklemiyodu
ve ilk kez dün gece emzrdm uyumadım karnı tok
o yara göğüslerimi yine ağlayarak verdm
azcık oyalansın ben uzanayım dedim
annem de olduğu için bıraktım
daha önce hiç bırakmamıştım
kv mama yedirme delisi bu arada
bebek yesin de emsin de sürekli emsin yesin
öyle dua etmiş hep ben hamileyken, ben iştahsızım ya bebek çok iştahlı olsun ne bulursa yesin die dua etmiş
bizimki mama yedirmiş çocuğa ben de uyuyamadım zaten sadece sessiz karanlık odada 20 dk kafamı dinlemeye çalıştım
çocuk toktu niye mama veriyosun dedim
çocuk kaka yapa yapa bi kaldı
3 kere altını aldım
uykusu iyice açıldı
ben zombi gibi oldum iyice
bugün gidecek neyse ki
annem iş yapamıyo ama beraber yavaş yavaş yaparız napalım
bu bunalımdan iyidir

Son düzenleme:
Arkadaşlar benim sezeryan yerinin üstü kabarık duruyor.çizgi boyunca sizde böyle bise var mi acaba hep böyle mikalacak bi de geçen dr um beni plastik cerraha gönderdi.. Controctubex umarım yanlış yazmamisimdir..bu merhem ile çatlakları büyük oranda gececekmis sizlere de soyleyeyim dedim..

Bol su, günde 2 fincan rezene çayı, 3 fincan hipp natal emziren anne çayı içiyorum. Bol tatlı şeyler (kek, kurabiye, pasta) tüketiyorum.

canım eşim doldurdu görsen
ne çeşit kurabiyeler bisküviler pastalar
iştahım yok işte
aslında ne de sevrdim tatlıyı

marulu deneyim canım sağol
bulgur gerçekten arttırıyo inanıyorum ben de
ama onu yemeye de iştah lazım işte

ya benm de baştan beri öyle canım
bu kremi eczaneden mi alıyosunuz direk
ben de mi alsam?
dr um bişey demedi ama
bide benm sağ baştan ve sol baştan birer tane dikiş var açıkta
aldırırsın 15 gün sonra dediler
yarın aldırcam, neden var acaba sizde de olan var mı böle bişey?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…