Karindaki catlaklar icin mi
Benim de dr fito diye bi krem vermis
afedersiniz nereme surecegimi bilmiy:44rum hala
benim de duruyor hala. hamileyken catlagim azdi ama simdi heryerimde var. bazilari morarmis gibi. 9,5 kilo aldim dogumdan sonra 7 kilo verdim ama hala deniz anasi gibi gorunuyorum.Zaten yiycem diye 1 kilo aldim hemen. tum kilolar basen ve kalcada toplandi. Aynalara bakasim gelmiyor.gobegimdeki sislik de inmedi. 4 aylik hamile gibi dolaniorum. su kirkim bi ciksin bakima alcam kendimiyaaa ben deli gibi yiyorum
ne görsem canm istiyo hiç boş durmuyorum devamlı elimde bişiler
gerçi çok işe yarar şeyler yediğim de yok kilo alcam bu gidişle
birde göbeğinizdeki koyu çizgi geçti mi benm duruyo çok çirkin 2-3 ayı bulurmuş geçmesi
ve güneş görmeside o çizgiyi kalıcı hale getirebilirmiş
umarım geçer biran önce çok çirkin ve şişman hissediyorum kendimi
saçlarımı boyamak istiyorum ama korkuyorum bebeğime zararlı diye oyy oyyy
Benım de basta ve sonda var dıkıs hemsıreye sormustum bastan sondan kesıp bı taraftan ıp cekılcek demıstı canım ama bana 10 gun dedıler az mı kı acaba ıyılesır mı o zamana kadar annemlerde haftasonu ıst.a donuyor yapayalnız kalcam oglumla.kımsem yok burda korkuyorum ıyılesemem ogluma bakamam dıye :26: cuma gunu dogum yaptım hala yururken kalkarken cok zorlanıyorum.sızce ctesıye kadar oglumu kucagıma alcak hale gelır mıyım suan sadece emzırebılıyorum yavrumu
Ben bi size uğrayım
o kabariklik icteki dikislerin kaynadigini, derinin iyilestigini gosteriyormus. bende olmustu sonra gecmisti ama sonra yine oldu. dikis ipi de dugum yerinde duruyor dusmedi. doktorum kendiliginden duser dedi,dusmezse kirkim cikinca kendi alacakmis.
dilca benim KV de sallama hastasi. biz sallamiyoruz dedikce 'mecbur salliycasiniz' deyip durdu. esim tavir koydu da sallayamadi yoksa alistiracakti cocuguannem de boyuna mama verme sevdasinda. doymuyo o cocuk, ac bu cocuk, soldu yavrum kucucuk kaldi, topac gibiydi ne hale geldi, ver mamayi gitsin dyo
benim de duruyor hala. hamileyken catlagim azdi ama simdi heryerimde var. bazilari morarmis gibi. 9,5 kilo aldim dogumdan sonra 7 kilo verdim ama hala deniz anasi gibi gorunuyorum.Zaten yiycem diye 1 kilo aldim hemen. tum kilolar basen ve kalcada toplandi. Aynalara bakasim gelmiyor.gobegimdeki sislik de inmedi. 4 aylik hamile gibi dolaniorum. su kirkim bi ciksin bakima alcam kendimi
1-Benim sutum 4.gun sabah geldi. o uc gun bebegim acliktan surekli agladi. Mama vermek zorunda kaldim
2- kollarimdaki damar yolundan dolayi sag tarafimda iyi tutamamisim cocugu, o da huylanip sag memeyi reddetmeye basladi
3- sag memem sutten dolayi sisti, elle sagsam da bebek de emmedigi icin zamanla sut azaldi
4-bebek biberona alisti, memeyi tumden reddetti
5-agzina bir damla mama damlatarak meme verdik. 1,5 gun sonra memeye damlattigimiz sutu yalayip yine aglamaya basladi
6- biberon askini unutturmak icin 3-4 gun ugrastik, bebgim gece gunduz agladi. Ac kaldi ama memeyi emmedi. Kasikla mama ya da sagdigim sutumu verdim. Bogulma tehlikesi gecirdi. Sonra zaten kasigi da reddedip agzini muhurledi her verdigimizde. O uc gun cok zordu, canimizdan bezdik. Neredeyse direncimiz kiriliyordu
7- Bebegim sab-simpleksten bir damla damlatinca memeyi emmeye basladi
8- uzun suren mucadelenin sonunda 20 kusur gunlukken bebgim normal bebekler gibi memeleri emmeye basladi
Uc gundur KV ve gorumcem bizdeydi. Guya bebek ziyaretine geldiler, hemen kendilerine alisverise attilar. Getir gotur soforlugu esim yapti. Annemler de KV var diye gelmemisti. Evde bebekle tek basima kalinca korktum, huzunlendim. Bebegim de huysuzlandi. Bebgi birakip tuvalete gidemedim dikislerime baski yapmaya basladi, aciktim evde yemek yok ac kaldim, bebek de kucagimda mizildayip durdu, stresten sutum de tam birikmedi. Kabus givi iki saat gecirdim. Bebek agladi ben agladim . Annemleri arayip yalvardim resmen gelin diye. Isi gucu birakip kostular.
Ayakta dolasiyorum diye beni lohusadan saymiyorlar.Ben de onlar gelince vurdum kafayi yattim. Kendileri pisirip yedi. Sabah da aynini yaptim kahvaltim hazirdi kalktigimda. Esime su tereyagini kucuk parcalara bol diyorum KV ' sen yapamazsin oglum acemiye ver o yapsin' diyorEkmek dilimlemesine bile izin vermedi. Benim esime ne isler yaptirdigimi gore olur kahrindan Insan biraz anlayisli olur ya Zaten emzirme derdi olmasa bebegi bana vermeyecekti hic.Oglusumun pipisiyle oynamaya kalkti izin vermedim. Benim meme basimi kontrol etti. Boyuna ' sut yok heralde, yetmiyo galiba' dedi durdu. Hatta abartip ' elinle bi sik bakalim fiskiriyor mu' dedi Emzirmek icin ayri odaya gidiyorum anlasinlar diye hemen basimda bittiler.Tulbentim memeyi ortuyor diye eliyle cekip kaldirdi ya KV . Kamu mali gibi oldu memelerim herkese acik teshir
Neyse ki gittiler. Ama icimde cok birikmis. Dogumdan sonra zaten cok doldum esime karsi. Icimde acayip bir ofke var. Ondan soguyorum sanki. Garip bir psikoloji icine girdim. Bugun daha da baskin bu durum. Lohusa depresyonu dedikleri sey mi acaba ?
Buradan ne zaman dua alsam hersey cok daha iyi oluyor. Dua edin bana kizlar
yok canım, takılma ona..bünyeden bünyeye değişir o. Doğumda bebişler bize uymak zorunda kaldılar, baba iriceyse sen ufak tefeksen bebiş arayı kapatıyordur şimdiboyumuz sadece 1 cm uzamış baş çevresi de 3 cm artmış netten baktım boy 2_3 cm baş cevreside 1_1.5 artmalı diyor kprktum biraz
biz bi iki kere makatının dış kısmına zytin yağı sürdük işe yaradı,bir de kendi yediklerine dikkat et canım..bizim kabız genelde mama ile bağlantılı idi gerçi mamayı kesince kesiliyorKızlar selamlar... Oğluşum 15günlük oldu Allahın izniyle. Bi sorunumuz var yalnız,fitil yapmayınca oğluşum kakasını yapamıyor.bugün 4.gün hala yapmadı.fitil yapsak 5dkya varmadan yapıyor kakasını.bi çözümü var mı ki?
bizimkinde de var canım, ter bezi tıkanmasından oluyor ve normalmiş. Doktor ılık su ile günde birkaç kez silebilirsiniz birşey sürmeyin dedi,bir de kat kat giydirmeyin vs.iyi geceler kızlar inşeallah iyisinizdir
size bi sorum olcak bu konuda tecrübesizim cünkü daha önce büyük oglumda olmamıştı
bugün bebegimin yüzü hep sivilce oldu akşama kadrada o sivilceler iyice büyüdü ya cocuk sanki ergenlik sivilcesi gibi suratı çok pis görüntü oldu neden oldu acaba
dün apartmandaki çocuklar öpmüşlerdi acaba mikropmı kaptı yoksa sıcaktanmı oldu
neyse olan olduda bunun çözümü ne acaba ne sürmem lazım hangi kremi kullanmam lazım pişik kremi sürsem olmaz diye düşündüm.bildiginiz krem varmı yada başına gelen
ben ilk haftadan itibaren kullanıyorum aspiratörü, sen deneyimli annesin canım karart gözünü kullan bir kere yapınca çok kolaygünaydın kızlarr ya benm kızın burun tıkanıklığı devam ediyoo üstelik iki tarafta tıkandı aspiratör kullanmaya korkuyorum ne yapıcam şaşırdım uykularıdad üzensizleştii yarın doktora götürücem uykusuzummmm
kızlar bu gaz için kullandıgınız damlalar vs kaçıncı günden itibaren kullanılıyo
bikaç gündür bizde de gaz sancısı var 18 günlügüz başlayabilirmiyiz artık
biz üçüncü haftada başlamıştıkkızlar bu gaz için kullandıgınız damlalar vs kaçıncı günden itibaren kullanılıyo
bikaç gündür bizde de gaz sancısı var 18 günlügüz başlayabilirmiyiz artık
slm kızlar...
TALIAA ve ZEYNO ikinizde lazımsınız kızlar yapmayın böyle lütfen hepimiz lohusayız olur böyle şeyler...
benim oğluşumunda gaz sancıları başladı hep emdikten sonra uyurdu şimdi dalamıyor ıkınıyor sıkılıyor öyle olunca çok üzülüyorum. daha 12 günlük doktoruna sormadım ilaç falan istemedim henüz.. masaj yapıyorum ama olmuyor netten baktım bi işe yaramadı işe yarayan bir masaj bilen varsa anlatın kızlar nolur.. meme çatlaklarım hala devam kullanmadığım şey yok.. garmastan, mustela, bepanthen plus, e vitamini yani ne bulursam sadece bepantheni günde 1 defa sürüp ıslak pamukla sileerek kullanıyorum sonuçta hepsi kimyasal içime sinmiyor hiç ama emzirememekten iyidir diyorum.. birde oğlum memeyle savaş ediyor almıyor uzunca bir süre uğraşıyorum. şimdi birde 5 10 dk sonra ağzından çıkartıyor hadi bir daha vermeye uğraşıyorum.. 15-20 dk emiyor her seferinde tek göğsümü veriyorum hem diğerine ancak süt geliyor hem de göğüs yaralarım iyice azmasın diye.. sarılığımız da hala var o nedenle gündüz eğer kendi uyanıp istemezse 2 saatte bir emziriyorum gece 3 saatte bir uyandırıyorum.. gerçi şükür bu aralar kendi uyanıyor gündüz saat başı emzirdiğim de oluyor bazen 10 dk emiyor ama olsun.. su da vermeye çalışıyorum aldığı kadar veriyorum uyanık buldukça. emiyor gazdan uyuyamıyor 1 saat sonra dalıyor ama 1 saat uyuyabiliyor çünkü ben mecburen 2 saat oldu emsin diye uyandırıyorum.. gündüz hala uyuyamıyorum maalesef dalamıyorum bir türlü. çocuğum da uykusunu alamıyor uyandırıyorum ama memeye sinirle saldırıyor tabi.. sarılık geçsin diye uyandırmam şart ama sarılık geçince de böyle mi yaptınız kızlar yoksa bırakıyormusunuz uyandıkça mı emziriyorsunuz? yanlış yaptığım bişey varmı sizce
suyu biz vermem taraftarı idik, çok sıcak günlerde sabah akşam günde toplam 4 çay kaşığı olarak verdik, şimdi havalar serin gidiyor diye yine vermiyoruz. Suya çok abanma bence canım. Ben meme ağızdan çıkarsa diğer göğse geçiyorum böylece daha çok sıvı almış oluyor (ilk gelen sütün su oranı yüksek mantığı ile) ve memede süt bitmiş ya da çenesi yorulmuşsa bu olasılıkları elemiş oluyorum. Yine de bunu en iyi anne anlar. Benim bu emzirme işlerinden anladığım belli bir kurala sıkı sıkıya bağlı kalınmaması gerektiği çünkü gün gün bile bebeğin ihtiyaçları değişebiliyor. Sen sezgilerine güven canım, hakikaten annelik içgüdüsü diye birşey varmışslm kızlar...
TALIAA ve ZEYNO ikinizde lazımsınız kızlar yapmayın böyle lütfen hepimiz lohusayız olur böyle şeyler...
benim oğluşumunda gaz sancıları başladı hep emdikten sonra uyurdu şimdi dalamıyor ıkınıyor sıkılıyor öyle olunca çok üzülüyorum. daha 12 günlük doktoruna sormadım ilaç falan istemedim henüz.. masaj yapıyorum ama olmuyor netten baktım bi işe yaramadı işe yarayan bir masaj bilen varsa anlatın kızlar nolur.. meme çatlaklarım hala devam kullanmadığım şey yok.. garmastan, mustela, bepanthen plus, e vitamini yani ne bulursam sadece bepantheni günde 1 defa sürüp ıslak pamukla sileerek kullanıyorum sonuçta hepsi kimyasal içime sinmiyor hiç ama emzirememekten iyidir diyorum.. birde oğlum memeyle savaş ediyor almıyor uzunca bir süre uğraşıyorum. şimdi birde 5 10 dk sonra ağzından çıkartıyor hadi bir daha vermeye uğraşıyorum.. 15-20 dk emiyor her seferinde tek göğsümü veriyorum hem diğerine ancak süt geliyor hem de göğüs yaralarım iyice azmasın diye.. sarılığımız da hala var o nedenle gündüz eğer kendi uyanıp istemezse 2 saatte bir emziriyorum gece 3 saatte bir uyandırıyorum.. gerçi şükür bu aralar kendi uyanıyor gündüz saat başı emzirdiğim de oluyor bazen 10 dk emiyor ama olsun.. su da vermeye çalışıyorum aldığı kadar veriyorum uyanık buldukça. emiyor gazdan uyuyamıyor 1 saat sonra dalıyor ama 1 saat uyuyabiliyor çünkü ben mecburen 2 saat oldu emsin diye uyandırıyorum.. gündüz hala uyuyamıyorum maalesef dalamıyorum bir türlü. çocuğum da uykusunu alamıyor uyandırıyorum ama memeye sinirle saldırıyor tabi.. sarılık geçsin diye uyandırmam şart ama sarılık geçince de böyle mi yaptınız kızlar yoksa bırakıyormusunuz uyandıkça mı emziriyorsunuz? yanlış yaptığım bişey varmı sizce
suyu biz vermem taraftarı idik, çok sıcak günlerde sabah akşam günde toplam 4 çay kaşığı olarak verdik, şimdi havalar serin gidiyor diye yine vermiyoruz. Suya çok abanma bence canım. Ben meme ağızdan çıkarsa diğer göğse geçiyorum böylece daha çok sıvı almış oluyor (ilk gelen sütün su oranı yüksek mantığı ile) ve memede süt bitmiş ya da çenesi yorulmuşsa bu olasılıkları elemiş oluyorum. Yine de bunu en iyi anne anlar. Benim bu emzirme işlerinden anladığım belli bir kurala sıkı sıkıya bağlı kalınmaması gerektiği çünkü gün gün bile bebeğin ihtiyaçları değişebiliyor. Sen sezgilerine güven canım, hakikaten annelik içgüdüsü diye birşey varmışbu arada memeyle kavga bizde ilk haftalarda çok vardı, bizimkisininki gazdanmış çeşitli nedenlerden olabiliyor, olasılıkları elemeye çalış canım
Doktor bana gold marka saf lanolin içeren bir krem yazmıştı. Onu silmeye gerek kalmıyor. Çok işe yaradı. Gögüs yaralarım geçti. Saf lanolini silmeye gerek yokmuş.
Hergun zeytinyagi veriyor musun bir sakincasi yok degil mi bagirsak tembelligi falan olmaz dimi?Dunden bu yana surekli sancili emdigi ve uyumadigi zaman hep agliyor hatta emerkende agliyor aksamdan beri hic uyumadi saat 8 gibi bi sanci tutuyor ertesi gun devam hic uyumadim bebek arabasinda evin icinde dolasip durduk sabah 6 da hastaneye gittikacil doktoru 15. Gunden 3 aya kadar devam edecek dedi fitil koydular sonra arabada uyudu.Arabada emzirdim gazida kolay cikti, 3 ayi arabada gecirebilirim boyle olursa :).Su fitili sik vermenin sakincasi var mi mesela gece sancilanirsa versem yanlis mi olur?
Tecrubesiz anne olunca size soruyorum birinin bilmedigini birisi bilir diye yaziyorum umarim kimseyi rahatsiz etmiyorumdur
Bu arada masaj olayi banyodan sonra yaptim ise yariyor biraz rahatladi bir kac pirt yapti :) o pirt yapinca sanki dunya benim oluyor
günaydın kızlarr ya benm kızın burun tıkanıklığı devam ediyoo üstelik iki tarafta tıkandı aspiratör kullanmaya korkuyorum ne yapıcam şaşırdım uykularıdad üzensizleştii yarın doktora götürücem uykusuzummmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?