2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Karindaki catlaklar icin mi
Benim de dr fito diye bi krem vermis
afedersiniz nereme surecegimi bilmiy:44rum hala

Çatlakları için verdi..zaten ameliyat ve yara izleri ne sürülmüş.ben bacak ve göbek her yere sürüyorum ameliyat yerine de sürüyorum bakalım ne kadar etkili olacak...

benim de duruyor hala. hamileyken catlagim azdi ama simdi heryerimde var. bazilari morarmis gibi. 9,5 kilo aldim dogumdan sonra 7 kilo verdim ama hala deniz anasi gibi gorunuyorum.Zaten yiycem diye 1 kilo aldim hemen. tum kilolar basen ve kalcada toplandi. Aynalara bakasim gelmiyor.gobegimdeki sislik de inmedi. 4 aylik hamile gibi dolaniorum. su kirkim bi ciksin bakima alcam kendimi

canım senin elinde o da inan
kendine enerji ver sen ameliyatlıyım diyip yattğn sürece toparlanman zor olur
bol bol gezin evin içinde.
Ben bi size uğrayım

canım uğra da ziyan olmasınlar bari ya

canım mamanın bi sakıncası olduğunu düşünmüyorum anne memesine alıştktan sınra
ama hala biberona cesaret edemiyorum
şırıngayla uğraşıyoruz...

canım göbeğin için korse almadın mı
ben dün aldım int ten bugün gelr inş.

canım benim oğlumda biberona alışanlardan.. memeyi verdiğimde bağırmaktan yırtılıyo.. elleriyle itiyor.. ben 10 gün hastanede yattım anlatmıştım .. o ara alıştı mecburen..bi haftada sadece 3 kez emzirebildim.. sütümde çok az zaten doymuyor.. ama ısrarla emsin istiyorum.. sab-simpleks diye bişeyden bahsetmişsin.. googledan baktım gaz ilacı diyor türkiyede satışı yasakmış gizli satılıyomuş falan filan.. gaz problemi var diyemi emmiyomuş acaba.. biz metsil veriyoruz .. çok büyük bi sorunuda yok gaz yönünden .. fazla zorlanmıyor yani.. acaba yinede bende versemmi o ilaçtan.. emmesine ne gibi bi yararı oldu ki..

hakkaten yaa .. bende eşimden soğuduğumu hissediyorum .. aileside çok ilgililer çok iyiler aslında doğumdan önce hiç bi sorunumuz olmadı aMa şimdi hepsi batıyor bana.. 10 gün hastanede yattım eşim başımdan ayrılmadı .. yoğun bakımın önünde hıçkıra hıçkıra ağlamış durmuş iki gün boyunca.. kaynanam çocuguma baktı besledi falan ama şimdi herşey herkes batıyor bana .. oğlumu kimse kucağına almasın ellemesin istiyorum.. kimseye belli etmiyorum tabi içimde yaşıyorum lohusalıktandır geçer diyorum ama bi yerde patlıycam diye korkuyorum.. kalp kırmak istemiyorum .. off yaa banada dua edin .. işe yarar elbet..

boyumuz sadece 1 cm uzamış baş çevresi de 3 cm artmış netten baktım boy 2_3 cm baş cevreside 1_1.5 artmalı diyor kprktum biraz
yok canım, takılma ona..bünyeden bünyeye değişir o. Doğumda bebişler bize uymak zorunda kaldılar, baba iriceyse sen ufak tefeksen bebiş arayı kapatıyordur şimdi

biz bi iki kere makatının dış kısmına zytin yağı sürdük işe yaradı,bir de kendi yediklerine dikkat et canım..bizim kabız genelde mama ile bağlantılı idi gerçi mamayı kesince kesiliyor

bizimkinde de var canım, ter bezi tıkanmasından oluyor ve normalmiş. Doktor ılık su ile günde birkaç kez silebilirsiniz birşey sürmeyin dedi,bir de kat kat giydirmeyin vs.

ben ilk haftadan itibaren kullanıyorum aspiratörü, sen deneyimli annesin canım karart gözünü kullan bir kere yapınca çok kolay

kızlar bu gaz için kullandıgınız damlalar vs kaçıncı günden itibaren kullanılıyo
bikaç gündür bizde de gaz sancısı var 18 günlügüz başlayabilirmiyiz artık

daha önce de yazmıştım bi tekrarlayayım dedim..benim kişisel gözlemim süt arttırma epeyce fizyolojik. Elbet kişiden kişiye değişiyordur ama en yorgun en psikolojik olarak çöküntüde olduğum günlerde sütüm geldi benim. Morali bozuk olup şimdi bir de sütüm azalacak diye moralinizi bozmayın o yüzden bence.Emzirmeyi istemek çok önemli, başka şeylere canınız sıkılsa da bebeği kucağınızda size yakın tutmak, bol tensel temas o çöküntüyü kapatıyor.. ve tabi ki canla başla yeme içmeye devam

Bol emzirmek iyi ama bebek çok küçükse ve yeterince güçlü ememiyorsa (ki muhtemelen öyle oluyor) bol emzirmenin yanında bir de bol sağmak gerekiyor-elektrikli bir makine temin edin çok fark ediyor
Sütte sıvı çok önemli, bünyeden bünyeye değişiyor ama 3-4ltden az olmamalı günlük miktar
Malt içecekleri sütü çok güzel arttırıyor (nette maya da arttırıyor yazmış, bana maltlar yetti denemedim)
Still tea-özellikle milupanınki gayet güzel ama fazlası mideye hasar verebiliyor
aklınızda olsun her bitki çaynı üst üste maksimum 15 gün içebiliyormuşuz sonra mutlaka bi 10 gün dinlenme olması gerekiyormuş..
sütü arttıran gıdalara gelince; bir kere süt için kalori lazım yani her ne kadar nette fln aksi yazsa da yine benim kişisel deneyimim tatlı şart-sütlü tatlılarla kalsiyum vs ihtiyacı da halloluyor biraz
Benim gibi alerjik bünyeyseniz baldan uzak durun belki çocuğun da vardır çünkü
Şunları da olabildiğince tüketebilirsiniz;
lousa şerbeti-içindeki kızılcık, tarçın, karanfil..hepsi sütü arttırıyor
çörekotu
dereotu
fesleğen,
ıhlamur
rezene,
tere,
anason,
süt otu(keçi sedefi otu)
kayısı, kayısı suyu
dut,üzüm,incir
havuç,marul
süt,peynir,yoğurt (keçi sütü vs.)

BOL SÜTLÜ GÜNLER

slm kızlar...

TALIAA ve ZEYNO ikinizde lazımsınız kızlar yapmayın böyle lütfen hepimiz lohusayız olur böyle şeyler...

benim oğluşumunda gaz sancıları başladı hep emdikten sonra uyurdu şimdi dalamıyor ıkınıyor sıkılıyor öyle olunca çok üzülüyorum. daha 12 günlük doktoruna sormadım ilaç falan istemedim henüz.. masaj yapıyorum ama olmuyor netten baktım bi işe yaramadı işe yarayan bir masaj bilen varsa anlatın kızlar nolur.. meme çatlaklarım hala devam kullanmadığım şey yok.. garmastan, mustela, bepanthen plus, e vitamini yani ne bulursam sadece bepantheni günde 1 defa sürüp ıslak pamukla sileerek kullanıyorum sonuçta hepsi kimyasal içime sinmiyor hiç ama emzirememekten iyidir diyorum.. birde oğlum memeyle savaş ediyor almıyor uzunca bir süre uğraşıyorum. şimdi birde 5 10 dk sonra ağzından çıkartıyor hadi bir daha vermeye uğraşıyorum.. 15-20 dk emiyor her seferinde tek göğsümü veriyorum hem diğerine ancak süt geliyor hem de göğüs yaralarım iyice azmasın diye.. sarılığımız da hala var o nedenle gündüz eğer kendi uyanıp istemezse 2 saatte bir emziriyorum gece 3 saatte bir uyandırıyorum.. gerçi şükür bu aralar kendi uyanıyor gündüz saat başı emzirdiğim de oluyor bazen 10 dk emiyor ama olsun.. su da vermeye çalışıyorum aldığı kadar veriyorum uyanık buldukça. emiyor gazdan uyuyamıyor 1 saat sonra dalıyor ama 1 saat uyuyabiliyor çünkü ben mecburen 2 saat oldu emsin diye uyandırıyorum.. gündüz hala uyuyamıyorum maalesef dalamıyorum bir türlü. çocuğum da uykusunu alamıyor uyandırıyorum ama memeye sinirle saldırıyor tabi.. sarılık geçsin diye uyandırmam şart ama sarılık geçince de böyle mi yaptınız kızlar yoksa bırakıyormusunuz uyandıkça mı emziriyorsunuz? yanlış yaptığım bişey varmı sizce

Doktor bana gold marka saf lanolin içeren bir krem yazmıştı. Onu silmeye gerek kalmıyor. Çok işe yaradı. Gögüs yaralarım geçti. Saf lanolini silmeye gerek yokmuş.

suyu biz vermem taraftarı idik, çok sıcak günlerde sabah akşam günde toplam 4 çay kaşığı olarak verdik, şimdi havalar serin gidiyor diye yine vermiyoruz. Suya çok abanma bence canım. Ben meme ağızdan çıkarsa diğer göğse geçiyorum böylece daha çok sıvı almış oluyor (ilk gelen sütün su oranı yüksek mantığı ile) ve memede süt bitmiş ya da çenesi yorulmuşsa bu olasılıkları elemiş oluyorum. Yine de bunu en iyi anne anlar. Benim bu emzirme işlerinden anladığım belli bir kurala sıkı sıkıya bağlı kalınmaması gerektiği çünkü gün gün bile bebeğin ihtiyaçları değişebiliyor. Sen sezgilerine güven canım, hakikaten annelik içgüdüsü diye birşey varmış bu arada memeyle kavga bizde ilk haftalarda çok vardı, bizimkisininki gazdanmış çeşitli nedenlerden olabiliyor, olasılıkları elemeye çalış canım

doktor her emzirmeden sonra su verin dedi yoksa bende çok verdirmiyordum aslında.. ilk başta iki göğsümü de veriyordum her seferinde ama baktım yaralar artıyor en azından bir seferde tek göğüs verip diğerini bir süre dinlendiriyorum.. dediğin gibi içgüdülerimle bir yol bulmaya çalışıyorum.. doktor emzirdikten sonra hala aç gibiyse mama verin de dedi ama ben annesi olarak doyduğunu düşünüyorum vermedim o yüzden.. şu sarılık bir geçse bir de oğluma uyandırma işkencesi yapmasam çok daha mutlu olacağım.. ama hamdolsun rabbime emzirmeden kesecek kadar yara değil göğüslerim ve oğlum da sarılığı eninde sonunda atlatacak inşallah.. bir de memeyle kavga mevzusu geçerse tam süper olacak... zaman herşeyin ilacı gün geçtikçe herşeyin düzeleceğini düşünüyorum yeterki sağlığımız yerinde olsun.. sağol canım tavsiyelerin için..

Doktor bana gold marka saf lanolin içeren bir krem yazmıştı. Onu silmeye gerek kalmıyor. Çok işe yaradı. Gögüs yaralarım geçti. Saf lanolini silmeye gerek yokmuş.

onu da alayım canım ben lansinoh kullandım hamileliğimde ve ilk günler ama bir işe yaramadı herkese yarayan şey farklı galiba bende hepsini deniyorum.. :) ama kötü bişey ya emzirmeye korkuyor insan allah yardımcımız olsun da çabuk geçsin inşallah..

Kzlar dogum yapali 19 gun oldu.sutumu sagmadim pek cunku cok sik emziriyorum.doktor sutun cokyaramis dedi ama mrk ediyorym sizin sagdiginizda tek seferde kac ml sutunuz geliyor.bu arada ben sezeryan oldum.

zeytinyağı ver canım bi sakıncsı yok bende veriyorum hergün bi cay kasıgı yoksa çok sıkıyor kendini benimki kız maşallah 44 günlük oldu şu 3 ay gecsede bitse şu gaz illeti ya

canım aspiratör kullanmaya neden korkuyorsun ki
yavrucuk burnu tıkalı nasıl rahat etsin
biz bile koca insanlar nasıl rahatsız oluruz tıkalı burunla
ben otribebe kullanıyorum
kendin çekiyorsun bebeğin burnunu
başta rahatsız edici gelebilir ama alışıyor insan
hem de bebeğin burnunda ne var ne yok çekiyor
hele yıkadıktan sonra mutlaka çek ki rahat etsin yavrucuk
burnu tıkalıyken emmesi de sıkıntılı oluyor fıkır fıkır ediyor burnu yazık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…