aspiratör ne yaa.. ne çok bilmediğim var.. bi aydınlatın beni...
zeytinyağı ver canım bi sakıncsı yok bende veriyorum hergün bi cay kasıgı yoksa çok sıkıyor kendini benimki kız maşallah 44 günlük oldu şu 3 ay gecsede bitse şu gaz illeti ya
kızlar bebişlerinizin uykus düzene girdi mi ben önceden 2 saatte bir uyandırıp emziriyodum son zamanlarda alarmı kuruyorum alarmın çalmasına 5 - 10 dakika kala mirayım mıkır mıkır yaparak uyanıyo
sizde durumlar ne
ha bide bugün 30 günlük olduk :)
Günde bebegin kiyafetini 4-5 defa degistirip en gec 2 günde bir camasir yikayan tek benmiyim.. Oglum son bir haftadir cok hafif olarak günde 3-5 defa kadar kusuyor genelde emzirdikten sonra her kusmasinda da illaki kiyafeti islanip kirleniyor ee bende o halde beklemesin diye hemen üzerini degistiriyorum bilseydim en az 50 parca kiyafet alirdim yeni dogan icin, oglusuma giydirecek kiyafet yetistiremez olduk
Günde bebegin kiyafetini 4-5 defa degistirip en gec 2 günde bir camasir yikayan tek benmiyim.. Oglum son bir haftadir cok hafif olarak günde 3-5 defa kadar kusuyor genelde emzirdikten sonra her kusmasinda da illaki kiyafeti islanip kirleniyor ee bende o halde beklemesin diye hemen üzerini degistiriyorum bilseydim en az 50 parca kiyafet alirdim yeni dogan icin, oglusuma giydirecek kiyafet yetistiremez olduk
merak etme canım yalnız değilsin. birde bizim kıyafetler eklenince sıcaktan dolayı düşün artık hergün makina çalışıyor neredeyseGünde bebegin kiyafetini 4-5 defa degistirip en gec 2 günde bir camasir yikayan tek benmiyim.. Oglum son bir haftadir cok hafif olarak günde 3-5 defa kadar kusuyor genelde emzirdikten sonra her kusmasinda da illaki kiyafeti islanip kirleniyor ee bende o halde beklemesin diye hemen üzerini degistiriyorum bilseydim en az 50 parca kiyafet alirdim yeni dogan icin, oglusuma giydirecek kiyafet yetistiremez olduk
o kabariklik icteki dikislerin kaynadigini, derinin iyilestigini gosteriyormus. bende olmustu sonra gecmisti ama sonra yine oldu. dikis ipi de dugum yerinde duruyor dusmedi. doktorum kendiliginden duser dedi,dusmezse kirkim cikinca kendi alacakmis.
dilca benim KV de sallama hastasi. biz sallamiyoruz dedikce 'mecbur salliycasiniz' deyip durdu. esim tavir koydu da sallayamadi yoksa alistiracakti cocuguannem de boyuna mama verme sevdasinda. doymuyo o cocuk, ac bu cocuk, soldu yavrum kucucuk kaldi, topac gibiydi ne hale geldi, ver mamayi gitsin dyo
yok canım bizde de öyle,annem diyor ki "şarkıcılar gibi defalarca kıyafet değiştiriyor "Günde bebegin kiyafetini 4-5 defa degistirip en gec 2 günde bir camasir yikayan tek benmiyim.. Oglum son bir haftadir cok hafif olarak günde 3-5 defa kadar kusuyor genelde emzirdikten sonra her kusmasinda da illaki kiyafeti islanip kirleniyor ee bende o halde beklemesin diye hemen üzerini degistiriyorum bilseydim en az 50 parca kiyafet alirdim yeni dogan icin, oglusuma giydirecek kiyafet yetistiremez olduk
gaz, kaka yapamama,hastalık,açlık,sıcak..gibi sorunları elediysen bazen aşırı yorgunluk da yapıyor öyle bebeklerin uyku döngüleri 40 dk. fln. Yani 40 dkda bir kalkabilir iki uyku arasında, bu zamanlarda uykuya geçmesine yardımcı olabilirsen işe yarıyor. Mızlanmaya başlamadan önce müdahale gerekiyor, geçişi yapınca rahatlayıp uyuyor. Hepsinin tercihi farklıdır, misal bizimki emzik istiyor ama sadece emzik değil bir nevi uyku arkadaşı olarak bir de elimizi istiyor sıpa. Bir haftadır fln şöyle bir alışkanlık geliştirdi, uykuya dalmak için (bazen herzaman değil) emziği veriyorsun yetmiyor bir de elinle emziği tutacaksın bu da kolunu ve bacağını elinin üstüne atacak öyle uyuyacak-paşam! ,müdahale etmiyorum sırf ileride uyku arkadaşına döndürürüz bunu diye.işte uyarnır gibi olduğunda hemen bunu yapıyoruzkızlar yaaa benm oglum uyumuyo doğru düzgün
oğleden beri u uyanık vaziyette tam uyudu diyooruz başlıyo mızmızlanmaya
çok huzursuz gazımı var anlamadım
kucakta mıkırdanıp duruyo
daha 18 günlük bebek 8 saat uyanık kalırmı
yok canım, takılma ona..bünyeden bünyeye değişir o. Doğumda bebişler bize uymak zorunda kaldılar, baba iriceyse sen ufak tefeksen bebiş arayı kapatıyordur şimdi
biz bi iki kere makatının dış kısmına zytin yağı sürdük işe yaradı,bir de kendi yediklerine dikkat et canım..bizim kabız genelde mama ile bağlantılı idi gerçi mamayı kesince kesiliyor
bizimkinde de var canım, ter bezi tıkanmasından oluyor ve normalmiş. Doktor ılık su ile günde birkaç kez silebilirsiniz birşey sürmeyin dedi,bir de kat kat giydirmeyin vs.
ben ilk haftadan itibaren kullanıyorum aspiratörü, sen deneyimli annesin canım karart gözünü kullan bir kere yapınca çok kolay
hayatım mecbur kullanıyorum artık dün doktora gittikk grip olmuşş kızımmm burnu çok kötüü arada hapşırıyoo oğlum sürekli ağzının içinde olursa böle olur...canım aspiratör kullanmaya neden korkuyorsun ki
yavrucuk burnu tıkalı nasıl rahat etsin
biz bile koca insanlar nasıl rahatsız oluruz tıkalı burunla
ben otribebe kullanıyorum
kendin çekiyorsun bebeğin burnunu
başta rahatsız edici gelebilir ama alışıyor insan
hem de bebeğin burnunda ne var ne yok çekiyor
hele yıkadıktan sonra mutlaka çek ki rahat etsin yavrucuk
burnu tıkalıyken emmesi de sıkıntılı oluyor fıkır fıkır ediyor burnu yazık
aman canım ya bizde öleyizz bugün bebeğimi yıkıcam tek başıma nasıl yıkıcam onu düşünüyorumm benim 2. çocuğum ama daha önce yalnız hiç yıkamadım hep kocamla yıkadımm çamaşırları yıkanıcakk ütülenicekk off esra hatırlattın bak şimdii morelim bozulduu...Günde bebegin kiyafetini 4-5 defa degistirip en gec 2 günde bir camasir yikayan tek benmiyim.. Oglum son bir haftadir cok hafif olarak günde 3-5 defa kadar kusuyor genelde emzirdikten sonra her kusmasinda da illaki kiyafeti islanip kirleniyor ee bende o halde beklemesin diye hemen üzerini degistiriyorum bilseydim en az 50 parca kiyafet alirdim yeni dogan icin, oglusuma giydirecek kiyafet yetistiremez olduk
sagol bilgiler icindaha önce de yazmıştım bi tekrarlayayım dedim..benim kişisel gözlemim süt arttırma epeyce fizyolojik. Elbet kişiden kişiye değişiyordur ama en yorgun en psikolojik olarak çöküntüde olduğum günlerde sütüm geldi benim. Morali bozuk olup şimdi bir de sütüm azalacak diye moralinizi bozmayın o yüzden bence.Emzirmeyi istemek çok önemli, başka şeylere canınız sıkılsa da bebeği kucağınızda size yakın tutmak, bol tensel temas o çöküntüyü kapatıyor.. ve tabi ki canla başla yeme içmeye devam
Bol emzirmek iyi ama bebek çok küçükse ve yeterince güçlü ememiyorsa (ki muhtemelen öyle oluyor) bol emzirmenin yanında bir de bol sağmak gerekiyor-elektrikli bir makine temin edin çok fark ediyor
Sütte sıvı çok önemli, bünyeden bünyeye değişiyor ama 3-4ltden az olmamalı günlük miktar
Malt içecekleri sütü çok güzel arttırıyor (nette maya da arttırıyor yazmış, bana maltlar yetti denemedim)
Still tea-özellikle milupanınki gayet güzel ama fazlası mideye hasar verebiliyor
aklınızda olsun her bitki çaynı üst üste maksimum 15 gün içebiliyormuşuz sonra mutlaka bi 10 gün dinlenme olması gerekiyormuş..
sütü arttıran gıdalara gelince; bir kere süt için kalori lazım yani her ne kadar nette fln aksi yazsa da yine benim kişisel deneyimim tatlı şart-sütlü tatlılarla kalsiyum vs ihtiyacı da halloluyor biraz
Benim gibi alerjik bünyeyseniz baldan uzak durun belki çocuğun da vardır çünkü
Şunları da olabildiğince tüketebilirsiniz;
lousa şerbeti-içindeki kızılcık, tarçın, karanfil..hepsi sütü arttırıyor
çörekotu
dereotu
fesleğen,
ıhlamur
rezene,
tere,
anason,
süt otu(keçi sedefi otu)
kayısı, kayısı suyu
dut,üzüm,incir
havuç,marul
süt,peynir,yoğurt (keçi sütü vs.)
BOL SÜTLÜ GÜNLER
Bu kiyafet yikama konusundan herkes nasibini aliyor anlasilan :) bende birtek benmi öyleyim diyordum.. Bebek yetmez birde esimin üniformalari var havalar da sicak terleyip terleyip geliyor gelde günlük camasir yikama
Zamanla bebegin kustugu kiyafetlerde ki koku gitmiyormus ne kadar yikansa da, eger ikinci bebekte kullanicam diyorsak bütün kiyafetlerini kaynatmak gerekiyormus ancak bu sekilde koku gidermis..
HKN2013 canim kusura bakma hatitlattigim icin :)
Ben 13. Gün oglumu tek basima yikadim canim ben becerebildiysem sen dünden yaparsin ikinci cocuk sonucta ve daha tecrübelisin illaki.. Biliyorsundur bunlari ama yine de söyleyeyim ben
Ayaklari bebegin küvetine tamamen degsin ve suya sokar sokmaz ilk saclarini-kafasini islat yoksa korkup aglar birde ben filesiz yikiyorum suyun icine sokunca vücudunu tamamen rahatliyor hatta suda bile uyuyor :)
küçücük kızım grip oldu morelim bozuk o öle nefes almaya çalıştıkça canım sıkıldı biyanda olum öle off anne olmak nasıl güzel bişiidün akşamdan beri biraz rahatladı kuzumm bende psikilojik olarak rahatladım ama hep yorgunumm o uyusada ben uyayamıyorumm iyileşicek inşallah....
bu arada günaydın kendi derdime düştüm unuttum bu arada talıa ve zeynoo ciddi ciddi gittiler yaa üzüldümm haaa....
O uniformalar su gunlerde beni de cok yoruyor inan.baba ogul ayri yoruyor beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?