- 24 Haziran 2012
- 1.966
- 4.361
- 133
- 52
kızlar şimdi doktordan geldim 1cm açıklık var yatışını yapalım suni sancı verelim gece doğurursun dedi ama başka doktor nöbetçi olduğu için yatmak istemedim o zaman akşam gel serum taksınlar ben rica edeyim suni versinler sana yarın mesai saatine yetişirsin dedi ilk doğumlarda 10 saati bulabiliyor açılma ama sen şanlıysan erken de olabilir bünye meselesi birazda onu şimdiden bilemeyiz dedi akşam gitmeye karar verdim ama napcam bilmiyorum yinede suni sancı nasıl bişey oluyor suni ile doğuran arkadaşlar biraz açıklarmısınız bana sizce napmalıyım kararım doğru mu günümüz geçtiği için çok da beklemek istemiyor doktor nst biraz ağrım çıktı ama çok değil bana bir akıl verin nolurrr
enesibel , keep
annemler çok yakın değil. ve tenha bi yerde oturuyorlar. ulaşım sorunu var. bu zamana kadar ondan gitmedim. şimdi hafta sonuna doğru sadece 3-4 günlüğüne gideceğim. o da hava değişimi olsun diye. daha uzun kalamam çünkü orda bebeğin nerde yatacağı sorunu var, orda da yalnız olacağım. annem çalışıyor. tek fark akşamdan akşama bana destek olması. şu anda gidemiyorum çünkü abimler orda. annemlerin evi çok dar. hep beraber sığmamız mümkün değil.
talia ve zeyno
talianın yazdıklarını okuyunca üzüldüm ama iyi niyetini bildiğimden kırılmadım.
zeyno senin yazdığına ise hem üzüldüm hemde kırıldım. şahsına kırılmadım ama genel olarak kırıldım. yakın zamanda doğum yapmış olanlar beni anlamıyorsa eşim ve kardeşim beni nasıl anlasın diye düşündüm. sorun benim negatifliğimmiş, eyvallah diyorum.
benim bebeğim zor bir bebek. sadece uykudayken ağlamıyor. onun dışında kendini yırtarak ağlıyor. altını alırken, banyo yaptırırken. her zaman ağlıyor.
mesela bugün sabahtan beri yaptıklarımızı anlatayım. yarım saat emzirdim, altını temizledim, ara ara gene emzirdim. gazını çıkarmaya çalıştım. çıkaramamışımdır diye gaz şurubu verdim. ninniler, emzikler, sallamalar, kolik müzikleri vs. yinede kendini yırtarak ağlamasına engel olamadım. sabah 9 dan beri bu mücadele içindeydim. demin yorgun düştü ve sallarken uyudu nihayet. yerine koydum. 1-2 dakika sonra ağlamaya başladı yine. ve bu bizim arada yaşadığımız bir durum değil. çoğu zamanımız böyle geçiyor.
ben bütün duygularımı ve olayları yazarak rahatlıyordum.bundan sonra yazmama kararı aldım. negatifliğimle pozitif annelerimizi etkilemek istemiyorum.
bugün sabah oğlum fışkırarak kustu, daha önce de iki defa olmuştu yine sabaha karşınetten baktım çok iç karartıcı şeyler yazıyor inşallah önemli birşey değilir, 4ünde kontrolü var soracağım doktora ..yoksa telefon edip şimdi mi sorsam???
arkadaşlar önemli lütfen cevap verin ilk ay kontrolünde bebeğiniz ne kadar uzamıştı ve baş çecresi ne kadar artmıştı
bu sabahki kelimenin tam anlamı ile "fışkırma ile kusma" idi, geçen gün ise ağız ve burnundan süt geldi..görünce anlarsın canım, umarım görmezsin defışkırarak kusmak ne demek ki????((((
arkadaşlar önemli lütfen cevap verin ilk ay kontrolünde bebeğiniz ne kadar uzamıştı ve baş çecresi ne kadar artmıştı
seninle doğum tarihimiz aynı galiba canımfışkırarak kusmak ne demek ki????((((
canım doğum kilomuz 3550 boyumuz 51.5 cm baş çevresi 37 cm
hastaneden çıkarken kilomuz 3260
bugün 1 aylık olduk kontrolümüz vardı bugünkü veriler kilo 4160 boy 57.5 cm baş çevresi 37.5 cm
yani 6 cm uzamış ve toplamda 900 gram almış
doktor herşey normal dedi
bir sorun mu var???? neden önemli falan demişsin? umarım herşey yolundadır
seninle doğum tarihimiz aynı galiba canım
canım önde olmaz bebişin koltuğu... arkaya sabitlemen gerekiyor,senin çaprazında,koltuğa ters olmalı...
ben söyleyecektim başka arkadas da yazmış,koltugun kılavuzunda yazıyordu öne olmaz dıye..sanırım arka daha sağlam
canım gözün aydın
nasıl doğursam napsam derken
oldu bitti bile bak :))
acılarında geçer yakında
kızında çok tatlı
bahtı güzel olsun
benimkide oldu öpmekle alakası yok canım sıcaktan oluyo hatta bizde dalga geçiyoduk oğlum ergen oldu diyeiyi geceler kızlar inşeallah iyisinizdir
size bi sorum olcak bu konuda tecrübesizim cünkü daha önce büyük oglumda olmamıştı
bugün bebegimin yüzü hep sivilce oldu akşama kadrada o sivilceler iyice büyüdü ya cocuk sanki ergenlik sivilcesi gibi suratı çok pis görüntü oldu neden oldu acaba
dün apartmandaki çocuklar öpmüşlerdi acaba mikropmı kaptı yoksa sıcaktanmı oldu
neyse olan olduda bunun çözümü ne acaba ne sürmem lazım hangi kremi kullanmam lazım pişik kremi sürsem olmaz diye düşündüm.bildiginiz krem varmı yada başına gelen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?