2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

Evet evet ayni hikaye canim.uyuyan cocugu aliyor kucagina cocuk uyaniyor bu uyuyor.hgeceleri pek bi faydasi yok zaten bide isyerinde gece hic uyumuyoruz diye ablatiyormus.uyumuyoruz derken dedim e bende yattigim yerden uyuyamiyorm dedi yuh artik defim.nys ki kv geldi de rahatim canim simdi.esim asket bu arada.onunis yukuyle beraber cocuk daha zor tek başıma. Keske yanımızda het zaman birileri olsa dimi

slm kızlar geçmişi okuyamadım 8 haziranda dogum yaptım günümden 15 gün önce doğumdan sonra psikolojim bozuldu resmen neden normal doguramadım diye erkenden suyum geldi doktor normal olmaz dedi her neyse tam düzeldim derken 3 gündür resmen cehennem azabı yaşıyorum.. bebegimden alınan topuk kanı örneginde fenilketonüriden şüphelenip tekrar kan aldılar ne yemek yiyebiliyoruz ne uyuyabliyoruz sizlerin dualarınızı bekliyoruz inşallah cocugumda bi şey cıkmaz cok zor ununla nasıl yaşarım bilmiyorum bu hastalıkta cocuklar sadece özel mamalarla beslenebiliyomus eger yemek yerlerse zeka geriligi başlıyomuş ve ömür oyu Allah ım o yemezse ben nasıl yerim nasıl yaşarım bilmiyorum aglamaktan gözlerim kurudu ne olur dua edin temiz çıksın sonuçları..

günaydın herkese...

bende oğluşumu kucağıma aldım. :119::119::119::122: 27 haziranda tamda gününde 3010 gr doğdu oğlum epudural sezaryen ile. Doğum hikayemi pek yazsam mı bilemiorum doğum yapıcaklarda okuor çünkü burayı kimseyi korkutmayayım :):) ama sonu çook güzel bugün 6. günümüz artık herşeyimi rahtalıkla kendim yapabiliorum hatta 4 günlükken alışverişe bile çıktık : ) çok darmadağınık yazıorum herşeyi uykusuzluk var tabi. size soracağım çook şey oluor ama fırsat bulup giremiorum.
hully ucoon doğum yaptılar mı geçmişe bakamam heralde adını hatırlayamadığım bi kaç bekleyen vardı , sanırım kimse kalmamıştır doğum yapmayan. rabbim hepimizin evladına hayırlı sağlıklı ömür nasip etsin inşallah hepsini de nazarlardan korusun anneleri de nazardan korusun rabbim

canım çok küçük bide hasta ya nedense korkuyorum anlamıyorum niye böle oldum 2. çocuğum ama tırsağım ben yaa saol canımm bebekken hastalık çok zor damlasını damlatmak mesele şurubu içirmek mesele kıyamıyorum yavrumaa....
ben çok üzüldüm böle olmasına çünkü gerçekten paylaşmayı sevdiğim arkadaşlarımm dilerim geri dönerler...valla zaten şurda kaç kişi kaldı bende ara ara girmeye çalışıyorum fırsat buldukçaaa...
bişeydaha file kullanmıyomusun sen küvette...

sevindim canımm allahım bol bol süt versinn...bende 2 gündür bişi yemiyom inşallah kesilmez sütüm..

kızlar geçmiş olsunn allahım analı babalı büyütsün bebişleriniziii hayırlı uğurlu uzun ömürleri olsun...

kızlar ya bu meme ucu yaraları ne zaman geçer acaba ne zaman alışırız ki
çok canım yanıyor ne zamana kadar böyle gidecek merak ediyorum
her emzirişim bir işkence
ağla ağla gözüm şişti dün yine
kızım zırt pırt memede uyuduğu için memelerimi boşaltamıyor
o da ağrı yapıyor hatta ateşlendim geçen gece titredim zangır zangır
lansinoh un elektrikli pompasını aldım boşaltayım diye
ama onda da acıyor
benim uçlar biraz büyük ondan çok canım yanıyor
pompa vakumlarken uçlarım parçalanacak diye korkuyorum
ne yapacağımı şaşırdım iyice
kızım da iyice uyumaz oldu deli ediyor beni
göğsüme yatırıyorum mışıl mışıl uyuyor
yerine yatırıyorum 10 dk durmuyor mıkır mıkır uyanıyor hoop tekrar meme istiyor
ev savaş alanı gibi
yarım saat bar uyusa da ortalığı toplasam diyorum
tek başına zor oluyor ama buna da şükür
geçecek elbet ama ne zaman bilmiyorum
inşallah çok çabuk geçer
bir de burada çok kişi sütünü sağıyor size sorayım bilirsiniz
dün kızım iki mememi de emdikten sonra sağdım
ikisinden toplam 40 ml ancak çıktı
hoş daha içleri sütlüydü ama uçlarım çok acıyınca bıraktım sağmayı
siz ne zaman sağıyorsunuz bebeğiniz emmeden önce mi sonra mı?
benim kız memede uyuduğu için neredeyse yarım saatte bir emiyor
ne ara sağıcam ben bunları bilmiyorum

kızlar selamlar
doğumdan sonra uzaktan uzaktan takip ettim sizleri. int girmek zor oluyo :) tam oturuyorum ıh mıh başlıyo.

hkn2013 cnm benimde oğlanın burnu tıkalı geceleri korkuyorum valla sanki boğuluyomuş gibi garip garip sesler çıkarıyo. banyo yaptırıken orta parmağını ve işaret parmağını banyo suyuyla ıslat bebişinin burnuna tut. maksat ılık suyu burnuna çekmesi. ılık su kaçınca burnuna hapşırıyo sümüklerini az biraz olsa çıkarıyo ben 2 gündür böle yapıyorum bide xclear diye burun damlası kullanıyorum.

pdnk cnm benimde gögüs uçlarım çok kötü olmuştu kanamıştı bile ilk günler mustelanın gögüs kremi çok iyi geldi 4 5 günde geçirdi.
gögüsünü kuru bırakma tahriş edici sütyen atlet giyme. emzirmeden önce kendi sütünü gögsüne sür.

kızlar;

süt artırmada ananası duydum. bazılarında çok işe yaramış;
2 3 gündür sekin ananas suyunu içiyorum içinde meyve oranı düşük ama işe yaradı gibi geldi sanki. dün içmemiştim önceki günlere göre sütüm daha az.onunmu etkisi var bilemedim. yaa geceleri acıkıyomusunuz :) ben her bebeşimi emzirdikten sonra kendi karnımı doyuruyorum. sonra uykumda açılıyo tam uykuya dalıcam bizimki tekrar uyanıyo. gün içinde en son akşam 7de uyuyo 8de uyanıyo sonra gece 1 e kadar kesinlikle uyumuyo. gece tam 3de 4.30da 6da uyanıyo saatleri hiç şaşmıyo çalar saat gibi
bide sanırım fena alıştırdım gögsüme yatırmadan uykuya dalmıyo.

ya birde çok parça parça yazdım ama geçmişi okudukça bende deneyimlerimi paylaşım istiyorum belki birine yardımcı :)

mama verme konusunda;
benim sütüm akşam saatlerinde pek olmuyo akşam saat 10 gibi 60 cc kadar mama veriyorum. önce biraz emziryorum. sonra hemen biberonla mamayı veriyorum mama bitince tekrar gögsümü veriyorum.böyle kandırmaya çalışıyorum. biberona alışmamasını bu şekilde sağlamaya çalışıyorum. şuana kadar sıkıntı yaşamadım bebeiğinin doymadığı düşünen mama vermekten korkanlar böyle bi taktik uygulayabilir.

Mama 2 aksam bende verdim ertesi gun gaz sancisi huysuzluk mahvoldum. Artik vermiyorum. Aksam 9 da basliyorum emzirmeye, artik ne zaman uyursa o zamana kadar emziriyorum. Mama dan 3 aylik olana kadar yzak durucam

Yok hayatim ben file kullanmiyorum almamistim zaten hastanedeyken cocuk doktoru dogum yapanlarin hepsini bir odaya cagirip bebegin altini temizleme, göbek bakimi ve banyo yaptrmayi uygulamali anlatiyor burda.. Bebegi sankinlestirmek icin yikayacagiz derken üsütüp korkutup iyice huysuzlastirirsiniz fileyle,vücudu kesinlikle 38-39 derece suyun icinde olmali ve ayaklari küvete degmeli yoksa hem cok üsür hemde korkup aglar diye..
Eger fileyle yikiyorsan kizini belki üsüyordur veya bu sekil de üsütmüs olabilir canim yine sen daha iyi bilirsin ama ben sahsen tavsiye etmiyorum..
Aradan birkac yil gecmis illaki unuttugun seyler vardir senin de veya oglun da yasamadiklarini suan kizin da yasadigin icin cok seyde tecrübesiz kalabilirsin normal canim kendini üzüp moralini bozma..
Bu arada sütün ne durum da yetmiyor diye korkuyorum diyordun suan halen aynimi ?

Bu bebegin biberona-emzige alismasindan neden bukadar korkuyorsunuz kizlar.. Ben oglumu gün icin de emziriyorum gecede sagdigim sütü biberonla veriyorum gün boyu da emzik var agzin da ama hic birisini almamazlik etmedi suana kadar cok sükür
Bence emzik ve biberon nimet gibi gercekten..
Disari cikarken, doktora giderken biberonunu illaki cantam da bulunduruyorum icinde sagilmis sütümle birlikte ortalik yerde agladigi zaman hemen veriyorum uyuyor tekrardan

Son düzenleme:

bzim pc coktu ya geçmişten bi haberim tallia ve Zeyno nereye gittiiki

yaa herkestee bi burun tikanikligi havalardanmi acaba benim oglusumda ayni yavrum meme emerken zor nefes aliyo/ burnu fokur fokur otuyor
agzi acik uyuyor pasam cok uzuluyorum çokta dikkat ettim ama bi kac gun asiri sicak oldu tekrar sicakliklar dustu derken
usuttuk galabaa
otri burun aspiratörü ismarladim ablam ondan kullaniyodu memnundu inşallah ise yarar

bu arada 40 miz ciktii bugun teyzoosslaaarrr darisi sizlere
günler cok cabuk geçiyor daha düne kadar ne zaman duoguracaz diye bekliyoduk
simdide anne olmuşuz vayy bee sukurker olsun her saniyemize
ben doymuyorum bebeisime bu kadar cabuk geçmesin zaman

bana hastanede doğumdan sonra ara öğün olarak getirmişlerdi bende ne alaka demiştim sevmem pek ananası ama suyunu içicez ozaman mecbur.

benim oğlumda emerken uyuyo gazını çıkarmak için uğraşırken uyanıo tekrar emmek istio tekrar tekrar aynı şeyler gazını çıkarmadan beşiğine koyuyorum 3 dakika yı bulmuo tekrar mızırdanıo her emzirme seansımız 2 saate yakın sürüo

kızlar birde biz sarılık olduk daha hastaneden çıkmadan 10,30 idi değerimiz 6 saat phototherapy aldık öyle çıktık hastaneden 2 gün sonra 11,99 çıktı değerimizi doktorda ağrı kesici bi fitil verdi içindeki başka bi bileşeni sarılığa iyi geliomuş. içinizde kullanan oldu mu hiç böle bi fitil acaba ?
birde her emzirmeden sonra mama ver dedi doktor ama 3 gecedir mamadan sonra fişkırarak kusuo ve bütün mideyi boşaltıor. o kustukça ben ağlamaktan bi hal oluorum bugün mamayı kestim. yine kuscak die aklım gidio.

gözünaydın canım.iyi çabuk toparlanmışsın.seninle aynı gün doğum yapmışız demekki.bende istemesemde sezeryan oldum ama korktuğum gibide olmadı normal doğum kadar olmasada çabuk toparlandım şükür.

merhabalar ben daha dogurmadımmkısmet paşamın yerı rahat heraldekı dusensız sancı dışında sacı fılan yok cuma ya kdr beklıcez bakalım kısmet,,,,mınık kalbımden haber varmı gnu bıtmıstı en sonn

Kizlar bugun yari kirkimizi yaptik darisi kirkimiza.babamiz 6 ay yanimizda yoj bende izne ayrilcam ucretsiz.kv nin yanina gitcez oglumla.ya dogusuruz yada ererim.birax bilmistir ama iyi kadindir :)) bu surecte babamiz olmayacak uzgunum bu yuzden bugunlerde 1 ay daha beraberiz sonra gidiyor nys saglikli olsunda onemlu degil gerisi.size bisey sorcam sizin cocuklar da banyodan sonra hemen uyuyormu benimii bayiliyor resmen :))

ayyy sanki benim oglusumu anlatmissin gibi bizde ayniyiz ya once sok oluyorum gözlerimi aciyorum
elim ayagima dolasiyo sonra basliyorum kahkaha atmaya
dediğin gibi misafir gelince OSURUK SHOWW basliyoorr

7 paketmi ne diyon sen yaa bizim bugun 40 günlük olduk 4. pakete geçmedik daha
sorun sizdemi bizdemi acabaa

b'zdede 3-4 defa böyle oldu ya resmen burnundan cikti yavrumun ama dikkat ettim hep emmeyi abarttigi zaman oliuyor

sicaktandir canim benim bizimkinin vücuduna bile dagilmisti
ebe var tanidik eve ziyarete geldi bizde sardik sarmaladık bebisi usumesin diye bize kizdi
erkekler hararetli olur siz bilmiyomusunuz diye gülerek cocugu soyundurdu
sabaha geçti butun sivilceler..
bide sade sudan başka bisi kullanma ben gece hariç oğlumun altini hep yikiyorum isllak mendili gece ve sadece msafirlikte kullaniyorum
ve her defasinda elini yuzunu ilik su ile yikiyorum ...
babaannem böyle yaparmis temizlik aliskanligi bebeklikten baslar hastaliklarda bebekten uzak durur dermiş..
bende alistim sürekli bole yapıyorum oglusumun hic sesi cikmiyor

benimde ayni canim ya o kabariklik yag degilmiki fazlallik pis kilolarr

tebriikler canim gozunuz aydin hadi sizde 3 kişi oldunuz
allahim anali babali buyutsun..

oyy maşallah sen baya baya tecrübeli anne olmuşsun yaa
bizi k.valide geliyor yikamaya ben ellerini turuyorum o yikiyor ama sirtim ter içinde kaliyor cok korkuyrum
helal olsun valla masallahhh tekrardan
bende günde bi kerede olsa bi kovaya sicak su dolduruyorum sadece alt tarafini sicak suya sokuyorum
nasil tepiniyor cok hoşuna gidiyor esne esneye bi hal oluyor dediğin gibi uyuyacak neredeyse

kızlar benim bebişten 4.gün topuk kanı aldılar sağlık ocağında,fenilketonüri ve tiroid testleri için. sonra ebe 15.gün yine geleceksiniz dedi acaba niye çağırdı orda aklıma da gelmedi sormak tamam geliriz dedim sadece. herhangi bir aşı falan mı yapılcak,gerçi kendi doktoruna sordum 15.günde aşı yok dedi. yine kan falan mı alçaklardı acaba,götürmedim bebeği ama aklıma da takıldı?????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…