kızlar benim bebişten 4.gün topuk kanı aldılar sağlık ocağında,fenilketonüri ve tiroid testleri için. sonra ebe 15.gün yine geleceksiniz dedi acaba niye çağırdı orda aklıma da gelmedi sormak tamam geliriz dedim sadece. herhangi bir aşı falan mı yapılcak,gerçi kendi doktoruna sordum 15.günde aşı yok dedi. yine kan falan mı alçaklardı acaba,götürmedim bebeği ama aklıma da takıldı?????
bebeğin kaç günlük oldu canım? bende 30luk amam veriyorum 2-3 saatte bir geceleri,gündüzde çıktığı kadar emziriyorum.60ccye ne zaman geçmek lazım acaba?kaç öğün veriyprsun 60 ccyi?ya birde çok parça parça yazdım ama geçmişi okudukça bende deneyimlerimi paylaşım istiyorum belki birine yardımcı :)
mama verme konusunda;
benim sütüm akşam saatlerinde pek olmuyo akşam saat 10 gibi 60 cc kadar mama veriyorum. önce biraz emziryorum. sonra hemen biberonla mamayı veriyorum mama bitince tekrar gögsümü veriyorum.böyle kandırmaya çalışıyorum. biberona alışmamasını bu şekilde sağlamaya çalışıyorum. şuana kadar sıkıntı yaşamadım bebeiğinin doymadığı düşünen mama vermekten korkanlar böyle bi taktik uygulayabilir.
15 günlük olduğunda gel dediler canım:26:canim kani aldigi gunmu 15 gun sonra dedi:26:
yoksa 15 gun geçtikten sonrami
bebeğin kaç günlük oldu canım? bende 30luk amam veriyorum 2-3 saatte bir geceleri,gündüzde çıktığı kadar emziriyorum.60ccye ne zaman geçmek lazım acaba?kaç öğün veriyprsun 60 ccyi?
15 günlük olduğunda gel dediler canım:26:
kızlar benim bebişten 4.gün topuk kanı aldılar sağlık ocağında,fenilketonüri ve tiroid testleri için. sonra ebe 15.gün yine geleceksiniz dedi acaba niye çağırdı orda aklıma da gelmedi sormak tamam geliriz dedim sadece. herhangi bir aşı falan mı yapılcak,gerçi kendi doktoruna sordum 15.günde aşı yok dedi. yine kan falan mı alçaklardı acaba,götürmedim bebeği ama aklıma da takıldı?????
Arkadasım fışkıracak kusması gazını çıkarmadan yatırdığın için olabilir, bana doktorum öyle demişti.kızlar birde biz sarılık olduk daha hastaneden çıkmadan 10,30 idi değerimiz 6 saat phototherapy aldık öyle çıktık hastaneden 2 gün sonra 11,99 çıktı değerimizi doktorda ağrı kesici bi fitil verdi içindeki başka bi bileşeni sarılığa iyi geliomuş. içinizde kullanan oldu mu hiç böle bi fitil acaba ?
birde her emzirmeden sonra mama ver dedi doktor ama 3 gecedir mamadan sonra fişkırarak kusuo ve bütün mideyi boşaltıor. o kustukça ben ağlamaktan bi hal oluorum bugün mamayı kestim. yine kuscak die aklım gidio.
ben içindeki bitkiye göre karar veriyorum misal rezeneli çay vs 10 gundur içmedim yrn başlıorum..maltları biz hello babyden aldık onların da içinde sut arttıran bitkiler var onlar da üç gün içilip sonra ara veriliyorsagol bilgiler icin
benim still tea bitmek uzere baska biseye baslamak icin sence ara vermeye gerrk var midir?
Malt icegini eczanede bulabilir miyim acaba.migrosta da vardi galiba ama emziren anneler icin olmasi gerekiyor degil mi?
15.gunde ara kontrol oluyor cnm boy-kilo vs bakılıyor eğer başka dr yaptı ise tel açıp bilgileri verebilirsin biz öyle ypmıştık ama değerler vs normaldi hep (elacım geçmiş olsun bu arada)kızlar benim bebişten 4.gün topuk kanı aldılar sağlık ocağında,fenilketonüri ve tiroid testleri için. sonra ebe 15.gün yine geleceksiniz dedi acaba niye çağırdı orda aklıma da gelmedi sormak tamam geliriz dedim sadece. herhangi bir aşı falan mı yapılcak,gerçi kendi doktoruna sordum 15.günde aşı yok dedi. yine kan falan mı alçaklardı acaba,götürmedim bebeği ama aklıma da takıldı?????
geçmiş olsun canım, o görüntünün ne kötü olduğunu bilirimkızlar birde biz sarılık olduk daha hastaneden çıkmadan 10,30 idi değerimiz 6 saat phototherapy aldık öyle çıktık hastaneden 2 gün sonra 11,99 çıktı değerimizi doktorda ağrı kesici bi fitil verdi içindeki başka bi bileşeni sarılığa iyi geliomuş. içinizde kullanan oldu mu hiç böle bi fitil acaba ?
birde her emzirmeden sonra mama ver dedi doktor ama 3 gecedir mamadan sonra fişkırarak kusuo ve bütün mideyi boşaltıor. o kustukça ben ağlamaktan bi hal oluorum bugün mamayı kestim. yine kuscak die aklım gidio.
canım tebrikler oğluşuna da sana da..bu arada 40 miz ciktii bugun teyzoosslaaarrr darisi sizlere
günler cok cabuk geçiyor daha düne kadar ne zaman duoguracaz diye bekliyoduk
simdide anne olmuşuz vayy bee sukurker olsun her saniyemize
ben doymuyorum bebeisime bu kadar cabuk geçmesin zaman
Benim oglumda aynen oyle gaz cikaramiyoruz bi de ustunebana hastanede doğumdan sonra ara öğün olarak getirmişlerdi bende ne alaka demiştim sevmem pek ananası ama suyunu içicez ozaman mecbur.
benim oğlumda emerken uyuyo gazını çıkarmak için uğraşırken uyanıo tekrar emmek istio tekrar tekrar aynı şeyler gazını çıkarmadan beşiğine koyuyorum 3 dakika yı bulmuo tekrar mızırdanıo her emzirme seansımız 2 saate yakın sürüo
ben içindeki bitkiye göre karar veriyorum misal rezeneli çay vs 10 gundur içmedim yrn başlıorum..maltları biz hello babyden aldık onların da içinde sut arttıran bitkiler var onlar da üç gün içilip sonra ara veriliyor
15.gunde ara kontrol oluyor cnm boy-kilo vs bakılıyor eğer başka dr yaptı ise tel açıp bilgileri verebilirsin biz öyle ypmıştık ama değerler vs normaldi hep (elacım geçmiş olsun bu arada)
Promalt Alkolsüz Malt İçeceği - e-bebek.comBenim oglumda aynen oyle gaz cikaramiyoruz bi de ustune
hemen de yatirsam kusuyor.
Ben bir ilcedeyim. Burada nerrde bulurum malt icecegini bilmiyorum.
bzim pc coktu ya geçmişten bi haberim tallia ve Zeyno nereye gittiiki
ayyy sanki benim oglusumu anlatmissin gibibizde ayniyiz ya once sok oluyorum gözlerimi aciyorum
elim ayagima dolasiyo sonra basliyorum kahkaha atmaya
dediğin gibi misafir gelince OSURUK SHOWW basliyoorr
7 paketmi ne diyon sen yaa bizim bugun 40 günlük olduk 4. pakete geçmedik daha
sorun sizdemi bizdemi acabaa
oyy maşallah sen baya baya tecrübeli anne olmuşsun yaa
bizi k.valide geliyor yikamaya ben ellerini turuyorum o yikiyor ama sirtim ter içinde kaliyor cok korkuyrum
helal olsun valla masallahhh tekrardan
bende günde bi kerede olsa bi kovaya sicak su dolduruyorum sadece alt tarafini sicak suya sokuyorum
nasil tepiniyor cok hoşuna gidiyor esne esneye bi hal oluyor dediğin gibi uyuyacak neredeyse
Canim ufak bir kirginlik oldu onlar da daha gelmeyeceklerini söylediler.. Eminim okuyorlar ama israrla yazmiyorlar
Taliaaya sormussun ama ben cevap vereyim sanirsam oda benimle ayni paketi kullaniyor.. Burdaki 1 numaranin icin de 25 tane bez var belki oyüzdendir ..
Yikarken bende cok tereddüt ediyordum basta ama oglusum suyun icinde sakin olunca bende yavas yavas sakin bir sekilde yikiyorum.. Suana kadar 3 defa yalniz yikadim hepsinde de masallah suya girer girmez uyudu resmen :) onun disinda esimle banyo yaptiriyoruz hep,. Arkasindan birde güzel masaj yagiyla masaj yapiyorum 3-4 saat araliksiz uyuyor eger karnida tok olursa..
Osuruguna da gelen giden gülûyor baska ne yapicaklar birde her emzirme sonrasi bütün gücüyle sesli sesli ikinmasi var kaka yapmak icin babasi uykudan uyanip kahkaha atiyor bazan
bende sımdı okudum boyle bı karar almalarına uzuldum sahsen kım kıme kırıldı konu nedır bılmıyorum ama keske gıtmeselerdı..
Uc haftadır annemler yanımda ve ben daha cuma gunu dogum yaptım dogal olarak daha fazla kalamayacaklar babam evde yalnız ramazan gırmek uzre ctesı donuyorlar bızde oglumla basbasa kalcaz :26: ıcımde cok buyuk bı korku var yalnız basıma ogluma bakamycam sanıyorum.. Nasıl atcam bu korkuyu uzerımden hep gozlerım dolu dolu.. Sezeryanlıyım hareketlerım ne zamana rahata ercek bılmıyorum gogus uclarım fena emzırırken aglaya aglaya emzırıyorum annemın varlıgı cok ıyı gelıyodu yalnız basına ne yapcam nasıl olcak dusundukce ıcım cok sıkılıyo dua edın kızlar bana ..
Uzattım bıraz ama yaznca rahatlarm dıye dusundum.kımse cevap vermese dahı bırılerının okuyup ufak bı duasını almıs olmayı dusunmek bıle bı nebze olsun hafıfletıyor ınsanı .. Hersey duayla ne de olsa
Bende sımdı okudum boyle bı karar almalarına uzuldum sahsen kım kıme kırıldı konu nedır bılmıyorum ama keske gıtmeselerdı..
Uc haftadır annemler yanımda ve ben daha cuma gunu dogum yaptım dogal olarak daha fazla kalamayacaklar babam evde yalnız ramazan gırmek uzre ctesı donuyorlar bızde oglumla basbasa kalcaz :26: ıcımde cok buyuk bı korku var yalnız basıma ogluma bakamycam sanıyorum.. Nasıl atcam bu korkuyu uzerımden hep gozlerım dolu dolu.. Sezeryanlıyım hareketlerım ne zamana rahata ercek bılmıyorum gogus uclarım fena emzırırken aglaya aglaya emzırıyorum annemın varlıgı cok ıyı gelıyodu yalnız basına ne yapcam nasıl olcak dusundukce ıcım cok sıkılıyo dua edın kızlar bana ..
Uzattım bıraz ama yaznca rahatlarm dıye dusundum.kımse cevap vermese dahı bırılerının okuyup ufak bı duasını almıs olmayı dusunmek bıle bı nebze olsun hafıfletıyor ınsanı .. Hersey duayla ne de olsa
Bende sımdı okudum boyle bı karar almalarına uzuldum sahsen kım kıme kırıldı konu nedır bılmıyorum ama keske gıtmeselerdı..
gözünaydın canım.iyi çabuk toparlanmışsın.seninle aynı gün doğum yapmışız demekki.bende istemesemde sezeryan oldum ama korktuğum gibide olmadı normal doğum kadar olmasada çabuk toparlandım şükür.
Sab-simpleks eczanede satiliyor canim yasak falan degil ruhsatli ilac. Aromasindan mi bilmem ama bebek onu tadinca rahatliyor ve memeye yapisiyordu. Simdi onsuz da emiyor sukurler olsun. Ama gaz icin hala kullaniyorum cunku cok fazla gazimiz var. Ben su an emzirme disinda bebek ac kalirsa biberonla mama veriyorum, sagdigim sutu de biberonla veriyorum. Memeden kopmadi cok sukur. Artik sagmalik sutum olmuyor oglum iciyor hep. Doysun da varsin sagmayim diyorum.canım benim oğlumda biberona alışanlardan.. memeyi verdiğimde bağırmaktan yırtılıyo.. elleriyle itiyor.. ben 10 gün hastanede yattım anlatmıştım .. o ara alıştı mecburen..bi haftada sadece 3 kez emzirebildim.. sütümde çok az zaten doymuyor.. ama ısrarla emsin istiyorum.. sab-simpleks diye bişeyden bahsetmişsin.. googledan baktım gaz ilacı diyor türkiyede satışı yasakmış gizli satılıyomuş falan filan.. gaz problemi var diyemi emmiyomuş acaba.. biz metsil veriyoruz .. çok büyük bi sorunuda yok gaz yönünden .. fazla zorlanmıyor yani.. acaba yinede bende versemmi o ilaçtan.. emmesine ne gibi bi yararı oldu ki..
15.gunden itibaren kullaniliyorkızlar bu gaz için kullandıgınız damlalar vs kaçıncı günden itibaren kullanılıyo
bikaç gündür bizde de gaz sancısı var 18 günlügüz başlayabilirmiyiz artık
Kalir kalir. Benimkinin daha fazla uyanik kalmisligi var.kızlar yaaa benm oglum uyumuyo doğru düzgün
oğleden beri u uyanık vaziyette tam uyudu diyooruz başlıyo mızmızlanmaya
çok huzursuz gazımı var anlamadım
kucakta mıkırdanıp duruyo
daha 18 günlük bebek 8 saat uyanık kalırmı
Azicik kusmuk olunca hemen degistirme canim boyun tarafini islatiyorsa degistir. Bebegin kiyafetini degistiriken aglamiyor mu, benimki tam giydirirken sikilip agliyor. Bir de bu kusma ne zaman basliyor? benimki iki-uc gundur cok nadir de olsa kusuyorGünde bebegin kiyafetini 4-5 defa degistirip en gec 2 günde bir camasir yikayan tek benmiyim.. Oglum son bir haftadir cok hafif olarak günde 3-5 defa kadar kusuyor genelde emzirdikten sonra her kusmasinda da illaki kiyafeti islanip kirleniyor ee bende o halde beklemesin diye hemen üzerini degistiriyorum bilseydim en az 50 parca kiyafet alirdim yeni dogan icin, oglusuma giydirecek kiyafet yetistiremez olduk
Cok gecmis olsun. Minicik yavru hasta olmus Allah sifa versinküçücük kızım grip oldu morelim bozuk o öle nefes almaya çalıştıkça canım sıkıldı biyanda olum öle off anne olmak nasıl güzel bişiidün akşamdan beri biraz rahatladı kuzumm bende psikilojik olarak rahatladım ama hep yorgunumm o uyusada ben uyayamıyorumm iyileşicek inşallah....
bu arada günaydın kendi derdime düştüm unuttum bu arada talıa ve zeynoo ciddi ciddi gittiler yaa üzüldümm haaa....
Canim hic korkma yalniz kalmaktan sen ne düsünürsen o olur hep pozitif olmaya batdagin dolu kismindan bakmaya calis sürekli yapamam bakamam yalniz bebege diye gecirirsen aklindan yapamazsin.. Bak benim kimsem olmadi yanim da dogumdan sonra sadece esim vardi oda suan gündüz iste aksam geliyor geldigi gibi yorgunluktan sizip kaliyor garibim cok bir faydasi yok yani.. Bende sezeryan oldum bugün kacinci günün bilmiyorum ama ben 5. gün eve geldim tek basima bakmaya basladim ogluma.. Ilk gün bir ara oglum aglayinca hemen panikledim bende
aglayacaktim resmen elim ayagima dolasti ama o ilk ve son oldu kendimi sürekli gaza getirip cesaretlendirerek bas ediyorum cok sükür.. Birde gögüsünü verirken tam vermeye calis agzina bebekler neresi gelirse emiyorlar tamamini degil de bir kenarini emiyor olabilir bu sekilde iyilesmek yerine daha fazla yara oluyorlar her emzirme sonrasi mutlaka krem sür
ahsen doğurdun mu cnm
Canim hic korkma yalniz kalmaktan sen ne düsünürsen o olur hep pozitif olmaya batdagin dolu kismindan bakmaya calis sürekli yapamam bakamam yalniz bebege diye gecirirsen aklindan yapamazsin.. Bak benim kimsem olmadi yanim da dogumdan sonra sadece esim vardi oda suan gündüz iste aksam geliyor geldigi gibi yorgunluktan sizip kaliyor garibim cok bir faydasi yok yani.. Bende sezeryan oldum bugün kacinci günün bilmiyorum ama ben 5. gün eve geldim tek basima bakmaya basladim ogluma.. Ilk gün bir ara oglum aglayinca hemen panikledim bende
aglayacaktim resmen elim ayagima dolasti ama o ilk ve son oldu kendimi sürekli gaza getirip cesaretlendirerek bas ediyorum cok sükür.. Birde gögüsünü verirken tam vermeye calis agzina bebekler neresi gelirse emiyorlar tamamini degil de bir kenarini emiyor olabilir bu sekilde iyilesmek yerine daha fazla yara oluyorlar her emzirme sonrasi mutlaka krem sür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?