2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
yakında bende yalnız kalacağım ailem gidecek ama ben yalnızlığımı özledim galiba zorlanırım ama istiyorum

ZEYNO : geri dönnnnnnnn... arkadaşım özelden yazdığım mesajlarla sorduğum soruları da düşünürsen burda insanlara ne kadar faydan olduğunu bir kez daha görürsün. eminim herkes de öyle düşünüyor. inan ki birşey sormak için foruma giriyorsam ay zeyno orda olsa da o nasıl yapıyor diye düşündüğüm olmuştur. çünkü sen tarz olarak kendime yakın hissettiğim arkadaşlardan birisin. pozitifliğin de beni hep motive etmiştir. lütfen kararını bir kez daha düşün.

TALIA : seninle aramızda aylar önce bir gerginlik olmasına rağmen gözlemlediğim kadarıyla herkese destek olmaya çalışan bir yapın var. hiçbir şekilde kötü niyetin olduğunu düşünmüyorum artık ne bizim konumuzda ne de bu son yaşanan olayda. o yüzden sen de ltf aramıza geri dön. aktif olan arkadaşlar foruma girmediğinde buralar bi garip oluyor.

GERİDÖNÜŞÜMKUTUSU : Arkadaşım inan burda sana kim ne söylediyse kötü niyetle söylemiyor. hepimizin tarzı ve yapısı farklı. sen de anladığım kadarıyla çok kontrolcü ve mükemmelliyetçi birisin ve işler istediğin gibi gitmediğinde motivasyonun çok düşüyor. herşey keşke bizim istediğimiz gibi olsa eşimiz hep destek olsa ailemiz hep yanımızda olsa ama bizi sıkmasa huzursuz etmese varlıkları ve biz de onları hep mutlu edebilsek... ama olmuyor işte. ben son 1 aydır yaşadıklarımdan öğrendim ki ben artık anneyim. çok büyük bir sorumluluğum var. başıma ne gelirse gelsin kızım için dik durmak zorundayım. kendimin ve onun mutluluğu huzuru önceliğim olmalı ve bunu sağlamak için lohusa olan ben bile olsam bazen etrafımdaki insanları da idare etmek zorundayım. ayrıca bazı insanlara saçma gelebilir ama sadece ve sadece kızımın sağlığı yerinde olduğu için sonsuz şükredip diğer herşeyi küçük büyük görmezden gelmeyi öğrendim. arkadaşlar sana bunun için pozitif ol diyorlar. çünkü sen gülersen dik durursan olumlu bakarsan hem çevren hem de daha önemlisi bebeğin bunu hissedecek. çevrendeki boşver inan bebekler hissediyor. güvenle kucağa alınıp huzurlu bi yerde olduklarını. ben gerginken kızım emdikten sonra uyumuyor bile mızır mızır hep huysuz oluyor benim gibi. neyse çok anlattım ama farkındaysam herkesin ifade ediş tarzı farklı ama sana vermek istediğimiz mesaj çok benzer.
sen de lütfen geri dön. istediğin herşeyi paylaş ve içini dök ama burdaki insanların iyi niyetle ve sen iyi olasın diye bişeyler söylediğini sakın unutma.
not : ben kızkardeşinle tanıştım. çok tatlı ama küçücük bi kız o daha. inan durum ne olursa olsun sizin tarafınızdan idare edilmeye ihtiyacı var. biz anne ve abla olarak olgun duran taraf olmalıyız. :))) biliyorum zor geliyor. ben daha yeni doğum yaptım içimden bir can çıktı beni biraz idare etsin insanlar diye düşünüyorsun ama inan olmuyor sırf senin ailende değil birçok ailede olmuyor.

turp, soğan, kuru fasulye, brokoli, karnıbahar, sarımsak gaz yapıyormuş kızlar dikkat

canım ya benimde sütüm yok denemediğim kalmadı. şimdi çocuk doktorumuz laktamax diye bitkisel bi ilaç önerdi onu kullanıyorum sanki iyi geliyor gibi ama ben iki elimle göğsümü sıktığımda ancak ucundan biraz süt geliyor sizinkide öylemi..ben hiç anlamıyorum emdiğinde süt geliyormu gelmiyormu annemler kv soruyor emerken süt geliyormu diye bilmiyorum diyoum...hiç anlamıyorum..acaba göğüs pompası mı alsam işe yararmı..bilemedim şimdi...benim gibi olupta kullanan varmı

Ay kızın çok tatlı maşallah. Benim oğlanın kız versiyonu resmen çok benziyor

cok tsklr cnm bi sorum sorusturuytum varmi ama burda iki tane sanci ilaci veriyolar biri gripe water digeri infacol diye ikiside al cope atacak turden ..burda olmasa kaldi turkiye artikk (

Bizde gripe water aldık ama bize iyi geldi. Oğlum saatlerce sancı çekiyordu şimdi en azından birkaç saat sancı çekiyor Ama bende bir gaz damlası alacağım

bu arada kızlar hepinizin bebişler ayrı ayrı çok güzeller..okadar masumlarki...Allah sevgiyle sağlıkla bolluk bereketle büyütmeyi nasip etsin.. sizleri takip ediyorum sürekli ama eşimin kıskançlığı yüzünden epeydir yazmayı bırakmıştım artık dayanamıyorum sütümün olmaması..çocuğumun sıkıntıları vs vs cevaplar arıyorum sizin yazdıklarınızda acaba benim gibi olan varmı diye ama baktım olmuyor bu şekilde sayfalar arasında dolaşıp cevap aramak yorucu..çocuk bu anında cevaba ihtiyaç oluyo

Canim aynen benim de oyle siktigimda damliyor.sadece 2 kez fiskirdi azicik o da.sagdin mi hic.kac ml geliyor bi bak bakalim.ben dun sagdim 7 dak. 70 ml geldi.burda 200 ml gelenler var. Başta üzülüyordm ama simdi takmiyorm.her anbe bebeginin ihtiyaci kadar sut ueetiyor.bide bol su bol dinle nme.firsat vukdukca uyu ve strestn uzak dur.ha bir de bol su tabi.bide su malt icecegi cok arttiriyor bende cok ise yaradi.bide onu dene

canım humana iç mutlaka ve pompanın çok faydası var,benim ilk günlerde sütüm azdı.... sağdıkça daha fazla salgılandı...
bi de bebişin yutkunmasını duyarsın,çeker refleksif olarak ama yutkunma duyduğunda anlarsın ki bebiş doyuyor...

Birde sutunun geldigini bebeğin yutkunmasindan anlarsin.emerken bebek siklikla yutkunuyor mu dinle bi

ya kızlar ilk verdiğimde memeyi azıcık yutkunuyo ama bizim su içerkenki yutkunmamız gibi ses duymuyorum sonraki çekmeleri okadar güçsüzki o şekilde emdiğinde süt olsada gelmez bizimki memeyle kavga ediyo artık çoğunlukla mamayla besliyorum aptamil kullanıyodum kabız oldu doktor mamadan dedi bebelac önerdi onu kullnıyorum 1 haftadır (bugün kırkımızdı) artık günde 1 defada olsakaka yapıyor
sütten dolyı psikolojim çok bozuldu pompa alyım o zaman..o basit el pompasıyla denedim sağmayı biberonun dibini bile tamamen kapamadı elektirikli alıp dedeyeyim o zaman belki kanalları açar ya

humanayı dedndim bi işe yaramadı ama ben sıvı çok tüketmiyorum şimdi zorlamaya çalışıyorum kendimi umarım olur benim vücut süt üretmiyor galiba....eşim benim yediklerimi yeseydin şimdi onda bile süt olurdu heralde

Canim bak ayni bende senin gibiydim
Gelmiyor diye cok uzuluyordum.en basta moralini yuksek tutman lazım. Gelecek diyeceksin.ben toplam 3 kez sagdim gogsumu.onemli olan bebeğin sik sik emmesi.bende ilk hafta Hafta mama verdim ama oncesinde emzirdim.bebek ne kadar sik emerse sut o kadar çabuk ve çok gelir unutma. 10 gundur hic mama vermiyorum kilosu da iyi artti.ve ikinci onemli sey bol sivi tuket.ben günde en az bir bardak rezene isirgan ve sut arttırıci bi cay ile 3 bardak humana içiyorum. Bunun yaninda 3 lt su tabi ki.birde her gun ilik dus al gogsune masaj yap.hatta ara ara göğsü ne sıcak su torbası koy.birde ebebek ten promalt aldim ben onu iciyorum.dedigim gibi en onemlusi bebeğin emmesi.emmiyorsa elrktrikli pompa al 2 saatte bir sag.sutun gelecek emin ol.senib sutun var sadece aktif hsle getireceksn.moralini yuksek tut bebegini sureklu sev.ona doku n bu cok onemli.

ahh canım bu yaralardan bende çok şikayetçiyim ama benmki geçer gibiydi ama tekrar başladı sinirlerim bozuluyo ağlıyorum bende bazende kızımı içime sokasım geliyoo mememi tutarkenn..canım ben emzirdikten sonra sağıyorumm ben tek göğsümü emziriyorum tek seferde tamamen boşaltıyoo nerdeyse diğer göğsümüde sağıp biberonla veriyorumm..
aynen hayatım 2 gece uyumadıkk çok zor bişii bizde damlaya başladık bide burun aspiratörü kullanıyoruz baya işe yaradı rahatladı kuzum..

canım normalde bizde kullanmıyoruzda yalnız yıkarken becerebilirmiyim diye tırstımm ama hallettim bugün yıkadım kızımı komşuyuda çağırdım su döktüü çok zevkliydii özlemişim bikere yıkadım ya artık yıkarım ilk adım önemlibizim filemiz iki türlü kullanılıyoo hem küvetin dibinde hemde asabiliyosunn ben dibinde kullanıyorum soba bile yakıyorum odasına bizim buralarda evler serin oluyoo diye ama bebe hasta oldu şaka gibi yanii...
emzik ve biberon konusunda kesinlikle sana katılıyorumm bende nimet olduklarını düşünüyorumm ama kızımı alıştıramadım emziğe çok üzgünümm dilerim alışır...

canım kesinlikle bende öneriyorum bende otri bebe kullanıyorum şimdii çok memnun kaldımm kızım 2 gündür rahat uyuyoo önce damla damlatıyorum sonrada aspiratörle çekiyorum oh mis gibi oluyoo burnumuzun içi

ah canım ya geçmiş olsunn doktorunla kusma işini ciddi ciddi bir konuş canım ya mama yapar ama yinede için rahat eder belki bişiler verir..canını sıkma canım sütün kaçar bak ha...

canım benmki gideli 2gün oldu alıştık 2 çocuklu hallere valla sende alışırsın hatta daha güzel olur herşey emin ol bebeğinle bağın dahada kuvvetlenir rahat ol herşey çok güzell olucak bakda görr...

çok saol canımm allah herkesin evladını korusun inşallah...

canım bebeğin çok tatlı allahım esirgesin inşallah..

allahımmm korusun canım ya çok tatlı maşalalahh...

canım benm oğlumda ıkınırdı buda ıkınıyoo malsff bence doğal bişi bu demekki gazını böle çıkartıyoo benmkide kakasını yapana kadar ıkına ıkına bi hal oluyoo ama canım bişey söliyim benm olum okadar çok ıkınırdıki sonunda fıtık olduu mutlaka kjontrol et kasıklarını göbeğini falann ben şimdi kızmıda sürekli kontrol ediyorum..
Kizlar oglumun kakasi sariydi.simdi sarimsi bi yesil oldu.neden acaba yaa
canım benm kızında öle benm yediğim şeyler bile değiştiriyo kakasını dikkat ettimde bide mama verdiğim zaman değişiyo...

Merhaba taze anneler bir 2013 ocak annesi olarak ve de 45 gün sadece sütünü sağıp veren bir anne olarak sizlere tavsiyem, elektrikli pompa ile gece ve gündüz 2 saatte bir sağmanız ve göğsünüzü boşaltıp yeni süt üretimini sağlamanız. pompayı almasanızda medikalcilerden kiralayabilirsiniz, hastane tipi olanlar daha verimli çalışıyor. Benim göğüs ucum olmadığı için çok uğraştım emzirebilmek için ama çenesi kuvvetlenmediği için alamıyordu bir türlü. Özellikle geceleri sık sık emzirin ya da sağın gece emzirmek gündüzden daha etkili çünkü süt üretiminde. Bol bol sıvı tüketin, dereotu, buğday, bulgur, soğan bunlar sütü arttırıyor.
Sütünüz yettiği müddetçe mamaya yüklenmeyin, tabii ki besleyin aç kalmasın ki sarılık olmasın minişler.
Benim sıpam 45 gün inat etti emmemek için 5 dk. memede tutabilirsem bayram ediyordum. Ama sabrettim ve Rabbime çok şükür sonunda başardı. VE o günden beri de emziriyorum. 5,5 aylık olduk Allahın izniyle :=))

İnşallah bol sütlü, bol emişmeli günleriniz olsun.

Kızlar ne güzel ne mutlu sizlere..bebişlerinizi kucakladınız demek..sizler o kadar ayı geçirdiniz belki bir çok sıkıntı ve dertle..şimdi minişlerinizi nasıl büyüteceğim diye düşünüyorsunuz de mi? Ben de aralık 2013 anneleri topiğindeyim..Biz de böyle konuşuyoruz sizler gibi ..18. haftadayım ama bu zaman kadar bile düşük tehlikesi, kanama, düzenli beslenememe, toksoplasma dertleri ile kan ağladım.. inşallah sağlıkla sizin vardığınız yerlere varırız biz de..her gün sağlıklı olacak mı diye düşünmekten ömrüm gidiyor..Allah sağlık sıhhat versin miniklerinize ve sizlere..iylikler hepinize..

Birde bol et bulgur sebze semiz otu marul ve sut urunleri tuket

canım ya bulguru falanda denedim işe yaramadı et sürekli yiyorum zaten, duş masaj yok yok.. 40 gün oldu ama tık yok olsa simdiye kadar olurdu diyorlar bende artık öyle düşünüyorum..bide süt dolunca göğüs acırmış bende öyle bişi yok ilk bebek olunca nasıl olduğunu sütün olup olmadığını anlayamıyorum ama sürekli arandığı için aç olduğuna kara veriyrm ve mam yapıyrm
siz mamayı kesmişsiniz benim şöyle oluyo emziriyorum 15 20 dk bazen daha fazla sürüyo sonra 5 dk geçiyo ağlıyo gene emziriyorm sonra ağlamaya başlıyo oda iyi zamanımızdaysak bazende emiyo epey uyuyor.ama bu aralar artık pek tutmuyo gibi meme ucu ağzımnda ağlıyo aranıyo huysuz uykusuz ben susturamıyrm kv kucağına aldığında susuyo beni annesi olarak bilmiyor sanırım ve bu moralimi bozuyo kayınvalideme bu seni annesi biliyor galiba diyrum

Kizlar oglumun kakasi sariydi.simdi sarimsi bi yesil oldu.neden acaba yaa

Doktorumuz kakada kan görmediğin ve emmesinde sıkıntı olmadığı sürece sorun yok. Anne sütüyle beslenen bebeklerin kaka rengi çok renklidir, senin yediklerinle bile değişiklik gösterir dedi.

Olur mu o seni kokundan taniyor.bence pes etmemelisin
Senin gibi olup sutu gelen bi suru insan okudum sutumun gelmedigi gunlerde.bide su rofesyonel sagma makinelerini denesen cnm onlardan da olumlu sonuc alan cok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…