kızlar benim göğüs uçlarım yara malumunuz.. tam geçiyor gibi oluyor ama oğlum memeyi alana kadar çok uğraştırdığı ve sürekli ucunu emmeye çalıştığı için tekrarlıyor maalesef.. ilk zamanlar oğlum iyi ememiyorken sütümü sağıyordum ama göğüs uçlarımı mahvetti süt sağma olayı.. zaten yara olduğu için gerdirdikçe daha kötü oluyor.. şimdi oğlum 15-20 dk emiyor bir göğsümü ama genelde tam boşalmasa da göğsümü yumuşatıyor şişkinliği gidiyor hatta bazen emdikten sonra elle sıkıyorum ucuna süreyim diye süt gelmiyor.. bende sütümü artık sağmıyorum uyanıksa saat başı uyuyorsa 2 saatte bir emziriyorum çok öyle açlık ağlaması falan yok yani doyduğunu düşünüyorum ya da anne olarak öyle düşünmek istiyorum bilmiyorum :) diyeceğim o ki burada herkes sütünü sağıyor sağmak şart mı sizce yani bende sağmak isterdim ama meme uçlarımı daha kötü yapıyor gibi sağmazsam sütüm artmaz mı ki kızlar?
eşime de aktardan susam yağı vermişler ama ben kullanmadım zaten iyileştideBende gun gectıkce alısıyorum annemlerın gıtme fıkrıne canım ıns kendımı alıstırdıgım gıbı sızlerın soyledıgı gıbı kolay olur hersey..aslında ben kendmı ıyı hıssettıkce guzel dusunmeye basladıgımı farkettım agrılarım gectıkce kendme guvenım artıyor..Rabbım yavrularımıza saglık versın bıze de bakabılme gucu gerısı de kolayca gelır ıns..
Canım ben sutumu sagmıyorum bebegın duzenlı emdıgı surece bence sagmana da gerek yok.dedıgın gıbı sıskınlık varsa ve bebısın emdıkce yumusuyorsa zaten sutun yeterınce var demektır.
Gogus ucu yarası ıcın de dun gece cıglık cıglıga oglumu emzırdıkten sonra esımı saglık ocagına gonderdım susam yagını onermısler her emzırdıkten sonra pamukla suruyorum ınan dunden bugune acım yarıya ındı sıddetle tavsıye ederım ıns sana da faydası olur ve bısey daha bebegın emerken gogus ucunun tumunu agzına vermeye calıs emdıgı alan buyudukce de acı hafıflıyor.
Bırde gazlı bebekler ıcın bı onerım var.oglum ıkı gun once sancıdan aglaya aglaya sesı kısıldı doktorumuz Bıo Gaıa dıye bır damla verdı onun da cok faydasını gorduk aklınızda bulunsun Allahın da ıznıyle kesın cozum gıbı oldu dıyebılırım
Doğum yapalı 43 gün oldu ama göğüs uçlarım hala iyileşemedi.Bu sabah sol göğsümü emzirmeye başlamıştım ki (aventin meme ucuyla emziriyorum) meme ucunun kırmızı olduğunu farkettim. Hemen çektim göğsümü şakır şakır kan geliyordu. Oğlumun ağzında kan yoktu daha bir iki yudum almıştı. Doktorumuzu aradım. Hiçbir şey olmaz, yutmuşsa kaka rengi değişebilir korkma önemli değil dedi.
Şimdi o göğsüm bir süreliğine tatile çıktı ne yazık ki. Mama takviyesine gerek olacak sanırım.:44:
kızlar benim göğüs uçlarım yara malumunuz.. tam geçiyor gibi oluyor ama oğlum memeyi alana kadar çok uğraştırdığı ve sürekli ucunu emmeye çalıştığı için tekrarlıyor maalesef.. ilk zamanlar oğlum iyi ememiyorken sütümü sağıyordum ama göğüs uçlarımı mahvetti süt sağma olayı.. zaten yara olduğu için gerdirdikçe daha kötü oluyor.. şimdi oğlum 15-20 dk emiyor bir göğsümü ama genelde tam boşalmasa da göğsümü yumuşatıyor şişkinliği gidiyor hatta bazen emdikten sonra elle sıkıyorum ucuna süreyim diye süt gelmiyor.. bende sütümü artık sağmıyorum uyanıksa saat başı uyuyorsa 2 saatte bir emziriyorum çok öyle açlık ağlaması falan yok yani doyduğunu düşünüyorum ya da anne olarak öyle düşünmek istiyorum bilmiyorum :) diyeceğim o ki burada herkes sütünü sağıyor sağmak şart mı sizce yani bende sağmak isterdim ama meme uçlarımı daha kötü yapıyor gibi sağmazsam sütüm artmaz mı ki kızlar?
kabızlık genelde oluyo ama bu aralar atlattım.. sütü etkilermikicanım tahminimce sende de bebekteki gibi kabızlık sorunu vardır,sıvı çok önemli...bebek doysun herşeyden öte...
canım emziriyorum ama doymuyorki 5 dk sonra çok şiddetli ağlayarak uyanıyo ve meme tutmuyo bu kez okadar kötü ağlıyorki mama yapıyorum sonra nasıl yiyo işte o zaman lok lok diye yutkunma sesi geliyocanım ısrarla emzirmeye devam ett üstüne bide sağ mutlaka sütün artacaktır allah yardımcın olsun
canım bebeğinin yattığı yatağın başına mutlaka kuran koy yani ikinizinde yattığı odada bi kuran bulunsunn bide lohusa kadını vesvese bırakmaz canımm rahat ol böle şeyler düşünmee dua okuu bende çok korkarım böle şeylerden aklıma getirmemeye çalışıyorum valla...:18:
yok anacım elimle öle bir sıkıyorumki ancak ozaman süt geliyorki bu aralar artmış hali ama yutkunma ilk bir iki dakikada oluyo sonra emzik gibi hafif hafif emiyor. sanırım benim süt olayı sizinkinden daha vahim ama benim hatam başlarda hemen hemen hiç süt yoktu mama verdik hep sarılık polunca aç bırakmaktanda korktuk bide ben 36 haftalık doğum yaptım ha geldi ha gelecek derken 40 olduk..bu şekilde en kötü 6 ay dayansak yine iyidir.canım sıktığında süt geliyorsa ve emerken yutma sesi geliyorsa bebeğin doyuyordur inş
hatuny canım ya bebişle sanki aramızda bağ yok..geridönüşümkutusu burda yazmıştı aynen onun hissettikleri gibi hissediyorum tek benmiyim diye kendimi paraladım onuda görünce biraz rahatlamıştım..sanırım kv şu an bizde kaldığı için böyle oldu ağlayınca o alıyor o ilgileniyor.. bide süt olmadığı için ilk zamanlar geceleri kv bıraktım 'sen yat dinlen yarına sütün olsun ben bakarım' deyince bıraktım çok yorgun düşüyordum acaba bunlarmı etkiledi..benim kucağımda benim sesimde uyumasını istiyorum oysaki..ama zilli kayınvalidemde uyuyor..Allahtan kadını seviyorum anlaşıyoruz yoksa vay benim halimeOlur mu o seni kokundan taniyor.bence pes etmemelisin
Senin gibi olup sutu gelen bi suru insan okudum sutumun gelmedigi gunlerde.bide su rofesyonel sagma makinelerini denesen cnm onlardan da olumlu sonuc alan cok.
rananacım canım sizi hep takip ediyordum ama giriş yapıp yazmıyordum malum bizim herifin kıskançlığı yüzünden yazmaktan vazgeçmiştim ama çocuk hamilelik gibi değil akıl danışacak birileerine ihtiyacın oluyo ilk defa bi çocukla muhattap oluyorum.kızında çok tatlı maşallahteşekkür ederim cnm valla mı resmini koyda bi bakim bizim kızın oğlan versiyonununa
merhaba cnm nerelerdesin sen ya çok merak ettim nasılsın kuzun nasıl tatlım sütünün olması için sık sık emzir mama fazla verme emsin eğer emmiyorsa sağ sütünü ve sıcak su ile hergün duş al masaj yap ve bol bol sıvı hoşaf türü şeyler tüket kuzunuda yerime öp tatlım
amin cnm çok sağol Rabbim seninkinide korusun kollasın sağlık sıhhat versin inşallah
çok tatlı bi oğluş olmuş maşşallah Rabbim analı babalı büyütsün cnm
teşekkür ederim tatlım sende senin kızçenin yeni ahlini paylaş göreyim bu arada ben yoktum ne oldu tallia geridönüşümkutusu ve zeyyno nerelerde ne oldu ki
Allah analı babalı büyütsün maşallah oluna büyümüş kerata Rabbim sağlık sıhhat versin
anladım cnm sen iyi ol da sorun değil tatlım aramıza gelmene de sevindim cnm inşallah süt sorunun da çözülür kısa zaman da teşekkür ettik teyzesi nasıl tatlı olmasınlar ki ya daha melek onlar Rabbim hepimizin yavrularını korusun sağlık afiyet versin inşallahkabızlık genelde oluyo ama bu aralar atlattım.. sütü etkilermiki
canım emziriyorum ama doymuyorki 5 dk sonra çok şiddetli ağlayarak uyanıyo ve meme tutmuyo bu kez okadar kötü ağlıyorki mama yapıyorum sonra nasıl yiyo işte o zaman lok lok diye yutkunma sesi geliyo
yok anacım elimle öle bir sıkıyorumki ancak ozaman süt geliyorki bu aralar artmış hali ama yutkunma ilk bir iki dakikada oluyo sonra emzik gibi hafif hafif emiyor. sanırım benim süt olayı sizinkinden daha vahim ama benim hatam başlarda hemen hemen hiç süt yoktu mama verdik hep sarılık polunca aç bırakmaktanda korktuk bide ben 36 haftalık doğum yaptım ha geldi ha gelecek derken 40 olduk..bu şekilde en kötü 6 ay dayansak yine iyidir.
hatuny canım ya bebişle sanki aramızda bağ yok..geridönüşümkutusu burda yazmıştı aynen onun hissettikleri gibi hissediyorum tek benmiyim diye kendimi paraladım onuda görünce biraz rahatlamıştım..sanırım kv şu an bizde kaldığı için böyle oldu ağlayınca o alıyor o ilgileniyor.. bide süt olmadığı için ilk zamanlar geceleri kv bıraktım 'sen yat dinlen yarına sütün olsun ben bakarım' deyince bıraktım çok yorgun düşüyordum acaba bunlarmı etkiledi..benim kucağımda benim sesimde uyumasını istiyorum oysaki..ama zilli kayınvalidemde uyuyor..Allahtan kadını seviyorum anlaşıyoruz yoksa vay benim halime
rananacım canım sizi hep takip ediyordum ama giriş yapıp yazmıyordum malum bizim herifin kıskançlığı yüzünden yazmaktan vazgeçmiştim ama çocuk hamilelik gibi değil akıl danışacak birileerine ihtiyacın oluyo ilk defa bi çocukla muhattap oluyorum.kızında çok tatlı maşallah..yükleyen herkesin bebeişleri ayrı tatlı ya..arrada girip bakıyordum doğum yapan varmı foto yüklenmişmi diye herbişri okadar güzel okadar masumki..bide hemen hemen bekbekler birbirine benziyr ya..benimki oğlan çocuklarına benziyor
ayy bende de aynı sorun uyku bölünüyor ya ne uyuduğumu biliyorum nede uyumadığımı sersem gibiyim birde baş ağrıları yok mu Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallahayy hamileykenniye az uyudum ki ben ? susak kafam yat uyu öğlene kadar :) şimdi başım çok ağrıyo parça parça uyumaktan uykusuz kalmaktan gücüm kalmadı resmen( eyy hamileler ben tavsiyelere uymadım bol bol uyu diyenlere sizler uyuyun :)
kızlar;
ben bilmiyodum belki bileniniz vardır ama ben yazıyım yinede.bebeklerinizi emzirirken gögsünüsünüz boşaltmasını sağlayın. sütün yağlı kısmı sondaki sütmüş.doymasını sağlayanda o sütmüş ilk gelen süt karbonhidrat su oluyomuş ve bebek bunu hemen yakarmış. ve bol bol ceviz badem yiyin sütünüz yağlansın
tebrikler çok şanslısın walla.bizde 24 günlük olduk aynı gün doğum yapmışız demek ki bende 67 ile hamile kaldım doğuma 78 kilo ile gittim ve şuanda hamile kaldığım kilodayım 67 kilo hiç kilo almamışım ben bebek doğunca hepsi gitti
Doğum yapalı 43 gün oldu ama göğüs uçlarım hala iyileşemedi.Bu sabah sol göğsümü emzirmeye başlamıştım ki (aventin meme ucuyla emziriyorum) meme ucunun kırmızı olduğunu farkettim. Hemen çektim göğsümü şakır şakır kan geliyordu. Oğlumun ağzında kan yoktu daha bir iki yudum almıştı. Doktorumuzu aradım. Hiçbir şey olmaz, yutmuşsa kaka rengi değişebilir korkma önemli değil dedi.
Şimdi o göğsüm bir süreliğine tatile çıktı ne yazık ki. Mama takviyesine gerek olacak sanırım.:44:
ayy hamileykenniye az uyudum ki ben ? susak kafam yat uyu öğlene kadar :) şimdi başım çok ağrıyo parça parça uyumaktan uykusuz kalmaktan gücüm kalmadı resmen( eyy hamileler ben tavsiyelere uymadım bol bol uyu diyenlere sizler uyuyun :)
kızlar;
ben bilmiyodum belki bileniniz vardır ama ben yazıyım yinede.bebeklerinizi emzirirken gögsünüsünüz boşaltmasını sağlayın. sütün yağlı kısmı sondaki sütmüş.doymasını sağlayanda o sütmüş ilk gelen süt karbonhidrat su oluyomuş ve bebek bunu hemen yakarmış. ve bol bol ceviz badem yiyin sütünüz yağlansın
Canım ben sutumu sagmıyorum bebegın duzenlı emdıgı surece bence sagmana da gerek yok.dedıgın gıbı sıskınlık varsa ve bebısın emdıkce yumusuyorsa zaten sutun yeterınce var demektır.
Gogus ucu yarası ıcın de dun gece cıglık cıglıga oglumu emzırdıkten sonra esımı saglık ocagına gonderdım susam yagını onermısler her emzırdıkten sonra pamukla suruyorum ınan dunden bugune acım yarıya ındı sıddetle tavsıye ederım ıns sana da faydası olur ve bısey daha bebegın emerken gogus ucunun tumunu agzına vermeye calıs emdıgı alan buyudukce de acı hafıflıyor.
Bırde gazlı bebekler ıcın bı onerım var.oglum ıkı gun once sancıdan aglaya aglaya sesı kısıldı doktorumuz Bıo Gaıa dıye bır damla verdı onun da cok faydasını gorduk aklınızda bulunsun Allahın da ıznıyle kesın cozum gıbı oldu dıyebılırım
ben de aynı durumdayım canım
zaten yara olan göğüslerim sağınca iyice kötüleşiyor
ama benim kızım göğüslerimi tam olarak boşaltmadığı için mecbur sağıyorum
yoksa ağrı ateş yapıyor
senin oğlan göğsünü boşaltabiliyorsa sağmana gerek yok diye düşünüyorum canım
cnm sağman şart değil benin 3-4 gün sağdım benim kız sütümü bitiremedi ilk günler göğüslerim şişmişti doktor sağ dedi ama ben elimi süremiordum nasıl sert olmuştu günde 2-3 defa sağıyordum sonra doktor kontrolüne gittim doktor bebeğin emme gücü iyi ise artık sağma sen sağdıkça daha da sütün çok gelir dedi gerçekten de sağmak çok canımı yakıyordu uçlarıda zaten yaraydı ve bıraktım 1-2 gün sonra düzeldi sütün yetiyorsa eğer sağmana gerek yok
Canim merak etme bende sagmiyorum en fazla iki sastte bir emziriyorm zaten bence ssgmaya gerek yok.dun gece cok canım acidigi ve oglum uyudugu icin sagdim.oglum doyuyor bence zaten doktorda oyle dedi.sagmayi emmeyen bebeklerde tavsiye ediyor lar
Canım ben hiç sağmadım. İşe başlayana kadarda sağmayı düşünmüyorum. Tek gögsüm ile bebeği besliyorum. Genelde memede uyuyakaldığı için doyduğunu düşünüyorum. 1-2 saat sonra uyanınca diğer gögsümü veriyorum. Şimdilik sıkıntımız yok. Ama sağıp dolaba koymalık sütümüzde yokSütüm azmış yetmiyormuş hiç olumsuz şeyler düşünmedim. Moral çok önemli süt için. Sütüm azalırsa mama veririm diyorum rahatlatıyorum kendimi idare ediyoz bebeişimle
hatuny canım ya bebişle sanki aramızda bağ yok..geridönüşümkutusu burda yazmıştı aynen onun hissettikleri gibi hissediyorum tek benmiyim diye kendimi paraladım onuda görünce biraz rahatlamıştım..sanırım kv şu an bizde kaldığı için böyle oldu ağlayınca o alıyor o ilgileniyor.. bide süt olmadığı için ilk zamanlar geceleri kv bıraktım 'sen yat dinlen yarına sütün olsun ben bakarım' deyince bıraktım çok yorgun düşüyordum acaba bunlarmı etkiledi..benim kucağımda benim sesimde uyumasını istiyorum oysaki..ama zilli kayınvalidemde uyuyor..Allahtan kadını seviyorum anlaşıyoruz yoksa vay benim halime
tetelerrr bis deldik birascık daha buyuyoruz hergun Eki Görüntüle 745496 bir sorum olucak benim catlaklarım cok asırı derin bır parmak kalınlığında ve gobeğim yanlarım okadar dolu kı benım gibi olan varmı ve bır cozum bulabildiz mı ?? cok uzuluorum aynaya baktıkca
Canım oğlun doğmuş.Yeni haberim oldu kusura bakma:26:
Allahım uzun sağlıklı ömürler versin kuzuna
Kizlar 2 numara bebek bezine gecen varmi araniz da? Ben hala 1 numaradayim bugün 6. Paketimizi actik.. Bu bebeklerin altini actigin gibi ya cisini ya kakasini yapmasina bir cözüm yok sanirim evde hali perde yatak koltuk ne varsa yapti bugün erkek kardesim kiz arkadasiyla tanistirmak icin kizi getirmis yazik kiz birde 2 saatlik mesafeden geliyor evide yakin degil kizin bile pantalonuna kakasini yapti okadar uzakta durugu halde
ben herkese söylüyorum sana da tavsiyem acıyan göğsünü iyileşene kadar sağ ve kremleyip hava almasını sağla ben göğüs kalkanı aldım şimdi iyiyim baya ve her emzirmede biraz zeytinyağı sür ucuna ben neredeyse bırakacaktım emzirmeyi emzirmeden önce korkumdan ağlıyordumDoğum yapalı 43 gün oldu ama göğüs uçlarım hala iyileşemedi.Bu sabah sol göğsümü emzirmeye başlamıştım ki (aventin meme ucuyla emziriyorum) meme ucunun kırmızı olduğunu farkettim. Hemen çektim göğsümü şakır şakır kan geliyordu. Oğlumun ağzında kan yoktu daha bir iki yudum almıştı. Doktorumuzu aradım. Hiçbir şey olmaz, yutmuşsa kaka rengi değişebilir korkma önemli değil dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?