2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
turp, soğan, kuru fasulye, brokoli, karnıbahar, sarımsak gaz yapıyormuş kızlar dikkat
Ben sut olsun diye cig sogan yiyorum. Nete baktim annenin yedikleriyle cocuga gaz gectigine dair hicbir bilimsel baglanti yokmus. Cok sallamiyorum o yuzden. Yalniz kirkim cikana kadar bakliyattan uzak duracagim o da kendi dikislerim icin

Once memen bosalana kadar emzir. Bebek bos bos geveliyorsa memeyi sut bitmis demektir. Hicbir pompa bebek kadar cekemez ve kanallari o kadar iyi acamaz. Ondan sonra mama ver. Bebek mamaya guvenip zorlamiyor sanirim.
Benim sag mememi emmiyordu bebek ve sagdisimda 15 ml sut cikiyordu. Simdi 40 ml sut cikiyor. Zamanla da artacak insallah

Gogsunde gerginlik yoksa, bosaliyorsa sagmana gerek yok. Benim de sagmaya gerek kalmiyor. Sabahlari bazen sagiyorum cok dolmussa.

gecmis olsun. Yarali halde acisa da sag ki tamamen tatile cikmasin memen

Oglum bugun hic kaka yapmadi. Boyuna da gaz sancisi cekiyor yavrum. Banyo yaparken yirtinircasina agliyor, cok uzuluyorum. Artik altini alirken isemesine alistim Biraz kucaga alisti ama kucagimda tutmak benim de hosuma gidiyor

Bu aksam bas agrim tekrar basladi.Hemen bir turk kahvesi ictim. Ne zaman tamamen gececek acaba?

Bebeklerinin resimlerini koyan anneler oyle masum oyle guzeller ki hepsi

Kizlar sizin bebeklerde emdikten sonra kusuyor m? Doktora sordm normal dedi.bide oglumun dudaklari emmekten renk degistirdi resmen burus burus oldu sizinkiler nasil
normal tabi canım, yalnız emdikten sonra fazla sallamamaya dikkat edip hemen de yatırmazsan daha az kusar..kusması doyduğunu da gösterir ama fışkırır gibi ya da burun deliklerinden çıkan kusma tehlikeli..eğer her seferinde öyle ise hemen test yapılması gerkeiyormuş

canım ben lansinoh elektrikli kullanıyorum,130 liraya almıştı eşim 1 ay önce...
çekimi de iyi... memnunum.
ben de gayet memnunum

kızlar bi gittim topic canlanmış valla-şaka şaka ne güzel böyle görmek resim koyanlar bebişler gittikçe daha da tatlı oluyor ya, yüzler dolmuş gözler canlı oh ne güzel
topiğin genel sorunu gaz ve meme yaraları,bizim oğlan gazdan güzelce nasibini aldı ama meme ucu yarası olmadı şükür..umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz kızlar

Bugün ilk kez dışarı çıktık ailecek..Aslında doktorda bir ay kontrolümüz vardı (haberler genel olarak iyi) ama sonrasında bez almamız gerekti çünkü ben akıllısı yeterince 1 numara depolamamışım, 2-1 fark etmez diye ama 2lere geçince dışa taşmalar oldu mecbur kös kös 1e döndük gitmişken ihtiyaçları da aldık. Bu arada mamajoo diye bir emzik keşfettik çok güzel. Emzikçilere duyurulur

Bu arada başladığı kilolara dönenlere de birer maşallah demek istiyorum. Benim doğumdan sonra bir kilo gitmişti (bebek 3,350doğdu)..Şimdi toplamda 7 kilo gitti ve orada durdu. Aşağı yukarı 15kg kadar fazlam var Şu emzirme işi hale yola girsin spor fln Allah ne verdiyse artık Bir arkadaş demişti "hamilelikte dikkat et fazla kilo alma,şimdi hamile kadınsın doğumdan sonra şişman kadın olacaksın" diye..evet evet işte o benim

Tecrubeli anneler ve taze anneler

Bizim evdeki oda sicakligi 25-26 derece. Hava isininca 27-28 derece oluyor.Annemler bebek usur diye kat kat giydirmemi istiyor. Kolsuz body uzerine ince uzun kollu penye, altina corap ve patikli alt. Kisa kollu giydiremiyorum.

Siz nasil giydiriyorsunuz? Oda isilariniz kac derece?

Bebgimin cildi isilik gibi minik minik sivilcelerle doldu. Vucudunda yok sadece yuzunde var. Endise ediyorum :18:

Canim ne demek bildigim ögrendigim ne varsa tecrübe sahibi oldukca sizinle de paylasiyorum, birde ben hastanedeyken her aklima geleni hem ebelere hemde cocuk doktoruna sürekli sordum 5 gün kalmistim zaten hastane de.. Sezeryan da 5 gün boyunca sen sirf emziriyorsun onun disin da hemsireler bakiyordu bebege ama ben cok fazla agrim olmasina ragmen sabah 6 da istiyordum oglumu gece 1 e kadar kendim bakiyordum eve gelince de hic kimse olmadi yanim da malum, böylesi de cok daha iyi oldu simdi kimseye ihtiyac duymuyorum..
Bebeginin küvetini 39 derece sicak suyla doldur iyice canim icine de rahatlatici guzel bir bebek sampuani dök kafasi disin da tamamen sok vücudunu suyun icine ayaklari kesinlikle küvetine degsin birde ilk suya girer girmez hemen kafasini islat ozaman korkmayip rahatlamaya basliyor :) benim ki suyun icin de uyuyor bazan o rahatladikca ben daha cok rahatliyorum inan

canlar hep duyuyorum yurt dışında kullanılıyormuş kiraz çekirdeği torbası
türkiye de bulmak mümkün mü acaba nereden alabiliriz bilen var mı ki

Canim ben her yikamadan sonra veya gazi olup mizmizlandigin mikrodalga firinda 45 sn isitip karnina koyuyorum rahatliyor gercekten eger bulabilirsen tavsiye ederim.. Zaten bildigin kirazin cekirdekleri dolu yastik gibi birsey

Ayy birde bana sor evde sidiklemedik yer kalmadi dikkatle bakiyorum pipisi hafif şiş ve kalkiksa geliyor demek :) artik eskisi kadar degil bezi kapatip o yapana kadar bekliyorum ama bu defa da kakasi var onu hic sinyal göndermeden yaptigi icin hala magduruz :)
Yatagin carsafini belki günlük degistiriyorum ama ne yapalim olsun okadar yeter ki rahatlasinlar da
Pipisinin üzerine mendil koymayi bende yapiyordum ama havaya kalkip bir sekil de yaptigi icin idrarini bu sefer de göbegine doluyor tamamen

Kizlar sizin bebeklerde emdikten sonra kusuyor m? Doktora sordm normal dedi.bide oglumun dudaklari emmekten renk degistirdi resmen burus burus oldu sizinkiler nasil

Benimki de kusuyor canim cok az bir sekil de emzirme sonrasi normal bir durum arkadasin da dedigi gibi fazla sallama-hemen gazini cikarmaya calisma biraz dik bir halde tutmaya calis

RANANA: dünürüm ayy iyiki de sana talip olmusum masallah ne kadar sirin bir kizimiz var böyle gercekten, bol bol nazar duasi okumayi ihmal etme.. Oglusum da kizimiz gibi esmer uzun saclari var zeytin gözlüm diye seviyorum simsiyah yildiz gibi parlayan gözleri var kuzumun masallah

HKN2013: canim yikamissin cok sükür kizini sevindim :) dedigin gibi bir defa yaptinsa bundan sonra hep yaparsin ama dikkat et yalniz yikadigin zamanlar da eger karni açken yikarsan hayatta rahatlamiyor aksine suyun icinde basiyor cigligi ben o hatayi bir defa yaptim sen yapma :)

Bu giydirme işinden ben bunaldım canım artık ya..her gittiğimiz doktor "fazla giydirmeyin" diyordu, annem aynen üşür de üşür diye tutturdu.. Bi iki gün çocuğun burnu tıkandı-tabi hemen "ben demiştim" modu..bu kez tekrar giydirmeye koyulduk bugün de doktordan azarı yedik çünkü isilik oldu çocuğun yüzü gözü.Bizim bebeğin sıcağa hassasiyeti varmış, burnu aksın sıcaklık daha zararlı dedi doktor "Giydirmeyin öyle, ev 30 derece fln olursa da klima açın" dedi en son..Bizde gündüz 25-26 derece kısa kollu body alta çorap(doktorun önerisi) gece 24-25 bazen 23e de düşüyor ben de üste uzun kollu zıbın ve uyku tulumu çözümünü buldum

Benim ev 25-27 derece genel de havalar yagişli burda ama yinede hava bazsn cok nemli oluyor ozaman kisa kollu bir body uzun patikli alt giydiriyorum sadece, yok havalar serinse veya banyo yaptirmissam citcitli body-uzun kollu kazak,patikli alt giydiriyorum saclari varsa bebegin her yikama sonrasi sapka taknak gerekiyor yoksa uykusun da üsüttügü icin sapkada takiyorum

Bu kizariklik genelde isilik diye biliniyor ama ben doktora sormustum bana bebegin gögüsleri suan şiş bebeginde senin hormonlarin var bu gögsünde ki şişlik inmeye basladikca kücük kücük sivilce gibi seyler cikar demisti artik bilmiyorum isilikmi oluyor sivilcemi ama bizde de var genelde boynunun altinda

Son düzenleme:
Kızlar sutum kesiliyor goguslerım kuculdu bugun hep mama verdik mememden sut gelmeyince cıldırmış gibi aglıyor kolik dedi doktor ama anlıyorumki cocuk acmış bunu farkedince iyice morelim bozuldu ve resmen sutum gittikçe azaldı.kendimi motive edemiyorum olmuyor iyice dirayetsiz oldum yalvarırım dua edin en azında 6 ay kızıma sut verebileyim.

Herkese iyi geceler kizlar..
Bugün oglum cok usluydu masallah eskisi gibi 2 saatte bir uyanmiyor artik her saat basi uyanip emmek istese de saat basi oglumu emzirdim yatirdim hemen uyudu zaten., bütün evi sildim süpürdüm yemegimi pişirdim, dolaplari bosaltip kiyafetleri düzenledim, birde üstüne ütü yaptim eşim gelince de oglumu ona birakip güzel bir banyo yaptim derken ancak firsat oldu nete girmeye., günde 4 saatten fazla uykum olmamasina ragmen kendimi hic yorgun uykusuz hissetmedim cok sükür
Oglum tirnaklariyla cizmis bütün yüzünü bugün,kesemiyorum da 6 hafta gecmeden cünkü doktorumuz kesinlikle ilk 6 hafta kesme tirnaginin altindaki et cok ince ve tirnagiyla bitisik oldugundan onuda kesersin zarar verirsin simdilik eldiven giydir demisti o yüzden bekliyorum bakalim

Bugün 10 aydan sonra ilk kez yüz üstü yatabildim cok sükür meger ne cok özlemisim, özlediklerimin arasin da kahve, cola, redbull gibi seyler de var ama ogluma gaz yapicak benim bogazim yüzünden yavrum rahatsiz olucak diye bir bardak bile icmedim icmiyorum da..
Hamileyken günde 1 fincan kahve kesin iciyordum ama suan ogluma baktikca vicdan azabi duyuyorum resmen icmeyi düsünemiyorum bile sancisi olucak diye

bu da benim oğluşumun son hali ve tabi aramadığımız yer kalmayan nihayet internette bulduğumuz siyah bodysi
Eki Görüntüle 749054

Canim masallah oglusuna ne kadar tatli öyle saclari benim oglusuma cok benziyor tek fark seninki biraz acik renk, oglusumun da saclarinin tam ortasi sanki jöle sürülüp yapilmis gibi hep yukari dogru duruyor :)

Kilo konusun da bende cok dertliyim ama biryandan süt olsun diger yandan spor olmuyor iste ben 14 günde toplam 18 kilo verdim bir 12 kilo daha fazlam var 14.günde kaldi öyle daha gitmedi hic eski kiyafetlerime, fotograflarina bakip bakip icimi cekiyorum sürekli

Ysmc benim de sutum cok azalmisti . Bir arkadasim Fenugreek diye pastirma cemeni bitkisinden yapilan bir kapsul onermisti. Onu kullanmistim sutum tekrar artmisti. Doktoruna bir sir istersen.

canm bizde pamukçuktan muzderibizz doktorumuzözel bim karışım hazırladı damla onu veriyorum bide karbonatlı suyla siliyorum..pişik için bide basiscreme var oda acayip etkili geçmesse aklında bulunsun

bebeğin çok tatlı canım maşallahh...allhım korusunn...

kızlar ben çok hızlı kilo veriyorum sıcaklardan mı anlamadım iştah gitti. sizde durumlar nasıl

hiç bişeyin gittiği yokk sinirlerim tepemde tam 56 kiloda kaldım gram kıpırdamıyoo sadece 9 kilom gitti..
canım altını açtığında kasıklarını pipisinin üst kımlarını masaj yapar gibi yuvarlayarak kontrol et çok bastırmana gerek yok zaten varsa anlarsın hatta ilerlemişse ıkındığında ortaya çıkıyo top gibi...

valla hayatım nette falan 90 cc yazıyo ama benm kız 110la bile doymuyoo ben doyana kadar veriyorum...

canm sağmak şart değil en güzeli emzirmekk bizde bebeğin ağzı değmesse memeye süt artmaz derlerr yani oyüzden kafanı takma sütün her türlü artacaktır...

Son düzenleme:
hamileyken hep moral verdim ben ilkinde bütün kilolarımı vermiştim diyee şimdi yapıştı kaldıı emziriyorum diye korkumdan çok dikkat edemiyorum iki çocukla spora inemiyorumm ayy evde başladım onlarıda bebe rahat bıraktıukça yapabiliyorumm off neyse ya dolabımı değiştiricem baştan aşağı yada ben bu kiloları vericem başka yolu yok....

yarın düğüne gidicem kıyafet almak zorunda kaldım bebeğime eltim bakıcak bebek bakımını iyi bilir sağıp süt bırakıcam 240 ml falan bırakmayı düşünüyorum sanırım yeterli olucaktır akşam saatlerindeki huysuzluğuyla biraz baş edicek artık...

canım ne olur bırakma kendini..her şeyin çaresi var gün gün azalabiliyor süt artmayacak diye birşey de yok. Bir arkadaş bahsediyordu sütü arttırmak için reçeteli ilaçlar bile varmış, doktoruna bir danış istersen. Olmasın ama ne olur en kötü ihtimalle mama alır bir süre, sen de sağarsın biraz zorluk olur ama şükür gayet sağlıklı bir kızın var..mama,anne sütü neyse ne yine sağlıklı, güzel, zeki bir kızın olacak

evet ya, çok komik adam yataktan yapılı saçla kalkıyor, neden öyle oluyor anlamadık düzeltmeye çalışıyorum elimle olmuyor canım sen maşallah, çok güzel kilo vermişsin. 18 kiloyu verince kalanı da gider bence. Eski fotoğraflar değil de yeni fotoğraflara bakınca bi tuhaf oluyor bende, sanki bir teyze var fotoda ben değilim o

aa sen şimdiden başladın mı spora, beraber başlayacaktık hanihamilelikte de hareket edememiştim ben önce düşecek korkusu sonra mide bulantıları derken 10 aydır spor mpor yok,pelteye döndüm ben..bacağımın bir tarafına vuruyorum diğer tarafı sallanıyor jöle gibiii

Cumamız hayrolsun arkadaslar..
Dırek konuya gırıyorum fenayım cunkı bı sorum olcak oglum emdıkten sonra emdıgı gogsumde bı sure fena agrı sancı oluyor sızce neden bı bılgınız var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…