Merhaba hanımlar bikaç gündür yazamıyorum ancak fırsat buldukça okuyabiliyorum geçmişi evimi yeniliyorum halıydı perdeydi koltuktu,mobilyaydı derken öldüm valla ama ne kadar yorgun olsamda bağımlılık buraya bi göz atmadan yapamıyorum dünürlük muhabbetleri oluyor anladığım kadar talip olanlar olur diye göstermiyorum ben prensesimi:))))şaka tabii avatara resim nasıl yüklenir bilmiyorum cahilliğime verin biz zaten Esranın oğluna talibiz:)))))
eşinize ilk ne zaman rezil oldunuz diye bi topik var. komik şeyler yazıyor okuyorum gülmek için.
bi tanesine gülümsedim. sonra eşimede anlatayım dedim. anlatamadım ama gülmekten çatladım. düşündükçe gülme katsayımı artırdı. size de kopyalıyorum gülün diye..
bende annemin rezaletini anlatayım bari..bizim aile dostumuzun oglu aynı zamanda sevgilimdi(annemler bilmiyodu tabi) neyse onların evine gittik bizimkilerle oturuyoruz msn'de görüntülü konuşma yapıcaz. herkes pcnin başına dikilmiş,pür dikkat bekliyor, benimki de msn'i açıyor. benim saftirik annem oturum açılıyor yazısını görünce birden ellerini havaya kaldırıp indirdi oturun açılıyor demez mi... aman allahım krizzz:):):) herkes yerlerde.. benim ki gülüp titremekten fareye dokunamyor. rezil olmuştum anlıycagınız aaaaaaahhhhhhhh annneeee ahhhhhhhhhh
Verdigin bilgiler icin tesekkur ederim. Cocuk psikolojisi ve gelisiminden sorumlu uzman yazisini gorunce gulumsedim elin adaminda ne uzmanlar var, bizde cocuk daha yeni yeni adam yerine konuyorEveeeet oglumun huzursuzlugu bugün yine tavan yapti gün boyu güzel emdi ama her 20 dakika da basladi huysuzlanip aglamaya dişmi degilmi baska birseyimi var derken en son arkadaslarla kahve icmeye bulusmustuk kahveleri söyledik basladi huysuzlanmaya onlar oturup muhabbet ederken ben kalkip bir oraya bir buraya kucagim da sakinlestirmeye calisip durdum, dayanamadim hastaneye götürdüm herseyi kontrol edildi hic birseyi yok cok saglikli bir bebek dediler, agzinda ki bitmeyen salyasina yumrugunu kemirisine bakarak büyük ihtimalle damagi dis icin yer hazirliyor denildi ardindan bebek psikolojisi ve gelisiminden sorumlu bir uzmana yönlendirildik, bu aylar da bebegin birgün akilli bir gün huysuz veya sürekli huysuz olmasi normal artik gözleri daha iyi görüyor herseyin daha iyi farkina variyor ve kabus görme dönemi basladi özellikle uykusun da agliyorsa gündüzleri de huzursuz olmasi cok normal beyni birden cok hizli gelismeye basladigi icin bunu kaldiramiyor kisacasi bu aylarda cok zaman ne istedigini bilmez sirf rahatlamak icin bile aglayabilirmis.. Önceden rüyasin da sirf sesler duyar ama bu zamanlar da gün icin de korktugu seyi beynine kaydedip
(mesela asi yapildigi an) uykusunda kabus olarak görür denildi..
Biliyorum hepimiz bebegin nesi var hastami yine ne oldu telasini cok kez yasayip merak ettigimiz icin söylenenleri sizinle de paylasmak istedim.. unutmadan birde ates düsürücü ve agri kesici fitili atesi cikmadigi sürece kesinlikle vermeyin eger agrisi oldugundan süpheleniyorsaniz bunun icin sirf agri kesici, huzursuz oldugu zamanlar da bebekler icin sakinlestiri var bunlari kullanin ates ve agri icin olan fitil gelisimi icin cok sagliksiz resmen bebegin bagisiklik sistemine dur diye müdahale ediyorsunuz denildi onun yerine sakinlestiri aldim eve gelirken birtane verdim 20 dk sonra yatagina biraktim kendi kendine uyudu (normal de yarim saat kucakta dolastirmam lazim)
Ben 300 liraya yaptirdim cok ucuz oldu diye takla atiyordum 180 neresiymis oyletugok,
biizmki lokal anestezi olduğu için aç olsun demedile. hatta ben evde yedirdim. hazırlan et hastaneye git derken açıktı oğlum. uyuşturucu iğneyi yaparken doktora sordum. aç dedim. dr da iyice doyur keyfi yerine gelsin dedi.
iğnenin etkisinden sanırım iyi emmedi beni. sünnetten önce mama hazırladım. sünnet sırasında doktora sordum verelimmi diye. huysuzlanırsa verirsiniz dedi. çok huysuzlanmadı bizde sünnet bittikten sonra verdik. beslenme ile ilgili bi orun olmadı. ama genel anestezide aç olmak gerekiyormuş sanırım.
bu arada fiyat bilgisi de vereyim. ben merak ediyordum çok fiyat bilgisine ulaşamamıştım. 150 sünnet 30 muayene ücreti vardı. 180 ne geldi yani. 40 tl de ilaçlara verdik.
hastane bana pek hijyenik gelmedi ama dr iyiydi. eşim de iyi yaptığını söyledi. o izledi ben bakamadım. kamerayada alcaktık ama sarjı bitti makinenin.
Ay cnm saf anima denk geldii anlayamadim kadin ne demek istemiş
Verdigin bilgiler icin tesekkur ederim. Cocuk psikolojisi ve gelisiminden sorumlu uzman yazisini gorunce gulumsedim elin adaminda ne uzmanlar var, bizde cocuk daha yeni yeni adam yerine konuyorSenin bebegin ne kadarlikti? Acaba benim bebek de mi bu sendromlari yasiyor? Bir de bebek kabus gorur mu ya sok oldum Oglum bazen uykusunda agliyor ya da ciglik atiyor, gidip ellerini tutup nini soyluyorum sakinlesip geri uyuyor ama ben gaz sancisi saniyorum, herseyi de gaza bagladim ben Cidden bu kabus olayi cok ilgincmis
Bir de sunnet yaptirinca agri kesici fitil kullandim benYanlis mi yaptim simdi :44:
Ben 300 liraya yaptirdim cok ucuz oldu diye takla atiyordum 180 neresiymis oyleSordugumda 600 liradan basladilar 1000, 1500 diyenler bile oldu. Sen Ankaradaysin neresiymis burasi, klasik dikisli sunnet mi yapiyor? Ben alisklamp yontemiyle sunnet ettirdim
canım pompanın bir küçük parçası var, eksik takılınca sağamıyorsun. bazen de ikinci el alınanalrın silikonları eskimiş olabiliyor ama avent pompa iyi sağar. keşke başka almadan teknik servise götürseydin, onlar aynı gün çözemezlserse başka makina ile yedekliyorlar seni. hiç pompasız kalmamış oluyorsun.
ya sizi gidiler bide bizim gibi iki tane olanları düşünncanım şaka bi yana seni çok iyi anlıyorum ama inan bu dönemler çabuk geçicek anlamıcaksın şimdi zor ama hele seneye bi yürümeye başlasın bugünleri mumla arıcan emin ol allah sağlık versin inş...
Verdigin bilgiler icin tesekkur ederim. Cocuk psikolojisi ve gelisiminden sorumlu uzman yazisini gorunce gulumsedim elin adaminda ne uzmanlar var, bizde cocuk daha yeni yeni adam yerine konuyorSenin bebegin ne kadarlikti? Acaba benim bebek de mi bu sendromlari yasiyor? Bir de bebek kabus gorur mu ya sok oldum Oglum bazen uykusunda agliyor ya da ciglik atiyor, gidip ellerini tutup nini soyluyorum sakinlesip geri uyuyor ama ben gaz sancisi saniyorum, herseyi de gaza bagladim ben Cidden bu kabus olayi cok ilgincmis
Bir de sunnet yaptirinca agri kesici fitil kullandim benYanlis mi yaptim simdi :44:
Ben 300 liraya yaptirdim cok ucuz oldu diye takla atiyordum 180 neresiymis oyleSordugumda 600 liradan basladilar 1000, 1500 diyenler bile oldu. Sen Ankaradaysin neresiymis burasi, klasik dikisli sunnet mi yapiyor? Ben alisklamp yontemiyle sunnet ettirdim
Ben seni karistirdim o zamangenel 300 küsürdü. lokal 150ydi. istanbuldayım ben. klasik sünnet yaptı. ama uzman tv de izlemiştim. prof bilmem ne çocuk cerrahı bu işlem yüzyıllardır yapılan bi işlem . en iyisi klasik dikişli yöntemdir dedi. karmaşıklaştırmaya gerek yok demişti. hatta ben sordum dikişli mi yapıyorsunuz diye. dikişli olması tercihimdi.
Ben de memnunum pompamdan. Ilk basta acemiyken biraz zordu sagmak ama iyice alistim ve rahatca sagiyorum. Sut de hemen hazneye birikiyor masallah. Onceden yarim saatte 80 ml sagardim simdi 10 dakikada 60 ml sagabiliyorumEvt ya bende avent pompamdançok memnunum cok kisa surede cok iyi sut sagiyor aci yok üstüme süt dökme yok sessiz çalışıyor. burda cogu kisi memnun degil okudukca sasiriyorum benim ki acaba baska bi marka mi diye :)))
eşinize ilk ne zaman rezil oldunuz diye bi topik var. komik şeyler yazıyor okuyorum gülmek için.
bi tanesine gülümsedim. sonra eşimede anlatayım dedim. anlatamadım ama gülmekten çatladım. düşündükçe gülme katsayımı artırdı. size de kopyalıyorum gülün diye..
bende annemin rezaletini anlatayım bari..bizim aile dostumuzun oglu aynı zamanda sevgilimdi(annemler bilmiyodu tabi) neyse onların evine gittik bizimkilerle oturuyoruz msn'de görüntülü konuşma yapıcaz. herkes pcnin başına dikilmiş,pür dikkat bekliyor, benimki de msn'i açıyor. benim saftirik annem oturum açılıyor yazısını görünce birden ellerini havaya kaldırıp indirdi oturun açılıyor demez mi... aman allahım krizzz:):):) herkes yerlerde.. benim ki gülüp titremekten fareye dokunamyor. rezil olmuştum anlıycagınız aaaaaaahhhhhhhh annneeee ahhhhhhhhhh
Ay ev Yenilemek hobilerimin arasinda yuksek siralarda
Hayirli olsun canimm
fakat esra nin oglunun başı bagliydi en son
Ranana ortaligi cok bos birakiyor kapacaklar damadini haberi yokkk
Gercekten sanslisin. Gerci burada da egitim arastirma hastanelerinde cocuk metabolizmasi vb. bircok dal var simdi aklima geldi, benim gittigim hastanede vardi ama o hastane bayagi uzmanlasmis sanirim. Benim bebisim kabus mu goruyormusAvrupanin en meshur cocuk hastanelerinden birisine gidiyorum ben cocuk doktoru disin da bebekle ilgili akla ne gelirse var neredeyse kafasi yamuluyor dedik haftalik cocuk fizik terapisine cagirdilar bugün huysuz dedik hemen uzmana yönlerdiler özel falan da degil devlet hastanedi o konuda sansliyiz gercekten..
Biz ayin onun da tam 3 aylik oluyoruz uykusun da aglamasi kabustanmis gün icinde onu huzursuz eden aci veren ne varsa beynine kaydedip derin uykuya gectigin de tekrar yasiyor gibi rüyasina girermis.. Bende sürekli korkutuyorlar diye daha önce bas ucuna kücük kuran koydum her gece defalarca okuyordum aynen dedigin gibi yanina gidip elini tutunca falan sakinlesiyor yine bazi zamanlar oluyor okadar icli agliyor ki sarsiyorum kucagima alip uyandiramiyorum uykusundan o anda hem benim bildigim kadariyla gaz sancisi olunca aglayarak uyanir uyuyamaz
Fitil konusuna gelince bende 1 ay önce ve bu hafta olmak üzere toplam 3 defa verdim agrisi varsa sakinlestirsin diye cok agladigin da ama ates düsürücü olan fitiller ates olmadan verildigin de hic iyi degilmis verdigime pisman oldum bundan sonra sadece agri kesici sakinlestirici olanlardan kullanicam
anamm maaşallah daha ne yapçan.. benim oğlan bugün sabah 7 den akşam 7 ye uyumadı ben pert oldum uyuduktan sonrada anca dötüm yer gördü valla.. bi de karnım aç uykum var ayy temel ihtiyaçlarımı karşılayamaz olduum allah 2 çocuklulara sabır versin..
olur valla.. ben izmirdeyim buralardaysan geleyim. zaten gezcek kapı arıyorum..
msn deki oturum açılıyor yazısını görünce etraftakilere oturun açılıyor demiş. yazarkende güldüm ya
mervecim çok şükür kurtulmuşsunuz alçıdan Allah başka sıkıntı göstermesinErvanin alçisi cikti cok şükür bacak kemiği kaynamis o kadar mutluyum ki anlatamam sanki dünyalar benim oldu
canımmm ancak cevap yazabildim. kusura bakma.
şimdi büyüdük teyzesi. profil fotosunda sadece 45 dakikalığız. ben odaya gelmeden önce doğum fotografçısı çekmiş
bak şimdi böyleyiz
Eki Görüntüle 794538 Eki Görüntüle 794539 Eki Görüntüle 794540
Eki Görüntüle 794844 al hemen bak kapılmadan
ailecek çoooooooook uzun mutlu yıllar yaşarsınız inş.biz eşimle ünv 1. sınıftan beri beraberiz
ikimiz farklı ünvlerde fakat aynı şehirdeydik
ya bandanalara bak hele..ay valla bu kokosTeşekkür ederiz dünürcüm güzel iltifatlar için topikte çirkin bebek mi var hepsi çok güzeller
resimleri koyayım da emircim görsün
Eki Görüntüle 794927 Eki Görüntüle 794930 Eki Görüntüle 794932 Eki Görüntüle 794933 Eki Görüntüle 794935 Eki Görüntüle 794937 Eki Görüntüle 794938 Eki Görüntüle 794941
yerim ben bu minik kızı
ya kızlar benm bu kız yumrukları şapırtada şapıradata bir emiyor anlatamam salyalar aldı başını gidiyoo bide hırslanıyo ısırmaya çalışıyo gibi bizdemi diş çıkartıyoruz acabaa :26:
oyy kızlar kızlar bi korkm var 3 gündür midem bulanıo ya üşütmüşümdür dimiii :18::18::18: dötüm tavan yaptı resmen korunuyoruz dkktte edios ama bu kdrda erken istemem oğlan 1-2 yaşına gelsin hele bi uslu olmasına rağmen düşünemem 2. çocuğu bikaç gün daha geçsin bakalım devam ederse test yapıcam beklentim yok ama korkmuorda deilim
tek tek tek alıntılayamıyorum. sünnetimizi tebrik edenlere teşekkür ederim.
Eveeeet oglumun huzursuzlugu bugün yine tavan yapti gün boyu güzel emdi ama her 20 dakika da basladi huysuzlanip aglamaya dişmi degilmi baska birseyimi var derken en son arkadaslarla kahve icmeye bulusmustuk kahveleri söyledik basladi huysuzlanmaya onlar oturup muhabbet ederken ben kalkip bir oraya bir buraya kucagim da sakinlestirmeye calisip durdum, dayanamadim hastaneye götürdüm herseyi kontrol edildi hic birseyi yok cok saglikli bir bebek dediler, agzinda ki bitmeyen salyasina yumrugunu kemirisine bakarak büyük ihtimalle damagi dis icin yer hazirliyor denildi ardindan bebek psikolojisi ve gelisiminden sorumlu bir uzmana yönlendirildik, bu aylar da bebegin birgün akilli bir gün huysuz veya sürekli huysuz olmasi normal artik gözleri daha iyi görüyor herseyin daha iyi farkina variyor ve kabus görme dönemi basladi özellikle uykusun da agliyorsa gündüzleri de huzursuz olmasi cok normal beyni birden cok hizli gelismeye basladigi icin bunu kaldiramiyor kisacasi bu aylarda cok zaman ne istedigini bilmez sirf rahatlamak icin bile aglayabilirmis.. Önceden rüyasin da sirf sesler duyar ama bu zamanlar da gün icin de korktugu seyi beynine kaydedip
(mesela asi yapildigi an) uykusunda kabus olarak görür denildi..
Biliyorum hepimiz bebegin nesi var hastami yine ne oldu telasini cok kez yasayip merak ettigimiz icin söylenenleri sizinle de paylasmak istedim.. unutmadan birde ates düsürücü ve agri kesici fitili atesi cikmadigi sürece kesinlikle vermeyin eger agrisi oldugundan süpheleniyorsaniz bunun icin sirf agri kesici, huzursuz oldugu zamanlar da bebekler icin sakinlestiri var bunlari kullanin ates ve agri icin olan fitil gelisimi icin cok sagliksiz resmen bebegin bagisiklik sistemine dur diye müdahale ediyorsunuz denildi onun yerine sakinlestiri aldim eve gelirken birtane verdim 20 dk sonra yatagina biraktim kendi kendine uyudu (normal de yarim saat kucakta dolastirmam lazim)
tugok,
biizmki lokal anestezi olduğu için aç olsun demedile. hatta ben evde yedirdim. hazırlan et hastaneye git derken açıktı oğlum. uyuşturucu iğneyi yaparken doktora sordum. aç dedim. dr da iyice doyur keyfi yerine gelsin dedi.
iğnenin etkisinden sanırım iyi emmedi beni. sünnetten önce mama hazırladım. sünnet sırasında doktora sordum verelimmi diye. huysuzlanırsa verirsiniz dedi. çok huysuzlanmadı bizde sünnet bittikten sonra verdik. beslenme ile ilgili bi orun olmadı. ama genel anestezide aç olmak gerekiyormuş sanırım.
bu arada fiyat bilgisi de vereyim. ben merak ediyordum çok fiyat bilgisine ulaşamamıştım. 150 sünnet 30 muayene ücreti vardı. 180 ne geldi yani. 40 tl de ilaçlara verdik.
hastane bana pek hijyenik gelmedi ama dr iyiydi. eşim de iyi yaptığını söyledi. o izledi ben bakamadım. kamerayada alcaktık ama sarjı bitti makinenin.
Ay hazir konusu acilmisken rezil oldugum konuyla yazdiklarimi buraya kopyalayayim belki güldürüverir
Bende esimle yeni cikmaya basladigimiz zamanlardan bir ani anlatayim...
Birgün bulusacagiz ama ozamanlar kaldigim yer kücük bir yer birde avrupa yani birkac türk var biri görse aninda haber olur neyse gizli sakli benimki taa baskent'ten gelip beni aldi ayagimada evden cikarken yeni aldigim topuklu bir terlik, kendimce diyorum hep spor hep spor nereye kadar tarz degisikligi yap.
Aksama kadar gezdik tozduk okadar ilgiliki benimle iyi güzel ben simardim bir kendini begenmis kibar kibar hareketler falan havamdan yanimdan gecilmiyor. Neyse beni tekrar eve birakicak Trendeyiz "Aşkim bir gören falan olup laf etmesin simdi, ben önden giderim illede gelmek istersen sen biraz uzak mesafeden yürü arkamda, ben gelmedikce yanima gelme" (bizim inecegimiz yer oldukca büyük ve cok kalabalik bir durak) neyse indik ben önden o arkadan ayaklarim terlemis olacakki okadar milletin icinde benim sag ayaktaki terlik cikiyor allahim rezillik kafayi kaldiramiyorum acele acele arkama bakmadan tek ayakta terlik digerin de yok topallaya topallaya ben de bir gidis varki anlatamam olayin sokuyla terlikten falan vazgectim tek düsüncem kaç esraaa arkana bakma kaç.... Ee bu durum da bakmayanda durup bakmaya basladi tek ayagin da terlik delinin biri koskoca duragin ortasin da haliyle, bir köseye sigindim bir taraftan utancimdan saclarimi hafif suratima kapatip diger yandan benimkini ariyorum.. Ne yapsa begenirsiniz eline almis ayagimdan cikan terligi arkadan gelirken karsida bankta oturuyor gel diyorum gelmiyor kas göz ya gelirmisin yook, e ben de o rezillikle yerimden kimildayamiyorum meger ben gelmedikçe yanima gelme dedim diye gelememis yanima... Sonunda pes ettim cikardim diger terligi de yalin ayak gittim yanina... O an beni bozmamak icin hiç bir sey söylemedi ama beni biraktiktan sonra mesaj yazmis "ceylan gözlüm ne güzel yürüyordun öyle salina salina.. Yarin sana rahat birşeyler alalim" 6 yil gecmis hala hatirladikca gülerim
Aklima gelmisken birtane daha anlatayim yalniz bu henüz ben daha cok kücükken olmus birsey.
Sanirim 11-12 yaslarindayim Türkiye´den avrupaya gelmisiz almanca bir kelime bile yok hersey farkli hersey yabanci, birgün canim öyle bir sakiz istiyor ki anlatamam babamdan aldigim birkac euro ile ciktim evden evimizin hemen karsisi alisverismerkezi supermarketler olsun en kücük gida satan yerler olsun yok hicbiryer de sakiz yok, hani ben de böyle falim falan ariyorum megerse nerden bilirim burada ki sakizlar cikolata gibi paketli... 1-2 saat dolastim heralde neyse sigara falan satilan biryer kestirdim gözüme iceri girdim arkamda uzunca bir sira var kadin ``ne istemistin´´ ben aptal aptal türkce ``SAKIZ´´ diyorum bu anlamiyor haliyle yüzüme bakip duruyor, sakiz diyorum elimle sakizi acip agzima alip cigneme hareketli yapiyorum, iki elimi agzima götürüp sisirip patlatmayi anlatmaya calisiyorum yok anlamiyor arkamda millet offf pufff baska bir kadin geldi birseyler söylüyor ama o beni anlamiyor ben onu, sakiz diyorum yok, ``falim faliiiim sakizzz iste´´ yok en sonunda kadin elimden tutup bana süpermarketi gösterdi zaten bakmistim bulamamistim diye tekrar girmedim ya o yastaki bu cesaretimemi yoksa bu rezilligimemi yanayim hic bilmiyorum ayni gün abim de sigara aramak icin disari cikmis bir türk manav bulup abi sigarayi nerden alabilirim burda diye soruyor adam buna ``Tabak´´(tekel) tan Bu gelmis eve burda sigaralari tabakcilar da satiyorlarmis vaybeeee
Gercekten sanslisin. Gerci burada da egitim arastirma hastanelerinde cocuk metabolizmasi vb. bircok dal var simdi aklima geldi, benim gittigim hastanede vardi ama o hastane bayagi uzmanlasmis sanirim. Benim bebisim kabus mu goruyormusGunduz ne yasayacak ki gece kabus goruyor, off ya ona kizdigim ya da hirpaladigim zamanlari kayit mi ediyor bu bebek Sevdigim zamanlari kaydetsin bol bol, annesinin cadi oldugu anlari degil melek anne oldugu zamanlari kaydetsin Bu kabus olayi gerdi beni. Kabus gormesin bebegim.
Bugun 3 ayi bitirdi bebegim. 3. ayin serefine usluydu genel olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?