günaydın canım
benim kız da 6 dedin mi uyanıyor
gece de elli kere kalkıyor perişan oluyorum
sürekli vikvik mızmızlanmalar filan
tam olarak uyanmıyor da uykulu ama ağlıyor memesini istiyor
veriyorum atıyor tekrar ağlayıp istiyor
bir süre böyle debeleniyoruz gecenin bir vakti
aaa senin kv de kendi kendien karar verebilyor mucok sasirdim ya pardon tabiki kendi kendine karar verebilyiordur da emirin mamasini fln degistirme konusunda diyecektim biraz tuhaf sordum peki emriin hazimi fln nasil cabuk alismismi:44:
mama sandalyenizde uyku oyuncaginizda cok guzel canim güle güle kullann gecen eklemistin mama sandalyesinin resimlerini benim begendigimi almsiincokta iyi etmisinn afiyetle yesin mamislerii insallah
kızz zeynoo, niye satılığa çıkardın topiği bakalım? Sensiz olmaz burası valla... bak bende artık haziran annelerine takılmıyorum bile buraya takılıyorum... yapma ama böylee... üzme bizi bakimm...
altını değiştir yıka pakla doyur. bide kitap mı ??bi zahmet kendi okusun
o emir bebek çok eskiden beri var ama zeynoo illimunatiden. yoksa alalade bi kız birden bire iki topiğin sahibi olabilir mi?
tabii kızııım . o emir bebek sarı kafasıylada alttan alta işliyor işte
kız hakkatten ha illuminatiden olabilir
öle durup dururken biri yükseliyorsa kesin onlardandır
ne bilir ne tanırdık biz bu kızı
bi baktık birden her yerde
beynimizi yıkıyor beynimizi
:18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18:
gerçekten böyle mi düşünüyorsuun
eşim hamileyken demişti zaten "sen kuralcı olacaksın ben laylaylom yapıcam çocukta bu durumu çözüp bizi parmağında oynatacak" diye.
ewt ben biraz kuralcıyım:26:
canım kurallı ve disiplinli olmak iyi bişey bende çok severim
2,5 aylıkken odasını ayırdım yazmıştım ben ona istinaden böyle düşündüm aslında
daha minnacıklar biz ne verirsek ona razılar başka şansları yok
bugunler çabuk geçecek bebekken ki verdikleri lezzetin benzeri yok
hele bir yürüyüp ayaklansınlar o zman ben uyku egitimi yada hayata dair ne varsa karsıma alıp muhatap olmayı düşünüyorumbenimki kucak istiyosa kucagıma alıyorum hatta kucagımda yatırıyorum
dolaşırken mutluysa alıp dolaştırıyorumkesinlikle uyku belirtisi vermeden uyutmaya çalışmıyorum
gündüz uyudugunda 20 dk sonra uyanmış bile olsa beni görünce gülümsüyor yaa anında karşılık veriyorummm
hatta uzun uzun güüü- naaaaayyy-dınnnnnnnn dedigimde o ellEri ayaklarını çırpmasıııı ooffffyani benim gözümde sınırsız hakları var şimdilik şmdilik ben ona uyum saglıyorum, büyüdügünde de o bana uyum saglayacak başka şansı yok çünküüü
böyle yazdım diye sende böyle yapmalısın gibi bişi asla söylemiyorum yanlış anlama
o senin çocugun kimse senden çok düşünemezz
ama emzigini aldım alışsıın yazdıgında açıkçası içim burkulduuu
Hoşgeldin cnm , evlilik yıldönümünüz de kutlu olsun kocan ne hediye almış kızzzgünayydınn kızlarrr uzun zamandan sonra yavaşda olsa net var girebildimm ama heran gidebilirr geçmişi okuyacak kadar iyi değilll bu sabah annem geldiii ve bugün kocacımla evlilik yıldönümümüzz dün almışş hediyesiniii canım benmmm bu akşamda kutlamaya arkadaşının nişanına gidicez olmasaydı iyiydiii neyse sizde ne var ne yokk kötü bişi yoktur inşalahh
harfiyyen katılıyorum
ben de kızımı koynumda çok uyuttum o şekilde daha rahat ediyordu çünkü daha uzun uyuyordu
öyle alıştırma diyen çok oldu ama şimdi diyorum ki iyi ki yapmışım
kokusunu içime çeke çeke uyuttum miniğimi
şimdi göğsüme sığmıyor rahat edemiyor ve ben o halini özlüyorum
artık ayağımda uyutuyorum sallıyorum hatta uyuduktan sonra da indirmiyorum ayağımdan
hemen uyanıyor çünkü
ha uğraşsam biraz illa ki alışacak ama ben böyle istiyorum
bebeklikleri çok çabuk geçiyor ve ben doyamadan büyüyecek diye korkuyorum
bu anın tadını çıkarmak istiyorum hep yakınımda dibimde olsun temas edeyim dokunayım istiyorum
haliyle de hep elimin altında olmasını seviyorum
daha minicikler ya düşünsenize dünyaya geleli 5 ay olmuş
onlar için her şey yeni ve yabancı sesler ışıklar
e haliyle de bir günleri bir günlerine tutmuyor
biz bile bir gün çok uyuyoruz bir gün sabaha kadar oturuyoruz
onlara da biraz özgürlük vermek lazım
kolay iş değil ki bebeklik de anam her şey yabancı onlara
yetmiyormuş gibi damağı kaşınır diş çıkar gazı olur karnı ağrır yata yata sıkılır filan
ayy bilmiyorum ya ben hiç kıyamıyorum bebeklere
zaten hayatları boyunca bir kurallar disiplinler silsilesi içinde büyüyecekler
kızmayın ama bırakın da bebeklikleri bari keyiflerince geçsin yahu :78:
yaşasın bebişler :124:
Zeynoo, pdnk, tokoyay kızlar ben de size katılıyorum ne güzel yazmışsınız anlatmışsınız durumu, onlar minicik bebişler ağızları var dilleri yok bizim sevgimize şefkatimize en muhtaç oldukları an biz ne verirsek o onlar için, tabi ki şimarık çocuklar yetiştirelim demiyorum ama bu günler de çok çabuk geçecek pdnkin de dediği gibi bırakalım bebekliklerini en güzel en mutlu şekilde yaşasınlar biraz daha anlayabilecek yada konuşacak zamana geldiklerinde istediğimiz eğitimi daha iyi verebiliriz benceKurallar konusunda ne çok esnek ne çok katı olunmaması gerek diye düşünüyorum.
Ben oğlumu 4,5 aylıkken odasına ayırdım. Çünkü artık dönmeye başlamıştı ve benim odamda yattığı yatakta rahat edemiyordu. İlk günler sorun çıkartmadan uyudu. 2-3 gün bende onla beraber o odadaki koltukta yattım.
Sonra diş olayımız çıktı ve müthiş huysuzlaştı. Dün gece koynumda yatırdım daha fazla dayanamayıp iki oda arasında mekik dokumaya. 11 de beraber yattık sabah 6 buçukta kalktı.Tekrar yattı mam yiyip 9 da kalktı.
Yine huzursuzlandı aralarda 2 kere ama hiç gözünü bile açmadan bana dönüp burnumu, yanağımı tutup uykuya daldı.
Evet bende odasına alışmasını çok istiyorum ama bu çocuk 10 gün öncesine kadar bana hiç sorun çıkartmadan uyuyordu zaten odasında. Şimdi belli ki eziyeti var. Yanında olmamı istiyor, rahatlıyor belki.
Annem de katı bu konuda, alışacak koynunda yatmaya göreceksin diyor.
Sırf alışmasın diye dünki huzurunu göz ardı mı etmek gerek.
ben öyle yapıyorum canımKizlar bisey sorcam herrobaby uye olmustu bugun geldi kavanoz mamalari dolaptami saklamam lazim..
evlilik yıldönümünüz kutlu olsun canımgünayydınn kızlarrr uzun zamandan sonra yavaşda olsa net var girebildimm ama heran gidebilirr geçmişi okuyacak kadar iyi değilll bu sabah annem geldiii ve bugün kocacımla evlilik yıldönümümüzz dün almışş hediyesiniii canım benmmm bu akşamda kutlamaya arkadaşının nişanına gidicez olmasaydı iyiydiii neyse sizde ne var ne yokk kötü bişi yoktur inşalahh
sonuç itibariyle herkes bebişine kendi bakış açısına göre en iyisini vermeye çalışıyor
tokayayın dedigi gibiii çok katı olmamak gerekiyor, bi kere başladım bu egitime bırakırsam
olmaz gibi bir durum olmamalı.
çocuk ısrarla redediyorsa başka yöntemler denenmeliii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?