kızlar bugün misafirlikte çocuğu verdim ellerine.. oturttular. bişi olmaz dimi. artık oturtabilir miyim??
kız önce elmayı rendele ver bi 3 gün (ben 3 gün kuralı falan uygulamadım doğaçlama yaptım)
sonra elmaya havuç ekle azıcıkta z.yağı 3 günde bunu
sonra bide çorba yaparsın
sonra kafana göre takılırsın
10 bilinmeyenli matematik denklemi değil ya
doyur artık şu çocuğun karnını ve kendininkinide
zeyno çok ileerledi ona yetişememki..hem ağa çocuğunun yediği ile bizimki bir olur mu. o kesin emirin mamasına altın tozu katıyordur
ya her doktor farklı bişey diyorkuzum ben önce öle pat diye hem çorba hem meyveyle başlamıştım (meyveyide püre olarak verdim)
sonra durduuum
sonra yine meyveye başladım
şimdi çorba meyve devam ediyorum
ama bizim kıza ne versen yiyor
meyveyle başlamayın sonra sebze yemez diyorlar ama sen Agah ın tepkisine bak ona göre başla
bizimkinde sorun olmadı çünki
niye saymıyımm şekerrr aşk olsunnn sende benle konuşmadınnnnnn kimseeee benleee konuşmuyooooo
desty yaa
sen bari yardım ett. ben nasıl ek gıdaya geçicem. bu konuda kafam karman çorman . biri bana yardım etsin. elimden tutun yaa
anacım sen söyle hazır kullanıcan mı? ona göre ben sana anlatıcam tamam. adım adım liste yapıcam. söyle bakalım önce hepsini sen mi yapıcan hazır alıcan mı?
Ek Gıda Kuralları
1- Ek gıdayla birlikte gayta rengi, kokusu, kıvamı değişir. kabız olan çocuklara gün kurusu (koyu renkli kayısı) kullanılır. (4-5 adet gün kurusu bir su bardağı su ile kısık ateşte kaynatılır, rondodan geçirilir, 6 aya kadar günde 1-2 çay kaşığı, 6 aydan sonra 1-2 tatlı kaşığı kadar meyve ya da yoğurduna karıştırılarak verilir.
2- Ek demir damlası 5 aydan sonra kilo başına bir damla olacak şekilde başlanır. gaytayı siyaha boyar. Demir damlası herhangi bir gıdaya karıştırılmadan, su ile, herhangi bir öğünden yarım saat önce verilir.
3- Çiğneme fonksiyonu 18 ayda gerçekleşir. 7-8 aya kadar bebeklerin öğünlerinin hazırlanmasında blender, süzgeç gibi araçların kullanılması gerekebilir.
4- 9 ay bitene kadar bebeklerin tad alma duyuları tam olgunlaşmadığından "tadını alsın" amacıyla verilen gıdalardan uzak durulmalı. (örnek: tuz, şeker...vb) Ayrıca mesela bebek bir sebzeyi yemiyor olabilir, bunun sebebi tadını beğenmediği için değildir. Bu yüzden bir daha o sebzeyi sevmedi diyip vermemezlik yapma. Mesela pastırmayla şekerin tatlarını belki ayırt edebilir (yani farkli tadlarda olduğunu farkedebilir) ama bir kabakla havucun tadını ayırt edemez.
5- Ek gıdalar anne sütünden en az 2-2,5 saat sonra verilir. Aksi takdirde aylarca anne sütü almış bir bebeğin ek gıdalara tepki göstermesi normaldir.
6- Ek gıdaların hazırlandığı sebze ve meyveler organik tarım ürünleri olması tercih edilmelidir.
7- Her yeni ek gıdayla birlikte bebeğin cildi kontrol edilmelidir. Döküntü, kızarık kuruluklar, pullanmalar alerjiye işarettir.
8- Gülümseyerek yedirin. (Yalvaran gözlerle ve kaygı ile bakmadan)
9- Dik Oturtun.
10- Meyve sularını dahi kaşıkla yedirin.
evet ya her dr farklı bişi söylüyor
hımm bak hiç o yönden düşünmedim
ya her doktor farklı bişey diyor
ben 1 ay önce bi doktor dinledim yoğurt başlangıç demişti
desty nin doktoru 6. aydan sonra demiş
sebze önce diyen var meyve önce diyen var
varoğlu var
aaaaaaaaaaaaaaaa niye konuşmayalım
özledim bi kere seni
YASAKLAR
7,5 aya kadar yumurta sarısı, domates,mercimek
8 aya kadar brokoli, lahana, kuru fasulye, nohut, bezelye, mandalina
9 aya kadar tuz,şeker,balık,yumurta akı, portakal suyu, enginar, bamya, kereviz
1 yaşa kadar bal,süt,kivi,salça,baharat,çikolata,çilek,patlıcan
2 yaşına kadar kuruyemiş yasakmış.
canımmm. çok tatlısınişte aradığım kişi
hazır dediğin kavanoz mması mı. işteyken kayınvalidem onu yedirir. hipp4-5 kavanoz evde var. çoğunkuk kendim yspcam
ddt kadar uyuyun inşallahh[/QUOTE
Biri uykumu dedi:)))
Hosgeldin şekerim yoklugun cok belli neyseki siftinmeyip asure yapmissin:)))niye saymıyımm şekerrr aşk olsunnn sende benle konuşmadınnnnnn kimseeee benleee konuşmuyooooo
Eline sağlık
babası gelsin şu kızı kucağına atayım listen geliyor önerilerimle birlikte...
bu sarı kafayı görünce aklıma cadılar bayramında topladıkları şekerleri yedik diye anne babaların çocuklarına yaptıkları şakalar geldiee bende sizi yorumlamazsam eksik kalırım dimi.
bu benim pdnk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?