Merhabalar,
yazdiklarinizi okumaya calisiyorum coguna da yazmak istiyorum ama zaman yok yok yok!!sadece ben mi durumdayim bilmiyorum.bizde maddi manevi ailelerden hicbir katki yok.hayatimin her doneminde oodugu gibi bu isin de altindan tek basima kalkmak zorundayim. Sizinle paylasip fikrinizi almsk istedigim de cok konu var ama firsat bulamiyorum ki..ins yazabilirim.
Benim oglumun da uyku duzeni bozuldu.su an2 disi var ama yenileri yolda. Hasta oldugundan beri gece 1 kez yerine 3-4 kez uyanuyor.emzigi akmiyor ve surekli her uyanista emmek istiyor yoksa uyumuyor. Gece- gunduz uyusun diye surekli emzirmekten canim yaniyor.meme hep agizda. Normalde gunduz 12de 2 saat , 4-5 gibi 1 saat uyurdu.simdi oglen 1 saat , aksamustu 45 dk kadar uyuyor.kanepeye tutunup kalkiyor ayakta duruyor. Alt degistirmek bile cok zorlasti.binbir numarayla zor temizliyorum.oturmak, ayaga kalkmak, bir yerlere tutunmak istiyor.bu nedenlerle biraz gec kalmis olsak da bu cuma sunnet olacak ins.simdi yeni derdim bu. Genel anesteziyle olacagindan oncesindeir kac saat ac kalicak.nasil durucaz, aglata aglata ben nasil dayanicam bilmem. Yaptiranlar hangi dr.a - bizimki urolog- , hangi yontemle yaptirdilar yazabilirler mi?
Bir diger derdim bakici. Ogretmenim ve dogum izni aldim eylulde baslamayi planlamistim. Simdi kime, nasil guvenicem,oglumu ardimda aglayarak bir yabanciya nasil birakicam, tum bu islerin ustune bir de calismanin fiziksel ve duygysal yipranmasini nasil kaldiricam ve de 1000tl bakici+ yol+ yemek vs.giderleri dusunce calismamin ne anlami kalicak diye sorguluyorum.burda dikkat ediyorum da calisan annelerden pek ses yok ya da ben yazan annelerin calismadigini zannediyorum. Varsa siz de fikir verebilir misiniz?
Sizler ne durumdasiniz ama ben cok yorgunum, surekli bisey yapiyorum, bebege ek olarak ev isleri, uykusuzluk bazen krize giriyorum. Dedigim.gibi esimden baska yardim eden de yok, e tabi o da bir yere kadar.Allah hepimize sabir ve kolaylik versin.
Öncelikle cvp yazan kntsz,lala, durusen, divasatanica ve moonletter a yorumlari ve destekleri için çok teşekkürler. Eminim benim gibi okuyup yorum yapmak isteyip de firsay bulamayan da çok arkadaş vardir. Onlarin da daha sonra paylaşimlarini okumayi umuyorum. Kntsz in da dedigi gibi Allaha şükürler olsun saglikli bebeklerimiz oldugu icin. İnanin bebegime dair hicbir seyden sikayetim yok. O daha küçücük ve tabi ki bakima muhtaç.beni asıl bunaltan bitmek bilmeyen ev işleri, evde olmak ve en önemlisi yardim eden kimsemin olmamasi. Zaten evde olmak ve ev isleri bir kısır döngü. Evde oldukça iş bitmiyor ve dolayisiyla dışarı çıkıp bir nefes alma firsati bulamiyorum. Çalişmaya alişkin oldugumdan da hayat yemek, ütü, çamaşir, bulaşiktan ibaret olmamali diyorum..evde olunca sosyal yaşam da yok. Tabi bende de suç var..herşeye yetişmeye çalış,2 ayda bir temizlikçi alma, her işe atla..bazen eşime patliyorum valla. Oh sen rahatsin, uykun,yemegin, ütün herşeyin yerinde diyorum. Üstüne bir de fedakar anne..bebegin herseyini kendi yapmaya çalişan..zaten babalarin yardimi akşamdan akşama, haftasonunda ..onda da bir yemek yedirme, bir alt değiştirme, biraz oyalama.. O kadar..yemese off yemiyor derler anneler hemen atlar ver ben yediririm diye..eşimi de bu konuda rahata alistirdigim icin elestiriyorum kendimi. Tabi o da hakli..bakiyor annesi herseyi hemen yapiyor, bana birakiyor..
Sonuc olarak cocuk buyutmek zor bir is ve tek basina yapilacak bir is degil. Benim bir yil icinde resmen goz cevrem kaz atagi doldu, sacimdaki beyaz teller artti..uykusuzluk, yorgunluk, fiziksel ve ruhsal olarak yipratiyor. Ama her guzelligin bir bedeli var ve herseye ragmen tum bunlar su an yanimda uyuyan bu melege deger..Allaha sukurler olsun anneligi yasamayi bizlere nasip ettigi icin.. Ve Allah yavrularimizi kazlardan, belalardan, hastalik ve kotuluklerden korusun, bizlere onlari en guzel sekilde buyutmeyi nasip etsin.
Goksu merhaba
Kizlarin da dedigi gibi yalniz degilsin.
Biliyorsundur Ben ikiz annesiyim.bahsettigin yorgunluk ve kisir dongu bende o kadar cok ki.soyle soyleyeyim,iki gunluk dag gibi bulasigi daha yeni topladim.ve arkasindan hemen eski goruntusune tekrar dondu.ev darmadagin,her oda,her nokta.benimkiler Su son ayda cok huysuz ve simarik oldular,nasil oldu ne ara oldu bilmiyorum.ikisi de tutunup kalkiyor,ikisi de her yeri dagitiyor,ustue kavga ediyorlar.kizim oglumun elinde ne gorse aliyor anisindan kendisine de vermeme ragmen.cok daraliyorum,cok bunaliyorum.
Oglum Shasta,atesi 39.5. Gece gunduz durmadan agliyor iki gecedir ayagimda yatiyor.bacaklarikin agrisindan artikduramiyorum.ve iki gece toplam dort saat uyumadim kafami kaldiramiyorum.hu arada dag gibi utuye,evi birak yattigim yatagi toplamaya bile vakit bulamiyorum.ayni zamanda kizim da devamli ilgilenilsjn diye agliyor.inan kacip gitmek istiyorum
Ustune esimin hic yardim etmeyen ama herseyivkendileri yapiyormus gibi davranan kaba ve cahil ailesi Ile ugrasiyorum.esikmle araiz sogiukl.cunku artik dayanamiyorum ve ailesine sayip dokuyorum.onceleri Boyle degildi,cocuklara bakmakkolaydi.niye zorlasti anlamadim.ama esimin ailesinin beddua etmis olabilecegini dusunuyorum,yapmadiklari sey degil..
Cocuklarim en ufak seyden mikrop kpiyor,devamli doktorlardayiz,paramiz yk...iki haftadir annemdeyim iki auyditr kaynanama gitmedim,istemeye istemeye gitmek zorundayim.ne bulursam onu yiyor,ne bulursam onu giyiyorumhicbirseye tuvalete gitmeye bile vakit bulamiyorum.birseye niyetlendiysem,onu bir hafta gecmeden yapamiyorum.bir yere bhiorsey koymussam,gunler gecmeden onu eski yerine koyamiyorum.hizli bir insandim,artik yildim ve yapamiyorum.ustelik cocuklara annemle bakiyoruz.Kadin da artik perisan.
Cocuk Baikmakl cok AMA cok zor.
Merhabalar,
yazdiklarinizi okumaya calisiyorum coguna da yazmak istiyorum ama zaman yok yok yok!!sadece ben mi durumdayim bilmiyorum.bizde maddi manevi ailelerden hicbir katki yok.hayatimin her doneminde oodugu gibi bu isin de altindan tek basima kalkmak zorundayim. Sizinle paylasip fikrinizi almsk istedigim de cok konu var ama firsat bulamiyorum ki..ins yazabilirim.
Benim oglumun da uyku duzeni bozuldu.su an2 disi var ama yenileri yolda. Hasta oldugundan beri gece 1 kez yerine 3-4 kez uyanuyor.emzigi akmiyor ve surekli her uyanista emmek istiyor yoksa uyumuyor. Gece- gunduz uyusun diye surekli emzirmekten canim yaniyor.meme hep agizda. Normalde gunduz 12de 2 saat , 4-5 gibi 1 saat uyurdu.simdi oglen 1 saat , aksamustu 45 dk kadar uyuyor.kanepeye tutunup kalkiyor ayakta duruyor. Alt degistirmek bile cok zorlasti.binbir numarayla zor temizliyorum.oturmak, ayaga kalkmak, bir yerlere tutunmak istiyor.bu nedenlerle biraz gec kalmis olsak da bu cuma sunnet olacak ins.simdi yeni derdim bu. Genel anesteziyle olacagindan oncesindeir kac saat ac kalicak.nasil durucaz, aglata aglata ben nasil dayanicam bilmem. Yaptiranlar hangi dr.a - bizimki urolog- , hangi yontemle yaptirdilar yazabilirler mi?
Bir diger derdim bakici. Ogretmenim ve dogum izni aldim eylulde baslamayi planlamistim. Simdi kime, nasil guvenicem,oglumu ardimda aglayarak bir yabanciya nasil birakicam, tum bu islerin ustune bir de calismanin fiziksel ve duygysal yipranmasini nasil kaldiricam ve de 1000tl bakici+ yol+ yemek vs.giderleri dusunce calismamin ne anlami kalicak diye sorguluyorum.burda dikkat ediyorum da calisan annelerden pek ses yok ya da ben yazan annelerin calismadigini zannediyorum. Varsa siz de fikir verebilir misiniz?
Sizler ne durumdasiniz ama ben cok yorgunum, surekli bisey yapiyorum, bebege ek olarak ev isleri, uykusuzluk bazen krize giriyorum. Dedigim.gibi esimden baska yardim eden de yok, e tabi o da bir yere kadar.Allah hepimize sabir ve kolaylik versin.
Eki Görüntüle 1087717
Kızlar Bim e çok güzel bir davul gelmiş, tavsiye ederim.
22 TL ydi sanırım. Işıklı ve müzikli. Gövdesi de dönüyor.
Döndükçe bir bebek kahkaha atıyor.
Bebeğinizi biraz oyalar...
Eki Görüntüle 1087717
Kızlar Bim e çok güzel bir davul gelmiş, tavsiye ederim.
22 TL ydi sanırım. Işıklı ve müzikli. Gövdesi de dönüyor.
Döndükçe bir bebek kahkaha atıyor.
Bebeğinizi biraz oyalar...
ayy çok sevindm ya maaşallah kızına erkenci çıktı.bnde çok merak ediyorm ne zaman yürüyck.evt cnm onbeş gün zaten ama eğer seneye o bakmazsa yine sorun.en azndan ben bakıcıyı denemş olurum oğlmda az da olsa alışır diyorm bu süreçte ama bilmiyorm oğlm için tabiki halası daha iyi olacak.inan bu gece rüyamda bunu gördm.okula başlamışım 8de gitmem gerekirken 8.30da anca gidebiliyorm:)nasl olacağını merak ediyorm açıkcası.peki cnm 1 yaş civarı bırakınca yine mama verecekmisn.illa yine ister bnmki.keçi sütü alma imkanımız da var taze.hangisi ne ölçüde verilmeli mama ve sütün bilmiyorz.büyük bi yere gidersek iyi bir doktora bunları sorucaz.senin doktorn da iyiydi sorar mısın.nasıl bir yol izlenmeli.bazı arkadaşlarn doktorları da çok iyi geliyo bana.sorabilirler mi lütfen.hepimiz için faydası olr
Yorumları okudum...Bende bu durumda olan tek ben miyim diye düşünüyordum.Şu an çalışıyorum 8 aylıkken başladım çalışmaya.Özel sektör, çalışma saatleri çoook uzun ve sıkça ctesi de neredeyse tam gün çalışıyorum.Bitap haldeyim.Hafta içi bebeğimi sabah 15 dk, akşam 15dk-yarım saat görebiliyorum.Zaten çok hareketli olduğu için erkenden uyuyakalıyor.Velhasıl bebeğimden çok uzak hissediyorum.Yoğunluk nedeniyle hiç bir şeyiyle şahsen ilgilenemiyorum.Bu durum beni o kadar çok üzüyor ki stresten sürekli rahatsızlanıyorum.Hayat şartlarımız bunu gerektiriyor, bununla dik durmaya çalışıyorum ama artık her şeyden önce anneyim.Diğer sıfatların gerekliliğini yerine getiremiyorum, o da ayrı konu.
Evde olduğum sıralarda da ev işleri, bebeğim vs. yine yorgunluk vardı değişen bir şey olmadı çalışmaya başlayınca.Değişen sadece bebeğimin kokusundan uzaklaşmam ve bu çok ağır geliyor.Sanırım adapte olmakta zorlanıyorum ama dua ediyorum işler yoluna girsin diye. Yapacak bir şey yok maalesef.
Dün yalnızdım bugün yine kalabalık içinde yalnızım.Ama sorumluluklarım var ve dik durmalıyım...
Kızlar bşy sorucam artık bu serum,fizyolojikler işe yaramıyor bana önerebileceğiniz burun spreyi var mı etkili böyle rahat nefes almasını sağlayabilecek oğlanı Bi gezmeye götürdüm hasta ettim sabahladık gece ☹
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?