ben zaten hamilelikle birlikte daha asabi ,sabırsız bir insan oldum...artık h,ç tahammül edemiyorum ...eşimin bu hareketleri beni iyice kendinden sogutuyor...hep umursamıyorum havalarında ,hiç kimseye hiç bir şeye özenmem ama buradaki arkadaşlar eşim bebeğimle konuşuyor,benim üstüme titriyor dedikçe kendimi çok kötü hissediyorum eşim benimle niye bu mutluluğu uzaktan paylaşıyor diye düşünüyorum
Rabbim her konuda dağına göre kar veriyor kıslar.
Kendimden örneklersem, miğde bulantım yok, halsizlik yok.
Yemeğimi kendim yapıyorum, temizliğimi kendim yapıyorum..... vs...
Eğer, miğde bulantılı bir hamilelik yaşasaydım, annem yok yanımda ist ablamın kızına bakıyor.
K.V tarafı desen, iyi günde her zaman yanımızda ama ihtiyaç halinde ortada olmazlar..
Az önce annemle konuştuk, ne kadar şanslıyız, ya kötü bir 12 hafta geçirseydim diye.
Annemin aklı kalacaktı, bana kim bakacaktı? Eş tabiki bakarda bir yere kadar bence..
kimse annelerimiz gibi olmaz bence . ben anneme yakın oturuyorum şimdi yemek yapamazsam arıyorum anne akşam yemeğe gelicez diye gidiyoruz . ben 2 sene kayınvalidemle oturdum . çok soğuk davranır kendisi sadece ilk hamile kaldığımı duyduğunda aramıştı ondan sonra aramak yok . eşim hayatım annemi bugün ararmısın gönlü olsun kadının dedi birgün bende hayatım hamile olan benim ama beni aramıyor annen hiç sen hamileymişsin gibi seni arayıp soruyor hadi senden haberleri öğreniyor en azından verde bir sesini duyayım bile demiyor bunu ablanda yapıyor dedim eşim bişey diyemedi sonra biliyor ben halkıyım tabi
Muhtemelen beraber oturmanın etkisiyle soğumuşsunuzdur birbirinizden. Ev ev üstüne olmaz diye bi laf var ya çok doğru bence. En iyisi herkes yerini bilecek biraz mesafe olacak o zaman beklenti de olmuyo. Beklenti olmayınca ne yaparsan kıymete biniyo öbür türlü yaptığın fedakarlıklar göreve dönüşüyo.
Canım bence yine de sen kayınvalideni ara eşinin hatırı var ne olsa onun hatırı için. Düşün yine seninki kaynana ben babamı 6 yaşında kaybettim babamın ailesiyle ne bizim ne de annemin hiç bir tartışması vs. olmamış şu ana kadar. Babamın vefatından sonra amcalarım halam dedem hiç arayıp sormadılar, İstanbul'a sık sık gelmelerine rağmen bi kere kapımızı çaldıkları yok, çocuklarının düğünlerine falan çağırmayı bırak yolda görsem tanımam adlarını bile bilmiyorum ki bazıları İstanbul'da oturuyomuş ama yine de her bayramda kendimi zorlayarak da olsa arıyorum, babamın hatırı var sonuçta. Bütün bunlara rağmen Halam düğünümden bi kaç gün önce aradı davetiye göndermişim üstüne bi de telefon etmemişim (ki tüm aile adına dedemi aramıştım) yani ister gelin ister gelmeyin mi demek istiyomuşum çok kırılmışlar. Nişanımda İstanbul'daydı kendisi lütfedip gelmedi cenazemiz var diye. Ama cenaze sahibinin oğlu geldi. Sanki oyunlu nişan yaptım. Sonrasında da kaç gün İStanbul'da kaldı hadi nişana gelmedi sonrasında gelip tebrik edebilirdi. Ayyy ne dolmuşum yaaa velhasıl büyüklük sende kalsın kayınvalideni ara eşinin sevinmesi için 2 dk katlan bence.
kuzey güney bittiben geldim ne heyecanlı bi bölümdü ya
canım bişeyler çekiyo akşam akşam,boğazım fıtıladıne yesemki:26:
Hamilelikte çay, kola, cips veya bitki çayları gibi yiyecek ve içecekler zararlı mıdır?
Hamilelik döneminin sağlıklı bir şekilde geçirilebilmesi için annenin iyi beslenmesi gerekir. Yeterli ve dengeli beslenme ile anne bir yandan kendi sağlığını korurken, diğer yandan doğacak bebeğin normal büyüme ve gelişmesini sağlayacaktır. Yeterli beslenme, açlık duygusunu bastırmak ya da canının çektiği sağlıksız yiye çekleri yemek değildir. Düzenli olarak günde 3 öğün yemek; bu yedikleri içerisinde süt ve süt ürünleri, meyve ve sebzeler, ekmek ve tahılgiller, yüksek proteinli gıda (et, balık, yumurta, fasulye) yiyen bir hamile normal, dengeli besleniyor demektir. Hamilelik döneminde bol sıvı alınmalıdır. Fazla şekerli ve unlu gıdalar yerine, bol taze sebze ve meyve yenmelidir. Hamilelik döneminde alkol alınmamalı, kahve ve çay gibi kafein içeren içecekler mümkün olduğu kadar az tüketilmelidir. Salam, sosis, sucuk gibi katkı maddesi olan besinleri mümkün olduğunca az tüketin. Soslardan, şarküteri ürünlerinden, cips, kola, hamur işi ve tatlılardan uzak durun. Bu be sinler hem besleyici değildir hem de gereksiz kilo alımına neden olur. Yediğiniz yiyeceklerin besleyici değerini korumak, özellikle demir emilimini artırmak için yemeklerle birlikte çay içmeyin. Çayı yemeklerden 1-2 saat sonra açık olarak için. Bitki çaylarından da ıhlamur, nane, papatya, kuşburnu, yeşil çay gibi bitki çaylarını tercih edin.
Kızlar belki merakınızı giderir diye paylaşmak istedim sizinlede bilinçlenmek adına
hamişler merak ediyorum ya bu göbek kordonu bebeğin annenin neresine bağlanıyor :) nettede bulamadım merak ettim :) şimdi ne hgereği var diyebilirsiniz işte aklıma geldi öyle:)
tüm hamişlere günnaayydıııııııııınnnn =)))) ben yarım saate kadar yola çıkıyorum mersine gidiyorum annemlerin yanına.. ve yeni bi doktordan randevu aldım saat onda.. bebişimi görecemm.. ya tüm gece uyku tutmadı resmen .. inşallah herşey yolundadır.. dua edin bize.. ancak pazartesiye dönerim.. inşallah o zaman veririm güzel haberleri.. hepinizin bebişleri öpüyorummmmm.. ohhhhhhhhh.. =))))))
Bu arada bayanlaar turkiyede dokyorlar folik asitmidir bilmiyorum tam.bi ilac veriyomus vitamin heralde o ne doktoruma soracagm gerekirse bende alayim burada.
Offf bn de soğudum bu ara k.valideden.. Şimdi biraz uzak duruyorm o yüzden..aynı apartmanda oturuyoruz biz.. Su donemde biraz halsizlestim kendi evimin ısını çok iyi yapamıyorum.ona da yardım eden bir bayan vardı isen ayrıldı.. gecen esime söylenmiş galiba hiç bir gelin yardım etmiyor falan diye daha bnm bişeyim yokmuş karnım bile çıkmamış ama iste memleket gelinleri olsaymış böyle olmazmış falan daha neler neler cok doluyum bu konuda.inanılmaz zoruma gitti arkamdan böyle konuşması..ben de yapacagım varsa da yapmıyorum suan..tamam ben çok hamarat biri değilim normalde ama yaşlılar diye elimden geleni yapmaya çalışıyordum bı Allah razı olsun demesi yeterdi ama şuan pek umursamiyorum açıkcası.aslinda kendime yakıştırmıyorum da bu tavrımı ama nefsime ağır geliyor.biraz ara vereyim belki toparlarım..gecen eltime kızın var sırtın yere gelmez diyor sana yardım eder bak bnm kızım yok yardım edenim yok diye laf vuruyor içimden dedim ki ben anneme ne yapabiliyorum ki suan, hem annem su halimle benden bise istemez kiyamaz ama sesimi çıkarmadım sustum..ahh anneciğim benim,kimse onun yerini tutmaz
plesantaya diye tahminde bulunuyorum:)plesantada keseye,kesede rahmin içinde sanırım.
hamişler merak ediyorum ya bu göbek kordonu bebeğin annenin neresine bağlanıyor :) nettede bulamadım merak ettim :) şimdi ne hgereği var diyebilirsiniz işte aklıma geldi öyle:)
4 hafta sonra dedi canım ama beni 3 hafta sonra çağırdı heralde o zaman söyler diye tahmin ediyorum. ama ikizlerde biraz daha zor sanırım cinsiyet. zaten çok zor sabitleniyolar:)) bir de ikizlerde 2 li ve 3 lü test yapmıyolar doğru sonuç vermiyomuş ense kalınlığı burun kemiğine falan bakılıyo sadece..
mrb güzel aNNELER :) bu arada ikizler ultroson fotosu ilk defa görenlerdeyim çok tatlıı yaaa :):):) nasılsınız neler yapıyorsunuz günleriniz nasıl geçiyor :) ve sayfa çok hızlı ilerliyor her sayfayı takip etmek biraz zor oluyor
ulen ben bunu satar, doğumu suda yaparım üstüne bebeğimin odasını alırım bide çocuğun ilkokul sonuna kadar masraflarını karşılarm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?