2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlar sabah yazmıştım kontrolüm var çok gerginim dua edin diye tahmin ettiğim gibi çıktı ense kalınlığı ölçümü yapıldı 7,5 mm ve karnında şişknlik (sıvı) tespit edildi.. izmiri önerdi doktor anormalliklerin nedenini araştırmak için doktor söylemek istemedi ama alınıcak sanırım çnkü çok düşük de olsa iyi olma ihtimalini düşünmek zorundayz dedi

Canim belki olcumde hata vardir. Ya da dogruysa bile tedavisi olan birseylerdir belki. Hemen en kotusunu dusunme. Doktorlar kotu seyleri soylemekten genelde kacinmazlar, cunku alisiklar. Oyle birsey soylemediyse sakin ol biraz, icini ferah tut.

canım allah yardımcın olsun... insallah bi sorun çıkmazz...

cnm belki arada kaynamıştır üzülme arada hepimize oluyo böyle soru soruyoruz ama kimse görmüyo cvp yazmıyo sen bidaha paylaş ne sormuştun cnm?

2. Bebgini bekleyen anneler cocukların arasında kac yas olacak ?
canım merhaba seninde 2. hamileliğin sanırım..kızım 3 buçuk yaşında aralarında 4 yaş olacak inşallah..sizin kaç yaş?

canım çok geçmiş olsun..ben kürtajımda hastanede yatardken yeni doğum yapmış bi arkadaş vardı..hamileliğinde 4 doktor 5. aya kadar senin bebeğin sakat olur demişler..o da aldırmamış ne olursa olsun benim evladım diye..sonra 5. aydaki 4 boyutluda bebeğin sağlıklı demeye başlamışlar..onların lafına uysam bebeğim hayatına sebep oalcaktım diyor..sapa sağlam bir oğlan çocuğuydu..Herşey Allahtan iyi düşün derim canım..bu testlerde çıkan % 100 doğrudur diye bişey yok..

hmm .. peki normalde günü gününe uyum oluyo mu sat tarihine göre?

herkesin aynı olmuyo cnm eğer zamanlı döllenmişse satla uyumlu gidiyo bazen önüne geçiyo bazen de geride kalabiliyo ultrason ölçümleri bebeğin büyüme gelişme hızıyla ilgili ölçütlere dayanarak gün veriyo yani her gittiğindede değişebiliyo bazen gidiyorum mesela 7+4 olması gerekiyodu 8+1 çıkmıştı bebişin geliştikçe ultrason ölçümleri de gün atlayabiliyo da yani

Canim farkli ekollerin catismasi iste. Attachment parenting yuceltiliyor son yillarda ve oyle argumanlari var ki mesela ben bebegimi ilk gunden kendi yataginda yatirdigim icin gaddar ve canavar bir anne oluyorum. :) Halbuki birey olmayi ogretmek, kendi kendine yetmeyi bilmesi bu noktada basliyor bence. Emzirme konusuna gelince, kizimi gecen hafta sutten kestim, o da hamile oldugum icin. Doktor bir sure daha emzirmeme izin verdi hamileligimi ogrendikten sonra ama aylarca degil maalesef. Yani dogdugu gunden itibaren ben onun odasina gittim emzirmek icin onun duzeni bozulmasin diye. Benim yanimda olmasi versiyonu ise bana gore benim duzenim bozulmasin anlamina geliyor.

aynen cnm zaten bende öyle bir ayrım yapmıyorum benim eşimin anne tarafı kürt yani asla onlar hakkında kötü bişey düşünemem benim kastım vatan hainlerine teröristlere

ultrasonda bi sıkıntı yoktu demek ki dediğin gibi canım .yarın tahlil sonuçlarımı göstercem o zaman soraym madem bana bi tarih versin.ne zaman oluyor bu tetonoz iğnesi vuruldun mu sen ?

ocak demişti bana ama şubat a kayacak galiba. kayıtlı olduğun sağlıkocağına git onlar zaten şu tarihte gel diyor. ama dediğim gb doktorla konuş. bu arada herkes adet tarihinin baz alınması gerektiğini söylesede ben özellikle sordum bazı gebelerde geç döllenme olduğu için ilk ultrasonu baz aldığını söyledi. zaten benim hep gecikirdi adetim o yüzden geç döllenme mantıklı geldi bana. özel hastaneye gittim bu arada 23 ağustos baz alınsaydı 15-16 haftalık olacaktı bebeğim ama 11 haftalık benimki :) yine de için rahatlasın istiyorsan iyice sor.

cnm geçmiş olsun umarım düzelir herşey moralini çok bozma diycem ama elinde değildir şimdi biliyorum cnm Allahtan hayırlısını dile senin ve bebişin için kendine iyi bak inşallah iyi haberlerle dönersin bize tekrar cnm

Kontrole gittiğimizde 10+4 olcaz acaba 2li test yaparlarmı diye sormuştum

12. haftanın içinde yapıyolar genelde canım 1 hafta daha bekle sağlıklı bi sonuç için istersen..

sosyolog tablodan kalp atışı bölümünü kaldır istersen canım artık cinsiyet öğrenmeye başlıyoruzya zaten buradaki en düşük hamilelik haftası 10 hafta sanırım..

kızlar okuyun bakalım...değişik geldi bunu bütünduamvesenama sormak laızm...doğrumuyymuş:)

Amerikalılar o ilaç yerine bulgur öneriyor

inShare
Yorum: 0
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayram, ”Bir kadın hamile olduğu zaman bebeğin beyin gelişimi için doktorlar folik asit ilaçları veriyor, Bu ilaçlar çocuğun beynini geliştiriyor. Fakat Amerikalılar bizdeki gibi hap vermiyor, onlar bulgur öneriyor” dedi.

Bayram, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), İpekyolu Kalkınma Ajansı, GAÜN Gıda Mühendisliği Bölümü ve Bulgur Sanayicileri Derneği işbirliğiyle düzenlenen ”Bulgur Ortak Akıl ve Güç Birliği Toplantısı” kapsamında, ”Dünyada Bulgurun Yeri ve Önemi” konulu sunum yaptı.

Sunumunda, son yapılan araştırmalarda bulgurun 12 bin yıl öncesine kadar kullanıldığının tespit edildiğini ifade eden Bayram, bulgurun aynı zamanda pişirildikten sonra kurutulmuş tek ürün olduğunu dile getirdi.

Pişirilip kurutulduğu için bulgurda küf oluşmadığını, dolayısıyla aflatoksin de bulunmadığını belirten Bayram, şunları söyledi: ”Bulgur, böcek ve larvaların oluşumuna dayanıklıdır. Raf ömrü oldukça uzun, sıcağa ve rutubete dayanıklıdır. Bulgur doymamış yağa sahiptir, beslenmede önemlidir ve ekonomiktir. Hazırlanması kolaydır. Vejeteryan beslenmeye çok uygun bir üründür. Kalp için oldukça yararlı, sindirimi kolaydır. Süt ile karıştırıldığında mükemmel, muhteşem bir gıda oluyor.”

-İlaç yerine bulgur-

Birleşmiş Milletler (BM) için önemli bir gıda yardım malzemesi olan bulgurun, ABD’de savaş olasılığına karşı stoklandığını aktaran Bayram, ”Bir kadın hamile olduğu zaman bebeğin beyin gelişimi için doktorlar folik asit ilaçları veriyor, bu ilaçlar çocuğun beynini geliştiriyor. Fakat Amerikalılar bizdeki gibi hap vermiyor, onlar bulgur öneriyorlar. Diyorlar ki ’hamileyseniz ilk 3 ay içerisinde bulgur yediğiniz zaman folik asidi ilaçtan değil direkt olarak bulgurdan alabilirsiniz’. O açıdan bulgur önemli.” Türkiye’de de eskiden köy çocukları için ”çok zeki” kavramının kullanıldığını anımsatan Bayram, bu çocukların annelerinin hamilelik döneminde, bulgur ve ceviz gibi ürünler tükettiğini ancak bu durumun şehirleşmeyle beraber değiştiğini ifade etti.

Bulgurun çok önemli bir diyet maddesi olarak tespit edildiğini anlatan Bayram, bulgur yiyen insanın daha geç acıktığını dile getirdi.

Bayram, bulgurda çocuklar ve yaşlılar için önemli olan kalsiyum bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: ”Sütle karıştırıp yenilirse kemik gelişimi için önemli. Çocuğa altı aylık olduktan sonra eğer çölyak hastası değilse, ek gıda olarak sütle karıştırılıp bulgur verilebilir. Çok yararı var, çocuğu geliştiriyor. Hem kilo almasını sağlıyor hem de diğer fonksiyonlarını geliştiriyor. Beslenmeyle ilgili yapılan çalışmalarda bu var. Sütle bulguru birleştirin, bakliyatla bulguru birleştirin veya tek başına yiyin. Kabızlık yapmıyor, bağırsağı da şişirdiği için besinlerin emilimini artırıyor.” Bulgur üretiminin artmasına rağmen üretici sayısının azaldığına dikkati çeken Bayram, Türkiye’de sektörün el değiştirdiğini savundu.

Bayram, Türkiye’de şu anda kişi başına yılda 7 kilo pirinç, 5 kilo makarna, 12 kilo ise bulgur tüketildiğini vurgulayarak, dünyada en büyük bulgur üreticisinin yıllık 1 milyon ton üretimle Türkiye olduğunu, ABD ve Kanada’nın ise Türkiye’yi izlediğini sözlerine ekledi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…