2 hafta sonra uçakla kıbrısa gidecez, 3,5 aylık olacak bebiş
yolculuğun bi zararı olurmu acaba?
kızlar okuyun bakalım...değişik geldi bunu bütünduamvesenama sormak laızm...doğrumuyymuş:)
Amerikalılar o ilaç yerine bulgur öneriyor
inShare
Yorum: 0
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayram, ”Bir kadın hamile olduğu zaman bebeğin beyin gelişimi için doktorlar folik asit ilaçları veriyor, Bu ilaçlar çocuğun beynini geliştiriyor. Fakat Amerikalılar bizdeki gibi hap vermiyor, onlar bulgur öneriyor” dedi.
Bayram, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), İpekyolu Kalkınma Ajansı, GAÜN Gıda Mühendisliği Bölümü ve Bulgur Sanayicileri Derneği işbirliğiyle düzenlenen ”Bulgur Ortak Akıl ve Güç Birliği Toplantısı” kapsamında, ”Dünyada Bulgurun Yeri ve Önemi” konulu sunum yaptı.
Sunumunda, son yapılan araştırmalarda bulgurun 12 bin yıl öncesine kadar kullanıldığının tespit edildiğini ifade eden Bayram, bulgurun aynı zamanda pişirildikten sonra kurutulmuş tek ürün olduğunu dile getirdi.
Pişirilip kurutulduğu için bulgurda küf oluşmadığını, dolayısıyla aflatoksin de bulunmadığını belirten Bayram, şunları söyledi: ”Bulgur, böcek ve larvaların oluşumuna dayanıklıdır. Raf ömrü oldukça uzun, sıcağa ve rutubete dayanıklıdır. Bulgur doymamış yağa sahiptir, beslenmede önemlidir ve ekonomiktir. Hazırlanması kolaydır. Vejeteryan beslenmeye çok uygun bir üründür. Kalp için oldukça yararlı, sindirimi kolaydır. Süt ile karıştırıldığında mükemmel, muhteşem bir gıda oluyor.”
-İlaç yerine bulgur-
Birleşmiş Milletler (BM) için önemli bir gıda yardım malzemesi olan bulgurun, ABD’de savaş olasılığına karşı stoklandığını aktaran Bayram, ”Bir kadın hamile olduğu zaman bebeğin beyin gelişimi için doktorlar folik asit ilaçları veriyor, bu ilaçlar çocuğun beynini geliştiriyor. Fakat Amerikalılar bizdeki gibi hap vermiyor, onlar bulgur öneriyorlar. Diyorlar ki ’hamileyseniz ilk 3 ay içerisinde bulgur yediğiniz zaman folik asidi ilaçtan değil direkt olarak bulgurdan alabilirsiniz’. O açıdan bulgur önemli.” Türkiye’de de eskiden köy çocukları için ”çok zeki” kavramının kullanıldığını anımsatan Bayram, bu çocukların annelerinin hamilelik döneminde, bulgur ve ceviz gibi ürünler tükettiğini ancak bu durumun şehirleşmeyle beraber değiştiğini ifade etti.
Bulgurun çok önemli bir diyet maddesi olarak tespit edildiğini anlatan Bayram, bulgur yiyen insanın daha geç acıktığını dile getirdi.
Bayram, bulgurda çocuklar ve yaşlılar için önemli olan kalsiyum bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: ”Sütle karıştırıp yenilirse kemik gelişimi için önemli. Çocuğa altı aylık olduktan sonra eğer çölyak hastası değilse, ek gıda olarak sütle karıştırılıp bulgur verilebilir. Çok yararı var, çocuğu geliştiriyor. Hem kilo almasını sağlıyor hem de diğer fonksiyonlarını geliştiriyor. Beslenmeyle ilgili yapılan çalışmalarda bu var. Sütle bulguru birleştirin, bakliyatla bulguru birleştirin veya tek başına yiyin. Kabızlık yapmıyor, bağırsağı da şişirdiği için besinlerin emilimini artırıyor.” Bulgur üretiminin artmasına rağmen üretici sayısının azaldığına dikkati çeken Bayram, Türkiye’de sektörün el değiştirdiğini savundu.
Bayram, Türkiye’de şu anda kişi başına yılda 7 kilo pirinç, 5 kilo makarna, 12 kilo ise bulgur tüketildiğini vurgulayarak, dünyada en büyük bulgur üreticisinin yıllık 1 milyon ton üretimle Türkiye olduğunu, ABD ve Kanada’nın ise Türkiye’yi izlediğini sözlerine ekledi.
12. haftanın içinde yapıyolar genelde canım 1 hafta daha bekle sağlıklı bi sonuç için istersen..
sosyolog tablodan kalp atışı bölümünü kaldır istersen canım artık cinsiyet öğrenmeye başlıyoruzyazaten buradaki en düşük hamilelik haftası 10 hafta sanırım..
canım onun birsakıncası yokki.cinsiyet için ayrı biryer var zaten...o da kalsın hatıra
Nerde anamın bulgur pilavlarııı
ben seeverim aslında güzel de yaaparım..kocişkom sevmiyor...keşke bu haberi daha önce alaydım 3 ay dolmak üzere
kızlar sabah yazmıştım kontrolüm var çok gerginim dua edin diye tahmin ettiğim gibi çıktı ense kalınlığı ölçümü yapıldı 7,5 mm ve karnında şişknlik (sıvı) tespit edildi.. izmiri önerdi doktor anormalliklerin nedenini araştırmak için doktor söylemek istemedi ama alınıcak sanırım çnkü çok düşük de olsa iyi olma ihtimalini düşünmek zorundayz dedi
maşallah maşallah tatlıma resim iste azcıkk sevelim onu yrn :)Merhabalar
İkili testimizin sonucunu aldık tertemiz çıktı, sonuç düşük risk doktor gayet iyi dedi.
Azcık doktor amcaya nazlandık oda ultrasonla bize baktı kalp atışını gösterdi ama heyecandan ultrason çıktısı isteyemedik oda vermedi.
Uyuyordu bebişimdoktor karnımı sarsınca sıcradı yavrum yan döndü kalbini öyle görebildik, kocaman olmuş ama cinsiyetini söylemedi 4 hafta sonra dedi
Yarın kendi doktorumuza gidiyoruz sabahtan belkim o verir bize şöyle güzel bir fotobizde teyzelerimize gösteririz
Geçmiş çok geçmiş, bakalım gelelim:44:
amin canım bizim kızgınlığımız kürtlere değil vatan hainlerine..yanlış anlaşılmasını istemem ...ben insan olanı severim...çocukları da çok seviyorum...hiç farklı bir ırktan gibi düşünmüyorum....ben vatan haini olduktan sonra bir katil bir cani oldukta sonra türk türk ayrımı asla yapmam..yakılan okul şırnak'ın zenginlerinden hayırsever bir adamın..okulda çok güzel bir okuldu...inşallah bizim okulu da yakmazlarn
kızlar çok sıkılıyorum ya ben
Görmemiş hediyesi, bunun yerine aç doyursaymış, ihtiyacı olanlara bağış yapsaymış, ağaç dikseymiş vs daha işe yararmış.
Yarasın canım, inşallah ek kısa zamanda normal yemene dönersin.
peki ense kalınlığını ölçtürem var mı içinzde ?
2 hafta sonra uçakla kıbrısa gidecez, 3,5 aylık olacak bebiş
yolculuğun bi zararı olurmu acaba?
eşin yokmu evde film fln izleyn kafan dağılır cnm
minikkuşum snn bulantılar geçti sanırım bulantısı geçen arkadaşlar bilgilendirsin ltfen az çok bizde ne zaman kurtulucağımı biliriz ofss bgn 5 kere çıkardım asit gibi
cnm ense kalınlığını 2li testte herkes ölçtürüo yaptıranlar var bi soruştur bnm daha günüm var aralığın ilk haftası gtcem o yzden bilgi veremiorum
yok cnm ya karnı burnundalar gidior bnce bi zararı olmaz 7 aylık olunca bnde memlekete gdcem sorun olmz die düşünüorum
ah cnm ya sen etkilenmiomusun bu olanlardan psikolojim bozulurdu bnm allah ıslah etsin edenleri pisliğin kürdü türkü yok pislik pisliktir yapan kim olursa haindir allah sabır versin can kaybı olmaz inş sende temkinli ol aman haa
Amerikalılar'da yapanlar var ama bizim kayınvalide biraz eğlenceye keyfe düşkün başka şeyle uğraşmaya vakti yok. Süsüne falan baksanız 65 yaşında demezsiniz. Yüzünü bile gerdirdi lazerler tüylerinden kurtuldu bu yaşta. 18 yaşında sanıyo kendini. Sürekli geziyo tozuyo:)))) yani bizimle uğraşmaya vakti yok o yüzden. İyiliğinden değil. Kocası ölüm döşeğindeyken kendime biraz zaman ayırmam lazım deyip bize geldi jakuzide şampanya içip eğlendi. O kadar şaşırmıştımki yani nasıl bir kadın kocası ölüm döşeğindeyken eğlenebilir havsalam almamıştı. Köpeğine oğlundan çok değer verir falan. Hatta bi defasında kaza yaptı başka bir şehirdeydi ve ben hastaydım eşimde işimi bırakamaz ona rağmen hemen gittim buna hastanede baktım falan çok şaşırdı. amerikalı bir gelinim olsa asla böyle bişey yapmazdı dedi. en azından kıymet bildi. Bebek için heveslenmeside yine eğlencesine. Altını bile açmaz ama alışveriş yapar çünkü alışveriş eğlenceli ve para harcamayı çok sever. Yoksa torununu çok seveceğinden değil. Eğlencesine hevesleniyo. Odasını süsler ciciler alır sırf keyifli olduğu için. Ama yinede çok şükür tabii zararı yok faydası var gerisi beni ilgilendirmez.
selam anneler aranıza yeni katıldım ufak bi sorum olcak cvp verebilirseniz sevinirim :)
benim sat 14 eylül nette yaptığım hesaplarda 9 haftalık tahmini doğum tarihi 22 haziran diyor ama p.tesi doktora gittiğimde 7hafta6 günlük tahmini doğum tarihi 2 temmuz demişti bunun sebebi geç döllenme olabilir mi bu kadar fark eder mi?
kızlar burada bizim okulun yakınlarındaki bir okulu yakmışlar gece..okul mahfolmuş
ben de aynen böyle düşünüyorum
bi de oda takımı alma konusuna soğuk bakıyorum
biz herşeyi çocuklara istemeden sunmamalıyız diye düşünüyorum. ben eksik şeyleri olsun istiyorum. doyumsuz olması en korktuğum şey
Arkadaslar neden burada bı soru yazdığımda cevap alamıyorum bilmiyorum hep belirli kisiler arasında geçiyor sohbet ben 2008 Aralık annelerindeydim hiç böyle bir şey olmamıştı üzüldüm açıkcası
gvn1907 saol cnm bazı yazılar görünmez oluyo sanırım burda ne yazarsan yaz cvp gelmio bazen hiç mi yok ense kalınlığı ölçtüren arkadaş.. halbuki çoğunluk11-14.hafta arasında
selam kızlar nasısınızzzzz
bende 16 haftalık hamieyım bi kızım var ikinci kızmız gelıyomuşşşşş....
karnındaki için az kafana takmamaya çalışgaliba bilinç altına atıyorum..nedense de mutsuzum ..neyse Allahım can sağlığı versin de razıyım
Günaydın güzel annişler:)))
Dün 1 aydan sonra bebeğimi gördüm, o kadar hareketliydi ki yerinde duramıyordu meleğim
Doktor amcamız günüyle uygun gittiğini (11+5tik dün), gayet sağlıklı ve keyifli bir bebiş olduğunu söyledi.
Hala o zıplamaları gözümün önünde, dün akşamdan beri bebişimi düşünüyorum sürekli
Allah hepinize bu güzel duyguları yaşatsın inşallah, görmeyenler de biran önce sağlıkla görsünler bebişlerini...
Kendi doktor kontrolümüzden sonra ikili test için başka bir doktora geçtik. O doktor amcamızı hiç sevmedik, bebişim de sevmedi heralde hiç tepki vermedi ona
Uyuyordu kuzum oraya gittiğimizde bu sefer. Ölçümler alındı ve doktor normal dedi, ama hiçbir açıklama yapmadı...
sadece ölçüm değerleri normal ama ikilli testte tüm faktörler gözününde bulundurularak oran veriliyor dedi.
Yani yaş+kan sonucu+ölçüm değerleri...Cumartesi günü kan sonuçlarını da alıcaz, inşallah iyi çıkar:18:
Bu arada her iki doktor da maalesef cinsiyetle ilgili bir tahmin yapamadılar, her ikisi de erken dedi
Her ikisinde de 4 boyutlu ultrasona da girmemize rağmen belli bişey görülmedi...Bebişimin pipişimi kukuşumu olduğu 1 ay sonrasına kaldı yani(
Bu arada kendi doktorumun verdiği ultrason resmi hiç net olmadığı için buraya da koyamadım onu..belki sizlerden bir tahmin gelirdi iyi olsaydı görüntü((
Bu arada bebeğimize kız da olsa erkek de olsa DENİZ ismini koymayı düşünüyoruz biz kızlar...evlenmeden önce ortak fikrimizdi bu..ama o zamanlar erkek olursa DENİZ, kız olursa DERİN olsun demiştik.
Ama bu yaz eşimin babasını kaybettik kanserden. Ve babasının ismi de DENİZ di. Eşimin rahmetli babası için şimdi kız erkek farketmez Deniz olsun istiyoruz...
Hatta bebeğimin beklenen doğum tarihi (7 Haziran) rahmetli K.babamın doğum günü((
Neyse kızlar işte böyle, hepinizi çok öpüyorum, desteğiniz için de çok teşekkür ederim...dün yanımda olduğunuzu hissettim
Ayrıca bebişlerinizi de totosunu yerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?