tokoyay maşallah sana
çok zarifsin, çok yakışıyosunuz eşinle :)
Merhaba kızlar
Geçmişi okumadan hemen doktor sonuçlarımı yazayım size. Benim fındığım boy atmış da 7 cm olmuşGayet sağlıklı ve keyfi yerinde. Haftası da tam 13 görünüyor.
İkili test için kanımı da verdim. Bekleyeceğiz bakalım sonucu inşallah iyi olur
kızlar daha yeni dr geldim fakat sonuc kötü bebeğimin kalp atımını alamadık ve dr sonlandırıcaz dedi hem allattan hem üstten baktı pazartesi günü kürtaj olucam 3. düşüğüm olduğu için hem bebegin hemde anne babanın genetik kromozomlarına bakılsın dedi üzültümü paylaşmak için kelimeler yetmiyo ama rabbim bilir neden niçin diye sormuyorum ve hayırlısı böyleymiş diyorum kalın saglıcakla
herkes çok güzel maşallah
naz sende pek tatlısın
nasipse hepimiz çocukları ballı lokma olucak desenize
Teşekkür ederim canım, o senin güzel bakan gözlerinden.
Çoğunluk benzetir eşimle beni.Sanırım birlikte büyüdük ve birbirimize benzedik.
kızlar okuyun bakalım...değişik geldi bunu bütünduamvesenama sormak laızm...doğrumuyymuş:)
Amerikalılar o ilaç yerine bulgur öneriyor
inShare
Yorum: 0
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayram, Bir kadın hamile olduğu zaman bebeğin beyin gelişimi için doktorlar folik asit ilaçları veriyor, Bu ilaçlar çocuğun beynini geliştiriyor. Fakat Amerikalılar bizdeki gibi hap vermiyor, onlar bulgur öneriyor dedi.
Bayram, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), İpekyolu Kalkınma Ajansı, GAÜN Gıda Mühendisliği Bölümü ve Bulgur Sanayicileri Derneği işbirliğiyle düzenlenen Bulgur Ortak Akıl ve Güç Birliği Toplantısı kapsamında, Dünyada Bulgurun Yeri ve Önemi konulu sunum yaptı.
Sunumunda, son yapılan araştırmalarda bulgurun 12 bin yıl öncesine kadar kullanıldığının tespit edildiğini ifade eden Bayram, bulgurun aynı zamanda pişirildikten sonra kurutulmuş tek ürün olduğunu dile getirdi.
Pişirilip kurutulduğu için bulgurda küf oluşmadığını, dolayısıyla aflatoksin de bulunmadığını belirten Bayram, şunları söyledi: Bulgur, böcek ve larvaların oluşumuna dayanıklıdır. Raf ömrü oldukça uzun, sıcağa ve rutubete dayanıklıdır. Bulgur doymamış yağa sahiptir, beslenmede önemlidir ve ekonomiktir. Hazırlanması kolaydır. Vejeteryan beslenmeye çok uygun bir üründür. Kalp için oldukça yararlı, sindirimi kolaydır. Süt ile karıştırıldığında mükemmel, muhteşem bir gıda oluyor.
-İlaç yerine bulgur-
Birleşmiş Milletler (BM) için önemli bir gıda yardım malzemesi olan bulgurun, ABDde savaş olasılığına karşı stoklandığını aktaran Bayram, Bir kadın hamile olduğu zaman bebeğin beyin gelişimi için doktorlar folik asit ilaçları veriyor, bu ilaçlar çocuğun beynini geliştiriyor. Fakat Amerikalılar bizdeki gibi hap vermiyor, onlar bulgur öneriyorlar. Diyorlar ki hamileyseniz ilk 3 ay içerisinde bulgur yediğiniz zaman folik asidi ilaçtan değil direkt olarak bulgurdan alabilirsiniz. O açıdan bulgur önemli. Türkiyede de eskiden köy çocukları için çok zeki kavramının kullanıldığını anımsatan Bayram, bu çocukların annelerinin hamilelik döneminde, bulgur ve ceviz gibi ürünler tükettiğini ancak bu durumun şehirleşmeyle beraber değiştiğini ifade etti.
Bulgurun çok önemli bir diyet maddesi olarak tespit edildiğini anlatan Bayram, bulgur yiyen insanın daha geç acıktığını dile getirdi.
Bayram, bulgurda çocuklar ve yaşlılar için önemli olan kalsiyum bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: Sütle karıştırıp yenilirse kemik gelişimi için önemli. Çocuğa altı aylık olduktan sonra eğer çölyak hastası değilse, ek gıda olarak sütle karıştırılıp bulgur verilebilir. Çok yararı var, çocuğu geliştiriyor. Hem kilo almasını sağlıyor hem de diğer fonksiyonlarını geliştiriyor. Beslenmeyle ilgili yapılan çalışmalarda bu var. Sütle bulguru birleştirin, bakliyatla bulguru birleştirin veya tek başına yiyin. Kabızlık yapmıyor, bağırsağı da şişirdiği için besinlerin emilimini artırıyor. Bulgur üretiminin artmasına rağmen üretici sayısının azaldığına dikkati çeken Bayram, Türkiyede sektörün el değiştirdiğini savundu.
Bayram, Türkiyede şu anda kişi başına yılda 7 kilo pirinç, 5 kilo makarna, 12 kilo ise bulgur tüketildiğini vurgulayarak, dünyada en büyük bulgur üreticisinin yıllık 1 milyon ton üretimle Türkiye olduğunu, ABD ve Kanadanın ise Türkiyeyi izlediğini sözlerine ekledi.
herkes çok güzel maşallah
naz sende pek tatlısın
nasipse hepimiz çocukları ballı lokma olucak desenize
merhaba kızlar....
bol stresli,sinirli hatta çıldırmalı gün sonunna çok şükür ulastım dıyorum dogrusu daha gun bıtmedı... bugun öyle kötuydukı bir ara bebege br şey olucak diye çok korktum... aslında pekde sinirlenecek birsey yoktu ama ben galiba hormonların etkısıyle acayıp stresleniyorumbir türlü sakinleşemiyorum... bu arada konusmaları okuyayım dedım olmadıç o kadar ilerlemişki sayfa... ama bir iki kişinin fotografını gördum bayıldımm....... herkes nede güzell....
karar verdım bundan sonra sürekli burda olucam... burası daha eğlenceli.........
birde bir şey duydum cok üzüldüm..geçenlerde annemın kuzenın kızı olmustu görmenız lazım öyle guzelkı masallah...yesıl gözler tombıs yanaklar ıkı aylık bebek ama 6 aylık gıbıydı.. duydumkı kalca cıkıklıgı varmıs sargıya almıslarteyzemın kızında da cıkmıstı 6 ay boyunca bı alet takıldı...yenı kurtuldu yawrucak ama neler cektıler o alet yuzunden öyle cok üzüldümki.. allah bizlere bebişlerimize göstermesin....
çokk teşekkür ederim cnm o sizin güzelliğiniz :) istanbuldayken bulabiliyodum bişeylerde sivasta tesettürlü kıyafet bulmak daha zorlaştı artık ne bulsam onu giyiyorumfeyzaaa maaşallah sen de çok güzelmişsin yaa..bayıldım sana bir de kapalı olarak çok güzel giyiniyosun...gelinliğin de süper
senide bekleriz cnm malum siteye orda hepimizi görebilirsinNerde gördün kız bende göreyim merak ettim bak :)
teşekkür ederim cnm bende sana ve oğluna bayılmıştım gelmeni bekliyodum sölemek için maşallah ya gözler falan fena oğlunun çok can yakıcak küçük behlülay bende bayıldım gerçekten çok güzell bide kilo istiyo napıcaksa manken gibi zaten
cnm çok üzüldüm inan bugün bütün annelere dua etmiştim hayırlısı böleymiş demek inşallah en kısa zamanda güzel haberler alırsınkızlar daha yeni dr geldim fakat sonuc kötü bebeğimin kalp atımını alamadık ve dr sonlandırıcaz dedi hem allattan hem üstten baktı pazartesi günü kürtaj olucam 3. düşüğüm olduğu için hem bebegin hemde anne babanın genetik kromozomlarına bakılsın dedi üzültümü paylaşmak için kelimeler yetmiyo ama rabbim bilir neden niçin diye sormuyorum ve hayırlısı böyleymiş diyorum kalın saglıcakla
hayırlı olsun cnm sevndim güzel sonuçlar almana. sana cinsiyet tahmini yapmadılarmı fındığın büyümüşte bayaMerhaba kızlar
Geçmişi okumadan hemen doktor sonuçlarımı yazayım size. Benim fındığım boy atmış da 7 cm olmuşGayet sağlıklı ve keyfi yerinde. Haftası da tam 13 görünüyor.
İkili test için kanımı da verdim. Bekleyeceğiz bakalım sonucu inşallah iyi olur
merhaba kızlar....
bol stresli,sinirli hatta çıldırmalı gün sonunna çok şükür ulastım dıyorum dogrusu daha gun bıtmedı... bugun öyle kötuydukı bir ara bebege br şey olucak diye çok korktum... aslında pekde sinirlenecek birsey yoktu ama ben galiba hormonların etkısıyle acayıp stresleniyorumbir türlü sakinleşemiyorum... bu arada konusmaları okuyayım dedım olmadıç o kadar ilerlemişki sayfa... ama bir iki kişinin fotografını gördum bayıldımm....... herkes nede güzell....
karar verdım bundan sonra sürekli burda olucam... burası daha eğlenceli.........
birde bir şey duydum cok üzüldüm..geçenlerde annemın kuzenın kızı olmustu görmenız lazım öyle guzelkı masallah...yesıl gözler tombıs yanaklar ıkı aylık bebek ama 6 aylık gıbıydı.. duydumkı kalca cıkıklıgı varmıs sargıya almıslarteyzemın kızında da cıkmıstı 6 ay boyunca bı alet takıldı...yenı kurtuldu yawrucak ama neler cektıler o alet yuzunden öyle cok üzüldümki.. allah bizlere bebişlerimize göstermesin....
sen bide albümlerini gör bu kadar güzel kadın nasıl biraraya toplandı yahu
Hem ne lokma ne lokma yarabbim tadından yenmez
Sakin olmaya çalış canım ya gerçi oluyor arada böyle patlamalarEvet sayfalar baya ilerledi bugün topluca çenemiz düştü Allah bugünümüzü aratmasın
buarada çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin ve dermansız dert vermesin en başta şükür kurtulmuş yavrucak . Allah korusun yarabbim bebişlerimizi :26:
oyy kız kıza keyif haasezen size geleceğmm
burdada yat havası var tam, hava kapalıı...
ama yatacak yerim yok
ya çocukluk aşkın demek ne güzel :)
evet benziyorsunuzda
bebişinizde olunca tam çekirdek aile olucaksınız
çokk teşekkür ederim cnm o sizin güzelliğiniz :) istanbuldayken bulabiliyodum bişeylerde sivasta tesettürlü kıyafet bulmak daha zorlaştı artık ne bulsam onu giyiyorum
senide bekleriz cnm malum siteye orda hepimizi görebilirsin
teşekkür ederim cnm bende sana ve oğluna bayılmıştım gelmeni bekliyodum sölemek için maşallah ya gözler falan fena oğlunun çok can yakıcak küçük behlül
cnm çok üzüldüm inan bugün bütün annelere dua etmiştim hayırlısı böleymiş demek inşallah en kısa zamanda güzel haberler alırsın
hayırlı olsun cnm sevndim güzel sonuçlar almana. sana cinsiyet tahmini yapmadılarmı fındığın büyümüşte baya
cnm kendinizi üzmeyin bu kadar unutmayın sizinle beraber bebişlerinizde üzülüyor. derin bi nefes al ve sakinleş bakiyimm
Bebişimiz nasıl birşey çıkacak çok merak ediyorum.
Evet canım 10. yılımız bitti bizim.15 yaşındaydık tanıştık. 17 yaşındaydık çıkmaya başladık.
valla bende maşallah diyorum çok güzelsinn canımay bende bayıldım gerçekten çok güzell bide kilo istiyo napıcaksa manken gibi zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?