2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Canım benimki karışık bir durum.:1:
Son adet tarihime göre 5 Haziran
1 ay önceki kontrolümde bebik 2 gün önde çıktı. İkili testimde de. Tahmini doğum tarihi 3 haziran dedi doktor.

10 gün önceki kontrolümde ise bebik 2 gün daha öndeydi. Yani aslında bebikin gelişimine göre şu an 17+2 yim. Yani tahmini doğum tarihim 1 haziran.:17:

Doktorum (mecburi sezeryan olacağımdan mütevellit) doğum tarihimi 23 mayıs olarak düşünüyor şimdilik.:17:

anladım canım:31:bende hep gerideyim:50:bende tahmini doğum tarihini ileri mi alsam acep:26:

bunu yazıp yazmamakta çok kararsız kaldım.ama artık paylaşmak istiyorum.ben hala hamile olduğumu kabul edebilmiş değilim.belki birçok arkadaşım gibi çok uğraşmadığımdan. kendi hayatımı yok saymak herzamanki yaşantımdan uzak durmam gerektiğini duymaktan sıkıldım( özellikle sigara konusunda,hala bırakabilmiş değilim, ki bırakmak istediğimden de emin değilim bir miktar azalttım sadece.geçenlerde bir yerde okudum 1 dal sigara bebeğin 17 dk. beslenememesine neden oluyormuş,tam da sinirler,organlar oluşurken bu dönemde vicdansızca!bu canımı sıktı...) hamile olduğumu kabul edemiyorum sanki.ya da karnımda bir varlığın büyüdüğünü.yıllar önce evlenir evlenmez çocuk yapıcam diyen biriydim ama yaşım ilerledikçe olay değişti. neyim var benim? onu sevmiyor muyum sevmeyecek miyim?eğer öyleyse onu dünyaya getirmenin ne anlamı var ki? ooffff düşünmekten deliricem artık!! yanlış anlamayın kendimi aklamaya falan çalışmıyorum,ama bu konuyu kimseyle paylaşamıyorum ve içimi dökmek istedim...

bunu yazıp yazmamakta çok kararsız kaldım.ama artık paylaşmak istiyorum.ben hala hamile olduğumu kabul edebilmiş değilim.belki birçok arkadaşım gibi çok uğraşmadığımdan. kendi hayatımı yok saymak herzamanki yaşantımdan uzak durmam gerektiğini duymaktan sıkıldım( özellikle sigara konusunda,hala bırakabilmiş değilim, ki bırakmak istediğimden de emin değilim bir miktar azalttım sadece.geçenlerde bir yerde okudum 1 dal sigara bebeğin 17 dk. beslenememesine neden oluyormuş,tam da sinirler,organlar oluşurken bu dönemde vicdansızca!bu canımı sıktı...) hamile olduğumu kabul edemiyorum sanki.ya da karnımda bir varlığın büyüdüğünü.yıllar önce evlenir evlenmez çocuk yapıcam diyen biriydim ama yaşım ilerledikçe olay değişti. neyim var benim? onu sevmiyor muyum sevmeyecek miyim?eğer öyleyse onu dünyaya getirmenin ne anlamı var ki? ooffff düşünmekten deliricem artık!! yanlış anlamayın kendimi aklamaya falan çalışmıyorum,ama bu konuyu kimseyle paylaşamıyorum ve içimi dökmek istedim...

Bence bu kadar derin düşünme daha yeni onun icinde büyümesine alışkın degilsin benim de ilk gebeliğim bence anneliğe hazır hissetmek veya hissetmemek diye birşey yok biz zaten anne olarak doğduk o fıtrat icimizde var tabi ki onu cok seveceksin sabret annelik cok kutsal değerli birseydir bebeğinin kıpırtısını duydukca ona iyice alistikca ve kucağına alınca onu ne kadar sevdiğini anlayacaksın kafanı dağıt ve böyle seyler düşünmemeye çalış olur mü canim Zana'na ihtiyacın var
Gör Mevlam Neyler...
Neylerde Guzel Eyler...

Bunlari dusunuyor olman gayet normal heleki ilk hamilelikte. Bakamiyacagini dusunmen bir bebegin
Sorumluluguu almayi dusunmek seni olumsuz etkiliyor olabilir.nacizane tavsiyem fazla takma kafana
Cevrendekilerin her soyledigini duyma bazilari gerekli gereksiz herseyi soyluyor ne yazikki.
Egerki bu dusunceletin ustesinden tek basina gelemiyeceksen bir yardim almani tavsiye ederim.

Sigara konusuna gelince. Ben bundan oncek iki hamilelgimde ns yazikki ictim fakat ilk aylarinda
Degil bes alti aylik olduktan sonrA icmeye geri baslamistim cunku ilk zamanlar tiksinti yapmisti.
Sonra ne yazikki dogAna kadar ve hatta emzirirken bile ictim.
Simdi Allah nazardN sakinsin cok saglikli cocuklarim var hatta ben hic oyle cok fazla doktora bile
Goturmemisimdir.cunku hastalanmazlardi okadar.
Bunda hic icmedim cunku bir bucuk yil once kesin olarak biraktkm sigarayi simdi ictigi. Yillara aciyorum
Uzuluyorum keske hic icmeseydim diye inan simdi cok daha rahat ve keyifliyim
SIGARASIZ YASAMAK GERCEK YASAMAKMIS. Eger birakabilirsen hic durma birak derim
Sen sigaranin degil sigara senin esirin olsun..

Bazi arkadaslar bebek patigi örnegi istemisler bir arkadastan isimleri hatirlayamadim simdi.
Interneten bakarsaniz ayni ornek tarifiyle anlatilmis.
BEBEK PATIGI NASIL YAPILIR. Diye yazjn yuzlerce ornek cikyor.
Bende bilmiyordum ormeyi bakarAk yaptim simdi ikinci cifti bitirmek uzereyim.

tebrikler canım:46:hayırlı olsun prensesin:16::nazar:

Tesekkur ederiz teyzesi :)

tebrik ederim Rabbim kucagımıza da almayı nasip eder inşallah.:9:

Hepimizinkini ins canim..tesekkur ederim..

Prensesleriniz hayırlı olsun arkadaşlar:nazar :nazar: Prenslerle olan sayı farkını kapatıyoruz herhalde:1::1:

Sagol canim..

Hayırlı olsun prensesiniz, maşallah:nazar::nazar::nazar:
Sağlıkla kucağına alırsın inşallah
ins canim, tesekkur ederiz :)

Bence bu kadar derin düşünme daha yeni onun icinde büyümesine alışkın degilsin benim de ilk gebeliğim bence anneliğe hazır hissetmek veya hissetmemek diye birşey yok biz zaten anne olarak doğduk o fıtrat icimizde var tabi ki onu cok seveceksin sabret annelik cok kutsal değerli birseydir bebeğinin kıpırtısını duydukca ona iyice alistikca ve kucağına alınca onu ne kadar sevdiğini anlayacaksın kafanı dağıt ve böyle seyler düşünmemeye çalış olur mü canim Zana'na ihtiyacın var
Gör Mevlam Neyler...
Neylerde Guzel Eyler...

Bunlari dusunuyor olman gayet normal heleki ilk hamilelikte. Bakamiyacagini dusunmen bir bebegin
Sorumluluguu almayi dusunmek seni olumsuz etkiliyor olabilir.nacizane tavsiyem fazla takma kafana
Cevrendekilerin her soyledigini duyma bazilari gerekli gereksiz herseyi soyluyor ne yazikki.
Egerki bu dusunceletin ustesinden tek basina gelemiyeceksen bir yardim almani tavsiye ederim.

Sigara konusuna gelince. Ben bundan oncek iki hamilelgimde ns yazikki ictim fakat ilk aylarinda
Degil bes alti aylik olduktan sonrA icmeye geri baslamistim cunku ilk zamanlar tiksinti yapmisti.
Sonra ne yazikki dogAna kadar ve hatta emzirirken bile ictim.
Simdi Allah nazardN sakinsin cok saglikli cocuklarim var hatta ben hic oyle cok fazla doktora bile
Goturmemisimdir.cunku hastalanmazlardi okadar.
Bunda hic icmedim cunku bir bucuk yil once kesin olarak biraktkm sigarayi simdi ictigi. Yillara aciyorum
Uzuluyorum keske hic icmeseydim diye inan simdi cok daha rahat ve keyifliyim
SIGARASIZ YASAMAK GERCEK YASAMAKMIS. Eger birakabilirsen hic durma birak derim
Sen sigaranin degil sigara senin esirin olsun..

gerçekten çok teşekkür ederim cevaplar için.bir nebzede olsa rahatladım paylaştığım için ve cevaplar sayesinde.umarım gerçekten söylediğiniz gibi ilk gebelik olduğu için böyledir. sigara konusunda malesef tiksinme hiç olmadı,onu geçtim mide bulantım falanda hiç olmadı.benim hamilelik belirtim sadece kasık ağrısı ve pişen veya ısınan yemek kokusuna oldu o kadar.çok isterdim tiksinmeyi.

hepinize iyi haftalaar :16:
bu hafta güzel haberlerle ve sağlıkla geçsin inşalla :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

bu arada cinsiyet öğrenmeyen bir tek ben kaldım galiba :1: zaten ben eski usul yapıcam bu gidişle... ultrason yok dr yok hastahane yok evde pırtlat gitsin:1: cinsiyete de doğunca bakarız sürpriz olur :60:

ilk gebelikte normal canım ve hatta bebeğini kucağına verdikleri o ilk anlarda da bu devam edecek bi yabancılayacaksın olayı. Ama sonra geçiyor ertesi güne falan bambaşka bir duygu ve ruh haline bürünüyorsun. Herkes karnını falan severdi bana da konuş onunla falan derlerdi çok saçma bulurdum karnımla konuşmayı ama şimdi ikinci bebeğime hamileyim onunla konuşuyorum. Annelik gerçekten öyle acaip bişey ki yaşamadan anlamaya imkan yok. Allah bu duyguyu herkese tattırsın. Normal hayatını kısıtlamak için bi sebep yok aynen devam et ama sigaraya dikkat et. Bırakamıyorsan bile mümkün olduğunca azalt sonra bebişte en ufak bi rahatsızlık çıksa ona bağlar bi de vicdan azabı çekersin. Her şeyini tamamen çocuğuna adamış bir annedense kendi hayatını da yaşayan bir anne bence daha sağlıklı çocuğun sosyal gelişimi için.

Günaydın hanımlar. Herkese iyi ve sağlıklı haftalar.

Miniğim geçen hafta cinsiyetini net göstermemişti. Doktor haftaya çikolata ye tekrar gel demişti. Bol çikolata yedim, bizim minik yerinde duramıyordu kıpır kıpr. 1 hafta da kocaman olmuş. Ağzı,burnu,gözleri,kulakları, ayakları,elleri hatta hareket ederken net bir şekilde kaburgalarını bile gördüm. O kadar çok hareketliydi ki her yerini gördük. Veee minik ve nazlı bir kızım olacak. Cemre Naz' ım olacak kısmetse. Erkek olmasını çok istiyordum ve hatta bütün belirtilerim erkek ama hayırlısı böyleymiş. Gelişimi hala 5 gün önde gidiyor. Muhtemel doğum tarihim 27-28 mayıs görünüyor. 12 Ocakta normal kontrolümüz var o zaman doppler de yapılacak ya da gün verecekler net konuşmadık. Artık karnımda hareketlerini daha net hissetmeye başladım ve çoğaldı hareketleri.

Bugün kontrole gittik, her şey yolunda dedi doktorumuz.
Cinsiyetine bakmak istedi ama bebeğimiz bacaklarını birbirine kitlemiş göstermedi.
Ölçümler yapılınca yine haftasının önünde çıktı, 18 haftalık görünüyor.
Doktorumuz da bizi acil olarak başka bir hastaneye 3'lü teste yönlendirdi.
Testimiz için ölçümler yapılırken doktor amcamız "oğlunuz geliyor" dedi.
Yüzde kaç diye sordum..
%99.9 sizin oğlanın pipisine bakıyorum şu an da dedi :)
Geri kalan %0.1 yanılma payı da göz hakkı dedi:)
Babamız havalara uçtu hamileliğimi duyduğunda böyle sevinip heyecan yapmamıştı :)
Çok istiyordu erkek olmasını gönlüne göre oldu.
Bense cinsiyet konusun da hala bir şey konduramıyorum bebeğime, bebeğim çünkü kız erkek önemli değil
Sadece eşimin sevincini paylaştım, sağlıklı olduğunu duymak bana fazlasıyla yetmişti zaten..

canım çok sevindim benimkine arkadaş geliyooo desene :)
Kadıköydekine ben gitmeyi düşünüyorum ama havalar soğudu. Belki daha sonra düzeldiğinde gidebilirim.
Ben de bugün İKEA ya gittim. Bebek beşikleri ve odası için, oradaki mobilyalar hantal değil hafif ve uygun fiyatlı.
Çok güzel bir cibinlik beğendim renkli, beyaz beşik, duvar rafı, ünite ve dolap beğendim yalnız beşik sallanmıyor özellikle tercih ettim zaten..
Henüz almadık ölçülerini kontrol etmek lazım.Nevresim takımları oyuncaklar felan vardı güzeller tarz olarak bana uygun ama tekstilde kaliteli gibi gelmedi bana..

bende ikeaya bakıcam , arkadaşım bebek odası yaptı ordan hem uygun oldu hemde güzelll :34:

Günaydın hanımlar. Herkese iyi ve sağlıklı haftalar.

Miniğim geçen hafta cinsiyetini net göstermemişti. Doktor haftaya çikolata ye tekrar gel demişti. Bol çikolata yedim, bizim minik yerinde duramıyordu kıpır kıpr. 1 hafta da kocaman olmuş. Ağzı,burnu,gözleri,kulakları, ayakları,elleri hatta hareket ederken net bir şekilde kaburgalarını bile gördüm. O kadar çok hareketliydi ki her yerini gördük. Veee minik ve nazlı bir kızım olacak. Cemre Naz' ım olacak kısmetse. Erkek olmasını çok istiyordum ve hatta bütün belirtilerim erkek ama hayırlısı böyleymiş. Gelişimi hala 5 gün önde gidiyor. Muhtemel doğum tarihim 27-28 mayıs görünüyor. 12 Ocakta normal kontrolümüz var o zaman doppler de yapılacak ya da gün verecekler net konuşmadık. Artık karnımda hareketlerini daha net hissetmeye başladım ve çoğaldı hareketleri.

Son 3 gündür hareketleri çok net. C.tesi akşamı eşim ve çok yakın bir arkadaşımızla kafede oturuyorduk. Sağ tarafımda öyle bir hareket etti ki ay diye bağırdım istemeden. Çok ani olmuştu. :1:

Eşim ve arkadaşımın ödü patladı.:1: Panik yok azıcık şiddetli hareket etti benimki dedim.:1:

Özellikle yemek yemeye başladıktan 6-7 dk sonra çok fazla hareket ediyor. Her hareketi aynı şiddette değil ama. Mesela az önce çok sağlam tepikledi beni 3 kere.

Bu duruma ne zaman alışılıyor bilmiyorum ama az önceki hareketinde içim o kadar kötü oldu ki kasmışım kendimi, bacaklarımı yukarı çekip.:19: Sıkıştırdım mı ki çocukumu.:14:

merhaba kızlar bende hafta sonu gıttım dr cinsiyet belli kızım olacak inş. sağlıklı olsunda tek isteğim.sıvı alma işlemine doktor 100% bakılacak dedı bu hafta sonua dgru yada yılbası yanı 31 aralıkda mutlaka alınması gerekıyormus.4lünün normal çıkma olasılığı yokmuş ama yinede yaptırdım düzene werdım cumartesı bugun yarın cıkar sonuc sonucu burdan paylaşırıım

gunaydın kızlar....ne mutlu herkes bebbegının saglıklı haberlerını almıs ve cınsıyetler hemen hemen herkesn bellı olmus
bende cok merak edıorm ama daha bellı degıl 7 8 ocak gıbı belkı bellı olcak
dr um gecen belkı erkek olabılır dedı ama net bısı yok tabı
:52::52::52::52:

ilk gebelikte normal canım ve hatta bebeğini kucağına verdikleri o ilk anlarda da bu devam edecek bi yabancılayacaksın olayı. Ama sonra geçiyor ertesi güne falan bambaşka bir duygu ve ruh haline bürünüyorsun. Herkes karnını falan severdi bana da konuş onunla falan derlerdi çok saçma bulurdum karnımla konuşmayı ama şimdi ikinci bebeğime hamileyim onunla konuşuyorum. Annelik gerçekten öyle acaip bişey ki yaşamadan anlamaya imkan yok. Allah bu duyguyu herkese tattırsın. Normal hayatını kısıtlamak için bi sebep yok aynen devam et ama sigaraya dikkat et. Bırakamıyorsan bile mümkün olduğunca azalt sonra bebişte en ufak bi rahatsızlık çıksa ona bağlar bi de vicdan azabı çekersin. Her şeyini tamamen çocuğuna adamış bir annedense kendi hayatını da yaşayan bir anne bence daha sağlıklı çocuğun sosyal gelişimi için.

Bu konuda bülbül'e katıldığımı söylemeliyim. Herşeyini bebeğine adamış ve kendine ait bütün isteklerinden vazgeçmiş bir anne modeli zaten sağlıklı olmaz ne anne ne de çocuk için. o yüzden bebeğin doğduğunda kendi isteklerinden tamamiyle vazgeçmek zorunda olduğunu düşünme. Anne olabilmek kadına verilmiş çok büyük bir nimet. Ve çok istemesine rağmen çocuk sahibi olamayanlar var ki bu durumda sen de bu lütfa sahip olanlardansın. Bebeğini kendine bir yük gibi görme, üzerinde çok da düşünme. Çekirdek tanesi kadar birşeyden yaklaşık 50 cm 3000 gram bir bebek çıkaracaksın. İçinde bir can büyüyor. Bu mucizenin tadına var şuanda. Geçen mayısta doğum yapmış bir arkadaşım eylülde bebeğiyle 4 günlük tekne turuna çıktı. başka bir arkadaşım 3 yaşındaki bebeğini sırtlayıp Maldivlere ailecek tatile gittiler. hani bütün bunları neden söylüyorum benim de ilk çocuğum yaşamadım daha önce ama yaşayanlar var sonuçta. bu biraz senin neyi nasıl yapmak istediğinle ilgili. 2sinin bebeği de maşallah öyle tatlı ki. Çok da mutlu mesut büyüyorlar. Çünkü ANNELERİ ve BABALARI MUTLU. Amaaaaa sigara konusunda bu kadar ılımlı olamayacağım. Neden dersen ben de içiyordum hatta bebek doğsun hastanenin yangın merdiveni boşluğunda ilk sigaramı ve latte'mi içeceğim anı hayal ediyorum bazen deli gibi. Ama bu meret zaten normalde de bize zararlı. Bi de o minik içimizde dünyaya tutunma mücadelesi veriyor. Zararı olursa sonra çok üzülürsün. Ben bu konuya şöyle yaklaşmıştım. Evet ben sigara içmeyi seviyorum ama şuanda içmemem bebeğim ve benim için daha iyi bunu da kabul ediyorum. Peki içmemem daha iyiyken ben bu sigarayı bırakamıcaksam bu durumda ben keyiften değil sigara beni esir aldığı için içiyorum. Hayır bunu asla kabul edemem, karakterim sigaraya yenilecek kadar zayif olamaz dedim ve hamileliğim boyunca içmemeye karar verdim. Belki çok cocukca ama bende işe yaradı. Bu arada ben de 31 yaşında, öyle aylarca çocuk denemesi yapan ve her ay reglisi gelmesin die dua eden arkadaşlarımızın grubundan değilim. İdrar testinde çift çizgiyi görünce saçmalamayın yanlıştır bu daha neler diyip testi bi köşeye atmıştım. Bizimki de gayet plansızdı yani. Neyse çok konuştum çok anlattım. Umarım bu hassas zamanında seni kıracak birşey söylememişimdir. Yanlış birşey varsa şimdiden affola :)))

Günaydın kızlar...

Akşam çarpıntım çok vardı..Beni halsiz bıraktı...

Sizde de böyle sıkıntı oluyormu?

merhaba kızlar bende hafta sonu gıttım dr cinsiyet belli kızım olacak inş. sağlıklı olsunda tek isteğim.sıvı alma işlemine doktor 100% bakılacak dedı bu hafta sonua dgru yada yılbası yanı 31 aralıkda mutlaka alınması gerekıyormus.4lünün normal çıkma olasılığı yokmuş ama yinede yaptırdım düzene werdım cumartesı bugun yarın cıkar sonuc sonucu burdan paylaşırıım

arkadaşım daha önce yazdın da ben kaçırdım mı acaba? İkili testin kötü mü çıktı yoksa yaştan dolayı mı amniyosentez yapmayı önerdiler mutlaka? yoksa ben mi yanlış anladım yazdıklarını??

Son 3 gündür hareketleri çok net. C.tesi akşamı eşim ve çok yakın bir arkadaşımızla kafede oturuyorduk. Sağ tarafımda öyle bir hareket etti ki ay diye bağırdım istemeden. Çok ani olmuştu. :1:

Eşim ve arkadaşımın ödü patladı.:1: Panik yok azıcık şiddetli hareket etti benimki dedim.:1:

Özellikle yemek yemeye başladıktan 6-7 dk sonra çok fazla hareket ediyor. Her hareketi aynı şiddette değil ama. Mesela az önce çok sağlam tepikledi beni 3 kere.

Bu duruma ne zaman alışılıyor bilmiyorum ama az önceki hareketinde içim o kadar kötü oldu ki kasmışım kendimi, bacaklarımı yukarı çekip.:19: Sıkıştırdım mı ki çocukumu.:14:

:)) Bende de refleks oldu, hareket ettiği an direk karnımı tutuyorum, sanki oradan kaçacak :))) İnsanın içi bir tuhaf oluyor.

kızlar bende cuma günü doktora gittim bebeğimi gördüm. yanımda erkek kardeşimde vardı ultrasonda bebeği görmek istedi odaya onuda aldı doktor. daha önce zaten cinsiyeti için erkek demişti ultrasonda bakarken ben cinsiyetini size ne söylemiştim diye sordu gülerek bende bilmem hatırlamıyorum dedim :34: sonra gülerek eveet ne demişler kız halaya oğlan dayıya benzermiş şunun pipiye baksanıza aynı dayısı demez mi :1: gülsek mi utansak mı şaşırdık :17: sonra doktor ekranda pipisini işaretledi üzerinede kocaman pipi yazdı bilgisayarda ve dayısına verdi al bunu sakla dedi :1: her şey gayet normal gidiyordu ki doktor bebeğimin baş çevresin de daralma olduğunu söyledi. doktorun bana gösterdiği ve anlattıklarından anladığım kadarıyla rahimin şekli resmen bir sekiz gibi olmuş ve sekizin üst yuvarlağını düşünün kafası orada ama o yuvarlak küçücük kalmış. sekizin alt yuvarlağı yani boyundan aşağısı bacaklarına kadar kocaman bir yuvarlak. bebeğimin kafasını hareket ettirmesi için çok az bir mesafe kalmış.doktor iş yerinde yada evde genelde oturma şeklimi sordu otururken göbeğini içine alarak kambur oturuyorsun dedi ki evet aynen öyle oturuyorum.ayaklarını uzatacaksın ve yatar pozisyonda oturacaksın dedi tabii bilgisayar başında bu nasıl mümkün olacak bilemedim. ayrıca bu daralma rahimin içinde bulunan magnezyum eksiğiyle ilgili olabilir dedi. magnorm diye bir ilaç verdi bir hafta kullandıktan sonra perşembe günü mutlaka gelmen gerekli dedi. rahimde açılma var mı bakıcaz aksi takdirde bebeğini 7. ayda alıp küveze koymamız gerekli yani erkek doğum riski var dedi :14: kızlar ben bir akşam önce de rüyamda bebeğimi görmüştüm yeni doğmuştu çok tatalıydı ama minicik kafası vardı anormal değildi ama ufacık minik minik birşeydi. demek ki başıma böyle birşey gelecekmiş. ayrıca benim kasık ağrılarım bundan dolayıymış.

Back
X