2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
sizin rakamları duydukça aklım şaşıyo arkadaşlar yaa.. bunlar nasıl bi insafsızlık içindeler anlamıyorumm
evet doğru hastane dr. ve ebesi doğum hanesi flan çok önemli ama bunların tam tekmil olduğu
daha uygun fiyatlı hastaneler var! ve bizler kuzu gibi bu duruma karşı çıkmadıkça tabii bu piyasa böle ttutuna gider...
aradığım en lüks hastanelerde bile fiyatlar 4000 tl di siz ne diyosunuz bölee yaaa... bu da macro uçmuşun fiyatıydı yani :))

arkadaşa katılıyorum
çekeceğin sancı yaşayacağın doğm stresii her yerde aynı olucak.. bu kadar paraya yerime doğurmalarını bile istemem :))
tecrübe etmiş biri olarak onun keyfii onun tadıı o anınn sıcaklığıı bambaşkaaa...

İmkanim var ama bende abuksubuk paralari istemelerine aciyorum bence avrupada falan bile bu kadar pahali degildir, bizim devlet hastanelerimiz yeterli kapasitesi , yeni teknoloj, hijyen,konfor ve duzgun bir hasta yaklasimi olsa bu ozel hastaneler boylesi fiyatlar cekemezdi saniyorum.Bana onerdigin hastaneleri dusunecegim cok cok tesekkurler.İnsan cok kotu hikayeler duydugundan secmekte zorlaniyor

Agzi olan konusuyor iste o nedemek ya bizler bile birbirimizi tanimadigimiz halde moral verip destek olmaya calisiyoruz bu nasil bir ayip.Ve henuz daha hicbirsey belli degil sakin boyle konusmalara aldirma daha once yazmistim ablamin tahlilleri hep riskli cikti ve nisantasinda cok iyi bir profesore amniyosentez yapildi ve tertemiz cikti.2 li de olsa 3 lu testde olsa sadece riski gosteriyor, var yada yok demiyor senin 2 li testin temiz bebegin boyun ve burun olculeri normal degil mi?Bircok doktor 3 lu testi istemiyor bile daha dursun yerinde kayivaliden, madem moral olamiyor bari morelde bozmasin.

Ben kulağımı tıkadım böyle şeylere çünkü bu tür ayrıntılara savuracak ne keyfim ne enerjim ne de vaktim var.
Bütün her şeyimle başka bir şeye odaklandım, kimse de bana hislerimden ve sevincimden kaynaklı baskı yapamaz.
Böyle bir şeye takılarak kendimi suçlu hissetmem ya da mahçup olmam mı bekleniyor anlamıyorum..
Diyelim ki öyle oldu kime faydası var zararından başka..
İnsanların benimle ilgili bir olay üzerinden vicdanlarını rahatlatmaya çalışmalarına da izin vermem..
Ben ne olursa olsun bir çocuğun sorumluluğunu alabileceğime inanarak istedim, başına ne gelirse gelsin yine benim sorumluluğumda..

Kızlar siz siz olun "Dur bakalım ölür mü kalır mı?" mantığını taşıyan zihniyetlere izin vermeyin. Yeryüzünde kimse böyle bir pay biçemez.. Bizler miniklerimiz için elimizden geleni yapmakla yükümlüyüz, gerisini Allah bilir..

Aşırı tepki verdiğimi düşünmeyin çok doldum çünkü, aynı akşam hem kendim hemde keepmeinformed aynı şeye maruz kalınca biraz gerildim.

Benim de hiç hoşuma gitmiyor "erken daha sevinme" "dur daha çok küçük" telkinleri..
Kayınvalidemler bizdeydi bu akşam malum mevzuyu konuştuk bana dedi ki;" bebek için çok sevinmiştin, keşke o kadar erkenden sevinmeseydin" tüylerim diken diken oldu. Sanki bebeğimin başına birşey gelmiş gibi.. Ben sağlam durmaya çalışırken..
Hamileliğin keyfini mi çıkarmak lazım, iyi bir şeyi paylaşmak mı.. yoksa potansiyel ölü muamelesi yapmak mı?
Ne de olsa ölebilir, düşebilir sevinmeyelim.. yaşarsa severiz seviniriz.
Kimse kusura bakmasın hastalıklı bir düşünce bana göre.. Benim çocuğumun riski olmasının sebebi benim sevincim ve hevesim olamaz..
Doğduktan sonra bile başına pek çok şey gelebilir Allah korusun... Hayat durağan birşey değil ki her zaman karşılaştığımız sorunlara olaylara karşı tepkiler verip çözümler bulup bir şekilde yaşantımıza devam ediyoruz.
Bağlanırım kardeşim, başına birşey gelirse de üzülürüm ama elimden geleni de yaparım. Kim içindeki canlıya hiç yokmuş muamelesi yapabilir ki..
Duyguyu bırak, mantıklı düşündüğünde bile hastalıklı geliyor bana..

salla canım, herkese canımızı sıkacak olsak bebelerimiz strese girecek iyice, yavrucaklar şimdiden sigaraya başlıycak, arabesk dinliycekler :)) senin bebeğinin riski 1/100'den bile küçükken, neden sevinmeyeceksin, neden bağlanmayacaksın acaba? ya sanırım bazı insanlar hamilelere kıl oluyo ve moral bozmak için özel mesai harcıyor :p

Canım mesajın ve cevabın için çok teşekkür ederim, açıklayıcı oldu benim için.
Mesaj kutun dolu olduğu için mesajla cevap veremedim sana..

salla canım, herkese canımızı sıkacak olsak bebelerimiz strese girecek iyice, yavrucaklar şimdiden sigaraya başlıycak, arabesk dinliycekler :)) senin bebeğinin riski 1/100'den bile küçükken, neden sevinmeyeceksin, neden bağlanmayacaksın acaba? ya sanırım bazı insanlar hamilelere kıl oluyo ve moral bozmak için özel mesai harcıyor :p

kesinlikle şu son cümlene katılıyorum
öyle kötü niyetli insanlar varki
geçen bana bi arkadaşım gene mesaj atmış
hamile kaldın unuttun beni vefasız gibisinden
ay bu kaç oldu bir değil iki değil manyak bu insanlar
bide en sonuna ne yazmış ben senin hamileliğini ağır geçirdiğine felan inanmıyorum
yalan söylüyorsun diye yalan borcummu var sanki neden uydurayım böyle bişeyi
delimi ne ayol ne kadar istemez çekemez insanlar var yahuu:47:

bi doğuma normal doğuma hemde düz normal doğuma 4bin verilirmi yaa..ben epidural normal istyrm mesela devlet yapmıo onu o yüzden özeli tercih ediyrm 700 en fazla 1 isteyr .o bile gözüme geliyo inan devlette bi doktr ben yaparımd esn cüzzide olsa öder devlete yaptırrırım inanın .biz ucu ucuna acaba hastane masrafı ödeyeblrmyiz diye düşünelim ..4bin ödeyen insana bu para noarmal geliyo şaşıyorum yok olablr paranız ama fazlasıda abartı yani bence..o şeklde işse devlet daha güvenilr..

kesinlikle şu son cümlene katılıyorum
öyle kötü niyetli insanlar varki
geçen bana bi arkadaşım gene mesaj atmış
hamile kaldın unuttun beni vefasız gibisinden
ay bu kaç oldu bir değil iki değil manyak bu insanlar
bide en sonuna ne yazmış ben senin hamileliğini ağır geçirdiğine felan inanmıyorum
yalan söylüyorsun diye yalan borcummu var sanki neden uydurayım böyle bişeyi
delimi ne ayol ne kadar istemez çekemez insanlar var yahuu:47:

Mervecim nasılsın gorusmeyeli tatlım bulantilarla atan nasıl

Mervecim nasılsın gorusmeyeli tatlım bulantilarla atan nasıl

canım nerelerdesin sen az önce yakalaıdm bi topikte tekrar kaybettimm seni:1:
kusmalarım bitti şükür bulantı devam ediyo
şimdi limon suyu içiyorum midemi tutsun diye
ee sen ne yaptın geçtimi kabızlık:26:

bi doğuma normal doğuma hemde düz normal doğuma 4bin verilirmi yaa..ben epidural normal istyrm mesela devlet yapmıo onu o yüzden özeli tercih ediyrm 700 en fazla 1 isteyr .o bile gözüme geliyo inan devlette bi doktr ben yaparımd esn cüzzide olsa öder devlete yaptırrırım inanın .biz ucu ucuna acaba hastane masrafı ödeyeblrmyiz diye düşünelim ..4bin ödeyen insana bu para noarmal geliyo şaşıyorum yok olablr paranız ama fazlasıda abartı yani bence..o şeklde işse devlet daha güvenilr..

Ben buna katılmıyorum. Herkesin bütçesi farklı. Kimine 5000 de fazla değil kimine 500 lirada fazla. Bir adamın durumu çok çok iyiyse neden devlette yapsın ki uygun diye. Durumuna göre herkesin tercihi.:34:

Benim de hiç hoşuma gitmiyor "erken daha sevinme" "dur daha çok küçük" telkinleri..
Kayınvalidemler bizdeydi bu akşam malum mevzuyu konuştuk bana dedi ki;" bebek için çok sevinmiştin, keşke o kadar erkenden sevinmeseydin" tüylerim diken diken oldu. Sanki bebeğimin başına birşey gelmiş gibi.. Ben sağlam durmaya çalışırken..
Hamileliğin keyfini mi çıkarmak lazım, iyi bir şeyi paylaşmak mı.. yoksa potansiyel ölü muamelesi yapmak mı?
Ne de olsa ölebilir, düşebilir sevinmeyelim.. yaşarsa severiz seviniriz.
Kimse kusura bakmasın hastalıklı bir düşünce bana göre.. Benim çocuğumun riski olmasının sebebi benim sevincim ve hevesim olamaz..
Doğduktan sonra bile başına pek çok şey gelebilir Allah korusun... Hayat durağan birşey değil ki her zaman karşılaştığımız sorunlara olaylara karşı tepkiler verip çözümler bulup bir şekilde yaşantımıza devam ediyoruz.
Bağlanırım kardeşim, başına birşey gelirse de üzülürüm ama elimden geleni de yaparım. Kim içindeki canlıya hiç yokmuş muamelesi yapabilir ki..
Duyguyu bırak, mantıklı düşündüğünde bile hastalıklı geliyor bana..

yaram depreşti valla çok kızıyorum böyle insanlara benim kayınvalidem de böyle insanlardan.. insana hamileliğini zehir etmek için neler

demeleri gerektiklerini sanki planlıyorlar.. ben erkek bebek hissediyorum diyorum sen erkek doğuramazsın diyor.. kıyafet bakıyom daha

dur bakalım diyor daha neler neler ..

hamileliğim boyunca görüşmeme kararı aldım.. beni çok yıprattı.. sakın canınızı sıkmayın böyle şeylere değmez ki bebişlerimizi üzmeye tabi

onları da böyle kabul etmeyelim tavrımızı koyalım.. seni çok iyi anlıyorum cnm insan üzülsemi öfkesini mi kontrol etse bilemiyor malesef

yarın dörtlü testim var sonuç ne çıkarsa çıksın paylaşmayacağım annem ve kardeşlerim dışında.. biliyorum ki mutlaka densizin biri çıkacak

huzur dolu bir hamilelik geçirmek hepimize nasip olsun inş. olumsuz insanlardan kendini bilmezlerden uzak duralım bebeklerimizin moralle

mutluluğa huzura da ihtiyaçları var..

canım nerelerdesin sen az önce yakalaıdm bi topikte tekrar kaybettimm seni:1:
kusmalarım bitti şükür bulantı devam ediyo
şimdi limon suyu içiyorum midemi tutsun diye
ee sen ne yaptın geçtimi kabızlık:26:

Buralardayim canim ya iyi cok sevindim canım ya inşallah bulantilarinda tez zamanda gecer kabizlik gecti cok şükür de bulanti ve kusmalarim son gaz devam ama dün ve bugün kasık ve karın ağrılarım çoktu sitres sıkıntı ve üzüntüden olabilir mı su iki gün kolay geçmedi de

Buralardayim canim ya iyi cok sevindim canım ya inşallah bulantilarinda tez zamanda gecer kabizlik gecti cok şükür de bulanti ve kusmalarim son gaz devam ama dün ve bugün kasık ve karın ağrılarım çoktu sitres sıkıntı ve üzüntüden olabilir mı su iki gün kolay geçmedi de

oh hadi kabızlıktan kurtulmuşsun sevindim canım
olsun olsun ağrısın daha iyi bak rahim büyüyor genişliyor işte
hayırdır ne sıkıntın var canım paylaşmak istermisin.*

Biz büyümeye geldik... Geceden geceye uğruyoruz :17: Minikkuşa sevindik morali düzelmiş toparlanmış.. E annesi üzme yavrunu Allahın izniyle hiiiiç birşey olmaz.. Kaynanada buradan acı biber turşusu öneriyorum çok ayıp yaptığı:20:

Rabbim cümlemizin evladını korusun :nazar:

oh hadi kabızlıktan kurtulmuşsun sevindim canım
olsun olsun ağrısın daha iyi bak rahim büyüyor genişliyor işte
hayırdır ne sıkıntın var canım paylaşmak istermisin.*

Ama dün gece hiç uyumadım aglamaktan Sabah'ta öyle etkilendi sanırım yavrum sagol canim inşallah öyledir tabi paylaşırım ama burdaki annişleri de izleyeyim özelden yazayım sana

Biz büyümeye geldik... Geceden geceye uğruyoruz :17: Minikkuşa sevindik morali düzelmiş toparlanmış.. E annesi üzme yavrunu Allahın izniyle hiiiiç birşey olmaz.. Kaynanada buradan acı biber turşusu öneriyorum çok ayıp yaptığı:20:

Rabbim cümlemizin evladını korusun :nazar:

Amin hosgeldin canim birgun daha büyüdü bebislerimiz cok şükür annesi

Ama dün gece hiç uyumadım aglamaktan Sabah'ta öyle etkilendi sanırım yavrum sagol canim inşallah öyledir tabi paylaşırım ama burdaki annişleri de izleyeyim özelden yazayım sana

canım neyin var ağlama öyle canını sıkan her neyse.. Valla bi kocam umrumda birde bebeğim.. Kimse için üzme yavrunu..

Ne güzel hanımlar hastane planları falan yapılmaya başlanmış. Bu günleri görebilmek bile bir hayaldi benim için. Allah hepimizin evlatlarını korusun. Bazılarınız oradaki ücretlere şaşırmışlar birde burayı yani benim yaşadığım eyaletteki ücretleri duysalar dudakları uçuklar sanırım:))
Eğer sigortan olmazsa hastane ve doktor ücreti ortalama 20-25 bin dolar civarında. Sigortan varsa 5 bin dolar. 9 aylık muayene falanda dahil. Normal yada sezryan farketmiyomuş. Takside bağlıcaklar her ay ödenecek. Burda devlet opsiyonu yok zaten. Mecbursun:((

Ne güzel hanımlar hastane planları falan yapılmaya başlanmış. Bu günleri görebilmek bile bir hayaldi benim için. Allah hepimizin evlatlarını korusun. Bazılarınız oradaki ücretlere şaşırmışlar birde burayı yani benim yaşadığım eyaletteki ücretleri duysalar dudakları uçuklar sanırım:))
Eğer sigortan olmazsa hastane ve doktor ücreti ortalama 20-25 bin dolar civarında. Sigortan varsa 5 bin dolar. 9 aylık muayene falanda dahil. Normal yada sezryan farketmiyomuş. Takside bağlıcaklar her ay ödenecek. Burda devlet opsiyonu yok zaten. Mecbursun:((

Canım sen Amerikada değilmiydin
onlar nasıl uçuk fiyatlar ya 20 25 bin dolar
hani tamam gelir düzeyide ona göredeir elbet
biz türk parasına vurduğumuzda baya tutuyoda
şaşırdım açıkçası
oranın sağlık imkanları böyleyse
ben ülkemi türkiyemi öpüp başıma koyayım valla:1:

canım neyin var ağlama öyle canını sıkan her neyse.. Valla bi kocam umrumda birde bebeğim.. Kimse için üzme yavrunu..

Zaten eşimle alakalı yoksa kolay kolay bebeğimi kendimi bu kadar üzüp hirpalamam ama suan beklemedeyim bakalım ne olacak mevlam neyler neylerde guzel eyler..

Back
X