2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Ben Nuna Pepp aldım ana kucağıyla beraber.. Arabanın tentenesi felan çıkınca tutma yerini kısaltınca baston puset gibi oluyor.. Ben çok beğenerek almıştım e-bebek'ten.. Pratik, kullanışlı bir araba bence..

Ama buradan Cucucan arkadaşımızda aldı, 1,5 yaşındaki yeğenim arabanın içine sığmadı iade ettim dedi..

Bende bir an düşündüm ama sonra vazgeçtim, severek aldım çünkü vazgeçmek istemiyorum.. 1,5 yıl sonrasını o zaman düşünürüm dedim..

Saol minikkuss
Nuna ya hiç bakmamışım ona da bakayım
Aslında doğru söylüyosun bebek ihtiyaçlarında çok uzun vadeli düşünmemek lqzım
Ama yine de mümkün olan en kullanışlı arabayı almak isterîm

Doktorumuzdan güzel haberlerle geldik, keyfimiz yerine geldi. :16:

Nst de sancım çıkmadı çok şükür. :17:

Geçen kontrolde biraz gerilemişti ama bu kontrolde her şey çok güzel çıktı.

Bugün 25+5 dik.

FL: 26+5
BPD: 26+3
AC: 26+1
çıktı. :nazar:

Boyumuz 35 cm kilomuz 901-951 gram arasında çıktı. :nazar:

26+3 çıktık. :nazar:

Sarsıldığım için birkaç gün daha günde 3 defa magnezyum içmemi söyledi, o kadar. :17:

Tokoyay çok geçmiş olsun Rabbim başka kaza bela vermesin, bebeğin eşin ve kendin için sadaka vermeyi de ihmal etme istersen... Bebişin içinde senin içinde çok sevindim kocaman kocaman maşallah diyorum ona..

Kralkaya ayni durum bendede var plasenta rahim agzina cok yakin benim durumuma marjinal diyorlar ama tamamen rahim agzinda olanlarda var o daha tehlikleli bir durum erken dogum riski acisindan, kesinlikle dikkat edilmesi gerekiyor benim doktorum kesinlikle is yapmamami stresten uzak kalmami bol bol dinlenerek ayakta cok kalmamami soyledi. dogum sekline gelince hemen sezaryen denmeyecegini 38.haftaya kadar beklenecegini ve eger hala asagida olursa o zaman sezaryen olacagini soyledi. insallah yukselir ben cok kisiden duydum 28. Haftada yukselir dediler yasayanlar ma o zamana kadar aman dikkat...

seninki marjinalmiş.bendede egzantrik yazıyor o neki şimdi?doktor sadece plesentanın biraz aşağıda olduğunu ama bunun sorun teşkil etmediğini yukarı çıkacağını söyledi.

Arkadaşlar

Bebek arabası konusunda yardımınızı istiycem
Ben travel sistem arabalara bakıyorum ama kafama birşey takıldı Bu arabalar genelde 13-15 kiloya kadar taşır diyorlar
Bebek ne zaman 13 kilo olur yani eğer severse 2 yaşına kadar kullanılabilecek bişey almak isterim
Ya da sizin uzun süreli kullanılabilecek bir araba tavsiyeniz var mı?

Canım bizde concord neo indigo modelini aldık.eltim kullanıyor memnun diye aldım.4 yaşına kadar kullanılabilir yazıyor biraz ağır bir araba benim için fakat ben araba bagajından kullanmayı dusunuyorum.eve çıkartıp indirmek (asansörlede olsa)açısından pek pratik değil benim için.

seninki marjinalmiş.bendede egzantrik yazıyor o neki şimdi?doktor sadece plesentanın biraz aşağıda olduğunu ama bunun sorun teşkil etmediğini yukarı çıkacağını söyledi.

Plasenta previa (Pl. previa) ya da Türkçe adıyla önde gelen plasenta, bebeğin anne ile arasındaki ilişkiyi sağlayan plasentanın, bebeğin önde gelen kısmından daha aşağıda yani servikse daha yakın olmasıdır. Hamileliğin son dönemlerinde kanamaya neden olabilen, anne ve bebeğin hayatını tehlikeye atabilen bir durumdur.

1. Tam (total) plasenta previa: Plasenta rahim ağzını tamamen kapatmıştır
2. Kısmi (parsiyel) plasenta previa: Plasenta rahim ağzının bir kısmını kapatmıştır.
3. Marjial plasenta previa: Plasenta rahim ağzına yakındır ama kapatmaz
4. Alt segment yerleşimli plasenta: Plasentanın kenarı rahim ağzına 2 santimetreden daha yakındır ama temas halinde değildir

32. haftaya kadar takip devam eder, eğer 32-34 haftanın sonunda plasenta konumu değişmemişse bundan sonra yukarıya doğru çekilmesi artık beklenilen bir durum değildir ve çok nadirdir.

İNTERNETTEN AYRINTILI BİLGİ BULABİLİRSİNİZ... DİKKAT EDİLMESİ VE ÖNEMSENMESİ GEREN BİR DURUM..

ben plasenta tam rahim ağzını kapatmadığı halde sırf bu nedenle hamilelilğimin 17. haftasına kadar 5 kez lekelenme problemi yaşadım. Detaylı ultrasonda da normal ultrasonda da doktorlar böyle bir durum tespit ederse hastasına durumu açıklayarak riskler ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi veriyor. Daha önce bu durumu yaşayan iki arkadaşım daha oldu 28. haftada plasentaları yukarı çıktı çok şükür. umarım bu sorunu yaşayan herkes için aynısı söz konusu olur... sağlıkla kalmanız dileği ile...

ya kızlar benım kasık agrım var cok ya
acaa normal mı bu zamanlar
bıde el ayak uyusmam var delı gıbı

Canım benim cumartesi sol kasığımda ağrı başladı geceye kadar sürünce hastaneye gittik kan, idrar,nst,rahim ağzı muayenesi yaptılar çok şükür bişey çıkmadı gece hastanede kaldım bi ara ağrı arttı ama sabah geçmişti çok şükür. Bana kendimi yormamdan, az su içmemden veya ağır şeyler yememden kaynaklanabileceğini söylediler. Aman dikkat edin sizde kendinize.

İnternette dolaşırken bir makale okudum çok doğru tespitler olduğunu düşündüğüm için sizlerle paylaşmak istedim..

"Erkekler Babalık Yapamayınca ...

Eskiden erkek çocukları erkeklerin içinde büyürdü. Geniş ailede doğan erkek çocuk kendi akrabaları olan erkek çocukları ile oynar, mahallede erkek çocukları ile koşturur, erkek hocaya gider, ailede; baba, dede, amca, amca çocukları ile erkek olmayı öğrenir, kısacası erkeklerle birlikte büyürdü.

Modernleşme ve şehirleşme ile birlikte geniş aileler çekirdek aileye dönüşmeye başladı. Sanayinin gelişmesi ile erkeklerin işleri evlerinden uzaklaştıkça babalar çocuklarından uzaklaştılar. Tarlada, dükkanda, evlerine yakın mekanlarda işlerini yaparken küçük yaştan itibaren oğulları ile ilgilenme imkanı olan babalar ile evlatları arasına mesafeler ve yoğun iş temposu girdi.

Akşam yorgun gelen babalar çocukları ile yeterince ilgilenemez oldular. Geniş aile yapısında babaların yapamadıkları vazifeleri yakınlarda olan dedeler, amcalar, dayılar doldururdu fakat çekirdek ailede erkek çocukları tamamen annelerin ellerine kaldı. Ve anneler oğullarını istedikleri gibi şekillendirmeye başladılar.

Çocuklar yetişirken önünde model olması çok önemlidir. Kız çocukları anneyi modellerken erkek çocukları babayı modeller. Baba yoksa akrabadan bir erkeğin model olmak ve eksikliği gidermek için erkek çocuğu ile yakından ilgilenmesi gerekir. Bütün gün anneyle vakit geçiren erkek çocuğunun babası o uyuduğu zaman eve geliyorsa o çocukta babasız demektir. Ya da baba bütün akşam televizyon izliyor ya da bilgisayar başında ise çocukları ile bir paylaşımı yoksa o çocuklar da model görmeden babasız büyüyorlar demektir.

Erkek çocuğu etrafında model alacağı bir erkek yoksa bir süre sonra anneyi modellemeye başlar. Günümüzde erkek çocuklarını anne büyütüyor, anaokuluna gidiyor öğretmenler yine kadın, anaokullarında erkek çocukları kızlarla aynı eğitimi alıyorlar ve aynı şarkıları söyleyip aynı oyunları oynuyorlar ve ilköğretimde de öğretmenlerin çoğunluğu kadın.

Kısacası erkek çocukları kadınların ellerine kaldı. Erkekler babalık görevini yapmayınca babalık yapmak annelere kaldı, bu durum kadınların erkekleşmesini de hızlandırdı. Çocuğu kontrol etmek için kadın otorite kullanmaya başladı. Otorite kadına yakışan bir şey değildir. Baba otoriteyi sağlamalı anne şefkatini göstermelidir. Babanın yokluğu ya da var iken çocuğa model olacak kadar evde bulunmaması ya da evde olan fakat kendini kadın otoritesine teslim etmiş pasif bir baba modeli erkek çocuğunun erkekliği öğrenme sürecini bozar.

Anne otoritesi ile büyüyen kız ve erkek çocuklarının kendi evliliklerinde problem yaşama ihtimalleri yüksektir. Otoriter anne ve pasif baba ile büyüyen kız çocuğu kendi evliliğinde de gördüğü modeli hayata geçirmeye çalışır ve kocasına hükmetmeye çalışır.

Anne otoritesi ile büyüyen erkek çocuğu ise ailede reislik görevini yapmakta zorlanır, evinde kavvam olamaz. Bu erkekler hükmetmeye meraklı bir kadına düştüğü anda evde reislik bayrağını karısına teslim edip bir köşeye çekilirler. Onlar da kendi çocuklarına yanlış örnek olurlar.

Ve günümüzde anneler erkek çocuğunu kız çocuğu gibi yetiştirmeye başladılar. Erkek çocuğunun yapması gereken pek çok işten onları muaf tutuyorlar ve oğulların yapması ve öğrenmesi gereken pek çok işi anneler üstleniyorlar. Gerçi son dönemlerde kızlarda da durum hemen hemen aynı. Sınav sistemlerimiz yüzünden anneler çocuklarının hizmetkarı durumundalar. Geçen aylarda yapılan bir araştırmada üniversitelilerin portakal soyamaması annelerin ne kadar hamarat olduğunun değil; çocuklarının büyümesine izin vermediğinin işaretlerinden biridir.

Anneler erkek çocuklarını eskiden “paşam, aslanım” diye severken günümüz anneleri “bebeğim, gül yanaklım” diye seviyor. Anne “bebeğim” demese de bebek muamelesi yapıyor. Annesinin bebeği evlenince kavvamlık gibi ağır bir sorumluluğun üstesinden doğal olarak gelemiyor. Anneler oğulları ile göbek bağını bir türlü kesmek istemiyorlar.

Evli hanımların en büyük şikayetlerinden biri kocalarının yeterince sorumluluk almaması oluyor. Bütün işi annesi tarafından yapılan bir erkeğin evlenince birden sorumluluk almayı öğrenmesi pek de kolay değil. Kadında acele edip güçlü kadın moduna girip her şeyi üstlenince ortaya söylenen şikayet eden ve çok yorulan kadınlar çıkıyor. Böylece bir kısır döngünün içine giriyoruz.

Erkeklerin evlerinden uzaklaşması ve babalık yapamamaları ile ataerkil sistemden anaerkile doğru bir geçiş süreci başladı. Feminizm de bu süreci hızlandırdı. Aile sistemimiz ataerkil gibi görünse de aslında anaerkil. Etrafınızdaki ailelere bakın pek çoğunda evde reis kadındır.

Erkeğin sadece adı vardır. Her ne kadar siyasetçilerimizin çoğu erkek olsa da görünürde bir ataerkil sistem var gibi dursa da önemli olan ailelerin nasıl idare edildiğidir. Ailelerin çoğu kadın hükmünde yani anaerkil sistemle idare ediliyor. Anaerkil ve ataerkil sistemde geçmişte önem arz eden soyun kadından ya da erkekten devam etmesi konusu günümüzde değerini kaybetti. Artık önemli olan idarenin kimde olduğu. Konuyu bu perspektiften değerlendirmek gerek.

Ailenin çöküşü ve boşanmaların bu kadar artması anaerkil sistemin yaygınlaşması ile doğru orantılıdır. Çünkü kadının otorite olması yaratılışa terstir. Bu hem kadın hem erkek fıtratını bozar. Bu yüzden erkeğin evde idareci olduğu, saygı gördüğü ataerkil sistemi yeniden yaygınlaştırmak gerek. Fakat maalesef ki gidişat anaerkil sistemi güçlendirecek şekilde gidiyor.

Boşanmaların artması ile çocukların daha çok anne tarafından alınması ve boşanma sonrası yeni eşin korkusundan çocukları ile yeterince ilgilenmeyen baba sayısının artması ya da anne tarafından babaya gösterilmeyen çocuklar sebebi ile çocukların babayla aralarının açılması yüzünden sadece anneyle büyüyen erkek çocuk sayısı hızla artıyor. Bir yandan da feminizm rüzgarları anaerkil sisteme geçiş sürecini destekliyor.

Kadın-erkek ilişkilerinde toplum olarak gelmiş olduğumuz noktada erkeklerin en büyük hataları babalıktan vazgeçmeleri ve erkek çocuklarına model olmamaları oldu. Hızla değişen sistem içerisinde olacakları hesaplayamadılar. Bilgisayar başına gömülüp erkek çocuklarının eğitimini hanımlarına bırakıp sonra da anneye “Oğlanı kız gibi yetiştiriyorsun” diye eleştirilerde bulunarak babalık yaptığını zanneden baba sayısı oldukça yüksek. Sen baba ol ki o çocuk erkek gibi yetişsin. Bir kadının tek başına erkek yetiştirmesi zordur. Ayrıca babalık yapmak erkeğin vazifesidir ve dini bir yükümlülüktür.

Çocukların anne kadar babaya da ihtiyacı vardır. Kız çocukları babanın sevgisine ve otoritesine, erkek çocukları babanın model olmasına ihtiyacı duyarlar. Babalar erkek çocuklarına acilen sahip çıkmalı ve erkeklerin yaratılışında olan fakat oğullarında bastırılmış olan özellikleri gün yüzüne çıkarmalı ve oğullarının erkek olmasına destek vermeliler.

Bu konu erkeklerin yanlışlarında ilk adımdı. Devam edeceğiz." Sema Maraşlı

Plasenta previa (Pl. previa) ya da Türkçe adıyla önde gelen plasenta, bebeğin anne ile arasındaki ilişkiyi sağlayan plasentanın, bebeğin önde gelen kısmından daha aşağıda yani servikse daha yakın olmasıdır. Hamileliğin son dönemlerinde kanamaya neden olabilen, anne ve bebeğin hayatını tehlikeye atabilen bir durumdur.

1. Tam (total) plasenta previa: Plasenta rahim ağzını tamamen kapatmıştır
2. Kısmi (parsiyel) plasenta previa: Plasenta rahim ağzının bir kısmını kapatmıştır.
3. Marjial plasenta previa: Plasenta rahim ağzına yakındır ama kapatmaz
4. Alt segment yerleşimli plasenta: Plasentanın kenarı rahim ağzına 2 santimetreden daha yakındır ama temas halinde değildir

32. haftaya kadar takip devam eder, eğer 32-34 haftanın sonunda plasenta konumu değişmemişse bundan sonra yukarıya doğru çekilmesi artık beklenilen bir durum değildir ve çok nadirdir.

İNTERNETTEN AYRINTILI BİLGİ BULABİLİRSİNİZ... DİKKAT EDİLMESİ VE ÖNEMSENMESİ GEREN BİR DURUM..

ben plasenta tam rahim ağzını kapatmadığı halde sırf bu nedenle hamilelilğimin 17. haftasına kadar 5 kez lekelenme problemi yaşadım. Detaylı ultrasonda da normal ultrasonda da doktorlar böyle bir durum tespit ederse hastasına durumu açıklayarak riskler ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi veriyor. Daha önce bu durumu yaşayan iki arkadaşım daha oldu 28. haftada plasentaları yukarı çıktı çok şükür. umarım bu sorunu yaşayan herkes için aynısı söz konusu olur... sağlıkla kalmanız dileği ile...

internette baktım ama bulamadım tam bir bilgi.zaten kendi doktoruma daha sonucu gösteremedim.ona sorucam artık ama ayrıntılıyı yapan doktor gaayet normal düzelir dediği için sallamadım bende pek.bakalım kendi doktorum ne diyecek.hamileliğin başından buyana bende hiç kanama olmadı bu arada.

Canım çook geçmiş olsun birtanem. Hepimiz Allah a emanetiz. çok şükür birşeyiniz yokmuş hayatım.

Benim aşağıda 28.haftayı bekleyeceğiz dedi doktor şimdilik hiçbirşey söylemedi . Yine de tedirgin oldum yaaa:(( Yürürken sanki plesenta aşağıya düşecek gibi hissediyorum tövbe tövbe:(( Bir de bugün doktordan sonra okula gittim ilk tenefüs ayağı kalktığımda sol kasığıma bir şey oldu adım atarken çok zorlandım otururken birşey yok ayağı kalkınca yürürken oluyor :((( İdrar yolu enfeksiyonu tek taraflı kasık ağrısı yaparr mı? :43:

internette baktım ama bulamadım tam bir bilgi.zaten kendi doktoruma daha sonucu gösteremedim.ona sorucam artık ama ayrıntılıyı yapan doktor gaayet normal düzelir dediği için sallamadım bende pek.bakalım kendi doktorum ne diyecek.hamileliğin başından buyana bende hiç kanama olmadı bu arada.

kızlar bana da doktorum plesenta ön yüzde dedi kahverengi lekelerin sebebinin bu olabileceğini söyledi 24.hafta yukarı çıkabilir beklicez demişti ben de eve geldim araştırdm bi dahaki gidişimizde yine ön yüzde dedi ben de hala mı dedim hangi çeşidi peki dedim rahim ağzını kapatyo mu falan Sen internete fazla takılma teknik konuları bana bırak ben bilmen gereken bişe olursa söylerim dedi... 24.hafta gttiğimizde ise yine yardımcısına yazdırırken ön yüzde dedi ama ben artık sormadım. bize söylediği bebeğiniz iyi hersey normal kanaman kırmızı olursa alttan muayene ederim :17: doğum konusunu da daha konuşmak için erken dedi takılmıyorum ben de artık internette.....:16: hayırlısı hakkımızda.

Benim aşağıda 28.haftayı bekleyeceğiz dedi doktor şimdilik hiçbirşey söylemedi . Yine de tedirgin oldum yaaa:(( Yürürken sanki plesenta aşağıya düşecek gibi hissediyorum tövbe tövbe:(( Bir de bugün doktordan sonra okula gittim ilk tenefüs ayağı kalktığımda sol kasığıma bir şey oldu adım atarken çok zorlandım otururken birşey yok ayağı kalkınca yürürken oluyor :((( İdrar yolu enfeksiyonu tek taraflı kasık ağrısı yaparr mı? :43:

belki de plesenta yapıyo bizi böle. benim de sol kasığımda dün kramp gibi bişe oldu öncesinde bebeğimin tepiklerini orda hissettim şaşrdım korktum çok aşağıda dedim ne ki bu. sonra ağrı girdi. gece uyurken de kramp gibi kasıldı :( sabah gecmişti

:46:internete bencede takılmamak lazım şimdi okudum nerdeyse öldüm anam Allah korusun korktum vallahi billahi okumayalım bencede:(:50:

kızlar bana da doktorum plesenta ön yüzde dedi kahverengi lekelerin sebebinin bu olabileceğini söyledi 24.hafta yukarı çıkabilir beklicez demişti ben de eve geldim araştırdm bi dahaki gidişimizde yine ön yüzde dedi ben de hala mı dedim hangi çeşidi peki dedim rahim ağzını kapatyo mu falan Sen internete fazla takılma teknik konuları bana bırak ben bilmen gereken bişe olursa söylerim dedi... 24.hafta gttiğimizde ise yine yardımcısına yazdırırken ön yüzde dedi ama ben artık sormadım. bize söylediği bebeğiniz iyi hersey normal kanaman kırmızı olursa alttan muayene ederim :17: doğum konusunu da daha konuşmak için erken dedi takılmıyorum ben de artık internette.....:16: hayırlısı hakkımızda.

ama bende hiç kanama falan olmadı.neyse önemli bişey olsa doktor söylerdi.çok takılmamak lazım.ben hiç bakmadım bile internete.

Kızım bugün çok hareketliydi.Mesai bittkten sonra eve gelme sürecinde karnımın sağ tarafına sanki kasıklarımdan yukarı bıçak saplanır gibi sancılarım oluyor.Yattım dinlendim.Kızımın hareketleri devam ediyor ama sancıda var..Sizinde başınıza geldimi bu durum...

Bugün 25+5 dik.

Sarsıldığım için birkaç gün daha günde 3 defa magnezyum içmemi söyledi, o kadar. :17:
cok gecmis olsun canim benim simdi okudum. Allah korumus ikinizide daha dogrusu ucunuzu. insallah boyle birsey birdaha hic yasamazsiniz.

Kızım bugün çok hareketliydi.Mesai bittkten sonra eve gelme sürecinde karnımın sağ tarafına sanki kasıklarımdan yukarı bıçak saplanır gibi sancılarım oluyor.Yattım dinlendim.Kızımın hareketleri devam ediyor ama sancıda var..Sizinde başınıza geldimi bu durum...

canım yok gelmedi de bence dinlenmen gerektiğinin habercisi kasık ağrısı, yarın işe gitme yat evde fırsatın varsa bence, telefonla da doktoruna sormanda fayda var daha önce hiç olmuş muydu?

kızlar merhaba herkese ..
bende sızler gıbı Allah kısmet ederse hazıran sonunda doğumumu yapıp bir kız bebek sahibi olacagım. Bu zamana kdr gebelık sekerı dışında bir sorunum olmamıştı. Onuda cok hızlı bır sekılde dıyetle kontrol altına aldık. suan 80 lerde falan cıkıyor. benım sorunum amnıyotık sıvımın doktorların deyımıyle "hafif" az olması. ınternette az olmasıyla ılgılı bebekde olusabılecek sorunları okuyunca elım ayagıma dolaştı :(:( suana kdr kılosu , boyu ve dıger organları ıcın bır sorun görulmedı. herseyı normal seyredıyor. gelısım gerılıgı yok. ancak rahat etmek ve detaylı ultrasona gırmek ıcın ankarada prof.dr. özgur deren gıtmeyı dusunuyorum. muayenesı cok pahalı. ankaradada yaşamıyorum ama bebek ıcın deger dıyoruz. Aramızda böyle bır sorunu olan var mı ? doktorunuz birşeyler önerdi mi size ? benım suyum 700 gıbı suan.

kendımı caresız hıssedıyorum..
ya suyu dahada azalır hersey kötuye gıderse....

canım bendede gebelik şekeri çıktı.diyetisyene mi gittin?nasıl bir diyet uyguluyorsun?
suyunun az olmasınada takılma,bol su iç,ve ağır işlerden sakın.dinlen her fırsatta...

Bugün 25+5 dik.

çok sevindim canım,gözümüz aydın:16:maşallah bebişine 1 kiloya yaklaşmış:nazar:Allahım bizleri ve bebişlerimizi korusun:17:

canım dinlen,eğer yarına kadar geçmezse doktora git derim.ama yok sancıların dayanılmayacak kadarsa doktoruna ulaşmaya çalış.belki bebişin yer değiştiriyordur.çok geçmiş olsun.

bu ara bana herkes şişko diyor. 8 aylık gibi göbeğin diyorlar :( özellikle şişko kelimesi kullanıyorlar bide ya :(

$Fotoğraf-0080.webp $Fotoğraf-0081.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
canım yok gelmedi de bence dinlenmen gerektiğinin habercisi kasık ağrısı, yarın işe gitme yat evde fırsatın varsa bence, telefonla da doktoruna sormanda fayda var daha önce hiç olmuş muydu?

ilk defa oluyor.Doktorumu aradım ama ulaşamadım.Bilmiyorum ya daha yeni haftasonundan çıktık dinlenmiş haldeyim halbuki

Back
X