2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
sonunda bende kızıma kavuştum dün.3135gr 50cm kızım.halen ağrılarım olsada annelik muhteşem bir duyguymuş.

merhaba kızlar..

anlatacak okadar çok şeyim varki nerden başlasam bilemiyorum..bir doğum yaptım başıma gelmeyen kalmadı.. 3 haziranda sezeryan oldum çok zor oldugunu anlatmıştım onun üzerine ağrılarım sancılarım hiç geçmedi.. sonra bi gece aniden fenalaştım acil hastaneye kaldırdılar bir hafta hastalığıma teşhis koyamadılar en sonunda safra kesemde taş ve çamur dolu olduğunu ve taşarak pankreas kanallarını tıkadığını söylediler..buna bağlıda hepatit geçirdiğimi.. acilen adana başkent hastanesine göndermişler iki gece yoğun bakımda yattıktan sonra RCP denilen bi operasyon geçirdim -bi çeşit endoskopi- iki gün sonrada safra ameliyatı olup safram alındı dün evime döndüm.. ve bu süreçte tam 15 gün bebeğimden ayrı kaldım .. Allah kimselere çektirmesin.. öyle büyük acılar çektimki.. ne anneliğimi anlayabildim ne bebeğimi sevebildim.. artık emmiyor oğlum.. sütümde yok denecek kadar az.. mamaya alışmış iyice.. çok zor bi süreçten geçiyorum.. ameliyat yerlerim acıyor kucağıma alamıyorum .. lütfen bize dua edin .. Rabbim beterinden saklasın..

canım çok geçmiş olsun allah kolaylıkla atlatmayı nasip etsin inşallah..

Günaydin kizlar
Yeni dogum yapan arkadaslari tebrik ediyorum uykusuz gecelere şismis gözlere ve türlü türlü şikayetlere sizde hosgeldiniz diyorum :)

Kizlar hastane de ilk emzirdigim 2 gün gögüslerim cok fena yara olmustu hatta 2. Gün gögüs uclarimdan kan gelmisti bir miktar, ebeler hemen birtane kututa merhem getirdiler sürmüstüm ertesi günü aksami yaralarim tamamen gecmisti, dün oglum pişik olmus hic islak bez kullanmadigim hep ilik suyla temizledigim ve her 2 saatte altini degistirdigim halde doktorumuzun dedigi kadariyla benim aci ve domates yememden kaynaklanabilirmis idrari daha asitli gibi olurmus bebegin herneyse.. Dün sabahtan aksama kadar 2-3 defa gögüs ucuma sürdügüm bu hastaneden verdikleri merhemden oglumun poposuna da sürdüm bugün baktim pişikten eser bile kalmamis.. Merhemin ismi kadife çicegi merhemi yaziyor krem rengi yogurt gibi birsey gercekten bana cok faydasi dokundu eger bulabilirseniz alin deneyin derim kesinlikle kullandigim günden buyana gögüs uclarim da ne bir aci hissettim nede bir defa bile yara oldu cok sükür

ayy canım onun markası ne ki..

kızlar bi de benim oğlum 3600 doğdu.. 4.günde 3440 olmuştu bugün 8. günde 3480 olmuş çok mu az almış sizce?

selam kizlar..oglum dogudunga 3.387 gr dogdu.. bi hafta icinde kilosunu kaybeti 3.70 gr oldu ..Bugun doktora gittik kilosu 4.458 gr sizce nasil kilosu ..oglum bugun 28 gunluk oldu.uu sizin bebeklerr kac gunluk ve kac gram oldular.. kilo alimlari nasill..her ay kac kilo olmasi normal bilgisi olan varmi ?

Öncelikle hayırlı olsun CNm Rabbim amalı babali büyütsün ben hastaneden gelir gelmez yıkadın sonra gün asiri göbeğini dusurunceye kadar yıkadın 1 hafta sonra göbeği düştü alkol ile temizledim hep sonra doktor kontrolumuz vardı göbeği o gunü kanadı ağızdan K vitamini verdiler ve doktor artık alkol ile pansuman yapmayı bırak dedi eğer göbeği düştü ise sende pansumani bırak ve doktora götür iğne yapıyorlar CNm yıkamaya gelince ben şimdi hergun yıkıyorum havalar çok dicak çok iyi geliyor çok rahatlıyor sende yıla bol bol

Kaka sorunu herkes de olduğu gibi bizdede var aynı sekilde almak için çok zorluk çekiyor yavrum hiç aglamamasina rağmen kamasını yaparken ağlıyor kuzum karnına masaj yap yağ ile ben öyle yapıyorum birde bacaklarını döküp karnına dogru bastırıyorum daha rahat yapıyor

Benimki hala evde umreye giden bı arkadasım var bende kabeye göndermeyi düşünüyordum bencede çok güzel Rabbim birgun bizlerinde oraya gitmesini nasip etsin cnm

sağol canım amin allah hepimizin evletlerını analı babalı büyütsün k vitamini doğduğunda yaptılar bacaktan tekrar yaparlarmı bilmiyorum doktor günde bir kez alkolle temizle dedi canım o nedenle yapıyoruz pazartesi başka bir doktora götürecem hayırlısı olsun
teşekkürler tavsiyelerin için canım allah senin bebeğinide sana bağışlasın yanından ayırmasın canım

onlar daha melek allahın izniyle hiç bişey olmaz onlara.benim eltimde dogum yaptıgında sezeryanlıymış yataktan kalkıp alamamış hastane beşigi tekerlikli oluyorya kendine asıla asıla yaklaştırmış bebegide battaniysinden tutup alayım derken bebek yere düşmüş düşünün hastane zemini bide beton yani.eltim demişki heralde bebek öldü...allahım korumuş onada bişey olmamış.
ben gecen gün bayagı araştırdım düştüügü mesefe önemliymiş 50 cm den yüksek olmamamlıymış 50 cm ve aşagısıysa normalmiş.
bebegi soyun diyor her yerine parmagını bastırın acıyan yerine tepki veriri neresi kırıldıgını anlarsınız yazıyordu denedim aksine gıdıklandı
bide sen dene

çok saol canım gerçekten içim rahatladı uyumaması için pamukla heryerini silmiştim, (kırkı çıkana kadar cuma günleri ve doğduğu günler yıkanmazmış) canı acıyormuş gibi değildi ama şimdi yüz üstü yatmak istemiyor ve ağlayıp duruyor neden olduğunu anlayamıyorum ağlama şekli değiştiği için.gaz büyük ihtimalle ama işte vicdan azabı.

selam kizlar..oglum dogudunga 3.387 gr dogdu.. bi hafta icinde kilosunu kaybeti 3.70 gr oldu ..Bugun doktora gittik kilosu 4.458 gr sizce nasil kilosu ..oglum bugun 28 gunluk oldu.uu sizin bebeklerr kac gunluk ve kac gram oldular.. kilo alimlari nasill..her ay kac kilo olmasi normal bilgisi olan varmi ?

günlerimiz aynı canım biz de 28 günlük olduk benimki de 3.440 doğdu şimdi 4.500 ilk 3 ay ayda birer kilo almaları iyiymiş benim dr anne sütüyle beslenmesine göre çok iyi dedi :nazar:

günlerimiz aynı canım biz de 28 günlük olduk benimki de 3.440 doğdu şimdi 4.500 ilk 3 ay ayda birer kilo almaları iyiymiş benim dr anne sütüyle beslenmesine göre çok iyi dedi :nazar:

bende anne sutuyle besliyorum iyi yani superr :)) ama benm gozumde bi kilo almamis gibi sanki ilk dogdundaki resimlerie bakiyorum aradaki farki oyle anliyorum.. minnacik daha 2.ay tombis olurlarmi aceba :)) soyle opmek istiyorum muck muck oglusumu.. benm oglanda gece 00:53de dogdu seninkidemi oylee kiz 1 haziranda dogmasini cok istedimm gunduz dogsadi 31 mayis olcakdii hic istemedim o tarihde dogsun :1: 1 haziranda dogmasi icin ikinmadim ebe bilee oyle istedi hihihi

[Canim kutunun üzerin de ringelblumen salbe yaziyor.. Bende cok ise yariyor cok rahatim allaha sükür sadece ilk 2 gün gögüs ucundan dolayi agrim oldu bugün 19. Gün cok sükür daha hic agrim sizim yok

QUOTE=enesibel;30983658]Göbek derken kızlar bebişleriniz göbeklerini naptınız nereye gömdünüz?
Ben kabeye yolluyorum ramazanda bi komşu mekkeye umreye gidiyor dedimki medineye gömermisin tgabiki götürürüm dedi ayy nasıl duygulamnım bedenlerinden bir parcası bile orda olması çok güzel bence[/QUOTE]

Oglumun göbegi gece düsmüstü bende bir mendilin icine sarip altini degistirdigim minderin yanina biraktim sabah bir kutuya koyar sonra nereye gömecegime karar veririm diye, sabah esim benden önce uyanip altini degistirmis oglumun bezini cöpe atarken göbegini de bezin icine koyup atmis :( birde üstüne evde ki cöpü cikarip cöp kutusuna atmis gelmis cok üzüldük ama gitti bikere malesef

enesibel çok geçmiş olsun, bu da hepimize ders olsun..biz de konuşuyorduk bu gün bırakmayalım düşebilir diye. Bizimki gayet dönüyor,ayakları ile güç alıp sürünüyor. 10 sn bile bırakmamak lazım ama insan çaresiz bırakıyor bazen..Allah korumuş seninkini aklına kötü şeyler getirme, dönmüştür yattığı yerde

dikişlerimin ağrısı daha yeni yeni hafiflemeye başladı. önceden kucağıma almak da çok zordu. şimdi şimdi daha rahat alabiliyorum kucağıma.

bu arada pompam bozuldu şimdi ya. bi göğsüm mastit. dr ilaç vermedi. iiyice sağ demişti. pompasız nasıl yapcam bakalım.

Canım duşa gir sıcak suyun altında mastitli göğsünü elinle sağ. yapamazsan eşin yapsın banada olmuştu eşim yaptı birdaha olmadı çok şükür.

kızlar biz anneli kızlı çocuğun gazını çıkaramıyoruz. mama verdiğimizde hemen çıkarıyor hiç affetmiyor. ama anne sütü alınca birinde çıkarsak üçünde çıkaramıyoruz.:50:
o kadar uğraşıyoruz sonra çocuk ya kusuyor ya da biz sıkılıyoruz. bazen çıkarmayı dahi unutuyoruz. çıkmayınca da içime dert oluyor sonra sıkıntı olur diye. :44:
bazen emzirirken kendi kendine çıkarıyor:53:

çok saol canım gerçekten içim rahatladı uyumaması için pamukla heryerini silmiştim, (kırkı çıkana kadar cuma günleri ve doğduğu günler yıkanmazmış) canı acıyormuş gibi değildi ama şimdi yüz üstü yatmak istemiyor ve ağlayıp duruyor neden olduğunu anlayamıyorum ağlama şekli değiştiği için.gaz büyük ihtimalle ama işte vicdan azabı.

dün söylemesi ayıp kabız olmuştum, gaz sıkıntımız var o yüzden nerdeyse aç geziyorum. kızımın sıkıntısı da kabızlıkmış buna bile şükrettim. sondayla biraz boşalttırdım az da olsa rahat etti çok şükür.

slmm haziran anneleri.. bende ağusts annesiyimm sizi ziyaret e geldimm. deneymlerinzden yararlanmak istiyrmmm. benim gebelikten dolayı hipertiroidim çıkmıştı ilaçla kontrol altına aldık ama hala çok korkuyorumm.. böle bişey yaşayanlar yada bilgisi olanlar lütfen yardım edebilir mii.. :(

slm kızlar oğluşumun sarılığı 13 ten 10 a düşmüştü bugün 8.günümüz 11.5 a çıkmış.. doktorumuz emzirdikten 1 saat sonra mama ver dedi anne sütü yetiyor mu diye ama benim anlamadığım 1 saate kadar acıkır zaten çocuk yani nasıl anlıycam yetmediğini bugün emzirdim kendi memeyi 20 dk sonra bıraktı arkasından 5 dk sonra mama vermeyi denedim ilk kaşığı aldı ağzında tuttu yutmadı sonrada dışarı attı.. yetiyor gibi geliyor bana aç olsa memede sinirlenir yada sık ağlar herhalde ama öyle bişeyleri yok.. ben napayım ne zaman vereyim boşuna da mama vermek istemiyorum değerimiz çok yüksek değil ama bu sarılık neden yükseldi ki.... bana bi akıl verin kızlar..

canım bizimde 17 den 10 a düşmüştü iki gün önce 11 e yükselmiş.Doğum kilosunuda yakalayamadığı için dr mama ver dedi.Memeyle besledikten hemen sonra 30luk.Yani öyle 1 saat beklemek yok.Haklısın beklersen zaten çocuk acıkır düzen karışır diye düşünüyorum.Benimki 2 gündür istemedi hep itti ama bugün öğlen ve akşam yedi.Bakalım yarında böyle olacak mı? Belkide bugün sütüm azdı...Bir sonraki sarılık kontrolünü 1 aylık olunca yaparız dedi dr. Bugün itibariyle kızım 12 günlük...

canım bizimde 17 den 10 a düşmüştü iki gün önce 11 e yükselmiş.Doğum kilosunuda yakalayamadığı için dr mama ver dedi.Memeyle besledikten hemen sonra 30luk.Yani öyle 1 saat beklemek yok.Haklısın beklersen zaten çocuk acıkır düzen karışır diye düşünüyorum.Benimki 2 gündür istemedi hep itti ama bugün öğlen ve akşam yedi.Bakalım yarında böyle olacak mı? Belkide bugün sütüm azdı...Bir sonraki sarılık kontrolünü 1 aylık olunca yaparız dedi dr. Bugün itibariyle kızım 12 günlük...

benimki emdikten sonra uyuyor zaten genelde ama bugün denedim almadı.. bana da 15 günlükken bir bakarsınız sarılığı var gibiyse getirin ama yoksa 1 aylıkken getirin dedi.. bana da çok rahat gelmişti kadın niye sıkı takip etmiyor diye kızdım ama senin doktorda öyle dediğine göre doğru demekki.. inşallah biran önce atlatırız benimkide 4 günde 40 gr almış fena değil dedi doktorumuz.. ahh şu sütler artsa bi de yaralar geçse rahatça emzirsek sağlığımız yerinde olsun inşallah..

Back
X