2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Hosgeldin hayatim bende diyordum kayboldu iyice bebis gelince diye

sorma canım ya kızım çok yoruyor beni :31:
şimdi kocacım işten geldi de rahat ettim çok şükür :8:
ay bu arada geçmişi yarım yamalak okudum senin yazdıklarını göremedim
hayırdır canım bir şey mi oldu herkes geçmiş olsun demiş ?:26:

kızlar ya uykusuzluktan ölüyorum resmen..bir yandan oğlumu sallıyorum bir yandan yazıyorum. Benim hayta oğlum iki gündür biberon peşinde çünkü. Sabahları iki saat ben uyuyordum, annem bakıyordu. Benim uyanmamı bekleyemediğinden annem biberonla sağılmış sütümden vermeye başladı düzenli olarak, bu arada biberonumuz dr.brownsun anne göğsüne en yakın olan geniş ağızlı ve en az akışı olanı. 3-4 gündür meme ile kavgaları artmıştı ben de gazdan sanıyordum, önceki gece bütün gece beslenmek için ağladı ama ben gaz sanıp gaz çıkarmaya çalıştım çünkü memeyi veriyorum almıyor. Sonra dün akşam annemle keşfettik ki aç ama memeyi almak istemiyor biberon istiyor. Biberonun başlığını bir kapışı var ki görmeniz lazım, annem alınca susuyor ben alınca başlıyor ağlamaya. Meğer 3-4 gündür şöyle oluyormuş, direnip direnip en son açlığa dayanamayıp memeyi alıyormuş.Dün gece yine bütün gece ayaktaydık. Hemen biberon işi bitti tabi, bundan sonra ilaç kaşığı ile verilecek sağılmış sütler. O işi de bir şekil çözmemiz lazım çünkü ben işteyken annem mecbur beslemek zorunda kalacak. Sabaha kadar azıcık süt sağdım, onu kaşığın ucu ile verdim, sonra memeyi dayadım kollarımda hal kalmadı ama sabah biraz inadı kırılmış gibiydi.Az buçuk emdi, şimdi uyudu. Biz bu kabusu bir de mama ve şırınga ikilisi ile yaşamıştık. Bırakana kadar canımız çıkmıştı. Neyse ki benim de inadım inattır. O meme alınacak:19:

keepcim cnm zorla memeyi alır bnm biberonda dr browns ın geceleri 1 kere mama veeriorum sütüm kalmıo çnkü ama memeyide sevio memede uyuyo genelde göğüsleri temiz tutmk gerekiomuş malum yaz ayı ya çocuklar terden de almazmış wee nin organik göğüs silme havlusu var ondan dene belki etki eder ben deli gibi terliorum emzirirken fln yada normlde çocuk etkilenir die annem almştı çok memnunum yüzünü memişlere dayayıp uyuyo artık bu arada emziğinizde biziimkinden sanırım gece ışığı yanandan olsa gerek :16: bu yakışıklıklarla çok uğraşıcaz tetesi :16: bnm ki pipiyle oynamaya başladı olucak iş mi bu :52::27::27:

canım hoşgeldin bu arada.
pudrayı duymamıştım hiç.şimdilik batikon dedi doktoru inşallah işe yarar.

benimki 18. günde düştü iltihap yoksa günden günden kuruyosa merak etme kordon bağı kalın olanlarınınki geç kuruduğu için geç düşermiş kuru tutmaya dikkat et :emir_bebek:

oyy böyle geç düşenleri duyunca seviniyorum.16. günümüz bugün.artık bikaç gün banyo yaptırmıycam bende.dediğin gibi bizim kızın kordonuda kalınmış.sanırım ondan geç düşecek.

canım bebekler genellikle gazı tam çıkmamışsa eger huzursuzlanıp uyanıyorlar,
yatırmadan önce bacaklarını ve totosunu havaya kaldırarak iyice bak bakim içerde kalan bişiler var mı diye:52:

hayatım ben kızımın gazını çıkartamıyorum ya :17:
anlamadım beceremiyorum galiba
iki kere çıkartabiliyorsam beş kere çıkartamıyorum
ben yukarıdan beceremeyince yavrum da ıkına ıkına alttan çıkartmak zorunda kalıyor
bacakları sürekli hareket halinde yazık ya :14:

galiba olduk tatlım k. valideye sordumda bazısı olur dedi 40 bitti denirmiş ona da:44::44:

bende dayanamadım gazı aldım burdan az önce uyurken çıt çıtladım bi güzel:21::21:
korktuğum kadar zor değilmiş:27:

oyyy yerrim ben onu yaa:52::52::52:

maşallah tosun paşaya :nazar::nazar:
iyi düşünmüşsün tatlımda ilk 6 ay takmazlar adetin düzene girmesi lazım:34::34: diye biliyorum
dr çağırmıştı beni takalım diye ama ben vazgeçtim :1:

Kizlar bebislerinize dikkat edin geceleri gerekirse saati kurun arada bir kalkip kontrol edin veya hemen yataginizin yanin da yatirin.. Benim yatakla oglumun yatagi bitisik hemen yanim da yatiyor gece emzirdim yatirdim bende hemen tekrardan uyudum bir süre sonra bogulma sesleri gibi sesler duydum hemen panikle kalkip ogluma baktimki elleri havada cocuk kipkirmizi olmus bildiginiz nefes alamiyor kucagima aldim ters cevirip sirtina vur birkac defa salladim falan derken normale döndü ufacik bedeniyle kucagimda o hali aklim cikacakti resmen, bir yandan sirtina falan vuruyorum diger yandan panikle titreyerek esimi cagiriyorum oturdum agladim bir müddet kucagim da o hali hic gitmiyor gözümün önünden
tahminimce emzirdikten sonra sütün bi kismini yutmamis agzinda bekletmis artik basini saga sola kendisi cevire bildigi icin ben yan yatirdigim halde yüzü yukari gelicek sekilde dönmüs süt bogazina kacmis sanirim.. Uykum da ikide bir sicrayip ogluma bakip uyudum nasil korktumsa artik
Uyanamasam ne olurdu diye düsünmek bile istemiyorum annesi kurban olsun ona

kolay dünyaya getirmedik onları rabbim korumuş cnm bnm dkkt et paşaya aman.Allah göstermesin bi daha bnmkide çok sütün önünde kalıo gür gelince süt hemen çeviriorum bnde kızarıo bozarıo kendine gelio snra uykuyla ölüm birdir derler bende saat kuruyorum sürekli bazen çok uyuyo bazen az nolur nolmaz die insan korkuo öp tosunumu yerime :54:

sorma canım ya kızım çok yoruyor beni :31:
şimdi kocacım işten geldi de rahat ettim çok şükür :8:
ay bu arada geçmişi yarım yamalak okudum senin yazdıklarını göremedim
hayırdır canım bir şey mi oldu herkes geçmiş olsun demiş ?:26:

Aynen canim bende suan esimi bekliyorum gelse de 1 saat uyusam veya gün icinde yapamadigim birka islerimi yapsam diye
İyisindir hersey yolundadir umarim

Saol hayatim oglum gece uykusun da bogulma tehlikesi gecirdi resmen artik emdigi sütmü yoksa uykusun da kustugundanmi bilemiyorum yüzü yukari olarak yattigi icin bogazina kacmis sanirim sesini duyup birden uyandim eller havada biryere tutunmak ister gibi mosmor olmus nefes alamiyordu yavrum ama allahima cok sükür duyup uyandim
Birkac aylik olana kadar cok dikkat gerektiriyor gerekten

kolay dünyaya getirmedik onları rabbim korumuş cnm bnm dkkt et paşaya aman.Allah göstermesin bi daha bnmkide çok sütün önünde kalıo gür gelince süt hemen çeviriorum bnde kızarıo bozarıo kendine gelio snra uykuyla ölüm birdir derler bende saat kuruyorum sürekli bazen çok uyuyo bazen az nolur nolmaz die insan korkuo öp tosunumu yerime :54:

Aynen ne zorluklarla getirdik dünyaya insan bir defa böyle birsey yasayinca devamli diken ustünde oluyor simdi tik dese birsey hemen uyanir oldum sende cok dikkat et canim dedigin gibi gerekirse kur saatini kalip bak en önemlisi de yataginin hemen yanin da yatir
Öperim teyzesi uyanir birazdan uykusun da kendi kendine gülüp tuaf tuaf sesler cikariyor suan karsim da:) senin pasa da pipisiyle oynamaya baslis masallah nasil beceriyor onu simdiden :)

slm annişler,

umarım herkes iyidir.artık bugün bittim.oğlum uyumadı sürekli memede kalmak istedi.yoruldum çok.gecede öyle.bebekten başka uğraşım yok.memeler hep yara.emerken çok canım yanıyo.uykusuzluktan baş ağrıları başladı.
eşime bugün izmire eve gitmek istiyorum dedim olmaz dedi.hiç değilse orda bebişe bakacak çok.bizim aile zaten dört gözle bekliyo.şu zaman çabuk geçsede büyüse bebişler..
neyse benden bu kadar sizde ne var ne yok...
bol sütlü günler diliyorum

gvncım senın bebiş benmki gibi çok hıperaktıf anne karnındayken dha boyleydı sıpalar hıc durduramıyorum eller ayaklar sureklı kıpır kıpırrr =)

mikailesra
canım aynısı benım basımada geldi ağzından burnundan süt çıkmıştı aklımı kaybediyordum o an allah korusun yavruları ogunden sonra besğinde yatıramamıştm daha 1 haftadır yatırabılıyorum

KIzlar ya ben oğlumun tırnaklarını kesmeye korkuyorum keseniniz varmı hiç..
bide ellerini hep yumruk yapıp duruyo açamıyorumki
artık kendiliğinden kırılmıyolarda kesmek zorundayım
şu sıcakta eldivenle dolaşmasına kıyamıyorum :ssz::ssz:

ben bebedorun tırnak törpüsünü aldım bugün ilk defa törpüledim.tırnakları çok ince o yüzden kesmeyi denedim baktım canı yanacak hemen törpüye döndüm.çokta güzel oldu şimdi rahat rajhat elini yüzüne götürsün.

Aynen canim bende suan esimi bekliyorum gelse de 1 saat uyusam veya gün icinde yapamadigim birka islerimi yapsam diye
İyisindir hersey yolundadir umarim

Saol hayatim oglum gece uykusun da bogulma tehlikesi gecirdi resmen artik emdigi sütmü yoksa uykusun da kustugundanmi bilemiyorum yüzü yukari olarak yattigi icin bogazina kacmis sanirim sesini duyup birden uyandim eller havada biryere tutunmak ister gibi mosmor olmus nefes alamiyordu yavrum ama allahima cok sükür duyup uyandim
Birkac aylik olana kadar cok dikkat gerektiriyor gerekten

ayy okurken bile yüreğime iniyordu canım Allah korumuş
soğukkanlı olman iyi hemen çevirip sırtına vurmuşsun
bazıları donar kalır öyle durumlarda Allah muhafaza
çok dikkat etmek lazım çok
tırnakları çizilse içimiz gider kaldı ki boğulma tehlikesi geçirmeleri...
kızım da bugün uykudan ağlayarak uyandı yine aç tabi meme istiyor
ben de acele acele mememi açmaya çalışıyorum hiç kıyamıyorum çünkü ağlamasına
o ara kızımı kucağıma yatırırken kolu arkada kalmış yavrum bir ağladı dudağını büze büze
ay bir içim parçalandı ki anlatamam ağlaya ağlaya özür dileye dileye emzirdim resmen
öyle üzüldüm ki yüzü aklıma geldikçe gözlerim doluyor :14::14::14:

yorgunluktan ölüyorum resmen Oğlum gece 4 ten beri huzursuz. Uyumuyor uyusa 15 dk sonra tekrar uyanıyor. Sürekli ya beşiğinde ya da ayaklarımın üzerinde sallıyorum. Sallanmaktan sersem olacak diye ödüm kopuyor ama ne yapayim sallamayınca basıyor çığlığı :14: Şuan açtım altını masaj yapıyorum ki nefret eder. Ikınıp ıkınıp duruyor :14:

Kizlar bebislerinize dikkat edin geceleri gerekirse saati kurun arada bir kalkip kontrol edin veya hemen yataginizin yanin da yatirin.. Benim yatakla oglumun yatagi bitisik hemen yanim da yatiyor gece emzirdim yatirdim bende hemen tekrardan uyudum bir süre sonra bogulma sesleri gibi sesler duydum hemen panikle kalkip ogluma baktimki elleri havada cocuk kipkirmizi olmus bildiginiz nefes alamiyor kucagima aldim ters cevirip sirtina vur birkac defa salladim falan derken normale döndü ufacik bedeniyle kucagimda o hali aklim cikacakti resmen, bir yandan sirtina falan vuruyorum diger yandan panikle titreyerek esimi cagiriyorum oturdum agladim bir müddet kucagim da o hali hic gitmiyor gözümün önünden
tahminimce emzirdikten sonra sütün bi kismini yutmamis agzinda bekletmis artik basini saga sola kendisi cevire bildigi icin ben yan yatirdigim halde yüzü yukari gelicek sekilde dönmüs süt bogazina kacmis sanirim.. Uykum da ikide bir sicrayip ogluma bakip uyudum nasil korktumsa artik
Uyanamasam ne olurdu diye düsünmek bile istemiyorum annesi kurban olsun ona

canım çok geçmiş olsun.allah tekrarını yaşatmasın.rabbim bizi böyle olaylardan korusun.ne kadar kötü olmuşsundur.söylenecek söz bulamıyorum valla.bebişlerimize daha çok dikkat etmeliyiz.

$2013-07-07 14.06.57.webp işte benim oğluşum.:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

keepcim cnm zorla memeyi alır bnm biberonda dr browns ın geceleri 1 kere mama veeriorum sütüm kalmıo çnkü ama memeyide sevio memede uyuyo genelde göğüsleri temiz tutmk gerekiomuş malum yaz ayı ya çocuklar terden de almazmış wee nin organik göğüs silme havlusu var ondan dene belki etki eder ben deli gibi terliorum emzirirken fln yada normlde çocuk etkilenir die annem almştı çok memnunum yüzünü memişlere dayayıp uyuyo artık bu arada emziğinizde biziimkinden sanırım gece ışığı yanandan olsa gerek :16: bu yakışıklıklarla çok uğraşıcaz tetesi :16: bnm ki pipiyle oynamaya başladı olucak iş mi bu :52::27::27:

ayyhh bizimkide :1::1: bugüün altını yağlarken eli pipişine gitti tuttu bırakmıyor canıda yanıyor ama farkında değil
gülmekten bezini zor bağladım zibidim yaaa:16::16:

dr çağırmıştı beni takalım diye ama ben vazgeçtim :1:

niye vazgeçtin kii özel olmazsa tabi?? bide ilk kezmi taktırıyosun??
cahilimde bu konuda biraz o yüzden soruyorum k.bakma:26:
bizim bebiş zor olduğu için hiç korunma olmadı şimdi bizim için çok zor olacak
bi çözüm bulmak lazıım acilen eger oluyosa onumu denesem?

oyyy topiğin bi yakışıklısı daha gelmişş aman daaaa aman ,maşallah sana ne kadar güzel uyuyosunuz siz böle ya insan bakmaya doyamıyor:53::53::53:

Back
X