2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Canim ben yastik olayini da bilmiyordum senden duydum simdi :-) demek oyle bir yontem varmis :-) benimkiler kendileri yastiklari aliyordu.
Masallah oglusuna da,ben de sinir harbiyle birakmistim bakmisstim uyuyordu.rahat olmak lazim.ben de bazen uyumayacak tekrar sallicam galiba diye endiseleniyorum sonra bir bakiyorum uyuyor.insallah disti hastalikti zirtti virtti bozulmaz.sen de inatlas canim sallama,hemen anliyorlar o kadar akilli ki cocuklar.insallah yataga koyup isigi kapatip odadan ciktigimiz ginleri de gorucez.

Cok gecmis olsun canim,yaz gribi kistan daha fena.allah sifa versin.hastaligi gecsin kizinin,tekrar eski haline doner merak etme.insan tukeniyor evet,artik yaslarina girdiler rahat edicez diye bekliyoruz ama olmuyor.allah yardimcin olsun.

Gerçekten ben emzirmeme rağmen kış boyu hasta olmamistim. Çok fenaymis bu grip.
Teşekkür ederim canım inşallah kısa sürede toparlaniriz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ya gece 5 dkda uyuttugum cocugu gunduz iki saatte uyutamiyorum koydugum yerde aglamaya basladi uyutamiyorum

Merger hicbirsey becerememisim.uykudan kirilan oglum uykuya direndi ve dakikalarca agladi.annem butun itirazlarima ragmen omeri yastiga yatirip yastigi sallayarak uyuttu.butun cabalarim bosa gitti.cok sinirli ve gerginim.ikisini bir arada uyutmayi beceremedim kendimi cok caresiz hissediyorum,yine baslicam sallamaya...

merhaba arkadaşlar.aslında hergün girip okuyurm yazdıklarınızı ama tvden girdiğim için cevap yazmak çok zor oluyo kumandayla yazmıyorm.bgn laptopu açtm size cvp yazmak için uzun uzun:)öncelikle bizde durumlardan bahsedeym.biz yaşımıza gireli oldu epey 3 hazirandı.gün içinde süt çok içiyodu bence oğlum onu azalttım şükür.gece yatmadan,gece ve kahvaltı sonrası veriyorm.500 ü bulmuyodr ama napıyım yoksa yemiyo düzgün bişey.geceki öğünde keçi sütü veriyorm diğerleri anne sütü.sanırım eylüle kadar daha sağıcm.artık ayrı yemek yapmıyorm genelde az tuzlu ve az salçalı yapmaya çalışıyorm ama bişey esirgemiyorm.sabah kahvaltı öğle ve akşam yemek çorba ne varsa yatmadan da süt zaten.okula başladm geçen hafta.ilk gün götürmedim.kaynanam geldi.geldmki ağlıyo oğlum nasıl.kahvaltısını düzgün yaptıramamış süt veriyo boyuna ben bıraktırmaya çalışırken.sonra zaten götürdm hep ders yok ya.sabah gidecek ara kalkıyo zaten kahvaltısını orda yaptırıyorm gönlü geçiyo hem.
hep uyutamamktan falan bahsetmişsiniz.kendi fikirlerim ve oğlumun durumunu anlatayım.bende gündüz uykularında çok zorlanıyodm iki defa uyutucm diye.ne uyuyodu ne gece yatmak biliyodu.bende de sinirler tavan tabi.artık bir defa uyuyo.ilk uykusu için acale etmiyorm.en az biri buluyo.8.30 gibi kalkınca çokda arası var sayılmaz.zaten o saatlerde anca gelmiş oluyo uykusu.bazen bir bazen 2 bazende daha uzun uyuyo.önceden kalksa bari akşam üstü uyumaz diye strese giriyodm.şimdi umursamıyorm kaçta kalkarsa kalksın.akşam da 21.30 gibi uykusu geliyo yatırıyorm 22.00 oluyo olmuyo.yazdıklarımın hepsine maaşallah deyin olurmu içten bir şekilde.nerde ne anlatsam altı üstüne dönüyo ama size belki fikir olur diye paylaşmak istedim.çok yerde bu aylarda gündüz uykusunun bire düştüğünü okudum.bir de böyle deneyin istrseniz.haa şu da var 8 9 aylık olana kadar kucağımda uyudu oğlum kollarım kopuyodu.sonra sallamaya başladm.şimdi yine öyle uyuyo sanmayın ki kendisi uyuyo.demin uykuda uyanıp ağladı.kucağıma alıyorm ağlıyo sallıyorm bacağımda ağlıyo.yatağına geri bıraktm artık çaresiz.biraz sonra baktm geri uyumuş.belkide uğraşsam öğrenecek.ama şu an ben bile hazır değilim onun kendi kendine uyumasını beklemeye..çok uzun oldu kusura bakmayın

evde epey yürüyo oğlum düşe kalka da olsa çoğu zaman emeklemiyo oğlum.dışarda daha temkinli ama belkide ayakkabıyla garip geliyodr.bunu da paylaşayım dedim.Allah a emanet hepiniz..

Biz hala hastalıkla bogusuyoruz. Şimdi de ben grip oldum :( yaz günü grip mi olurmuş? Kızım bugünlerde çok fena geceleri bile uyanıp nedensiz öyle agliyor ne meme ne sallanmak ne mama. Uykusuzluk diz boyu... Birde meme bağımlısı oldu sürekli ağzında bulunsun istiyor 4 saat falan yatarak emzirdim neredeyse. . Her şey tam yoluna girmişti bizimki de mama içerken kendisi uyuyordu üstelik gece de 1 ya da 2 kez uyanıp kendi geri uyuyordu. Ama şimdi her şey sil baştan üstelik hiç gücüm yokken...

Geçmiş olsun :( babam hep çocuğun bir günü bir gününü tutmaz diyordu haklı galiba :(

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merger hicbirsey becerememisim.uykudan kirilan oglum uykuya direndi ve dakikalarca agladi.annem butun itirazlarima ragmen omeri yastiga yatirip yastigi sallayarak uyuttu.butun cabalarim bosa gitti.cok sinirli ve gerginim.ikisini bir arada uyutmayi beceremedim kendimi cok caresiz hissediyorum,yine baslicam sallamaya...

Sakın moral bozmak yok. Bu zaten bir günde olacak birşey değil. 2 ileri 1 geri de olsa pes etmek yok. Benim de kayınvalidem alıştırdı sallamaya ve eşim yüzünden diretemiyorum, direncimi kırıyor. Annene sözün geçer. Çaresiz falan değilsin. Sen uygulamak istediğin şeye devam et.

merhaba arkadaşlar.aslında hergün girip okuyurm yazdıklarınızı ama tvden girdiğim için cevap yazmak çok zor oluyo kumandayla yazmıyorm.bgn laptopu açtm size cvp yazmak için uzun uzun:)öncelikle bizde durumlardan bahsedeym.biz yaşımıza gireli oldu epey 3 hazirandı.gün içinde süt çok içiyodu bence oğlum onu azalttım şükür.gece yatmadan,gece ve kahvaltı sonrası veriyorm.500 ü bulmuyodr ama napıyım yoksa yemiyo düzgün bişey.geceki öğünde keçi sütü veriyorm diğerleri anne sütü.sanırım eylüle kadar daha sağıcm.artık ayrı yemek yapmıyorm genelde az tuzlu ve az salçalı yapmaya çalışıyorm ama bişey esirgemiyorm.sabah kahvaltı öğle ve akşam yemek çorba ne varsa yatmadan da süt zaten.okula başladm geçen hafta.ilk gün götürmedim.kaynanam geldi.geldmki ağlıyo oğlum nasıl.kahvaltısını düzgün yaptıramamış süt veriyo boyuna ben bıraktırmaya çalışırken.sonra zaten götürdm hep ders yok ya.sabah gidecek ara kalkıyo zaten kahvaltısını orda yaptırıyorm gönlü geçiyo hem.
hep uyutamamktan falan bahsetmişsiniz.kendi fikirlerim ve oğlumun durumunu anlatayım.bende gündüz uykularında çok zorlanıyodm iki defa uyutucm diye.ne uyuyodu ne gece yatmak biliyodu.bende de sinirler tavan tabi.artık bir defa uyuyo.ilk uykusu için acale etmiyorm.en az biri buluyo.8.30 gibi kalkınca çokda arası var sayılmaz.zaten o saatlerde anca gelmiş oluyo uykusu.bazen bir bazen 2 bazende daha uzun uyuyo.önceden kalksa bari akşam üstü uyumaz diye strese giriyodm.şimdi umursamıyorm kaçta kalkarsa kalksın.akşam da 21.30 gibi uykusu geliyo yatırıyorm 22.00 oluyo olmuyo.yazdıklarımın hepsine maaşallah deyin olurmu içten bir şekilde.nerde ne anlatsam altı üstüne dönüyo ama size belki fikir olur diye paylaşmak istedim.çok yerde bu aylarda gündüz uykusunun bire düştüğünü okudum.bir de böyle deneyin istrseniz.haa şu da var 8 9 aylık olana kadar kucağımda uyudu oğlum kollarım kopuyodu.sonra sallamaya başladm.şimdi yine öyle uyuyo sanmayın ki kendisi uyuyo.demin uykuda uyanıp ağladı.kucağıma alıyorm ağlıyo sallıyorm bacağımda ağlıyo.yatağına geri bıraktm artık çaresiz.biraz sonra baktm geri uyumuş.belkide uğraşsam öğrenecek.ama şu an ben bile hazır değilim onun kendi kendine uyumasını beklemeye..çok uzun oldu kusura bakmayın

Maşallah oğluna. Benim oğlum gün içinde 300 ml süt+ anne sütü alıyor.400 belki oluyordur, belki daha az. Benimki de tek uykuya indirmeye kalktı ama şimdi ben de senin gibi ne zaman uykusu geliyorsa uyutuyorum. Bazen akşam 6 da uykusundan kalkıyor. Gece uykusuna 9 da yatabiliyor. Ben belirli bir düzen oturtamadım. Ona bıraktım artık ama onun aşağı yukarı kendi düzeni var zaten.

Şu anda kriz geçirmek üzereyim. Tam 2 saat oldu kafası düşe düşe debeleniyor yatakta. Duvara kafa atmak istiyorum gerçekten. Sallamayacağım ama inat ettim!

Masallah canim ogluna.aah ah keske su sallamalara mecbur kalmasak.ben sallamadan uyutmaya calistigim icin gunduz uyku saati bozuldu.normalde 1 gibi sallayip uyuturken,kendi uyusun diye bekledigimde 3u buluyor.haliyle aksam 6da olan ikinci uykulari ortadan kalkmis oluyor.bu sefer 9.30 10.00 gibi uykulari geliyor.
Ya ben bu kadar bile sut icirmiyorum ogluma,dikkatimi cekti,gece sut vermeye korkuyorum mama veriyorum.ama mama miktarini dusuruyorum gitgide,180 ml icerdi her kalktiginda,150 mlye,dun geceden itibaren de 120 mlye dusurdum.kismetse sifirlamayi dusunuyorum kendi kendine uyuma calismalariyla.bir tek gunduz ogle uykusuna yatirirken sut veriyorum o da 200 ml.cogu zaman bitirmiyor.kizim alerjiden dolayi hic icemiyor zaten.

Sakın moral bozmak yok. Bu zaten bir günde olacak birşey değil. 2 ileri 1 geri de olsa pes etmek yok. Benim de kayınvalidem alıştırdı sallamaya ve eşim yüzünden diretemiyorum, direncimi kırıyor. Annene sözün geçer. Çaresiz falan değilsin. Sen uygulamak istediğin şeye devam et.

Az once kizim annemi istemesine ragmen zorla aldim ben uyutucam dedim.karanlik odada yanina yattim bes dk surdu surmedi pispilayip ninni soyledim uyudu.tabii ki bunun garantisi yok,yain belki de uyumayacak.bu kadar erken yatmazdi genelde,bakalim uyanip da ayilacak mi.
Oglum da mizmizlaniyor epeydir.sutunu kaynattim simdi yatiricam.ama geriliyorum bilmiyorum yatacak mi.bilmiyorum ne kadar surecek.insallah hepimizin cocuklari bir an once aralikssiz gece uykusuna alisirlar.
Vazgecmedim pes etmedim ama epey moralim bozuldu bugun.

Şu anda kriz geçirmek üzereyim. Tam 2 saat oldu kafası düşe düşe debeleniyor yatakta. Duvara kafa atmak istiyorum gerçekten. Sallamayacağım ama inat ettim!

İste o krizi ben bugun oglen yasadim annem elimden aldi omeri.allah yardimcin olsun insallah uyuyacak,aglamadan debeleniyorsa yakindir uyumasi.
Bu arada kizim uyandi.

İste o krizi ben bugun oglen yasadim annem elimden aldi omeri.allah yardimcin olsun insallah uyuyacak,aglamadan debeleniyorsa yakindir uyumasi.
Bu arada kizim uyandi.

Sinirden dayadım 200 ml sütü hemen uyudu. Allahım sen bana sabır ver! Yemeğini de yedirmiştim 2 saat önce .

Lütfen kendinize de bebeginize de eziyet etmeyin. Yolun çoğu gitti azı kaldı yakında önüne koyup yemeğini ye, ellerini yıka, sütünü iç yat artık demenize çok kalmadı. Bu günleri çok arayacagiz. Bırakın sizin sesinizle kollarinizda uyusun. O nasıl istiyorsa öyle olsun. Kendinizi ve bebisleri yıpratmayin lütfen.

Benim kızım kızamıkçık cikariyormus daha doğrusu cikarmis. Normal bir hastalık olmadığı belli idi zaten bugün döküntüleri de çıktı. Com halsiz ve bitkin yüzü bembeyaz vücudu her yeri lekeli... ama neyseki bir iki güne gecermis.

Lütfen kendinize de bebeginize de eziyet etmeyin. Yolun çoğu gitti azı kaldı yakında önüne koyup yemeğini ye, ellerini yıka, sütünü iç yat artık demenize çok kalmadı. Bu günleri çok arayacagiz. Bırakın sizin sesinizle kollarinizda uyusun. O nasıl istiyorsa öyle olsun. Kendinizi ve bebisleri yıpratmayin lütfen.

Benim kızım kızamıkçık cikariyormus daha doğrusu cikarmis. Normal bir hastalık olmadığı belli idi zaten bugün döküntüleri de çıktı. Com halsiz ve bitkin yüzü bembeyaz vücudu her yeri lekeli... ama neyseki bir iki güne gecermis.

Senin bir de oğlun var. Ne olur fazla uzun sürmeyeceğini söyle :( umarım kızın en kısa zamanda atlatır.

Kızlar daha zor günler yaşadık güzel günler yakında koklayalım minnoşları.yamanı 1 saatte uyuttum tam çıldırıyordum sımsıkı sarıldım hissetmiş gibi sakinleşti ve uyudu tabi 1 saat sallamaya 1,5 saat oldu uyanmadı birazdan mızırdanır.ama biliyorum bugünleri bile arıyacağım.keşke büyümeseydide koynumda uyusaydı hep kucak isteseydi diye😞

Senin bir de oğlun var. Ne olur fazla uzun sürmeyeceğini söyle :( umarım kızın en kısa zamanda atlatır.

Fazla uzun elbette surmeyecek canım o kadar hızlı geçiyor ki bu günler sonra keşke o bebek kokusu hiç bitmese idi hep koynumda uyusaydi diyecegiz hatta odasına çekip gittiginde ilk ağlayan siz oluyorsunuz ne zaman büyüdü diye :(

Ha bu arada ben oğluma uyku eğitimi vermiş 3 aylikken odasini ayirmis kendi kendine uyumaya alistirmis ve 4 aydan sonra gece uyanmayi bırakmış vs. vs.... bir çocuğun annesi olarak yazıyorum bunları. Bu kadar gerek yokmuş daha onu koklamaya doyamadan bir baktım ki büyümüş bu yıl İlkokula başlayacak :'(

Sinirden dayadım 200 ml sütü hemen uyudu. Allahım sen bana sabır ver! Yemeğini de yedirmiştim 2 saat önce .

Canim ben muhakkak eline biberon veriyorum yatirmaya calisirken,sen de oyle yap.hem sut onlari sakinlestiriyor,tok dahi olsalar icebiliyorlar.yemegi biraz daha erkene cekip biberonla son ogun yapabilirsin.ya da hala veriyorsan muhallebiyi kaldirabilirsin.
Ama oglen bir turlu uyumadi biberonla da.cunku cok uyaran var,karanlikta sip diye uyuyor.benim oda neredeyse dort duvar ayna,kendine bakip oynamaktan uyumuyor kerata.bakalim yarin kendi odasinda uyutmaya calisicam ne olacak.

Canim yazdiklarin beni gercekten duygulandirdi.oyle diyecek miyiz gercekten?
Biliyorsun benim ikiz ve ben ikisini de ayni anda sallamadan uyuytmaya alistirmaya calisiyorum.zor oluyor.iki kat yoruluyorum,iki kat sinirleniyorum ve geriliyorum o kadar farkli karakterleri var ki.kizim pispis isterken oglum pispistan nefret ediyor.kizim cogu zaman kucak isterken oglum ayakta sallanmak isterdi.oyle de zor.bir yandan ayakta oglumu sallarken bir yandan kucagimda kizimi uyutmaya calisirken az aglamadim.haliyle rahatlamak, bir nebze kolaylik istiyor insan.bugun oglum iki saat boyunca uyumadi ve ben cok gerildim cocuga yansidi.bagirmaya basladim o da aglamaya basladi.kapiyi ustune cektim ciktim aglamaktan yikti ortaligi.sonrrasinda annem mudahale etti cocugu koynuna al sakinlessin diye ama ne yaptiysam benimle durmak istemedi.ve bana her an koala gibi yapisan cocuk butun gun suratima bakmadi.evet bana tavir yapti.cok. agrima gitti.bir daha sallama pahasina da olsa uyutmak icin aglatmicam.en son kucagima geldi gozumun icine bakti.aldim optum kokladim yatagina yatirip ustunu orttum ve eline sutunu verdim inan 2 dk dahi gecmeden uyudu.kizim pispisla uyumustu bir saat kadar once.

Yani hep digerini dusunme psikolojisi var ya,kizmayin ne olur ama ikiz ucuz vs. Cocugu olmayan anlayamaz.anlamayin da bosverin,benim yasadiklarimi kimse yasamasin.ve insallah hepimiz bugunleri ozlemle anariz.daha ne isterim? Buyuttuk bir de ozluyoruz.

Kizlar ben hic ama hic iyi bir anne degilim su an cok kotuyum,sinirden titriyorum konusacak kimse de yok yanimda...
Yasimiza girdik hersey daha kotu oldu.her gece sirayla biri muhakkak ugrastiriyor bizi.saatlerce.oglum bizimle yatmaya alisti.sorun etmedim,ama gun gectikce daha cok uyanmasi ve doktorun gece mamasini kes demesi beni cok geriyor..
Kizim sut alerjisinde ilac kullanarak idare edebilirken yasimizdan sonra artik sut ve sut urunleri bize de yasak.lavman yapildi kizima,durumu o kadar ciddiydi.cok aci cekti gozumun onunde morardi aglamaktan.perisan oldum.ne yediricem bilmiyorum.ogluma ayri kizima ayri yapicam artik.kolaylasacagina zorlasiyor.lala17, canim sen nasil bir rejim oturttun?? Neler yediriyorsun,ve tabii cocugunda sut alerjisi olan diger arkadaslar,onerilerinize cok ama cok ihtiyacim var..
Gelelim asil konuya...benimkiler gunduz uykusunu tamamen kaldirma derdinde.kizim henuz hic yatmadi,oglum 45 dk yatti.ikisi de ayakta sallanmak istiyor,oglum salincagi istemiyor,resmen bi onu aliyorum ayagima,bir oburunu,ikisi de ayagimi istiyor.cok ama cok zorlaniyorum.saatlerce salladim ikisini de,ve sonunda patladim.artik tahammulum kalmadi,ikisine de zarar vermekten korkuyorum.hirpaliyorum sonra oturup onlarla agliyorum.bugun katila katila agladim onlerinde.annem ramazanda sana gelemem diyor.benden hep onda kalmami bekliyor.ben nasil devamli gideyim.oruc tutucam,iki uyumayan bebekle ne yapicam ben.o kadar dardayim ki su an....

Maşallah oğluna. Benim oğlum gün içinde 300 ml süt+ anne sütü alıyor.400 belki oluyordur, belki daha az. Benimki de tek uykuya indirmeye kalktı ama şimdi ben de senin gibi ne zaman uykusu geliyorsa uyutuyorum. Bazen akşam 6 da uykusundan kalkıyor. Gece uykusuna 9 da yatabiliyor. Ben belirli bir düzen oturtamadım. Ona bıraktım artık ama onun aşağı yukarı kendi düzeni var zaten.

bnmki akşam 6da kalksn hayatta uyumuyo 9da en az 10.30u buluyo o da binbir çileyle.dün öğle 1de yattı 4te kalktı mesela maaşallah.karnını doyurup yatırıyorm uyanır diye doğru oluyomu bilmiyorm alışkanlıkları bu zamanlar oturacak.
Masallah canim ogluna.aah ah keske su sallamalara mecbur kalmasak.ben sallamadan uyutmaya calistigim icin gunduz uyku saati bozuldu.normalde 1 gibi sallayip uyuturken,kendi uyusun diye bekledigimde 3u buluyor.haliyle aksam 6da olan ikinci uykulari ortadan kalkmis oluyor.bu sefer 9.30 10.00 gibi uykulari geliyor.
Ya ben bu kadar bile sut icirmiyorum ogluma,dikkatimi cekti,gece sut vermeye korkuyorum mama veriyorum.ama mama miktarini dusuruyorum gitgide,180 ml icerdi her kalktiginda,150 mlye,dun geceden itibaren de 120 mlye dusurdum.kismetse sifirlamayi dusunuyorum kendi kendine uyuma calismalariyla.bir tek gunduz ogle uykusuna yatirirken sut veriyorum o da 200 ml.cogu zaman bitirmiyor.kizim alerjiden dolayi hic icemiyor zaten.

Az once kizim annemi istemesine ragmen zorla aldim ben uyutucam dedim.karanlik odada yanina yattim bes dk surdu surmedi pispilayip ninni soyledim uyudu.tabii ki bunun garantisi yok,yain belki de uyumayacak.bu kadar erken yatmazdi genelde,bakalim uyanip da ayilacak mi.
Oglum da mizmizlaniyor epeydir.sutunu kaynattim simdi yatiricam.ama geriliyorum bilmiyorum yatacak mi.bilmiyorum ne kadar surecek.insallah hepimizin cocuklari bir an once aralikssiz gece uykusuna alisirlar.
Vazgecmedim pes etmedim ama epey moralim bozuldu bugun.

cnm benhenüz 400 500 içsn istiyorm.gece kesersem gündüz veririm o zamanda yemek yemiyo bnmki.az ısıtmaya kıyamıyorm bitince öyle ağlayıp üzülüyoduki anne sütüne zamanında şimdi keçi sütü ya hiç acımıyorm,180 ısıtıyorm bazen 100 bazen 125 bazen 150 içiyo.ne zaman mama vermeyi bırakacaksınız normal süte geçeceksiniz.sağ sağ çok sıkıldm şimdi bide ramazan geldi daha çok zorlanıcm sanırım.bence arkadaşlar zor uyuma sebepleri uykularının iyi gelmemesi.çok zorlanıyosanız 1e düşürün siz de uykuyu.bnm oğlum hiç anne baba demiyo sadece bay bay yaparken va va va diyo normalmidir ki.kumandayla yazdm cnm çıktı:)

Back
X