2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

Haklısınız kızlar bana da öyle geliyor tek sorun biraz cesaret. :))
Bir de geçenlerde yasaklarla ilgili birşey paylaşılmıştı burda, ben yumurtanın tümünü de domates de kivi de verdim. Prof.'a sordum sorun yok dedi.Yavrucağıma birşey olmadı :) Herhangi bir alerjik reaksiyon yok yani. Annem bana herşey vermiş,domates de yumrta da peynirin tuzunu filan almak için suya da koymamış :))

slm arkadaşlar. Benim sizlere sormak istediğim bir şey var. Benim oğlum bir ara geceleri çok sık uyanmaya başlamıştı bende aptamilin tahıllı gece mamasını almıştım onu kullanınca daha az uyanır oldu. Bu arada sadece emziriyorum. Ama aklımda hep bir şüphe kaldı acaba devam sütü mü alsaydım ayına uygun olarak. Şimdi kaşık mamamız bitti ve ben yeniden alacağım acaba yine gece için tahıllı kaşık maması mı almalıyım yoksa devam sütü mü lütfen fikirlerinizi yazar mısınız? Bu akşam alacağım devam sütü ise sizce hangisi ya da mama ise hangisi? Şimdiden çok teşekkür ederim

tahıllı gece mamasını nasıl hazırlıyorsun. muhallebi gibi koyumu yapıyorsun yoksa biberonda vereck kıvamda sulu mu

iki türlüde denedim canım ama benim oğlum muhallebi kıvamında verince daha çok sevdi yani daha çok öyle veriyorum ama arada biberonla da veriyorum

iki türlüde denedim canım ama benim oğlum muhallebi kıvamında verince daha çok sevdi yani daha çok öyle veriyorum ama arada biberonla da veriyorum

daha önce tahıl tozu, pirinç unu ve toz mama karıştırıp denedim ama yediremedim.
tahıl mamaya meyve rendeledim öylede almadı.
bu günde biberonda deneyeyim

her beslenme sonrasi kaka yapiyordueme emmesinin 5 dakika sonrasi hemen kaka yapiyor dusunzn gunde kac kez besleniyor acaba bu kadar kaka yapmasi normalmi sizinki anne sutumu aliyor .kac kez kakasi var cok kaka yapan varmiki benin kiz gbj

Oglumda genelde 4 bazen 5 kez yapar sadece anne sutu aldigindan normal dedi doktor ama yinede dr a goturmek lazim tabi

Dun basladik bizde yavas yavas elmayi cam rende de rendeledim puturlu verdim biraz 2-3 cay kasigi kadar yedi bugunde patates havuc hasladim rondodan gecirdim 5-6 cay kasigi kadar yedi azicikta zeytin yag kattim 2 gun sonra baska cesit veririm simdilik bunlar yeter karistirmiyim cok dedim

Oglum 5 ay 10 gunluk 7850 kilosu ve boyuda 70 cm ek gidaya dun basladim biraz sizinkiler kilo ve boy konusunda nasillar bu ayda 500 gr almis

arkadaşlar bu problemler yüzünden tüp bebek yaptırıp pozitif bir şekilde hamileliği devam eden var mı

Oglum 5 ay 10 gunluk 7850 kilosu ve boyuda 70 cm ek gidaya dun basladim biraz sizinkiler kilo ve boy konusunda nasillar bu ayda 500 gr almis

Ben başladım sayılmaz bazı gün veriyorum bazen hiç vermiyorum. Verdiğim gün tek öğün 5 6 yemek kaşığı verdim henüz... Alıştırma dönemi gibi oldu.... Ciddi menüler hazırlamadım daha... Oğlum tam 5 ay 14 günlük. 2 Hafta önce 7700kg 74 cm di...

havuc puresi yaptim ama yemedi oglum cok tiksinir gibi yapti suratini tel suzgecten gecirdim puturlu diyemi oyle yapti acaba tadindan mi bilmiyorum yarin iyice blenderdan gecirip vereyim bakalim

kizlar sebzeye basliycak olanlar patatesle baslamayin,basladiktan sonrada patatesi tek olarak vermeyin ilk once havuc, kabak, bezelye, karnabahar, brocoli filan baslayin ilk 2 hafta tek cesit verin 2. haftadan sonra sebzelerin icine 3te 1i patates, pirinc ve eger emziriyorsaniz makarna katin icine gluteni almasi lazim emzirmirmiyorsaniz 6 aydan sonra verin makarnayi ama 7 aydan once mutlaka gluten vermeniz gerekiyor.
ben gecen hafta turkiyedeydim ve heronun tahilli meyvesi var icinde gluten var birde bebelacin cavdarli misirli kahvaltisi vardi sutun veya mamanin icine katilan ondada var gluten.
Bu arada soylemeden gecemiycem turkiyede hazir sebze bulmak ne kadar zormus, anca meyve sutlac vs var cok sasirdim.
Ben ek gidaya baslayali 1 ay 1 hafta oldu ve simdi 6 aylik olcagiz kontrole gittim bugun tavuk, et, balik katmaya basliycam sebzelere yani sebze+patates-pirinc-makarna(3unden biri)+et ayrica haftada 1 kez de sebzenin icine yarim yumurta katcam.

meyveye ben 3. haftada basladim ve tam o sira turkiyeye gittim hazir aldim hep kendim yapamadim maalesef, meyveleri haslayip mi rendeliyorsunuz yoksa haslamadan mi nasil yapiyorsunuz?

En kolay öğün meyve öğünü. Haşlamaniza gerek yok rendenin en küçük tarafiyla rendeleyip verebilirsin. İstersen ilk donem icin rendeleyip tulbentten geçirerek sadece suyunu da verebilirsin. Hazır sebze ve meyveleri zorunda kalmadıkça kullanmayı önermiyorlar. Zaten tadına bakınca anlaşılıyor doğalından çok uzak oldukları. Küçücük rendeler var ; bir meyveyle çantanıza atıp gittiğiniz her yerde cocuğunuza taze meyve yedirebilirsiniz. Et ve balığı doktorunuz mu önerdi bu ayda?

ben once sebzeyle basladigim icin bana sebze daha kolay geliyor bildigim sey oldugu icindir.artik dondum kendim yapabilirim, bugun alisverisimide yaptim, burda hazira kotu gozle bakmiyorlar en dogal sekilde sert denetimler altinda hazirlaniyor, ama burdaki marka turkiyede var fakat cesitleri burdakilerle cok farkli.gecti bitti zaten artik kendim yaparim, rendede cok pratik olur hic aklima gelmezdi tesekkur ederim.direk yediririm zaten sebzeyi yiyor birde puturlu vermem gerekiyormus bu aydan itibaren iyi olur.tavsiyen icinde tesekkur ederim kucuk bir rende aliyim ilk firsatta.

evet canim doktorum onerdi her cesit et turu olurmus 20 gram kadar ama onu mixlemem gerekiyor.

Himm ben eti yalnız suyu icin kullanacağınızı düşünmüştüm. Emzirene farkediyor mu acaba? Aylik kontrolümüzde sorarız doktorumuza. sana da tesekkurler

Masallah bebeklerinize benimki 6.950 boyuda 66 ydi

en iyisi annene ananene yengene teyzene halana sor,
internette bilgi çöplüğü maşallah,
okudukça, bakıyorum bikaç saat geçmiş ama hala ben neyle başlasam nasıl yapsam cevap bulamıyosun,
en güzeli tecrübeli birine danışmak

esrasm hoşgeldin, nerelerdesin, hep gözüm seni arıyor,
bikaç kez görür gibi oldum selam verdim ama görmedin sanırm

ben cam rendeyle rendeledikten sonra süzgeçten bastırarak suyunu çıkarttım,
bikaç kez daha böyle verip sonra süzdürmeden direk rendelenmiş şekliyle vericem
5-6-7 aylarda püre şeklinde verilebiliyor, ama daha suyuna alıştırınca püreye başlıycam ben

bende gün kurusu kayısıyı suda bekletip, onun suyuna mama yaptım, su olarak onu içirdim 2 gün boyunca ama tık yok benim kızda,
bi de pişirip püre olarak deneyeyim yarın, inşallah

tahıllı yı biberondan içiremedim ben,çocuk içmek istiyo çekiyo ama geliyo, sonra ben kendim çekeyim dedim,,,

hüplettim zorla bir damla çektim yanii, 2 numara biberon başlığımız, ondan mı acaba, 3 e geçtinizmi sizler?

benim kzımda dün tam 5 aylık oldu,
69 cm, 7300 kilo, önceki ay 200 gr almıştı,
hemşire şaşırdı ne verdin dedi, mamayı arttırdım dedim,
ama hala ufak duruyo benim kızım

herkese hayırlı geceler,

bebelerimizin uykusu, yemesi, içmesi, kakası, çişi, gülmesi, ağlaması kararında olsun inşallah,

yürütecimiz geldi bugün, ayşeyi uyutunca kurabildim, sabah görünce ne yapacak bakalım prensesim,

inşallah çok sever, iyi anlaşırlar,
yürüyene kadar çok sevsin, sonra sevmese de olur. Amin

valla gormedim canim kusura bakma, aslinda bakiyorum hep de pek bisey yazasim gelmedi biara egomegodan sonra
iyiyim napiyim iste bicirik oglumla ugrasiyorum:) senin kiz nasil?

bende bi muddet sularla devam etmeliyim sanirim yemiyor puturlu seyleri.

bide bende yulaf ezmesi veriyorum kendi stumle karistirip ama kasikla cok guzel yiyor onu:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…