2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
benim oğlumun kakası da sümükiü gibi oluyor. ama tahlil yaptırmak aklıma gelmedi. sen neden yaptırma gereği duymuştun?
4 gündür kızım da ben de ishal olmuşuz. dün doktora gittik. sadece anne sütü aldığı için benden geçmiş kakası da mukusluydu. tahlil istemedi ama ilaç verdi. çok kusuyodu bu sıralar. onun için de ilaç verdi. tahlil istemediği için de benim kafam karıştı. ilaçları versem mi vermesem mi bilemedim.

kusma için fitil vermişti. dün akşamdan beri yarım yarım 2 defa verdim ama ne zormuş bu fitil işi. kızım çok ağlıyo ya. baya canı yanıyo galiba.

küçük bi parça denemekle başlayabilirsin canım. puturlu seylere alışmaları lazım. ben de başlarda çok korkuyodum ama deneyince gördüm ki güzelce yutuyo.

alerji yapan meyveleri deneyerek öğreniyosun. mesela domates bizde alerji yaptı. kızımın dirseklerinde kırmızı noktalar oldu önce, sonra da kuruyup döküntü haline döndü.

tüm güzel dileklerine aminnnnnnnn :)
ben de yürütec alıcam kızıma. ama henüz erken diye düşünüyorum. siz bi deneyin memnun kalırsan bize de önerirsin :)

Son düzenleme:
Geçmiş olsun canım biz de bugün idrar tahlil sonçlarını almaya gidicez bakalım inşallah temizdir. Gazımızd a verilen motilium diye bir ilaç sayesinde azalmaya başladı. Acil şifalar hepimize ve dünya tatlılarımıza

Kızlar cesaret ettim denedim başardım zafer benim :) 1yumurtanın yarısını haşlayıp çatalla ezip verdim gayet yedi...Damağıyla çiğneme hareketi yapıyor içgüdüsel olarak :)) Herkese tşkler...
Alerji konusuna katılıyorum verilip denenmeli önce. alerji yaparsa bir süre verilmemeli... Ama kafadan şu şu şu alerji yapar vermeyın denmesi bana yanlış geliyor. Ben oğluma domates de yumurta beyazıda verdim alerji vs olmadı

Cnm yumurtanin beyazi protein yuzunden verilmiyor bildigim kadariyla ufak olduklarindan bobreklere zararliymis

Himm ben eti yalnız suyu icin kullanacağınızı düşünmüştüm. Emzirene farkediyor mu acaba? Aylik kontrolümüzde sorarız doktorumuza. sana da tesekkurler

biz sebze çorbalarına bir köfte büyüklüğünde et katıyoruz. önce 10 gün tavuk göğsü, 2 gündürde yağsız kırmızı ete geçtik.
doktorumuz böyle söylemişti.

yürüteç için erken değil mi? başka kullanan var mı?

bende yurutec degil de hoppala var, koydugum gibi ziplamaya basliyo oglum:)) simdiye kadar en sevdigi oyuncagi:) cabuk sikilir genelde herseyden ama bunun heryerinde farkli oyuncak var donup donup oynuyo

Kızlar bende nisan annesiyim. Doktorumuz oğlumuzun bacakları eğri olmasın diye yürüteç ve hoppalayı kesinlikle yasakladı. 15 gün sonraki kontrolde 7. aya girmiş oluyoruz ve sanırım ek gıdalara başlayacağız. Doktorumuz liste vereceğini söyledi ama ben merak ediyorum. Aranızda ek gıdaya başlayanlar var mı ? Neler veriyorsunuz ?

Biz de iki hafta önce ek gıdaya geçtik. Günde bir öğün Meyve püresi ve bir öğün de yoğurt veriyorum. Meyveler elma armut şeftali üzüm muz şu ana kadar denediklerim

Ben kullanmaya baslamistim ki biraktim.. hatta odanin basindan sonuna adim atarak kendisi gidiyor.ama bebeklerin kuyruk sokumu kemigi henuz sivi oluyormus batma durumu olabilirmiş cok zararli dediler. 7 aydan once koymicam anlicaginiz

her beslenme sonrasi kaka yapiyordueme emmesinin 5 dakika sonrasi hemen kaka yapiyor dusunzn gunde kac kez besleniyor acaba bu kadar kaka yapmasi normalmi sizinki anne sutumu aliyor .kac kez kakasi var cok kaka yapan varmiki benin kiz gbj

ilk aylarda sadece anne sütü aldığında günde 3-5 arası yapıyordu. zaten doktor da günde 5 normal demişti. şimdide 3 günde bir yapıyor bazen. ek gıdaya geçtik..

Kızım sürekli kucak istiyor bu ara,o da her şeye dahil olacak. Uzaktan seyredemiyor hanım

Çayı demlerken bile kucağımda ocak başında olacak.

Kızı emzirdim koltuğa koydum,kahvaltı hazırlıyorum. Karnı tok diye,rahat hazırlarım dedim ama nerde.Bağırıyor,sofraya gelecek.
O kucağımda hazırladım sofrayı,peynir, reçel, kuşburnu, yumurta hepsinden yedi,sonra su içti.

Heh dedim şimdi rahat kahvaltı ederim ama uykusu geldi ve beşikte sallayarak uyuttum.
Şimdi oturdum pc de takılıyorum. Kahvaltı kaçmıyor ya

Derken kızım uyanmış bile, şimdi kızımı yıkama zamanı.

Kolay gelsin hanımlar.

Son düzenleme:
aminnn. sizin sonuçlar da temiz çıkmıştır inşallah.
bizim cadı da ne kadar tok olursa olsun yemekleri görünce çıldırıyo. burnuna kokuyo heralde. ben henüz öyle her şeyi tattırmadım. yemeğe atıldığında ona da hemen bi meyve püresi getirip onu yediriyorum. bizle yemek yemiş oluyo :)

maalesef kızım onu da kabul etmiyor.
biz ne yersek onu yiyecek, ne içersek onu içecek. neye dokunuyorsak ona dokunacak vs.
meyve püresini yersem yiyor, yoksa reddediyor. ben de onun sayesinde püre meyve sebze tüketiyorum bu yaşımda

bende yurutec degil de hoppala var, koydugum gibi ziplamaya basliyo oglum:)) simdiye kadar en sevdigi oyuncagi:) cabuk sikilir genelde herseyden ama bunun heryerinde farkli oyuncak var donup donup oynuyo

bende bakayım hoppalaya. tam adı böyle mi geçiyor

merhaba ahunisa. nasılsın canım?
diğer topik çok sessiz diye girmiyorum uzun süredir. seni gördüğüme çok sevindim. benim kızım 3 aydan sonra emmedi. biberonda almıyor. biz yaklaşık bir aydır ve çok hızlı bir şekilde ek gıdaya başladık. gündüz hiç biberon almıyor desem yeridir.
doktorumuzun verdiği listeyi yazayım belki işine yarar canım

sabah 8-9 gibi
yumurta sarısı (bir çay kaşığı ile başlayıp bir haftada tam sarıya geleceksin)
bir kibrit kutusu kadar tuzsuz peynir (akşamdan kaynamış temiz su koyuyorum üzerine)
3-4 bebe bisküvisi
çay kaşığının ucuyla tuzsuz tereyağ
2 ölçek mama
bir çay kaşığı kadar pekmez

11 gibi meyve püresi

öğlen 1-2 gibi sebze çorbası
ilk 10 gün bir köfte büyüklüğünde tavuk göğsü ekledim, daha sonra yağsız kırmızı et kıyma çektirip eklemeye başladım.
bakla ve patlıcan dışında herşeyi katabilirsin çorbalarına dedi doktorumuz.
çorba piştikten sonra biraz sızma zeytinyağı ekliyorum üstüne. ( riviera olmasın)

5 gibi evde mayalanmış yoğurt. ama bunu yedirmekte zorlanıyorum. sevmedi bir türlü

şeker, tuz, bal,bakla,patlıcan yasak

arada akşam 7-8 muhallebi yapıp içine meyve rendeliyorum. bazen pirinç unu bile bazende aptamil tahıl tozu ile yapıp içine toz mama da ekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…