2013 Nisan Anneleri

Bizim ....


  • Ankete Katılan
    428

geçen kızımın yemediği meyve püresini ben yedim. eşim diyor her yarım bıraktığını yersen tekne gibi olursun dedi sinirlerimi hoplattı.

ne yersek ağzını açıyor kuzum, masaya gelmek istiyor.
kaşık veriyorum eline hemen ağzına götürüyor çokta güzel tutuyor:)
 

eşin ayıp etmiş, öyle mi denir bir kadına?
bazen diyorum konuşma dersi gibi bir şey olsa da erkekleri göndersek

kızımın eline ben de kaşık veriyorum oyalansın diye ama işe yaramıyor. benim ona yedirdiğim kaşıktan tutacak illa ki.
püre ile beraber elinin de tadına bakıyor yemek boyunca.
 
Son düzenleme:

evet canım, kendisi işlenmemiş odundur. kendi kendinede çok kibar olduğunu sanır.
zaten ne bulsa ağzına atıyorda. kaşığı sanki daha bir bilerek alıyor.
şimdilerde bay bay yaptırmaya çalışıyorum ama daha başaramadık.
çak yapıyoruz bir tek. elimi uzatıp çak kızım dediğinde elini getirip belim elime vurup gülüyor.
birde burunu öğrendik. hani annenin burnu dediğimde eli ile benim burnumu tutuyor.

ahhh kuzumu özledim, şimdi akşam olur mu
 

benim kız henüz burun ya da çak demeyi bilmiyor. sadece dışarı giden herkesin kucağına atlama huyu var, bir de uykusu gelmişse beşiğe atlıyor.
:)

erkekler genel olarak aynı, canını sıkmaya değmez.
 

benimkide söylemiyor canım. sadece ben söylediğimde aynı hareketleri yapıyor.

yürüteçler ve bebeklerin oturtulmaları ile ilgili bu yazıyı okuyun mutlaka
http://www.kadinlarkulubu.com/bebek-bakimi-beslenmesi/240764-yurutec-zararli.html
 

Canim turkiyede de olan marka hangisi milupa mi??
 
 
annesini de düşünüyo minik desene :) yemek kısmı belki o kadar zorlamaz da mutfakta seninle beraber her şeyi görmek istemesi seni çok yorar.
kalan püreleri bizde de eşim yiyo

Pırasa yapmıştım 2 yemek kaşığı kadarını çatalla ezdim verdim yavrucuk şapır şapır yedi. :))

ohh maşallah. ben pırasa sevmediğim için kızıma nasıp yediricem onu hiç bilmiyorum :26:
 
az önce kv geldi çat kapı. sinirlerimi zıplattı gitti. bu bana 2 gün gider artık.

3 gün önce etli sarma sarmış. pişirmeden bugün bize getirmiş. etli sarmayı zaten sevmem. 3 günlük pişmemiş sarmayı hayatta ağzıma almam. eşim de sarma sevmiyo. bana akıl verin ben bunu napıyım?
 

çöpe dökme yazık olur bir poşete doldur çöpün yanına veya altına koy pisicikler afiyetle yer :) hayvancıklar nasiplenmiş olur kendi yememiş de çirkin olunca sana mı getirmiş 3 gün önce aklı nerdeymiş yapraklar kurumuştur sen dediğim gibi yap kıymalı olduğunbdan kediler yer köpekler yer
 

valla iyi fikir kediler köpekler nasiplensin. kv aklınca bana iyilik yapıyo. şimdi gider orda burda gelinin şu yemeğini yaptım götürdüm bunu yaptım pişirdim der durur. yaptıkları da böyle işte. çöpe döküp de günaha girmeyim. bi de oğlunu aç bırakıyorum zannediyo heralde. her görmesinde dün ne yemek yaptın, yarın ne yapacan diyip duruyo ya. karşımdakinin düzeleceği yok o yüzden Rabbim bana sadece sabır versin.
 
aynen pztf.
hepitopu 7 kg kızım ama yine de yoruyor. ya mutfakta benimle olacak, ya balkonda ya da pencerede olacağız. başka türlü memnun olmuyor. nadir de olsa kendi başına oynuyor :)
 
bende bakayım hoppalaya. tam adı böyle mi geçiyor

aslinda burdaki adi jumperoo, trde bi sitede hoppala diye gomustum

bundan bizdeki



bu tip seyler zararli aslinda hic almamak lazim eve :/ aldik cok sevdi diye de vazgecemedim cok koymuyorum ama, tam basmayi ogrendiginde daha saglam ziplar heralde
 
Son düzenleme:
 

Çok şükür canım bizim de temiz çıktı idrar kültürü. Oğlumun kakası uzun zamandır sümüksü gibiydi bu motilium denen ilaçtan sonra daha koly atılan ama sümüksüz oldu.sanırım normale döndü. Ve çok şükür gece uykularımız da düzene giriyor. İyi ki denememişim o ağlatarak uyutma yöntemini, çocuğumun derdini anlamadan çaresizliğe itecektim.
 

:)) Ya ben çok karıştırarak vermeyeceğim yemekleri,istiyorum ki biz ne yiyorsak o da onu yesin.Çünkü daha sonra ilerleyen yaşlarında sofrada bizimle birlikte yemek yiyebilsin damağı başka tat aramasın.İştahsız çocuk olmasın.Yarın da semizotu yapacağım mesela ondan veririm.:) Etli sarma olayına da çok güldüm bu arada... 3 günlük yemeği hangi akla hizmet getirdi şaştım doğrusu... Bunların hepsi bir. Benimki de kucağımdan yavrumu çağırırken ya da alırken filan 'Gel oğlum anneye' diye alıyor. Kendını annesi sanıyor sanırım :)) Bir alem.
 
ne zor bir hafta ya Rabbi.. pazartesi işe başladım kızımda ağladı bende aslında chicco nun biberonundan denemiştik süt içiyordu ama tabi dondurulmuş sütü denememiştik tadı farklılaşıyo galiba öğlen geldim sabah 7 den öğlen 1 e kadar sadece yarım çay bardağı zor içirmiş bizimkiler eşim, annem, babam üç kişininde hakkından gelmiş .) geldim nasıl emdi söylene söylene kıza kıza :)) cadı salı günü işe giderken direkt sağdım 220 ml süt çıkmıştı o günde öğlene kadar onu içmiş sadece sizce yeterlimi bu onun için bilmiyorum ama birde buzlukta stokladığım 2 litre kadar süt var o da ayrı.. sizlerde böyle sorun yaşayan oldumu???

bu arada hoppala yani jumperoo çok tatlı birşeyde taşıma kapasitesi max 9 kg diyor az değilmi benim kız 8 kg zaten :)

ben arada pütürlü deniyorum ama hemen gıcık gidiyo öksürmeye başlıyor bende korkup bırakıyorum daha zamanı var heralde zaten 5. ayımız dolalı 2 gün oldu acele etmeyeyim bari

herkese huzurlu ve uykulu geceleeeeer
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…