amın canım ya sorma sabah sabah sınrı ettı benı ben de sınrı odum die üzüldüm çok var böle insan
hele pislik evden cıksında nereye gıderse gıtsın usulu çok temzılık yapan var (!) anlıorm senı
canım kocası da karı gibi camdan sohbet edıo adam adam değilki
çıkıo cama kız melihaa naptın kocan geldımı die bagırıo şoklara gırıyorum ben de
Komşu çok önemli.Umarım biran önce kendilerine çeki düzen verirler.Havalar da biraz soğuyunca pencere sohbetleri de biter herhalde.
Bizim de üst katımız biraz gürültücü.Küçücük evde 7 kişi yaşıyorlar.Sabahın köründe elektrik süpürgesini çalışmaya başlıyor.Akşama kadar çocuklara bağırıyorlarŞimdi akşama kadar işte olduğum için o kadar rahatsız olmuyorum ama izne ayrıldığımda biraz sorun olacak gibi.Hayırlısı bakalım.
tontirik kız bayılıyorum sana evet ay üzülmesinler diye alttan aldıkça hep onların istediği oluyor ben bayramda anlatmıştım kaynanacığım listeler yapıp yolluyo kocasının adını da istemez ama enson otobüste volkan diye tutturmuş bağırınıyo bide eşim dedi annesi babası olarak bizim bi fikrimiz var herhalde önce eren istedim hemen alp dedi ay baştan neolduğu belli olacak bide karışık biyerdeyiz zorluk çeker oğluşum dedim ömerede şimdi ikinci isimler arıyor aman hep eski isimler yenilerde de hiç ömere uymayanlar oda koycak ya en son eşim çerkez , çerkez isimlerinden değişik bişey bul tamam dedim hepimizin tek ismi var nedense buara çift isim diye taktı çift koyacak gerçi sünnetmiş ama uzun soyisim bide iki isim :)
ama fıstıklar çok inatlaşmayın tatlılıkla halledin biz hastanedeyken nüfusun çıkması gerekiyor gider olmadık bi isim yazdırır ay boşanma davasına neden bile olur :) bende istemezdim kaynanacığımın ismini zaten sevmediğim huyları ondan almış olacak bide ismi olmasın
cnm işte aynı muhabbetler bizdede oldu ,cok ii anlıyorum seni
bak ben kaynanamı sevmedigim için ,bana cok haksızlık yaptıgı ve üzdügü için onun ismini koymadım
ama az da olsa sevseydim aramızda cok sorunlar yaşanmamış olsaydı 2. isim olarak koyardım ,eşimi de kırmak istemezdim
ama insan adını bile duymak istemedigi birinin ismini cocuguna koyarmı yaw.ben koymadım bu yüzden
eşim annesinin ismi yanında bi isim istedi. bende dedimki seninki anneyse benimkide anne dedim. ozaman benim annemin ismi + bi isim olsun dedim .hayır dedi
illaa diyor benim annemin adı olcak .bende tamam ozaman cocuk iki isimli olsun ilk ismi senin annenin, ikincisi benim annemin olsun dedim .ancak bu şartta kabul ediyorum dedim,blörf yaptım yani
ve iki isim bu kadarmı uyumsuz olur.kabul etmiyecegini biliyordum yani.olmaz öle dedi. tabi ben actım agzımı yumdum gözümü.senin annenin ismini koymak dogal da benimkini koymakmı yalnış yani diye su üstününe cıkıverdim
bide bana diyoki sen hastanede yatarken giderim kimligini cıkartırım haberin bile olmaz, valla dedim seni mahkemeye verir elimden ne geliyorsa yaparım degiştiririm kimligini dedim.evet yaparsın beklenir senden diyo bidee
beraber gittik kimlik cıkarmaya son ana kadar duygu sömürüsü yaptı.işte annem cok hasta ona bişi olmasından korkuyom v.s diye. düşünsene memur kızımın işlemlerini yapıyor biz bu mevzuyu konuşuyoz.bende Allah şifa versin annene dedim gectim:))
Yok canım ya ciddi birşey değil. Fakat sinir bozucu
Allah'ım ben ne zaman sallamamayı öğreneceğim merak ediyorum.
Birde bu aralar çok depresifim. Ağlıyorum. Mutsuz gibiyim. Hayatımı sorgulamaya başladım.
Deliriyorum heralde.
Progestan bulamam ki Ayşe... Acaba eve gidip mi alsam. Ya da almasam sıkıntı olur mu ki?
cnm öle cok hamur olana kadar degil de işte yenilcek kıvamda olana kadar haşlıyorum.corba ve pilavın pişmesine yakın koyuyorum.pratik oluyor.tavsiye ederim .
ayrıca şu komşularını zabıta yada polise şikayet et.anında geliyorlar şikayet oldugu için
zaten 1 kere gelip hakkınızda şikayet var demeleri yeterli gözleri korkması için.
ama arsızlarsa inadına tekrar aynı şeyi yaparlarsa yine şikayet edersin gıcıklıgınacünkü polis yada zabıta şikayeti degerlendirmek zorunda.gitmeme gibi bi lüksleri yok.
ama dogumdan sonra yap bu işi yapacaksan eger.şimdi hiç duymazdan görmezden gel cnm.iki densiz yüzünden gerilmeyin kızınla.
yok artık al birini vur ötekine desene ,
yok bide sabahın 7 sinde hiç işleri güçleri yokmu bu insanların da çene yapıyolar.
ya bide insanlarda anlayış ,saygı kalmamış hiç birinde de rabbim yardımcınız olsun çok zor böle insanlarla komşuluk yapmak
benimde üst komşum , kızım ozamanlar küçüktü bagırıyodu ,aglıyo,biraz büyüdü topuklu terliklerimi giymeye başlamıştı
alt komşum derdiki biz kızını öle çok seviyoruz aman prenses uyandı falan diye
üst komşuya ne olduysa çok gürültünüz geliyo diye şikayete gelmişti ÜST KOMŞUbende nasıl ihtiyatlanıyorum aman kusura bakmayın çocuk işte biz dur dedikce daha çok yapıyo diyorum ,bayanda bana nasıl bagırıyo gör yani sanarsın onun üstündeyiz biz
asıl gürültüyü çeken alt komşum ,şikayete gelen üst komşu
neyseki kiracıydı çıktı
ama gel görki kızım büyüdü onlar çıkınca
ayşecim geçmiş olsun sabah sabah ev alma komşu al derler ya tam öyle olmuşsun ay bişey demeden kapasa ama olmaz bizde karışık bi semte gelmişiz buraları bilmiyorduk eşimde hep merkezde yaşamış ama ev sahibi olalım diye geldik Allah korumuş komşular şansa iyi çıktı ama aslında çok karışık biyer ay insan ayrımı olmaz herkez kul ama işte yaptırıyolar gürültüleri kavgaları polis ambulans e neoluyoruz dedirtiyolar
Komşu çok önemli.Umarım biran önce kendilerine çeki düzen verirler.Havalar da biraz soğuyunca pencere sohbetleri de biter herhalde.
Bizim de üst katımız biraz gürültücü.Küçücük evde 7 kişi yaşıyorlar.Sabahın köründe elektrik süpürgesini çalışmaya başlıyor.Akşama kadar çocuklara bağırıyorlarŞimdi akşama kadar işte olduğum için o kadar rahatsız olmuyorum ama izne ayrıldığımda biraz sorun olacak gibi.Hayırlısı bakalım.
tşkler cnm
ay bende çerkezim .ama bitane cerkez yemegi söle desen sadece çerkez tavugu diye söler tarifini veremem
yani çerkez diye geciyoz ama hiç bir adetini ,dilini filan bilmeyiz.
belki renkli gözlü oldugumdan göçmenlere benzetilirim diye avuturum kendimi ama beni hep karadenizlilere benzetirlereşinin ailesindede varmı renkli göz
çift isimi bende seviyorum aslında.kızımınki çift isim.ama 2. ismi nur oldugu için cok zor olmuyor.herkes ilk ismini sölüyor.yada ikisini birlikte sölüyorlar
ama ogluma tek isim koycam.cünkü kayınpederin ismini koymadıgımzıdan iki farklı isim koysak sorun cıkar.
bide bana diyoki sen hastanede yatarken giderim kimligini cıkartırım haberin bile olmaz, valla dedim seni mahkemeye verir elimden ne geliyorsa yaparım degiştiririm kimligini dedim.evet yaparsın beklenir senden diyo bidee
beraber gittik kimlik cıkarmaya son ana kadar duygu sömürüsü yaptı.işte annem cok hasta ona bişi olmasından korkuyom v.s diye. düşünsene memur kızımın işlemlerini yapıyor biz bu mevzuyu konuşuyoz.bende Allah şifa versin annene dedim gectim:))
yumurtalıklarımı üşütmüşüm, karnım ağrıyo çok
kurtulamıyorum ağrılardan.
ay çıkıyodum güya canım bizimkilerde de adetler kalmamış bide kayınpeder yaşamıyor bizim halaları filan var kayınvalide çerkez değil ama kayınpeder maviş amcamız maviş kayınvalide yeşilgözlü benim koca yeşil gözlü eşimin halaları yeşil gözlü ve maviş ama çocukları hep babalarına benzemiş hepsi kahve ki torunlar bile kahve bizde renkli olur diyoruz ama bakalım kısmet ki benim kardeşimde ela ama annesi kahve oğluşta gider bukadar rank cümbüşünde anneyi bulur :) aman sağlıklı görsünde kahvede güzel napayım
bide çerkez yemekleri ve çerkezce bizdekilerde de kalmamış ama halası bilir güzel yemeklerde yapar :) ay bu arada bende manavım çoğu kişi manavları bilmez ama eşim osmanlı karım benim der bende acımışız size toprak vermişiz derim ki bu muhabbetimiz felakettir bu en terbiyeli kısımları ama bende acık cadıyım sen haklısın der ki ben tarih sevmem kocişte hastadır..
buarada ben etem demiştim oğluşa istemedi o sevilmez çerkezlerde dedi :) ama enver paşa nın hastasıdır bense napmıştı enver paşadurumlarında
ya benimde baba ,kardeşler ,teyze, anneanne dede filan hep renkli gözlü
ama kızım babaya cekmiş
abimin ogluda anneye cekmiş yine renkli cıkmadı :)abimde yeşil gözlü
bu bebişten ümitliyim inş dayılarına ceker :) tabi başta saglıklı olsun da.
senin bebişte saglıklı ve renkli gözlü olsun inş.ben seviyom renkli gözlü bebişleri yaa.
ben cok iltifat alırım gözlerimden dolayı hoşumada gider yanii kimin gitmezki
herkese merhaba..kızlar haftasonu seker yuklemem esnasında meger dr tam kan ve idarar da ismeis ama ben verememistim. yarın vericem de tam idrarla tam kan da aclık tokluk farkediyo mu? laboratuvarı aradım gerek ac olmaya gerek yok dedi ama
Sanırım isim konusunda sorun yaşamayan çok az kişi oluyor.Bizde de normalde tek bebek olur diye konuştuğumuz için geçen senede babam vefat ettiği için erkek olursa babamın adı olur diye düşünüyorduk hamile kalmadan önce.Ama kayınvaldem hiç sıcak bakmıyordu.Daha sonra benim bebişler ikiz ve erkek olunca hemen kayınbabamın adı ile hitap etmeye başladı bile.Birinin adı belli deyip deyip duruyor.Daha birde nispet yapar gibi diğer isimde ona uyumlu olsun.Şu olsun demez mi?Benim babamın adı ortada bile yok.Bende sırf böyle yapıyor diye babamın adını bile koymaktan vazgeçtim diyebilirim sırf kayınbabamın adını da koymamak için....
amın canım ya sorma sabah sabah sınrı ettı benı ben de sınrı odum die üzüldüm çok var böle insan
hele pislik evden cıksında nereye gıderse gıtsın usulu çok temzılık yapan var (!) anlıorm senı
canım kocası da karı gibi camdan sohbet edıo adam adam değilki
çıkıo cama kız melihaa naptın kocan geldımı die bagırıo şoklara gırıyorum ben de
Yok canım ya ciddi birşey değil. Fakat sinir bozucu
Allah'ım ben ne zaman sallamamayı öğreneceğim merak ediyorum.
Birde bu aralar çok depresifim. Ağlıyorum. Mutsuz gibiyim. Hayatımı sorgulamaya başladım.
Deliriyorum heralde.
Progestan bulamam ki Ayşe... Acaba eve gidip mi alsam. Ya da almasam sıkıntı olur mu ki?
cnm işte aynı muhabbetler bizdede oldu ,cok ii anlıyorum seni
bak ben kaynanamı sevmedigim için ,bana cok haksızlık yaptıgı ve üzdügü için onun ismini koymadım
ama az da olsa sevseydim aramızda cok sorunlar yaşanmamış olsaydı 2. isim olarak koyardım ,eşimi de kırmak istemezdim
ama insan adını bile duymak istemedigi birinin ismini cocuguna koyarmı yaw.ben koymadım bu yüzden
eşim annesinin ismi yanında bi isim istedi. bende dedimki seninki anneyse benimkide anne dedim. ozaman benim annemin ismi + bi isim olsun dedim .hayır dedi
illaa diyor benim annemin adı olcak .bende tamam ozaman cocuk iki isimli olsun ilk ismi senin annenin, ikincisi benim annemin olsun dedim .ancak bu şartta kabul ediyorum dedim,blörf yaptım yani
ve iki isim bu kadarmı uyumsuz olur.kabul etmiyecegini biliyordum yani.olmaz öle dedi. tabi ben actım agzımı yumdum gözümü.senin annenin ismini koymak dogal da benimkini koymakmı yalnış yani diye su üstününe cıkıverdim
yumurtalıklarımı üşütmüşüm, karnım ağrıyo çok
kurtulamıyorum ağrılardan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?