- Konu Sahibi aycaaaaaaa
-
- #31.001
günaydın arkadaşlar dün itibari ile doğum iznine ayrildım.haftaya kontrolum neler yesem bebek kilo alır acaba inşallah haftaya kadar gelişim geriliği durur çok üzülüyorum .benim gibi olup da sonradan gelisimi duzene giren var mi[
merhaba canım;
ben de haftaya ayrılacağım doğum iznine... Eğer şekerin yoksa bol bol meyve ye... şekerin varsa azar azar badem ve cevizle birlikte kiraz erik şeftali elma gibi meyveleri ye. süt yoğurt yumurta zaten biliyosundur. ama meyve kilo aldırıryor...
kızlar selam,
işyerinde sezeryan ile doğum yapan arkadaş mutlaka hastane çantana KORSE koy dedi ona doğumdan sonra hasta bakıcı nerede korsen demiş, hemen eşini gönderip aldırmışlar. yeni doğum sonrası göbek olduğundan onun dikişe değmemesi gerekiyormuş göbek dikişe sarkabiliyormuş, DOREMI'nın korsesini çok övdü mutlaka onu al dedi. sizler korse seçimi yaptınız mı? ben de dikişler açısından iyi olmaz diye düşünüyordum ama aksine onun için lazımmış.
kızlar selam,
işyerinde sezeryan ile doğum yapan arkadaş mutlaka hastane çantana KORSE koy dedi ona doğumdan sonra hasta bakıcı nerede korsen demiş, hemen eşini gönderip aldırmışlar. yeni doğum sonrası göbek olduğundan onun dikişe değmemesi gerekiyormuş göbek dikişe sarkabiliyormuş, DOREMI'nın korsesini çok övdü mutlaka onu al dedi. sizler korse seçimi yaptınız mı? ben de dikişler açısından iyi olmaz diye düşünüyordum ama aksine onun için lazımmış.
Benim arkadaşlarımın hepsi sezeryan oldu hiç duymadım korse taktıklarını , tam tetsine doktor izin vermiyormuş ilk haftalarda dediler.
Selam kızlar bazı annelerin bebekleri zayıf diye kaygilandigini görünce tavsiyeler de bulunmak istedim 2 hafta önce kontrolum vardı Bebeğimin kilosu 2200 gr dı sezaryen olacağım için doktorum çok az buldu 3 kilo olabilse doğuma kadar dedi bende çok üzüldüm ve istahim da yoktu baya bir telaş yaptım. 2 hafta sonra ya randevumu aldım ve toparlamam gerek ve bebegımın kilo alması gerekti. Araştırdım en çok neler kilo yapar diye. Mutlaka süt et ve yoğurt bebeğe baya kilo aldırıyor yemek yemesiniz bile süt için yerine. Dün kontrole gittim doktorum bile sasirdi ne yaptın sen dedi baya kilo almış bebeğim 2850 gr olmuş 2 hafta içinde 600 gr almış ve dogumum a 2 hafta var hersey yolunda artık çok şükür. Ve aklıma geldikçe süt içiyorum her yemekte mutlaka yoğurt yiyiyorum ve muz gerçekten de kilo yapıyor her gün muz yiyiyorum. Umarım yardimci olurum sizlere.
Ne mutlu arkadaşım Rabbim sağlıkla almayi nasip etsin. Yararlı besinler yersek bebislerimiz de hem kilo alır hem sağlıklı olur.Arkadaşım haklısın. Benimde geçen pazartesi 2200 dedi doktor düşük kilosu biraz dedi. Kötü oldum.. Ben bir hafta boyunca süt haşlanmış yumurta et yoğurt tükettim çoğunlukla.. Tam bir hafta sonra kontrole gittiğimde doktor 2700 kilosu iyi dedi. çok mutlu oldum. Unutmayın biz ne yersek ondan besleniyor yavrularımız. :129::129::129:
günaydın arkadaşlar dün itibari ile doğum iznine ayrildım.haftaya kontrolum neler yesem bebek kilo alır acaba inşallah haftaya kadar gelişim geriliği durur çok üzülüyorum .benim gibi olup da sonradan gelisimi duzene giren var mi[
merhaba canım;
ben de haftaya ayrılacağım doğum iznine... Eğer şekerin yoksa bol bol meyve ye... şekerin varsa azar azar badem ve cevizle birlikte kiraz erik şeftali elma gibi meyveleri ye. süt yoğurt yumurta zaten biliyosundur. ama meyve kilo aldırıryor...
şekerim yok meyve yiyorum. sabah iyi kahvalti yaptım yumurta tost zeytin peynir salata domates ceviz pekmez vs .inşallah haftaya gittiğimde toparlanmış olur inşallah
Kızlar ben acaaayip şekilde tatile gitmek istiyorum.
biliyorum düşünmenin bile zamanı değil ama 3 yıldır küçük 2 kaçamak hariç tatil yapmadım.şu an da doğum iznindeyim.
çoook istiyorum napiiim deniz-havuz-kum-güneş burnumda tütüyor.terledikçe soğuk bi havuz olsada atlasam diyorum.var mı hiç tatil planı olan?
bırkac gunudr kasıklarımda anı ve sıddetlı batmalar var,kısa suruyr ama benı telasa sokuyor,bu durumu yasayan var mı?
Selam kızlar bazı annelerin bebekleri zayıf diye kaygilandigini görünce tavsiyeler de bulunmak istedim 2 hafta önce kontrolum vardı Bebeğimin kilosu 2200 gr dı sezaryen olacağım için doktorum çok az buldu 3 kilo olabilse doğuma kadar dedi bende çok üzüldüm ve istahim da yoktu baya bir telaş yaptım. 2 hafta sonra ya randevumu aldım ve toparlamam gerek ve bebegımın kilo alması gerekti. Araştırdım en çok neler kilo yapar diye. Mutlaka süt et ve yoğurt bebeğe baya kilo aldırıyor yemek yemesiniz bile süt için yerine. Dün kontrole gittim doktorum bile sasirdi ne yaptın sen dedi baya kilo almış bebeğim 2850 gr olmuş 2 hafta içinde 600 gr almış ve dogumum a 2 hafta var hersey yolunda artık çok şükür. Ve aklıma geldikçe süt içiyorum her yemekte mutlaka yoğurt yiyiyorum ve muz gerçekten de kilo yapıyor her gün muz yiyiyorum. Umarım yardimci olurum sizlere.
Benim de Pazartesi kontrolüm vardı göbek çevresi 2 haftaya yakın geride çıktı, kafa çevresine göre 1 hafta geride, bacak boyuna göre de bi kaç gün.. 36+1 de bebeğim 2560 gr'dı. Doktor bu 2,5 kiloyu geçmiş bebekler için kilonun artık sorun olmayacağını söyledi.. Bence senin de 36. Haftanda 2,5 kiloya yaklaşır bebeğin, benim hiç aklıma gelmiyor birazcık Minnak oluversinler doğurması kolay olur? 😉
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
şekerim yok meyve yiyorum. sabah iyi kahvalti yaptım yumurta tost zeytin peynir salata domates ceviz pekmez vs .inşallah haftaya gittiğimde toparlanmış olur inşallah
Toparlanir canım merak etme birde kilosu kaç ki?
Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .
iki çocuk annesi kardeşime sordum erkek çocuk belden, kız çocuk kasıkdan sancı olurmuş sancıların başladı demekki 5 dk. da bire düşerse ve dinlenincede geçmesse doktora git derim .....[/
erken değil mi ?evde de tek basımayım,ne kadar sıklasırsa bu dogum sancısı kabul edılebılır?
iki çocuk annesi kardeşime sordum erkek çocuk belden, kız çocuk kasıkdan sancı olurmuş sancıların başladı demekki 5 dk. da bire düşerse ve dinlenincede geçmesse doktora git derim .....[/
erken değil mi ?evde de tek basımayım,ne kadar sıklasırsa bu dogum sancısı kabul edılebılır?
erken değil 38. haftada doğumlar çok sık oluyor unutma bebişimiz gelişimini tamamladı seninkide kızmı ? kız ise erken doğma olasılığı erkeğe göre daha fazla bide 5 dk. bire düşücek sancın dinlenince geçmiycek 50 sn. kadar sürücekmiş ortalama.tabi bide sık idrar 10 _15 dk. bir..
Canım seni korkutmak istemem ama görümcem de yaptiramadi cati muayenesini cok gerildi sonra suyu gelince de yaptiramadi doktoru bebege riske atamam diye sezeryan yaptı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?